Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.490
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
Psiho246 kaže...
Danny_HR kaže...

Ma dobro Psiho. Okrivi imaginarni konzolitis za 'uništavanje' gaminga. Šta da ti ja radim.

Al daj mi ipak primjer mentalno i intelektualno zahtjevne igre.

Crysis? COD? COH? DA:O? Mass Effect? WOW? AvP?

Eventualno mi Total War i neki slični serijal pada na pamet. Ostalo je intelektualno zahtjevno kao i brisanje guzice. I bilo je takvo i prije usranih konzola.

Ipak, i Bandić i Sanader su vjerojatno pametniji i od tebe i od mene, jer pogledaj gdje su i šta imaju. A šta imamo ja i ti. Ovaj forum i xbox. LOL

Boldano: Heh. Nisu oni pametni. Oni su lopovi.

Pa u tome i jest bit.

Modernih zahtjevnih igara skoro da i nema. Kako da ti dam primjer kad ih nema. Sve ovo sta si naveo su na ovaj ili onaj nacin oglupljene igre.

Ja eto krivim konzolitis. Mase su na konzolama a mase su nize inteligencije od prosjecnog ajmo-to-nazvat "old school gamer-a", a u prosjeku su mladi.

Sve im mora biti servirano na pladnju inace ne valja. Developeri se koncentriraju na tu "manje zahtjevnu" publiku jer je njih vise.

To je cijela mudrost.

pa onda je ista stvar sa windowsom i linuxom sam kaj nisam jos cul da linuxas sere da im windows kvari programe

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
16 godina

Nakon 8 godina sto igram online na PC-u najbolje mi je kada netko napise da su igraci PC-a pametniji od igraca konzola.

Pa da li je itko od vas koji to tvrdite igrao online npr. World of Warcraft ili neku igru iz Call of Duty serijala?

Kolicine kompletnih idiota koje cete tamo sresti su jednostavno zastrasujuce.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Mauro kaže...

Nakon 8 godina sto igram online na PC-u najbolje mi je kada netko napise da su igraci PC-a pametniji od igraca konzola.

Pa da li je itko od vas koji to tvrdite igrao online npr. World of Warcraft ili neku igru iz Call of Duty serijala?

Haha!

Ovo je ziva istina.

WoW je nesto posebno na tom podrucju.

- Psiho246
17 godina
odjavljen
Mauro kaže...

To je zato jer PC inačice imaju ingame chat Belji se

Zamislite da chat radi na jednak način na konzolama. PC tuteki znaju bindati barem, pa te fino optujužuju da si noob i pritom koriste boje Smijeh. Zamislite nekog konzolaša na chatu....

U principu, ja nemam ništa protiv konzola. Imam PS2 doma. Na kraju se sve može svesti na jednostavnost vs. mogućnosti. Na tebi je želiš li ti staviti samo DVD u PS, odabrati play i igrati bez razmišljanja o driverima, BSODovima, crackovima, emulatorima i inim p*zdarijama ili pak želiš igrati paintball ili zombie mod na CoDu, svađati se sa cheaterima i sl. PC community je nekako življi, glasniji i glupaviji dok su konzolaši lijeni (no hard feelings) i žele se samo igrati. A što se tiče konzolitisa, on je kriv za smuljane kontrole, "lošu" grafiku, neoptimiziranost, chechponit sistem sejvanja i slične nebuloze koje su se pojavile prvo na PSu pa onda na PC-ju jer su developeri lijena gamad (i ti bi bio lijen da znaš da će tvoj uradak vjerojatno i prije izdavanje završit na TLu pa onda kasnije na pub trackerima).

Igre za konzole je uvjetno lakše raditi, teže se piratiziraju (dosta vremena prođe dok se pojave mod-čipovi) a i tržište je puno veće jer su Ameri glup narod. Još nije sumrak PC gaminga - to će doć kad zaživi onaj sistem "udaljenog igranja" - imaš TV, kontroler i internet. Igra se izvršava na serveru i ne treba ti nikakav DVD, nikakva konzola koja se pregrijava il joj laser crkava, nikakvi Omega driveri da dobiješ 4-5 FPSova više jer su developeri lijeni optimizirati igru (koja je došla sa konzole).

Toliko o tome od mene. I ispričavam se ekipi sa konzola ako sam ih uvrijedio. Ima časnih izuzetaka, kao i u PC gamingu. Nemogu svi biti pametni Smijeh

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

Zamisli koliko će teži biti napredak grafike ako ikad pređemo na "cloud igranje".  Velike firme će kupiti na tisuće moćnih računala i sad da neki tamo developer poveća zahtjevnost tih igara..  Gore od konzola da se mene pita. Neće više biti proizvođača opreme, bit će monopol jedne firme i svi serveri će biti isti.

Al ne brinem se za sebe, do tad ću već prijeći na konzolu i igrati se pola sata dnevno. Smijeh

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 19:04 (zv'jer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

Pa kod nas je situacija potpuno drugačija u usporedbi sa zapadom, kod nas konzole nisu primarne za igranje i nema ih baš svatko. IT inženjeri i game designer vjerojatno imaju dobra primanja i imaju u isto vrijeme moćan pc i konzolu

Sjećam se kada je u Bugu oni starkelja Dvorak napisao koji komp ima doma, skoro sam na hitnu završio od šoka. Pajdo je ima neku SLI nabrijanu zvir koja jede malu djecu. Zamisli u Hrvatskoj da neki djedica ima takvi komp?

Danny_HR kaže...

Ipak, i Bandić i Sanader su vjerojatno pametniji i od tebe i od mene, jer pogledaj gdje su i šta imaju. A šta imamo ja i ti. Ovaj forum i xbox. LOL

Ja skinem preko torrenta neko sranje od igre koje ću zaigrat 5 minuta pa uninstall i odma sam lopov, a ove dvi spodobe su pamet? Ma ludilo brale.

Konzolitis - destroying games since PS 2
17 godina
neaktivan
Tony kaže...
Danny_HR kaže...

Ja skinem preko torrenta neko sranje od igre koje ću zaigrat 5 minuta pa uninstall i odma sam lopov, a ove dvi spodobe su pamet? Ma ludilo brale.

Off topic

Ljudi kod nas krivo shvaćaju pojam inteligencije i pameti. Uobicajeno je misljenje da su inteligentni ljudi dorbi, posteni, marljivi.

Po cemu bi Bandic i Sanader bili glupi ljudi. Prvo nisu svi pametni ljudi doktori znanosti. Drugo ako su oni nasli nacin kako da legalno dodju do imovine koja im ne pripada i za ton nece odgovarati po meni su oni jako pametni. Nisu posteni, moralni i eticki ali su pametni.

On Topic

Citat Sum off All Fears

" A što se tiče konzolitisa, on je kriv za smuljane kontrole, "lošu" grafiku, neoptimiziranost, chechponit sistem sejvanja i slične nebuloze koje su se pojavile prvo na PSu pa onda na PC-ju jer su developeri lijena gamad (i ti bi bio lijen da znaš da će tvoj uradak vjerojatno i prije izdavanje završit na TLu pa onda kasnije na pub trackerima)."

potpisujem ovu izjavu

Sto se tice cloud gaminga nece to jos jako dugo zazivjeti kod nas (kao ni xbox network)

17 godina
neaktivan

Ako ja trenutno nemam novaca pa nekupujem igre i filmove nego ih skidam, onda me molim te nemoj zvati lopovom nego snalažljivom i pametnom osobom.

17 godina
neaktivan

Evo da i ja napišem par crtica o konzolitisu. Pozor, biblija slijedi :)

Uglavnom, to je odaziv kontrola u igri, osjećaj dok upravljaš lika, trčiš sa njim, pucaš... Kada igraš konzolitisom zahvačenu igru znaš da joj nešto ne paše, bode te kao trn u oku, kamenčić u cipeli...

Za primjer bi naveo usporedbu od nekoliko starijih igara. Zašto starijih? Jer nove igre su već u startu zahvačene konzolitisom i samim time puno gore od starih.

Mafia vs GTA 3 i kompanija

Prva igra je lijepa, elegantna, ima neke sitnice koje čovjeka vesele kao npr. žmigavci, amblendovanje auta kada voziš suprotnom trakom, paljenje/gašenje motora, brzinomjer, stanje goriva, pandur te zaustavi ako prođeš kroz crveno, prebrzo voziš ili imaš oružje u ruci...
Dok je druga nekako škrta, nezgrapna i pojednostavljena.
Stavio sam i nekoliko slika sa neta kao ogledni primjer izgleda ekranske površine.
U Mafiji je Health status malen, nenametljiv, a GTA izgleda kao ciganski šator, sve zagađeno, veliko i šareno.

Half-life 2 vs Halo

Opet ista stvar, prva igra ima neku eleganciju pokreta, detalje, fiziku... U drugoj sve nekako škrto, neprirodno i rekao bih neudobno za igrati.

FEAR vs FEAR 2

Prva igra mi je odlična i prešao sam je nekoliko puta. Izgled igre i kontrole su perfektne, a AI oduševljava. Prešao sam je u jednom dahu.
Druga igra mi je očaj. Osjećaj igre mi je bio promašen, nišanjenje, pucanje, pokreti glavnog lika, sve nekako neudobno i neprirodno.

Pod konzolitis smaram još i ograničene nivoe u vidu nevidljivih zidova, loš AI, zastarjelu grafiku (nemogučnost postavljanja visokih rezolucija, naprednih grafičkih postavki, mutne teksture...), nemogučnost quick save-a, detaljnog namještanja kontrola...
Za PC postoje neki standardi koji su postavljeni odavno i tu ne treba izmišljati toplu vodu.
Što je u konzolama dobro nemora bit dobro i za PC i obrnuto.
Ako uzmem za primjer meni jako dragu igru GoldenEye za N64, da se ta igra tada prebacila na PC dobila bi ocijenu 0/100, a ponavljam meni je ta igra fenomenalna (čak je i danas mogu igrati bez problema). Ali kada bi se to prebacilo na PC dobio bi šaku neigrivog jada. Npr. glavni lik mora stajati na mjestu prilikom nišanjenja, nemožeš skakati niti pasti u provaliju (nevidljivi zidovi). Pa tko bi to tada igrao pored jednog Half-Life-a?
A danas je to standard, prebacivati čisto konzolaške igre na PC. Meni nije jasno kako vi konzolaši ne možete shvatiti naš gnjev, jer su nam skoro sve dobre igre pouništavane. To bi bilo kao da ljudi koji imaju Xbox360 konstantno igraju igre napravljene za stari Xbox. Dakle, imaš mogućnost pokretanja puno boljih i kvalitetnijih igara ali nikako da dođe do toga. Vjerojatno bi vas to jako ljutilo i teško bi izvojili koju kunu za novu igru, jer unaprijed znate da će biti poluproizvod. Proklinjali bi taj stari xbox.
Jedna od dražih igara mi je i AVP 2. Bez obzira na starost znam ju često zaigrati. Nisam igrao novi AVP ali čujem da je jadan teško bolestan od konzolitisa i da mu nema spasa. Eto još jedan upropašten serijal.
Idemo dalje, tko je slijedeći?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 21:00 (Tony).

0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tony kaže...

Evo da i ja napišem par crtica o konzolitisu. Pozor, biblija slijedi :)

...

Ti si potpuno fulao bit. Uspoređivati  različite igre, različitih developera potpuno različitih ideja, fokusa i zamisli je potpuna glupost.

Da si usporedio Mafia (PC) vs Mafia (PS2, Xbox) ili slično e onda bi to već nešto značilo...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Ti si potpuno fulao bit. Uspoređivati  različite igre, različitih developera potpuno različitih ideja, fokusa i zamisli je potpuna glupost.

Ovo sve se može reći i za temu PC vs Konzole. Njihova usporedba je prilično glupa jer je nemoguće usporediti te dvije različite platforme. Kao što si sam rekao različite ideje, fokus i zamisli. Slažem se skroz.

16 godina

Ja samo čekam kad će poptuna transformacija igra sa konzola na PC biti kad više u opcijama nebudemo mogli namjestit grafiku i kontrole, onda smo gotoviBelji se Ja bih samo volio da barem ostane količina raznovrsnih igara, te će se tako uvijek za svakoga naći nešto, jer opet da sad svi počnu radit klon MW2(ali stvarno mislim svi fps-ovi da su doslovno klon njega) za godin-dve ljudi bi se zasitili i tražili bi nešto drugo i onda bi izašla xyz igra i svi poludili za njom. Ovako imamo razne naslove za raznu skupinu ciljane pa ko šta voli nek igra, a nikako nemojte uzet na zub da ako malo ljudi nešto igra da stvar ne valja,upravo naprotiv.

Evo konkretan primjer za crysis wars: on ima trenutno jako malu bazu igraća(naspram mw2/BC2 pa čak i mw i cod2 također)neznam točno brojke ali možda i ne bi lagao da kažem da je u priči 4 znamenkasti broj samo. Ali zato svi ti koji igraju su oni koji zbilja vole igru, i dobri su u njoj. Što vam znači da u igri više manje imate sve dobre igraće i na oriđiđi serverima šanse da naletite na hakera su nekih 0,1%(ja sam u godinu i pol dana 2 put naletio i to na istog hakera).Uglavnom nemate kvantitetu ali imate kvalitetu, i zbog toga je puno veći gušt igrat kad znam da će svaka partija biti napeta i zabavna. Naravno ono što je problem je da ne dolaze novi igraću u igru, jer svi koji igraju su vrlo dobri i odlični igraći i sad kad se pojavi netko ko je igrao cod, ovdje nemože niti jedan kill ostvarit i normalno nakon sat vremena ownanja ovaj poludi i veli da je igra bezveze i odustane od nje, jer mu nije jasno kako nemože nikog ubit, svi koristi aimbota ili štoveć.

To je ono što(ajmo reć konzole mada nisu one krive toliko) donose. Nisu krive konzole već ciljana publika koja želi nakon sat vremena biti "leet skillzor" koji samo tako nabije 25 killstreak. U crysisu zbilja biš trebao igrat i igrat da biš dobio i zaslužio takav status. Pa meni je dugo vremena trebalo samo dok skužiš da moraš koristit mapu u svoju korist, a ne samo trčat u armor modu, onda ništa od toga. Uglavnom, važno je da ostane raznovrsnost igri, od coda do arme, od BF-a do crysisa, ali eto devovi svi žele laku zaradu pa onda idu na "provjeren recept" umjesto da sami postavljaju nove standarde(čast izuzecima).

Kao zadnj osvrt rekao bi da bi volio imat konzolu da je imam u sobi(komp mi je u dnevnom) pa da mogu sa frendovima zalomit pes ili slično,mada opet neznam kako bi igrao jer sam panj za korištenje gamepada, jednostavno mi ne leži, osim za vožnje i super maria tu sam sa gamepadom na TICool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tony kaže...
Paolo2612 kaže...

Ovo sve se može reći i za temu PC vs Konzole. Njihova usporedba je prilično glupa jer je nemoguće usporediti te dvije različite platforme. Kao što si sam rekao različite ideje, fokus i zamisli. Slažem se skroz.

Zapravo možeš da si samo malo istražio - Mafia za PS2 i xbox ima lošiju grafiku, manje detalja, lošiju fiziku i nema policijske patrole po gradu zbog toga što su konzole slabije.

Prije su neke igre morale biti osakaćivane da se portaju na konzole - dok je zapravo danas obrnuti slučaj. Ako danas multiplatform igra ne zadovoljava potrebe jedne platforme - kasapi se i osakaćuje za sve. Naravno postoje i slučajevi gdje developeri za druge platforme dodatno ušminkavaju igru i poboljšaju je, ali to je rijetki slučaj.

17 godina
Paolo2612 kaže...

Zapravo možeš da si samo malo istražio - Mafia za PS2 i xbox ima lošiju grafiku, manje detalja, lošiju fiziku i nema policijske patrole po gradu zbog toga što su konzole slabije.

Prije su neke igre morale biti osakaćivane da se portaju na konzole - dok je zapravo danas obrnuti slučaj. Ako danas multiplatform igra ne zadovoljava potrebe jedne platforme - kasapi se i osakaćuje za sve. Naravno postoje i slučajevi gdje developeri za druge platforme dodatno ušminkavaju igru i poboljšaju je, ali to je rijetki slučaj.

Ovo boldano je po meni "srž problema" (lol dosta glup izraz jebga), i za takvo stanje većina PC-aša krivi konzole ("konzolitis"), iako je već netko rekao da je kriva lijenost developera, moje je mišljenje da se teško može okriviti developere jer im se ne isplati modificirati igre za PC (doslovno ne isplati jer promjene nebi bile toliko značajne u odnosu na uloženi rad, pogotovo gledajući predviđeni postotak prodaje po platformama)

17 godina
neaktivan
Sir Vidara the XVII kaže...
Paolo2612 kaže...

Ovo boldano je po meni "srž problema" (lol dosta glup izraz jebga), i za takvo stanje većina PC-aša krivi konzole ("konzolitis"), iako je već netko rekao da je kriva lijenost developera, moje je mišljenje da se teško može okriviti developere jer im se ne isplati modificirati igre za PC (doslovno ne isplati jer promjene nebi bile toliko značajne u odnosu na uloženi rad, pogotovo gledajući predviđeni postotak prodaje po platformama)

Sve to stoji. Ali barem neka onda naprave pošten port i( daju ono što su napravili da to radi), a ne neigrivo smeće - najćešće zbog loših kontrola, nerealnih hardverskih zahtjeva, bugova, katastrofalnog frameratea koji jednu sekundu je 250 a drugu 0,2., zastajkivanja, neoptimiziranosti, predugog loadanja i da ne nabrajam dalje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 1:02 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Znao sam za konzolašku verziju Mafije i naravno da je slabija na konzolama. Ista stvar bi bila i danas da se prvo radi PC verzija neke igre. Svojom porukom htio sam ukazati na tu različitost u platformama i načinu igre. Jednoj platformi je glavni alat miš, tipkovnica i monitor visoke rezolucije, a drugoj gamepad i TV. Dodaj tome i potpuno različit hardware i kako je onda pod milim bogom moguće da igre za ta dva sistema budu iste? Naravno da ćemo mi na PC-u uvijek bit nezadovoljni jer dobivamo konzolaške verzije igara. Te igre nisu rađene za PC hardware, niti zamišljene da se igraju mišom i tipkovnicom. Zato ćeš uvijek i odbiti ovo: "neigrivo smeće - najćešće zbog loših kontrola, nerealnih hardverskih zahtjeva, bugova, katastrofalnog frameratea koji jednu sekundu je 250 a drugu 0,2., zastajkivanja, neoptimiziranosti, predugog loadanja..."

17 godina
neaktivan
Sir Vidara the XVII kaže...
moje je mišljenje da se teško može okriviti developere jer im se ne isplati modificirati igre za PC (doslovno ne isplati jer promjene nebi bile toliko značajne u odnosu na uloženi rad, pogotovo gledajući predviđeni postotak prodaje po platformama)

Po meni imamo neki začarani krug. Njima se neisplati raditi kvalitetne igre za PC jer se slabo prodaju, a slabo se prodaju jer su nekvalitetne.

17 godina
neaktivan

Krenio sam citat ovu temu ispocetka, sad je bas ugledao i da vidim sto ljudi kazu, ali kada sam vidio kamo to ide, odustao sam. Ne znam sto se sve ispisalo u svim ovim stranicama, ali procitao sam prvu i sve mi je jasno.

Usporeduje se Konzola i PC. U redu.

Ali pazi ovo, SAMO IGRE, BEZ MMO, BEZ PIRATLUKA, bez ovoga, bez onoga...

Sve ono u cemu PC prednjaci to se kao ne ubraja, pa mislim ono. Ne moze to tako, neka se sve lijepo ubroji pa cemo onda vidjeti. A treba racunati da PC nije samo za igre, dok konzole jesu. Vidim da se vadi na to da je konzola jeftinija i sve to, ali na PC-u mozes jos puno toga raditi dok je konzola samo za igranje. Nepravedno je onda tako usporedivati samo gaming, dok PC uopce nije primarno za gaming a konzola jeste, velika razlika.

Konzole vjerojatno jesu bolje za igranje jer su tome primarno namijenjene i samo su za to, a PC je namijenjen za sve i svasta i opet je u nekim stvarima bolji za igranje. Sad bih bas napravio figurativno usporedbu ali ne pada mi nijedan primjer na pamet. Uglavnom, hocu reci da su konzole bas namijenjene za igranje, i kad se kupuje konzola, svi znaju da se kupuje zbog igara, dok PC nije namijenjen samo za igranje, nego za jos masu toga, pa sto mislite, sto je onda bolje, stvar koja je namijenjena bas samo za igre, ili stvar koja nudi jos puno toga osim igranja?

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prison Breaker kaže...

Krenio sam citat ovu temu ispocetka, sad je bas ugledao i da vidim sto ljudi kazu, ali kada sam vidio kamo to ide, odustao sam. Ne znam sto se sve ispisalo u svim ovim stranicama, ali procitao sam prvu i sve mi je jasno.

Usporeduje se Konzola i PC. U redu.

Ali pazi ovo, SAMO IGRE, BEZ MMO, BEZ PIRATLUKA, bez ovoga, bez onoga...

Sve ono u cemu PC prednjaci to se kao ne ubraja, pa mislim ono. Ne moze to tako, neka se sve lijepo ubroji pa cemo onda vidjeti. A treba racunati da PC nije samo za igre, dok konzole jesu. Vidim da se vadi na to da je konzola jeftinija i sve to, ali na PC-u mozes jos puno toga raditi dok je konzola samo za igranje. Nepravedno je onda tako usporedivati samo gaming, dok PC uopce nije primarno za gaming a konzola jeste, velika razlika.

Konzole vjerojatno jesu bolje za igranje jer su tome primarno namijenjene i samo su za to, a PC je namijenjen za sve i svasta i opet je u nekim stvarima bolji za igranje. Sad bih bas napravio figurativno usporedbu ali ne pada mi nijedan primjer na pamet. Uglavnom, hocu reci da su konzole bas namijenjene za igranje, i kad se kupuje konzola, svi znaju da se kupuje zbog igara, dok PC nije namijenjen samo za igranje, nego za jos masu toga, pa sto mislite, sto je onda bolje, stvar koja je namijenjena bas samo za igre, ili stvar koja nudi jos puno toga osim igranja?

Ispričavam se, ali sad ću uzeti tebe za primjer drugima; ako želite nešto reči kažita, ali prije pročitajte. 

Ovdje se uspoređuju pc i konzole u igranju ne u gledanju filmova, crtanju i ostalim glupostima.

Piratluka nema jer zašto onda ne uspoređujemo Konzum i Getro po tome u kojem se lakše može ukrasti salama i kruh.

Ako vam već smeta mmo imate i na konzolama isto mmo-a. Npr: MAG ( ps3), All Points Bulletin ( ps3 i xbox360 ( od rockstara)), Final Fantasy XIV ( ps3 i pc ( zajedno će se susretati igraći)).

16 godina
neaktivan

Ja samo zelim Fight Night Round 4 za PC, pa i ja imam j****i joystick/gamepad, kako god da ga zovete.

Jedini razlog kupovanja konzole bi bila ta igrica, i eventualno UFC 2009, aj niid fajting gejms na PC, nema ni jedneee.

Imam mw2 org, i po***dim svakodnevno kad mi treba 20 minuta da nadjem normalnu mapu da pocnem igrat, a igram 5 minuta.

Kazem normalnu, jer kad mi se snajpa ne zelim igrat favelu ili scrapyard.

Pa onaj host migration q**c, pa neuspije, pa me izbaci, pa ostale izbaci a mene samog ostavi u lobby . . to je strasno.

Pa od 100k igraca 20k igra samo TDM, a samo 500 jedan HQ ili slicno :/

Nemam novaca za konzolu, a posebno za igre.

A opet nebi volio da nadju nekakvu "bulletproof" zastitu protiv piratluka, jer ja stvarno nemogu da izdvojim 50€+ na igru.

Vidim pametnjakovici oce da dokazu svoju pamet, ili "superiornost" nad "obicnim" covjekom, pa kazu prestani pusit, sacuvaj tu koju kunu, nemoj navece spiskat 500 kuna za pice itd itd . .

Ne pijem, ne pusim, i nemam novaca za izdvojit na igre, jer se nemam cega odrec.

Imam najobicniji paket interneta i jedna jedina stvar na koju pare dajem je taekwondo. Dakle nista vise. Od cega cu ja to izdvojit?

Mozda je ovo offtopic, mozda i ne, bilo mi je sad na pameti pa sam to i napisao.

Poljubac

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Malo sam se načito ali ne sve.

Uglavnom moje mišljenje je da konzole imaju svoje igre, i svoj način igranja i to im dobro ide. S druge strane PC ima svoje igre i svoj način igranja i u tome PC briljira.

FPS, RPG, MMO, RTS su PC žanrovi i nikad ih nebih mogao igrati na konzoli bez miša i tastature.

A svi ostali žanrovi, i tu i tamo iz gore navednih (ali osakaćeni), su za konzole idealni, sport, tuče, platformske, auti... sve dalje od toga mi nikako ne leži na gamepadu igrat. Pa makar se i napravi nekakav žanr sa PC-ja, prodaja mu sigurno nije velika.

Moj PC  
7 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

iam ps3 i iam komp kao iz profila, dakle obije su ozbiljne gejmerske masine pa mogu reci neko svoje misljenje..

komp rula, ps3 mi je tu samo zbog pes-a i GT...

ja ne mogu i ne zelim ucit igrat FPSove na joysticku, mogao bi spojit tipkovnicu i mis na plejku jasno, ali sta sam onda dobio? komp?

na plazmu od 42" mogu spojit i komp tako da mi je to isto, ali ako neko trga telku ps3 ne mogu spojit na svoj stari 20" samsung lcd monitor...

za komp moes skidat piratske naslove.. za ps3 jos ne postoji chip...

a da istina bog, ps3 mi dodje zgodan ako hocu gledat dvd-e ili bluray diskove.. ili kad treba negdje takav player, plejka je tu da slusa...

ili ako sam negdje par dana di treba ubit vrijeme a postoji televizor.. plejka isto rula...

zakljucak najbolje imati oboje, ali ako se bira jedno, komp apsolutno...

pozz

17 godina
protjeran
gigi_cro kaže...

iam ps3 i iam komp kao iz profila, dakle obije su ozbiljne gejmerske masine pa mogu reci neko svoje misljenje..

komp rula, ps3 mi je tu samo zbog pes-a i GT...

ja ne mogu i ne zelim ucit igrat FPSove na joysticku, mogao bi spojit tipkovnicu i mis na plejku jasno, ali sta sam onda dobio? komp?

na plazmu od 42" mogu spojit i komp tako da mi je to isto, ali ako neko trga telku ps3 ne mogu spojit na svoj stari 20" samsung lcd monitor...

za komp moes skidat piratske naslove.. za ps3 jos ne postoji chip...

a da istina bog, ps3 mi dodje zgodan ako hocu gledat dvd-e ili bluray diskove.. ili kad treba negdje takav player, plejka je tu da slusa...

ili ako sam negdje par dana di treba ubit vrijeme a postoji televizor.. plejka isto rula...

zakljucak najbolje imati oboje, ali ako se bira jedno, komp apsolutno...

pozz

potpis.

još bi nadodao da je ak se radi o full-hd lcd televizoru pc posebno u prednosti zbog nativne rezolucije, tj sve igre na pc-ju mogu raditi na full-hd dok su konzole ograničene na hd ready što je priličan hendikep

Općenito bi za ps3 prije preporučio plazmu nego lcd tv

15 godina
neaktivan

potpis.

još bi nadodao da je ak se radi o full-hd lcd televizoru pc posebno u prednosti zbog nativne rezolucije, tj sve igre na pc-ju mogu raditi na full-hd dok su konzole ograničene na hd ready što je priličan hendikep

Općenito bi za ps3 prije preporučio plazmu nego lcd tv

zasto?

lcd televizori su jeftiniji od plazmi- ja sam svoj vivax(shrot) platio nekih 2600kn(ima 2 hdmi, dvb-t, hd-ready je, kut vidljivosti je 179stupnjeva,vga,jos scart i cinc(klasika),32 inca!

a koja je cijena plazme takvih karakteristika??

znam da je offtopic i molio bi moderatora da mi neda jos jedan karton

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 14:59 (uber_low).
17 godina
neaktivan
uber_low kaže...

lcd televizori su jeftiniji od plazmi-

Plazme su u pravilu jeftinije, tu si u krivu.

Ali da ne idemo duboko u off topic za one koji biraju ovo je dobar tekst.

http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm

I ajmo tu završiti raspravu o plazma odnosno lcd telkama.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
15 godina
neaktivan

i sam taj covijek je rekao da su plazme malo skuplje, ali dosta o tome jer je ovo duboki offtopic

EDIT: mislio sam na 720p lcd jer su 1080p preskupi i neisplativi

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 17:16 (uber_low).
17 godina

šta ti tata neće kupit konzolu pa sad vrijeđaš one koji ju imaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

Tebi tata treba kupiti knjigu di je napisano objašnjenje sarkazmaNamigiva

16 godina

vrijeđati ljude samo zato što imaju više para od tebe pa kupuju konzole,savjet;zaposli se

isti dan otkaz i žuti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
dejo6 kaže...

Tebi tata treba kupiti knjigu di je napisano objašnjenje sarkazmaNamigiva

Uvijek će biti ljudi koji više vole nacrtana objašnjenja. Slikovnice rulez

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice