Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.602
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Po ovome Uncharted 2 koristi Naughty Dog Engine 2 + Havok fiziku. Rezolucija je 1280×720. Sjetite se kada ste zadnji put igrali na kompu na sličnoj rezoluciji, biće prije jedno desetak godina.

Crysis koristi Cryengine 2. Po ovome taj engine koriste neka sveučilišta, akademije i arhitekti.

Šta se tiće hardwarea

jako dobro pokazuje specifikacije konzolaških GPU-ova. Za usporedbu stavljam spefikicacije prosječnog PC GPU-a 5770 (cijena oko 1000 kn).

Šta se tiće subjektivnog dojma neke ljude grafika u Half-Life 2 baca na povraćanje (doslovno), a nekoga ne. Meni npr. se Unreal engine 3 nikada nije sviđao. Netko voli grafiku koja izgleda kao crtani film, a netko voli da sve blješti kao da je ispolirano ovoga momenta. Ali isključivo tvrditi da je Uncharted igra sa najboljom grafikom od bilo koje PC igre je totalna ludost.

Konzolitis - destroying games since PS 2

4 1 hvala 0
17 godina

A ja mislio da se u zadnje vrijeme sve manje igara pravi za PC iz razloga šta se PC igre više piratiziraju od konzolaških izvedbi pa je i zarada manja lol ko je ode lud lol

3 0 hvala 0
17 godina
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
Mauro kaže...

I upravo konzolama to mozes zahvaliti Namigiva

Igre se razvijaju prvenstveno za konzole, a onda portaju na PC.

Zato i zadnjih godinu-dvije nema naglog povecanja potreba za hardwareom kao prije 5-6 godina (dok je PC bio glavna razvojna platforma za igre) kada si morao svako malo raditi upgrade.

Neznam komu to mogu zahvalit ako je tako kako kažeš onda, hvala im. :)

Kad pogledam malo nove igre, mislim da i nema potrebe za nekom boljom grafikom, nek se sad počmu malo bavit fizikom u igrama, da mogu sve živo srušit u nekoj igri, bolju interakciju lika sa okolinom i takve stvari a grafika je, bar po mom viđenju, već odlična. Nisam stručnjak što se tiče grafike ali moje oči još dobro vide, pa potom i zaključujem. :)

16 godina
bonzai kaže...

A ja mislio da se u zadnje vrijeme sve manje igara pravi za PC iz razloga šta se PC igre više piratiziraju od konzolaških izvedbi pa je i zarada manja lol ko je ode lud lol

Pa to i je razlog zasto su konzole glavna razvojna platforma za igre, a ne PC.

Jer je na njima veca zarada, pa normalno da developeri najvise paznje posvecuju razvoju igara za konzole, a tek ih onda portaju na PC.

15 godina
neaktivan
Mauro kaže...
bonzai kaže...

Jer je na njima veca zarada, pa normalno da developeri najvise paznje posvecuju razvoju igara za konzole, a tek ih onda portaju na PC.

Da to je tužna istina, i još gore je što su igre sve manje i manje optimizirane za pc pa treba ili imat ninja konfiguraciju za neke igre, ili čekat patcheve

Mrog
16 godina
protjeran
mrog 33 kaže...
Mauro kaže...
bonzai kaže...

Da to je tužna istina, i još gore je što su igre sve manje i manje optimizirane za pc pa treba ili imat ninja konfiguraciju za neke igre, ili čekat patcheve

ako mislis na metro tome nisu konzole krive ni najmanje

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
15 godina
neaktivan

Mislim općenito, pola igara je slabo optimizirano za pc dok na konzolama koje realno gledajući imaju slabiji hardware od PC-a te iste igre lete.

Mrog
17 godina
neaktivan
Tony kaže...

Šta se tiće subjektivnog dojma neke ljude grafika u Half-Life 2 baca na povraćanje (doslovno), a nekoga ne.

Meni je još uvijek grafika u HL2 odlična i ne treba mi ništa više za igranje. Sve ovo ostalo mi je previše.

bonzai kaže...

Kad zanemarimo piratluk, što nije logično da se više igara rade za konzole jer ipak konzole služe isključivo za igranje.

17 godina

kad smo kod grafike, evo zanimljive usporedbe. gran turismo 5 (PS3) vs NFS shift (PC)

GT5 mi djeluje nekako realnije

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
dejo6 kaže...

kad smo kod grafike, evo zanimljive usporedbe. gran turismo 5 (PS3) vs NFS shift (PC)

ajde ti lijepo napiši koliko se godina radi gt5, a za koliko je sklepan nfs shift...?

17 godina

pa tako velika igra poput GT5 se ne može napraviti za par mjeseci

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

CGI GT5 vs. In-Game NFS Shift i sve to na fotkama 5xx*5xx rezolucije...  loša usporedba.   (One refleksije na PS3 možeš samo sanjati.)

Baš me zanima kako će izgledati GT5 in-game, za sada što sam vidio, Prologue izgleda smiješno..  (no AA, low-res texture  *ding*ding*ding*ding*)

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 19:56 (zv'jer2).
16 godina
dejo6 kaže...

pa tako velika igra poput GT5 se ne može napraviti za par mjeseci

e pa onda se ni ne trudi uspoređivat te dve igre jer nema smisla. jedno je remek djelo, a drugo je samo još jedan proizvod na serijskoj traci...

17 godina
neaktivan
wyks kaže...
Tony kaže...

Šta se tiće subjektivnog dojma neke ljude grafika u Half-Life 2 baca na povraćanje (doslovno), a nekoga ne.

Meni je još uvijek grafika u HL2 odlična i ne treba mi ništa više za igranje. Sve ovo ostalo mi je previše.

Mislio sam da reći da Half-Life 2 izaziva mučninu u stomaku kod nekih ljudi. Meni osobno ne ali nekim ljudima koje znam da pa im je stoga ta igra automatski grafički loša.
Ja obožavam grafiku u HL2 i puno mi je bolja nego u večini današnjih igara gdje je sve nekako umjetno i plastično.

Konzolitis - destroying games since PS 2
15 godina
neaktivan

Zna li tko kada izlazi GT5?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
AdriTheGamer kaže...

Zna li tko kada izlazi GT5?

u 10. mjesecu

17 godina
neaktivan

Toliko o DOKAŽI TD... Smijeh

Nego, stvarno ova tema zaslužuje lock, svakih pa strana stane rasprava pa se javi netko novi i počne opet sve iznova, o grafici i usporedbi iste na PC-u i konzolama..  Potpuno nevezano za temu o kojoj je sve ionako već rečeno, pa i više puta.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
zv'jer2 kaže...

Nego, stvarno ova tema zaslužuje lock, svakih pa strana stane rasprava pa se javi netko novi i počne opet sve iznova, o grafici i usporedbi iste na PC-u i konzolama..  Potpuno nevezano za temu o kojoj je sve ionako već rečeno, pa i više puta.

ma daj kakav lock ovo je bas zabavno Smijeh

17 godina
neaktivan

Kako kome.. 

Mislim ajd da se objektivno raspravlja, ali ovakve gluposti govorit ko neki iznad i ponavljat STALNO ISTE stvari iz stranice u stranicu..  preloše i meni ne zabavno.

15 godina
neaktivan

Pa koliko ga odgađaju(GT5)?Prvo je trebao koncem 2008.,pa 27.3.2009.,pa na božić 2009. i sada na kraju tek u jesen!

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

tema se ne zove bezveze konzole vs PC.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
17 godina
neaktivan
nailer kaže...
zv'jer2 kaže...

Nejasan si...  vrlo.

17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...
nailer kaže...
zv'jer2 kaže...

Nejasan si...  vrlo.

kako je nevezano uz temu suprostavljanje grafike?

17 godina
neaktivan

Molim te pročitaj prvi post.

Uostalom ti si jedan od tih koji "ulete", da si pratio cijelo vrijeme vidio bi da je SVE već rečeno, a usporedba grafike NEMA SMISLA jer je tu PC bez konkurencije bolji.  

Again, and again, and again....   nema smisla ovo. Povlačim se iz daljnje rasprave. 

17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

Molim te pročitaj prvi post.

Uostalom ti si jedan od tih koji "ulete", da si pratio cijelo vrijeme vidio bi da je SVE već rečeno, a usporedba grafike NEMA SMISLA jer je tu PC bez konkurencije bolji.  

Again, and again, and again....   nema smisla ovo. Povlačim se iz daljnje rasprave. 

proctao sam svih 18 strana tako da...
kako mozes reci da je bez konkurencije bolji. to stalno pokusavam dokazati, da nije bolji. ako nista drugo postoje igre koje po grafici pariraju najljepsim igrama sa PC-a.

17 godina
neaktivan
nailer kaže...

proctao sam svih 18 strana tako da...
kako mozes reci da je bez konkurencije bolji. to stalno pokusavam dokazati, da nije bolji. ako nista drugo postoje igre koje po grafici pariraju najljepsim igrama sa PC-a.

Inače nemam ništ protiv konzola,štoviše i sam razmišljam o nabavki sada več nešto jeftinijeg PS3.No tupit da PS3 grafički može konkurirat PC-u je totalna glupost.

Daj mi nabroji igre za PS3 koja grafički(razina detalja,reza,napredno filtriranje,po novom teselacija,itd...) može konkurirati igrama za PC poput Crysisa,Metro2033,Far Cry2,DIRT2,Batman,itd.....I konzole poput PS3 imaju jedan hendikep,a taj hendikep se zove  LCD(još bolje plazma)TV.Znači da bi uopšte mogao dobit kvalitetnu sliku moraš imat LCD(Plazmu) koji je min HD redy(poželjno Ful HD),a LCD TV-ovi su znatno skuplji nego prosiječni 23" monitori.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina

Isuse koliko gluposti u ovoj temi, pa ovo je strasno!

Nisam dugo citao ovu temu, a sad sam se i prisjetio zasto sam ju prestao pratiti.

Da Uncharted 2 ima bolju grafiku od Crysisa?

HAHAHAHA!

Strasno...

Daj se pokopajte.

Ta hrpa zamuljanih tekstura i linearno okruzje sa dodanom simulacijom polu fizike bolja od Crysisa?

LOL!

Ne kazem da je garfika losa ali nije ni do koljena Crysisu. Daj se nemojte zvaravati ljudi moji. Na prvi pogled je grafika super ali fale joj sitni detalji kakve Crysis ima.

Upravo je takva grafika u Crysisu - doradena do sitnih detalja.

Gledajte, ovo sto sada pisem ne znaci da je PC bolji od konzole ili da je konzola bolja od PC-a. Pisem jednostavnu cinjenicu, dan danas ne postoji igra na PC-u, PS3-u, Xbox360, PSP-u, iPhone-u, Windowsima, Symbianu, Androidu ili Wii-u koja grafikom moze parirati Crysisu.

Tocka. End of discussion.

- Psiho246
Moj PC  
9 0 hvala 2
17 godina

E da, i nemojte mi davati TD bezveze.

Ljepo molim vas obrazlozite po cemu je bolja grafika u Uncharted 2?

Fizika?

Teksture?

Sjene i efekti?

Samo mi nemojte ono sto sam vec vidio u nekom postu - grad iz daleka izgleda lijepo.

Taj grad koji vidite iz daleka vjerojatno nije niti 3D model vec 2D slika. (ne znam o kojem se gradu radi ili kako izgleda ali samo nagadam)

Mislim da ste vi pomijesali kruske i jabuke.

Mozda je umjetnicki stil u Unchartedu bolji i ljepsi od Crysisa ali sama tehnologija i kompleksnost grafickog engina je u ociglednoj prednosti kod Crysisa.

- Psiho246
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Crysis sam nabavio 2007. kada je izasao.

Tada sam imao GF 8800 GTS 640MB koja je bila high end kartica. Nije moglka vrtiti Crysis na maximalnim postavkama.

Nakon nje sam nabavio GTX260 koja je tada bila high end graficka i niti ona ne moze vrtiti Crysis na maximalnim postavkama.

Tek pojavom ATi serije 5 su dosla kartice koje mogu vrtiti Crysis u HD rezoluciji na maximalnim detaljima.

Svaka cast na njegovoj grafici, ali poserem se ja na igru (a da ne govorim da je gameplay za mene osobno bezveze) za koju mora proci 2 godine i 2 generacije grafickih kartica da se napokon moze igrati fluidno na maximalnim postavkama.

Kada se vec raspravlja o PC vs konzole - to je isto da izbace igru za konzolu koja ce izgledati fenomenalno, ali da bi ju igrao u igrivom framerateu trebas cekati slijedecu generaciju XBoxa ili PlayStationa.

I da ne bi bilo zabune - imam i Crysis na PC-u (a PC se vidi pod Moj PC) i Uncharted 2 na PS3.

Cinjenica je da Crysis ima bolju grafiku, ali i isto tako da je Uncharted 2 bolja igra.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 0:04 (Mauro).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Nakon nje sam nabavio GTX260 koja je tada bila high end graficka i niti ona ne moze vrtiti Crysis na maximalnim postavkama.

Crysis i bez da uključiš AA i AF ima grafiku bolju od bilo koje druge igre, a tada ju GTX 260 može vrtiti na very high. Da ne govorim kako i na high izgleda odlično.

Isto tako, kad je izašao Crysis, na onim postavkama na kojima si mogao Crysis igrati fluidno na 8800 GTS 640, opet je grafika bila najbolja(to je bila 2007.).

Da li je bolja ili lošija igra, to je subjektivni dojam, ali grafika je u Crysisu očigledno superiornija(kao što si i ti rekao, a o tome se priča trenutno na ovoj temi) - to se čak vidi i u videima danim u "obranu" Uncharted 2 - LOL.

Those who believe in telekinetics, raise my hand.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice