eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.411
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Hacker-ri kaže...
miki1981 kaže...
Ma ti si kreten, ja da sam ISP sad bi ti odmah ukino net i telefon, i tv ak oimaš i prijavio bi te nadležnim službama.

I BTW, da, IP adresa se bilježi i čuva, i u krajnjem slučaju te mogu tužiti.

A selleru i drugom najboljem bidderu si samo napravio malo više posla, jer kada skuže da ti nećeš platit seller ima mogućnost ponuditi item drugom bidderu.

I naravno nakon što to odradiš 2-3-4 puta više nećeš moć, jer će se svaki seller požaliti na tebe i onda će ti ebay suspendirati račun.

ma price za malu djecu...

sta ne moras kod registracije imat neki broj kartice ili nesto (davno je to bilo) da bi se registrirao...

kad bi bilo ovako kako on kaze to bi bio gazin na ebayu od laznih buyera

Davno sam se regao, ali koliko je meni ostalo u sjećanju za buyera ne trebaš ništa (sano npr fake paypal). Za sellera trebaš svašta.

Možda se varam, kažem, davno sam se ja regao na ebay.

15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Ma moze raditi do sutra, ali nije bas nesto pametno napravio.

Ako mu je fun otvarati eBay racune svaki drugi dan...a neka se zabavlja.

Seleru je trosak samo vrijeme...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Davno sam se regao, ali koliko je meni ostalo u sjećanju za buyera ne trebaš ništa (sano npr fake paypal). Za sellera trebaš svašta.

Možda se varam, kažem, davno sam se ja regao na ebay.

a paypal fake je bas jednostavan ?!

potpis :D
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

Pa samo se najnormalnije regaš na bilo koju zemlju s bilo kojom adresom i imenom.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Hacker-ri kaže...

Pa samo se najnormalnije regaš na bilo koju zemlju s bilo kojom adresom i imenom.

sta ti ne treba kartica?

15 godina
Danny_HR kaže...
Hacker-ri kaže...

Ne znam zašto se Bernard s ovim ne slaže, volio bi da mi objasni. Naime to je baš tako. Osim što ćeš naravno pazit i na IP adresu, ovisno o rabotama koje planmiraš radit. AKo ćeš zajebavat ljude na ebayu ko kreten onda bi bilo pametno i da si pripaziš s a koje ip se prijavljuješ.

Hacker-ri kaže...
Danny_HR kaže...
Hacker-ri kaže...

sta ti ne treba kartica?

Kartica je najmanji problem, em što ti ne treba, a i da ti treba se to da riješiti preko onih virtualnih itd itd...ali ti ne treba.

15 godina
neaktivan

Ekipo, objašnjenje je to da ne volim raditi neke nezakonite stvari, još sam mlad.

zašto bih registrirao paypal na drugu zemlju, ime, adresu, osim toga treba mi i kartica zar ne!?

I kakvih virtualnih? ne kužim sada ništa miki moj.

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 13:26 (Bernard Huky Hux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kupnja preko ebay-a
Može li se vidjeti kada stiže naruđba?
17 godina
neaktivan
Ne treba ti kartica. Imao sam bez kartice registriran PayPal na UK u ono vrijeme kad se uplate nisu mogle primati u HR.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
marino15 kaže...

ja sam nappravio ebay ali neku drugu adresu i ime stavi iz amerike,i tako zaebavam ljude na akuciji ono iphoone jedno cca 2o bidanja ja ponudim 150$ covjek ponudi 180$ zadnji minut ja brzo 300$ i ode mu iphone hahhhahah xD. samo me zanima dali me oni mogu skuzit preko neke ip adrese da sam to ja itd???? to mi je bas fora radit.

Oprosti, ali ti si debil.

I to 2 puta - naravno debilu da se gledaju IP adrese, šta misliš da je to švedski stol gdje je sve džabe?

Osim toga, kako je netko rekao, samo prodavač može zaraditi, a tebi ebay ukinuti račun. Samo se nadam da si bio pametan (kao i do sada) pa si dao prave podatke pa te lakše pronađu ili ti onemoguće daljnje otvaranje računa.

I da, meni je fora tvoju seku malo ..., samo onako da joj mogu dečka zaje..., baš mi je to fora{#}

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
14 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...
Borisbc2 kaže...
Monopol kaže...
Ne znam kako da vam dokažem, predmet poslan 25.8 iz Kine danas stigao! :)

ja sam narucio 23.8 i 25.8,oba puta iz hong konga,ocekujem za nekih 20ak dana.. :) a ti tu za 7 dana dobio

Ja sam prije 20 dana naručio 7 predmeta iz hong konga 6 ih je stiglo unutar 10 dana ovaj jedan još nije valjda jer je malo veći. 

ahahaha,ne mogu da vjerujem,evo danas sam dobio ovo sto sam narucio 25.8 iz hong konga,ne mogu da vjerujem kako brzooo.

15 godina
Bernard Huky Hux kaže...

Ekipo, objašnjenje je to da ne volim raditi neke nezakonite stvari, još sam mlad.

zašto bih registrirao paypal na drugu zemlju, ime, adresu, osim toga treba mi i kartica zar ne!?

I kakvih virtualnih? ne kužim sada ništa miki moj.

To stoji, ali kad ti nedaju da primiš novce, mora se čovjek nekako snać. A ima nas tu koji smo davno još imali potrebu za primanjem novaca na PP. Kad se taj PP ustoličio kao nešto "nezamjenjivo", i onda moraš ući u sivu zonu.

Kartica ti treba, da, ali fora je da kartice nisu vezane za zemlju, znači evo recimo jedan "hipotetski" primjer: HR (dok još nije mogla) ne može primati novce na PP, ja fino otvorim sebi SLO acc, i stavim pravo svoje ime, zašto bi izmišljao, i adresu možeš stavit pravu svoju, samo se praviš slijep na kraju gdje piše da je to  u sloveniji, i ignoriraš to. Linkaš svoju HR karticu i primaš novce. Isto je primjer bio i za UK, ali i za mnoge druge države se je moglo.

U zadnje vrijeme su promijenili pravila igre, spustili neke limite ako ne možeš dokazat da stvarno živiš tamo di si napisao (npr sa računom za struju) itd itd.

Ali više nije ni bitno, jer sad HR prima novce...recimo.

EDIT: ah da...VCC - virtual credit card. ima nekoliko tih servisa po netu, uplatiš na bil okoji način novce firmi i oni ti izdaju broj kartice, cvv i sve ostalo šta treba, i imaš nešto kao prepaid card. Osim što svaki put kad krcaš plaćaš i proviziju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 15:00 (miki1981).
17 godina
neaktivan

ima tko kakvog sellera za odjecu za preporucit?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Narucio bih sat iz USA...zanima me kolko bi mi ispala carina i pdv na ovaj sat ? http://www.ebay.com/itm/Nautica-Mens-N17526G-NST-Chronograph-Watch-/270804884266?pt=Wristwatches&hash=item3f0d3a9b2a#ht_15299wt_11208

Jel moguce da prode bez carine i PDV-a ? Unaprijed hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nanek kaže...

Narucio bih sat iz USA...zanima me kolko bi mi ispala carina i pdv na ovaj sat ? http://www.ebay.com/itm/Nautica-Mens-N17526G-NST-Chronograph-Watch-/270804884266?pt=Wristwatches&hash=item3f0d3a9b2a#ht_15299wt_11208

Jel moguce da prode bez carine i PDV-a ? Unaprijed hvala !

Da moguče ako nebudu otvarali a moguče je da ne otvore jer je to mali paket.

15 godina
neaktivan

Kako da pošaljem upit na carinu, jer nisam nikad u mogućnosti ih nazvati zbog retardiranog radnog vremena, a poslali su mi pismo da će mi cariniti LEGO kocke {#}

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Moze pomoc?!

Trazim onu torbicu sto vam ide na rame za muske.Nije fanny pack nego ono drugo (jbg neznam se izrazit).

Kako se to naziva na engleskom?!

I dont make the rules,I just make them up and write them down!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Kako da pošaljem upit na carinu, jer nisam nikad u mogućnosti ih nazvati zbog retardiranog radnog vremena, a poslali su mi pismo da će mi cariniti LEGO kocke {#}

odjel_za_odnose_s_javnoscu@carina.hr   Možda pomogne {#}

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
16 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Moze pomoc?!

Trazim onu torbicu sto vam ide na rame za muske.Nije fanny pack nego ono drugo (jbg neznam se izrazit).

Satchel bag? Messenger bag?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
protjeran
Šef kaže...
Perkan777 kaže...

Moze pomoc?!

Tako nes samo da je manje.

14 godina
neaktivan

Imam pitanje -

kad zamoliš sellera da ti pošalje item kao gift i on to učini -

da li onda 100% ne trebas placat carinu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Natpis gift 100% nema nikakve veze s carinom. Zar misliš da su svi na carini blesavi i da "gift" štiti svaki paket od zlih carinika i skida uroke?

17 godina
neaktivan
monster95 kaže...

Imam pitanje -

kad zamoliš sellera da ti pošalje item kao gift i on to učini -

da li onda 100% ne trebas placat carinu?

na carini rade ljudi, a ne retardirane zivotinje...

nisu carinici glupi...

naravno da ce otvorit posiljku i pogledat sta je u njima...

puno stvari prode bez carine, narocito manji paketi...

ali naravno da ce za jedan sat trazit racun ili za nesto vece...

ja sam npr narucivao led stripove po 10 metara i nisam platio carinu, ali su me onda trazili racun za hoop and loop vezice od 10$ jer ih je bilo 100 komada :D

jednom su mi prosle maice u vrijednosti od 60eura , ali to je jednom u 50 puta...

14 godina
neaktivan

Trenutno čekam pošiljku iz US, 60$ s uključenom poštarinom.

Item je poslan kao gift, sad se samo nadam da mi neće lupit carinu i PDV.

A nekin slučajem i da lupe - kolko bi morala platit?

Čula sam da neki kažu da im onda isprintas račun s PayPala i prođeš?

Nek mi neko to objasni pls 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može li mi netko detaljno napisati proceduru invoice uplate,znači ako seller nema nikakvih itema za prodati,kako to ide?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Perkan777 kaže...
Šef kaže...
Perkan777 kaže...

Moze pomoc?!

Tako nes samo da je manje.

Jel moze tko pomoc?!Hitno mi treba!

14 godina
neaktivan

mislim da je messenger shoulder bag

16 godina
protjeran
monster95 kaže...

mislim da je messenger shoulder bag

Ma trazim i oznacim da je za muske ali ono meni izbacuje neke torbe koje izgledaju kao da su zene wtf

Jel moze naci netko neku od poznatije marke (lacoste,nike,adidas,..).Naravno da je cijena prihvatljiva?!

Treba mi kad idem van da mogu potrpat mob,novcanik,kljuceve i ostala sranja unutra.Ne da mi se furat pederusu

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 16:01 (Perkan777).
16 godina
neaktivan

Čovjek bi htio naručit Casio s eBaya, ali brine ga carina. Sat košta 150$.

Koliko sam skužio, carinu mogu ali i ne moraju opalit. Kolika bi bila da je "opali"?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Šef kaže...

Čovjek bi htio naručit Casio s eBaya, ali brine ga carina. Sat košta 150$.

Koliko sam skužio, carinu mogu ali i ne moraju opalit. Kolika bi bila da je "opali"?

carina je sama po sebi 10%, jedino ako takvi "uredaji" nisu oslobodeni carine. a PDV je normalno 23$, ali moguce da ni njega na sat ne naplacuju, a moguce je da je za tu vrstu robe i manja.

i jako mu je pametno uzeti sat preko ebay-a, moj stari je sebi uzeo casio protrek preko ebay-a, dao 1300kn, i onda nazvo u casio hrvatska i oni su mu rekli da taj model kosta u HR 2900kn!! znaci 1600kn manje je dao..to je neki divlji sat, ima kuciste od titana i mali milion funkcija

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice