eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.552
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Fabregas4 kaže...
a Hrvatsku

A gdje je onda problem?

BTW a zbog čega jednostavno ne odabereš Hrvatsku? U čem je problem?

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Jedno pitanje,

Znam da ima odgovor prije u postovima ali neda mi se traziti..

UGL. ako narucim laptop od npr 500 Eura iz neke zemlje koja je u EU ( Njemacka, UK ), nema carine i pdva?   Znaci platim 500 eura, i dode kuci kao da sam naurcio iz HRV?

I da li se to isplati uopce narucivati? Da li je netko narucivao nesto skuplje sa ebaya?

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
12 godina
protjeran

nije nigdje problem nego zelim biti siguran...izabrat cu Hrvatsku

No Pain No Gain

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tako je ,kao da si kupio u hrvatskoj, ja sam kupio RayBan naočale u Francuskoj,došle za tri dana, a da li se isplati ?....i sa poštarinom ja sam prošao 30% jeftinije nego da sam ih kupio u hrvatskoj,pa sad vidi...

15 godina
neaktivan
Ma gledam po ebayu ima dosta stvari koji su na popustu, laptopi, mobiteli itd..
nego strah me platit toliko i da onda dode i nesto nevalja :/
12 godina
neaktivan
ToMisLaW kaže...
Ma gledam po ebayu ima dosta stvari koji su na popustu, laptopi, mobiteli itd..
nego strah me platit toliko i da onda dode i nesto nevalja :/

Otvoriš Case da ti vrate novce.

Ili kontaktiraš prodavača da probate to riješiti drugačije. :)

14 godina
neaktivan
skooto kaže...

Tako je ,kao da si kupio u hrvatskoj, ja sam kupio RayBan naočale u Francuskoj,došle za tri dana, a da li se isplati ?....i sa poštarinom ja sam prošao 30% jeftinije nego da sam ih kupio u hrvatskoj,pa sad vidi...

može link?

12 godina

Pozzz,u vezi novog novcanika,za kojeg sam ovdje pisao.Danas mi stigao i vidi cuda,krivi novcanik.Sta sada da napravim?Posto nisam platio,dal da im vratim taj novcanik i trazim drugi i da li aj moram postarinu sada da platim?

AHAHAH i sada procitam,updejtali su stranu za taj novcanik i vidite cuda,Does not shipping to republic,of Croatia.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 15:01 (Endymon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Endymon kaže...

Pozzz,u vezi novog novcanika,za kojeg sam ovdje pisao.Danas mi stigao i vidi cuda,krivi novcanik.Sta sada da napravim?Posto nisam platio,dal da im vratim taj novcanik i trazim drugi i da li aj moram postarinu sada da platim?

AHAHAH i sada procitam,updejtali su stranu za taj novcanik i vidite cuda,Does not shipping to republic,of Croatia.

Nisi platio i jos se bunis jer je krivi novcanik i jos velis da ne salje u RH vise. To samo hrvatska gamad moze napravit {#}

12 godina
SimeKZ kaže...
Endymon kaže...

Nisi platio i jos se bunis jer je krivi novcanik i jos velis da ne salje u RH vise. To samo hrvatska gamad moze napravit {#}

Prvo procitaj,prijasnje postove,kako se odvijala situacija.Kao prvo:taj novcanik koji sam ja kupio,je bio worldwide,sta znaci islo je i za Hrvatsku.Kasnio je i zatrazio sam da mi posalju drugi.Nakon mjesec dana E bay je trazio da odlucim sta cu sa case-om,

koji sam otvorio.Zatvorio sam case i oni su stavili u moju korist i vratili su mi novac.I sada dolazi novcanik,koji ja uopce niti nisam narucio.To samo govori,koliko su ozbiljni prodavaci.Ja mislim,da ja nisam nista lose napravio.

12 godina

Izvinite na dupli post.Ovi za novcanik su mi odgovorili i rekli mi da im posaljem taj novcanik nazad i da ce mi poslati onaj sto sam narucio.E pa sada me zanima,da li cu platiti postarinu i kako to da ce mi poslati taj sto sam narucio,ako pise da se ne salje vise za Hrvatsku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Endymon kaže...

Izvinite na dupli post.Ovi za novcanik su mi odgovorili i rekli mi da im posaljem taj novcanik nazad i da ce mi poslati onaj sto sam narucio.E pa sada me zanima,da li cu platiti postarinu

LOL. Misliš ta će ti pošta paket za badava slati u Kinu? Pa nisu ludi.

Endymon kaže...

kako to da ce mi poslati taj sto sam narucio,ako pise da se ne salje vise za Hrvatsku?

Što ga sprječava da ti paket pošalje u Hrvatsku? I zašto to pitanje postavljaš nama, a ne njemu?

Također - lovu su ti vratili, ne? Zar zbilja misliš da će ti poslati novčanik ako ga ne platiš?

12 godina
neaktivan

surfajući i čitajući nešto drugo (a vezano uz kupovinu preko neta) naletio sam na ovo -  Ako prodavač ne šalje u Hrvatsku ili ne prima karticu, dobra opcija je http://www.viaddress.com– oni ti besplatno osiguraju adresu u USA na koju ti stiže naručeno, a onda oni prosljeđuju na tvoju adresu u Hrvatskoj. Praktično i povoljno, osobito ako se kombinira više narudžbi. (E-bay, Amazon…) {#}

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
9090 kaže...

surfajući i čitajući nešto drugo (a vezano uz kupovinu preko neta) naletio sam na ovo -  Ako prodavač ne šalje u Hrvatsku ili ne prima karticu, dobra opcija je http://www.viaddress.com– oni ti besplatno osiguraju adresu u USA na koju ti stiže naručeno, a onda oni prosljeđuju na tvoju adresu u Hrvatskoj. Praktično i povoljno, osobito ako se kombinira više narudžbi. (E-bay, Amazon…) {#}

Takve stvari su dobre za američki Amazon za proizvode koji se ne isporučuju u Hrvatsku i ne mogu se kupiti na .uk ili .de domeni (ako se mogu kupiti na .uk/.de obično je bolje ih kupiti u Europi jer iako su u pravilu skuplji nećeš platiti carinu/PDV pa dođe skoro na isto, puno brže će paket stići, a i bit će lakša i brža reklamacija ako nešto ne štima).

Za eBay baš i nisu - prvo, platit ćeš poštarinu koju inače ne bi platio, a koja se mjeri u desecima dolara, a ako ćeš kombinirati pakete može ti se dogoditi to da onda platiš carinu/PDV na cjelokupni sadržaj paketa. Ako proizvođač ne isporučuje u Hrvatsku, onda ga treba kontaktirati i pitati bi li ipak poslao paket u Hrvatsku i koliko bi to koštalo, ili pronađeš drugog prodavača. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 5:01 (mbaksa).
12 godina

A zasto bi ja platio stvar,koja mi kasni 2 mjeseca i uz to,dodje kriva stvar.Kao prvo,ne serem pare i kao drugo ne rastu na drvetu.Sad ja moram vratiti taj novcanik,PLATITI POSTARINU(a onu su zajebali,jer salju krive stvari).

Da je novcanik,dosao na vrijeme,sve bi bilo kako treba.Vratit cu to smece i prekinuti sve sa njima.I da znas,KUPAC JE UVJEK U PRAVU.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
9090 kaže...

A pitanje je da li je to sigurno i da li ce oni 100% poslati tvoj paket...

A jos su i cijene dostave paprene jer dostavljaju brzim postama

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 18:15 (Haker_x).
17 godina

Ili jednostavno imaš kolegu u Americi koji kupuje sve što nemožeš i šalje to ovdje za najnižu cijenu shippinga, a uvijek dođe bez problema! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

Ili jednostavno imaš kolegu u Americi koji kupuje sve što nemožeš i šalje to ovdje za najnižu cijenu shippinga, a uvijek dođe bez problema! {#}

Gdje se može nabaviti takav kolega?

17 godina
mbaksa kaže...
Hacker002 kaže...

Gdje se može nabaviti takav kolega?

Ima za kupit kod kineza.

14 godina
neaktivan

Pa dobro, gdje su ti paketi više. Kupio sam mami naušnice za rođendan još u 9 mjesecu i nema ih.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Pa dobro, gdje su ti paketi više. Kupio sam mami naušnice za rođendan još u 9 mjesecu i nema ih.

Imam i ja 3 itema iz 9. mjeseca , jedan 18.09., jedan 20.09. i jedan 30.09. ma samo polahko, doci ce valjda, prije par dana mi je jedan artikal dosao za 14 dana, poslan swiss postom

16 godina

Ja nisam 3 itema dobio od 5og mjeseca ne kuzim sta se desava vise.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo itemi poslani sa Hong Kong postom su spori zbog skeniranja, cini mi se da one ostale poste ne skeniraju (Singapore post, Swiss post, China post) jer itemi stizu na vrijeme, samo Hong Kong post koci

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 21:33 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Notice:Due to the paralysis of Hongkong Post, the package of most countries' will be delayed.Hope you can be patient!
Evo ovo sam dobio u mailu od sellera za item koji još niti ne kasni ali ipak je fer pa je najavio problem.

http://d-u-d.deviantart.com

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Danas stigao bayblade (igracka) koju sam narucio jednom djetetu, 14 dana od narudzbe, a poslano hong kong postom, bas cudno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što se subotom dostavljaju paketi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Društvo trebam pomć.

Inače godinama kupujem preko Ebay-a i nikad nisam imao nikakvih problema. Nemam ih ni sada ali imam pitanje za frenda.

Kupio bi frend neke oklope za motor preko Ebay-a i sa poštarinom bi sve ukupno došli oko 600$.

Koliko će ga ovi naši cepnuti ? pdv+carina(koliko) jednako koliko ???? Da li mu treba i špedicija za to ?!?

Unaprijed zahvaljujem na bilokakvoj informaciji !!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Što se subotom dostavljaju paketi?

Da, u BiH radi i pošta i poštar Subotom, pošta radi 4,5h manje nego radnim danima, ne znam za poštara :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 13:53 (Haker_x).
13 godina
protjeran

Pozdrav forumaši...

Naručio sam mobitel preko ebaya, e sad pošiljka stiže iz Kine, vrijeme dostave je od 6 do sedam tjedana tako piše. Mene zanima dali je moguče da ta pošiljka stigne možda prije il se to zaista toliko puno čeka?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice