Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.428
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Uh kako se rastegla ova tema. A nema razloga.

PS3 i Xbox360 su u rangu medium računala iz 2006 godine. Po snazi i grafici. Kratko i jednostavno i da se lako na internetu provijeriti njihova snaga u TFlopsima (ako idemo baš kalkulacije gledati)

To što igre na njima izgledaju sve bolje i bolje je jedino stvar optimizacije novih igara i podešenja developera i ništa više.

Kada bi to itko radio na PC-u Crysis bi mogli igrati na 9600GT na full detaljima na 50 fps minimalno. Ali na PC-u je uvijek bilo što prije izdati igru i zaraditi, staviti neoptimiziranu jer mora se i hardware prodavati. Ali onda bi igrali u pravim full detaljima a ne kao na PS3 da sve što je 50m udaljeno od igrača u Crysisu nestaje, jer ih PS3 ne renderira (pošto nema dovoljno snage za to)

Kako je jedan zaposlenik u nVidio reko za nove Fermi GPU-ove: "Uz kvalitetan engine imaju gotovo mogućnost real time izvoditi raytracing (oko 20 fps), ali specifikacije za to neće biti nikada javno dostupne." Jer da bude što bi prodavali dalje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja govorim Assassin's Creed 2 Ce bit bolji na pc nego na konzolama...nitko se ne slaže ali vidit cete ...razlog je jedan:ubisoft se potrudio

Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
gkelekov kaže...

PS3 i Xbox360 su u rangu medium računala iz 2006 godine. Po snazi i grafici. Kratko i jednostavno i da se lako na internetu provijeriti njihova snaga u TFlopsima (ako idemo baš kalkulacije gledati)

To što igre na njima izgledaju sve bolje i bolje je jedino stvar optimizacije novih igara i podešenja developera i ništa više.

Kada bi to itko radio na PC-u Crysis bi mogli igrati na 9600GT na full detaljima na 50 fps minimalno. Ali na PC-u je uvijek bilo što prije izdati igru i zaraditi, staviti neoptimiziranu jer mora se i hardware prodavati. Ali onda bi igrali u pravim full detaljima a ne kao na PS3 da sve što je 50m udaljeno od igrača u Crysisu nestaje, jer ih PS3 ne renderira (pošto nema dovoljno snage za to)

Kako je jedan zaposlenik u nVidio reko za nove Fermi GPU-ove: "Uz kvalitetan engine imaju gotovo mogućnost real time izvoditi raytracing (oko 20 fps), ali specifikacije za to neće biti nikada javno dostupne." Jer da bude što bi prodavali dalje?

opet o grafici i crysisima daj se ostavite toga vise kaj vise nikog ne dira prica,interakcija itd.,itd. 

ajd reci koja je pc ekskluziva jaca od konzolaskih eksluziva...nema je

vec dosta dugo nijedna pc igra nije osvojila nikakvu nagradu(goty)

npr.

EA daje sve manje igara na pc ,a i mislim da ce ih i neki drugi sljedit..

Metro 2033 ce bit za konzole,znaci moguce da ce i sljedeci stalker isto bit za konzole 

i kaj ostaju strategije i mmo od ove godine ce doc par mmo-a na konzole,

rts je vec na konzoli red alert 3 i nije po nicem losiji od pc verzije tj jednak je pc verziji jedino prilagođen kontrolama....

jedina igra koju igram na pc je company of heroes online i to igram sa frendovima a da oni ne igraju tesko da bi ja sam to igro 

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 1:28 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan

Po meni ovo je promasena tema. Mislim da ovo shvaca tko je upotrebljavao oboje pa zna iskoristi prednosti i jednog i drugog. konzola je zabavnija (s ekipom zaigrati Pes ili Gran turismo). s druge strane  mis i tipkovnica mi nemaju zamjene pri igranju fps-ova i rpg-ova.

grafika mi je ionako nebitna jer jednakom voljom igram i mass efect i kotor (diablo 2) kao i half life i crysis.

takodjer tko to istice kao prednost (komentari tipa ja imam radeon 68794762514HD s 25478952 tb GDDR4875mem i igram na 2598746998 x 1477944p rezi s 258 AA i 5847Af ) nemaju pojma cemu igra sluzi i ocito im je bitnije da vide u okolisu fotorealisticnu kopiju najrjeđe madagaskarske orhideje nego da igra ima neke inovacije u gameplayu, dobru pricu, misije...

Piratstvo je bezveze spominjati jer bilo ga je i na konzolama u velikom broju.

Meni kao korisniku bezobrazno mi je kad izdaju one poluproizvode kao Star warse Force unleashed i opcenito lose portove s konzola. To je dokaz nebrige studija i pokazuje da studio jedino ima zelju za novcem pa ajmo izbacivat svakakva sr.anja ionako ce ljudi kupovat.

Bezobrazno je i da zbog prodaje na konzolama uniste inace dobar serijal. to se tice Call of Duty MW2 koji je inace tehnicki jako dobar no mislim da se nisu proslavili s onih 4 sata gameplaya pogotovo kad danas izlaze fps-ovi s preko 15 sati igre. Znam da je mutiplayer dobar ali nisu zbog toga trebali skracivat single player koji je bio daleko bolji od nekih konkurenata

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

rts je vec na konzoli red alert 3 i nije po nicem losiji od pc verzije tj jednak je pc verziji jedino prilagođen kontrolama....

Mislim da nije potrebno naglasavati koliko je lakse igrati strategije na PC tako da ti ovo bas i nije neka pohvala za konzole

16 godina
protjeran
wyks kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

Mislim da nije potrebno naglasavati koliko je lakse igrati strategije na PC tako da ti ovo bas i nije neka pohvala za konzole

pogledaj si malo nije tesko ja nevidim problem...a i da oce mogu lako izdat podrsku za mis al skroz je ok sa kontrolerom

lakse je igrat sa misem al to nebi trebala bit neka barijera da se rts ne izda za konzole,jer ako je fps lakse igrat sa misem a ima ga ohoho na konzolama neznam zasto bi rts bio problem

17 godina
neaktivan

pa naravno da to nebi trebala biti barijera ali rts nije zanr za konzole bar dok se ne izda ta podrska za mis i tipkovnicu i za mene koji prvenstveno igram fps, rpg i rts nemam potrebe za nabavkom konzole. zato mi i je ova tema promasena. konzolu ce kupovati ljudi koji vole igrati na kontroleru i neda im se prtljat s racunalima koji su kompliciraniji od konzola.

iako se prvenstveno igram na pc-u zabavnije mi je otic par sati kod frenda na pivo i pes ili Gt.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

ne razumijem kakve veze ima snaga konzola prema snazi PC-a, ako igra izgleda bolje i ako je igrivost na razini grafika je nebitna, a ostale prednosti konzole nisi naveo, kao npr. da se ne trebaš brinuti da li će raditi nova igra, praktičnost, multiplayer sa ekipom...

Nikola Tesla: "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."
17 godina
neaktivan
markomarko kaže...

Igre

Statistike su da je svaka 5. igra sranje,za pc i konzole.Zbog toga je piratstvo plus,ne potrosis pare za ''palac'',nego skines.A i ako ti se igra na pcu toliko svidi,kupis je,da uzivas u njezinom MPu,ili je kupisjednostavno jer ti se svidi.

Ja na pcu nabavim oko 1 igra po mjesecu,80 posto je skinuto s neta.1 puta 12 mjeseci je 12.DVANAEST igara znaci,na ps3u je to 12x300 kuna(npr) je 3000+ kuna.

3000kn+(igre)

2500kn(konzola)

5500 kuna,to je taman za jaki pc i 22 inch monitor!

A igru za pc kupis kada plača dodje! :)

Da, igru za pc mozes kupiti kada dode placa a za konzolu nemozes, a?

Ti si pametniji kad šutiš.

Inače, svima koji spominju piratke, one postoje i na xboxu 360 i na Wiiu, jedino ih nema na ps3 još.

Kada nabavljas igru uvjek je u iso fajlu i samo sprzis i to je to nema mucenja sa raznim keyevima, crackovima i slično.

Ja sam među onih 8% normalnih. Ako ste i vi normalni ne mojte kopirati ovaj potpis
17 godina
the economist kaže...

ne razumijem kakve veze ima snaga konzola prema snazi PC-a, ako igra izgleda bolje i ako je igrivost na razini grafika je nebitna, a ostale prednosti konzole nisi naveo, kao npr. da se ne trebaš brinuti da li će raditi nova igra, praktičnost, multiplayer sa ekipom...

Šteta što ne razumiješ, i to najbitnije da igre ne izgledaju bolje i da nisu ništa bolje igrivije. Imam PS3 (dobio ga na nagradnoj igri :) ) pa mogu reći da grafika definitivno nije bolja, posebice ako ide baš u detalje gledati.

Što se tiče prednosti konzola da će uvijek raditi nova igra. To kao što sam reko ovisi samo o volji proizvođača da optimizira igru, jer ako na konzoli na istom hardwaru radi, lako može i na PC-u. Ali nikog nije briga za to.

A praktičnost i MP, još uvijek mislim da je tu PC bolji. Doduše više nema na PC-u puno igrara koje omogučavaju 2 igrača istovremeno ali sam MP, posebice online je bolji još uvijek na PC-u.

Da ne spominjem i 40% jeftinije igre. :)

17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...

Di to? U Algoritmu? LOL!

http://www.game.co.uk/Games/Xbox-360/Bioshock-2/~r340216/

http://www.game.co.uk/Games/PC-Games/Bioshock-2/~r340215/

Di je tih 40%?

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 15:57 (Danny_HR).
16 godina

Da komentiram zadnji post od @wyks, posto mi iz nekog razloga ne radi ''citiraj'' funkcija na forumu trenutno.

SW: FU je indenticna igra na konzolama i PCju, znaci nije nikakav ''los port''. Jednaki bugovi, glitchevi, pad frameratea itd. su na obje platforme - igra je jednostavno failala, iako je imala strasan potencijal.

Mislim da mnogi od nas na shvacaju bit - zelim reci, posjedovati jednu od konzola tipa PS3/Xbox360 ili PC kao platformu za igranje je skoro jedno te ista stvar, i tako sve igre koje izlaze su multiplatformske i jednostavno je gameplay indentican, nije to kao prije gdje su konzole i PC bili potpuno odvojeni gameplayom i gdje si mogao reci da je jedna igra tipicni konzolaski primjerak, a druga klasicna PC igra - TO JE SVE JEDNAKO.

@wyks znaci tebi je sasvim normalo da piratiziras igru ''jer je ona losa'' i smatras da su developeri bezobrazni jer eto, oni nisu izdali kvalitetnu igru i ona ne zasluzuje tvoje novce.... nitko te ne tjera da kupujes igru, hvala bogu da postoje recenzije i hrpa gameplay filmova na netu i casopisima - i onda ti je jos bezobrazno jer je unisten MW2 na PCju jer su se developeri okrenuli publici koja je stvarno KUPOVALA njihovu igru (nazalost, tih 1% PC gamera su stvarno zayebani od Infinity Warda)

PC je moja prva platforma i ja cu uvijek biti PC gamer, ali PC gaming = gaming s konzola, to su jednostavno cinjenice i PC gameri ne smiju gledati na konzole s visoka jer oni koji to rade ne znaju apsolutno nista sto se dogada na konzolama trenutno. Takav sam bio i sam prije kupovine PS3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 15:57 (marac84).
15 godina
protjeran

PC je PC to će ime uvijek živjeti bez obzira na stalnu nadogradnju komponenti a PS2,PS3,XBOX360 to su imena koja izumiru i stužu ps4 i 720 a PC ostaje PC bez obzira imao ti HD 5970 ili HD 2600!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 15:59 (andrmoljac_heh).
Moj PC  
1 12 hvala 0
17 godina
neaktivan
andrmoljac_heh kaže...

PC je PC to će ime uvijek živjeti bez obzira na stalnu nadogradnju komponenti a PS2,PS3,XBOX360 to su imena koja izumiru i stužu ps4 i 720 a PC ostaje PC bez obzira imao ti HD 5970 ili HD 2600!!!

I Playstation je Playstation imao on iza svog imena 2, 3 ili 4.

Uostalom, LOLam na tvoj komentar.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 16:00 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...
gkelekov kaže...

Di to? U Algoritmu? LOL!

Di je tih 40%?

Prvo da kod nas su i 40% jeftinije posebice omjer PS3 - PC.

A i vani je ponekad i 30% razlike:

http://www.sendit.com/elysium.search?search=bioshock+2

16 godina
protjeran
gkelekov kaže...
the economist kaže...

Šteta što ne razumiješ, i to najbitnije da igre ne izgledaju bolje i da nisu ništa bolje igrivije. Imam PS3 (dobio ga na nagradnoj igri :) ) pa mogu reći da grafika definitivno nije bolja, posebice ako ide baš u detalje gledati.

Što se tiče prednosti konzola da će uvijek raditi nova igra. To kao što sam reko ovisi samo o volji proizvođača da optimizira igru, jer ako na konzoli na istom hardwaru radi, lako može i na PC-u. Ali nikog nije briga za to.

A praktičnost i MP, još uvijek mislim da je tu PC bolji. Doduše više nema na PC-u puno igrara koje omogučavaju 2 igrača istovremeno ali sam MP, posebice online je bolji još uvijek na PC-u.

ma vraga je mp bolji na pc-u sami problemi sa tim pocnimo od iw-neta,punkbustera,hakera svakakvih itd

na konzoli ubacis disk u menu sitsnes na mutiplayer i igras,

igraca ce bit dovoljno za bilo koju igru

evo primjer resistance FoM se jos uvjek igra u mp a on je doso sa izlaskom ps3-a

siguran sam da je tako i jos bolje na xboxu

16 godina
Danny_HR kaže...
andrmoljac_heh kaže...

I Playstation je Playstation imao on iza svog imena 2, 3 ili 4.

Uostalom, LOLam na tvoj komentar.

2:17 Smijeh

16 godina

po meni je laptop kao pc,play station 3 je za igrati igrice,još samo moram kupiti konzolu,svaka čast stolnim računalima ali milina je imati laptop,mogu s njim raditi sve što i sa stolnim i još je mobilan,a i nije velika razlika u perfomancaa između stolnog i laptopa do 5000 kn,još je najbolje imati sve troje,e to je prava stvar

15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

po meni je laptop kao pc,play station 3 je za igrati igrice,još samo moram kupiti konzolu,svaka čast stolnim računalima ali milina je imati laptop,mogu s njim raditi sve što i sa stolnim i još je mobilan,a i nije velika razlika u perfomancaa između stolnog i laptopa do 5000 kn,još je najbolje imati sve troje,e to je prava stvar

za iste pare možeš uzeti stolno računalo sa duplo boljim performansama od laptopa

da ne spominjem još bateriju

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
16 godina
patch123 kaže...
blackalbum kaže...

za iste pare možeš uzeti stolno računalo sa duplo boljim performansama od laptopa

da ne spominjem još bateriju

za 5000kn kupi kutiju,tipkovnicu,miš monitor.bt,wireles,ups,kameru,sve od početka sa duplo boljim perfomancama od laptopa,a da je intel a ne amd

17 godina
neaktivan
gkelekov kaže...
Danny_HR kaže...
gkelekov kaže...

Di to? U Algoritmu? LOL!

Di je tih 40%?

Prvo da kod nas su i 40% jeftinije posebice omjer PS3 - PC.

A i vani je ponekad i 30% razlike:

http://www.sendit.com/elysium.search?search=bioshock+2

doktore: za konzole 38 funti,a za pc 28. to bas i nije 30%

Ja sam među onih 8% normalnih. Ako ste i vi normalni ne mojte kopirati ovaj potpis
16 godina
neaktivan

Ja sam bio veliki pesimist sto se tice konzola i dugo nissam ni pomislio na kupnju konzole.Al su mi roditelji kad sam krenuo u 7.razred rekli ako prođem s 5.0 dobijam za Bozic sta god zelim.I tako ja preso s 5.0 i mislim se stacu.Mislio sam kupiti neki super mobitel al sam bio strasno znatizeljan kako je to imati konzolu.i tako je i u moju sobu usao xbox 360.

nisam mogao vjerovati koliki mi je gust bio igrati na toj spravici npr. na Pc-u kad sam igrao cod 2 trebao sam skinuti xfire pa punkbuster instalirati pa velik ping pa me kikaju pa ima puno hakera ili ako ste neki noob odmah vas svi oni pro igraci ukokaju.Dok na Xboxu  toga jednostavno nema kliknete multiplay i u roku od 10 sekundi konzola vam nađe server i igrate.A ako ste pocetik u nekoj igri samo odaberete zonu igre za pocetnike i konzola ce vam naci server sa igracima istog ranka kao sto ste vi.

Priznajem fps i rts su skoro ne igrivi na konzoli pogotovo rts fps kako koja igra.Zato pc i konzole se ne mogu uspoređivati.Moja preporuka je ako imate para a ne skidate piratske igre kupite konzolu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 21:26 (riboo).

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
riboo kaže...

Ja sam bio veliki pesimist sto se tice konzola i dugo nissam ni pomislio na kupnju konzole.Al su mi roditelji kad sam krenuo u 7.razred rekli ako prođem s 5.0 dobijam za Bozic sta god zelim.I tako ja preso s 5.0 i mislim se stacu.Mislio sam kupiti neki super mobitel al sam bio strasno znatizeljan kako je to imati konzolu.i tako je i u moju sobu usao xbox 360.

nisam mogao vjerovati koliki mi je gust bio igrati na toj spravici npr. na Pc-u kad sam igrao cod 2 trebao sam skinuti xfire pa punkbuster instalirati pa velik ping pa me kikaju pa ima puno hakera ili ako ste neki noob odmah vas svi oni pro igraci ukokaju.Dok na Xboxu  toga jednostavno nema kliknete multiplay i u roku od 10 sekundi konzola vam nađe server i igrate.A ako ste pocetik u nekoj igri samo odaberete zonu igre za pocetnike i konzola ce vam naci server sa igracima istog ranka kao sto ste vi.

Priznajem fps i rts su skoro ne igrivi na konzoli pogotovo rts fps kako koja igra.Zato pc i konzole se ne mogu uspoređivati.Moja preporuka je ako imate para a ne skidate piratske igre kupite konzolu.

igrivi su itekak  sam treba znat 

16 godina
neaktivan

Konzole vs PC - Platformska bitka ?

nema tu bitke .. zna se tko je bolji ... pc naravno ... to je to ;)

uzivajte :D

Neoverclockabilni - Shit happens
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 21:39 (rebelsy).

2 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
marac84 kaže...

SW: FU je indenticna igra na konzolama i PCju, znaci nije nikakav ''los port''. Jednaki bugovi, glitchevi, pad frameratea itd. su na obje platforme - igra je jednostavno failala, iako je imala strasan potencijal.

@marac84

bez uvrede jel ti znas citat????

ja sam rekao da je glupo sto su uopce portali SW TFU na pc. igra je ocito bila namjenjena samo konzolama kojima nije potrebno definirat kontrole, podesavat rezoluciju opcenito komponente koje bi svaka igra za pc trebala imati i nedostatak toga je ocigledan manjak truda developera.

@wyks znaci tebi je sasvim normalo da piratiziras igru ''jer je ona losa'' i smatras da su developeri bezobrazni jer eto, oni nisu izdali kvalitetnu igru i ona ne zasluzuje tvoje novce.... nitko te ne tjera da kupujes igru, hvala bogu da postoje recenzije i hrpa gameplay filmova na netu i casopisima - i onda ti je jos bezobrazno jer je unisten MW2 na PCju jer su se developeri okrenuli publici koja je stvarno KUPOVALA njihovu igru (nazalost, tih 1% PC gamera su stvarno zayebani od Infinity Warda)

Bezobrazno je od tebe da me nazivas piratom jer svoje igre iskljucivo kupujem, nisam neki veliki gamer i kupujem samo naslove koji su mi stvarno odlicni (znaci 2-3 igre godisnje).I bezobrazno je od tebe da me ocito proglasavas glupim jer kao neznam procitat recenziju. Ti ne mislis da je bezobrazno da netko izbaci ocito losu igru s milion propusta koje su mogli rjesiti i onda ocekuje da je netko kupi.

Posjedujem Sve CoD-o ve koji su izasli na Pc u originalu i zato mi smeta sto je single player kampanja slabija od ostalih naslova. Takodjer postoji jaaaaaaako puno naslova koji su izasli i na PC-u i na konzolama i da su u obje inacice odlicni (KOTOR 1,2, MASS EFFECT, DRAGON AGE, BIOSHOCK, nabrajam naslove koje sam imao prilike igrat i na pc-u i xboxu)

Sto bi bilo da odjednom Sony (kao vlasnik licenci za PS3 ekskluzive) izbaci Final Fantasy ili GT na PC a na konzolama u prodaju da 4 sata single playera.

Tako da si u potpunosti fulao (vidim samo si ti jedini morao komentirat moj post) cijelu bit komentara

HVALA

PS piratstvo postoji i na konzolama

17 godina
protjeran

Uvriježeno je mišljenje da su pes i ps3 kao ćevapi ili pivo.

ja danas baš instalirao novi pes na pc konfiguraciju iz 2003 godine (doduše nešto sitno nadograđivanu) p4 2,8ghz 2gb ddr, hd 2600pro i upravo se iznenadih kako ta igra na tako staroj kanti izgleda ljepše nego na ps3 kaj imam doma

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meh, koga briga sto mislimo mi :-) Ionako devovi imaju zadnju rijec u svemu tome...

Meh, koga briga što mislite vi :-) Ionako mi imamo zadnju riječ u svemu tome...

Alan Wake - Jos jedna console (xBox) exclusiva

Each moment unique, none exactly the same... defied... denied to live and exist like this again... now you will see - you are reborn....
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 10:12 (Deus ex machina).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Deus ex machina kaže...

Meh, koga briga sto mislimo mi :-) Ionako devovi imaju zadnju rijec u svemu tome...

Alan Wake - Jos jedna console (xBox) exclusiva

Trebao si staviti "Meh, koga briga što mislite vi :-) Ionako mi imamo zadnju riječ u svemu tome..." ;-)

Tko nije neka obavezno pročita Microsoftovo jadno i ljigavo objašnjenje zašto igru neće portat na PC.

Sad na temu, ovako, mislim da se ona može razložiti otprilike ovako:

GRAFIKA - nipošto najvažnija stvar na svijetu, ali ovdje PC uvjerljivo vodi zbog svog nadmoćnog hardwarea, istina je da se igre za konzole uvijek dodatno optimiziraju ali to kvalitativno nije ni blizu PC-a i ima svoje granice te mislim tu nema dodatne rasprave. PC grafici ćemo dati 10/10 a konzolama (primarno mislim na XBOX i PS3) 8/10. Naravno postoje ljudi sa slabijim računalima ali to su pojedinačni (induktivni) slučajevi i njima se ne treba sada zamarati, sada gledamo načelno što je za igranje bolje. *fiziku nisam ni spomenuo jer je mnogima nebitna, tu također uvjerljivo vodi PC.

IGRIVOST - u startu bi ovdje naizgled konzole trebale voditi ali to je samo naizgled. XBOX i PS3 su u prednosti u smislu da se često igre s njih portaju na PC, po čemu bi se dalo zaključiti da su iste te igre najigrivije na konzolama. No treba uzeti u obzir da se od PC-a uvijek može napraviti konzola (gamepad/25'' monitor/kauč) a obratno često ne ide, ako zbog ničeg drugog onda zbog problema s mišem i tipkovnicom koji su generalno govoreći ipak najbolje rješenje za neke vrste igara (FPS, RTS, RPG) dok za neke nisu (SPORT, TPS...). Naravno i ovdje postoje pojedinačni slučajevi (netko kome je lakše na gamepadu igrat RTS), opet, njih ne uzimamo u obzir. Dajmo ovdje 9/10 i jednima i drugima.

CIJENA - uzmimo da konzola (XBOX, PS3) košta 3000kn a ekvivalentni PC 5000kn (što mislim da je pošteno), naravno bez monitora/TV-a. Igre su približno istih cijena (ako se pažljivo kupuje) s time da su dodaci za PC još parsto kuna, ako će korisnik kupiti gamepad ili dva. Sad, prednost konzola je ta da se za te novce dobije cijeli paket uz garanciju da će se na njemu moći igrati sve dok ne izađe nova generacija. No ovdje ja vidim i prednost za PC korisnika, jer on će također moći igrati igre na XBOX razini još par godina i uz to biti u mogućnosti nadograditi svoje računalo čime će ono potrajati dodatnih par godina, to naravno opet košta kao jedna nova konzola ali ipak se radi o osobnom izboru i treba to na taj način i gledati, tamo gdje ja vidim prednost, možda netko drugi vidi manu. Ostavimo ipak i ovdje identične ocjene (jer ovise o preferencijama) 8/10.

MOGUĆNOSTI - sad dolazimo do deal breakera, s obzirom na sve što jedan PC nudi u odnosu na konzolu (ovdje moramo uključiti sve ekstragaming mogućnosti jer one ipak igraju ulogu u procjenjivanju isplativosti investicije) mislim da je očigledno u kakvoj je prednosti. Istina je da je malo (nekima puno?) skuplji, ali uz samo igranje nudi još brdo mogućnosti konzolama (kao ipak isključivo gaming platformama) nedostižnim. 95% igrača na konzoli uz nju mora imati i PC, dok možda tek desetak do dvadeset posto PC-aša dodatno ima potrebu za konzolom, mislim da ovo nije sporno. PC nudi uvjerljivo više nego bilo koja konzola, a košta dovoljno malo da se te mogućnosti ne čine precijenjenima, stoga ovdje konzola dobiva ocjenu 8/10 a PC 10/10.

Da se razumijemo, i sam posjedujem jednu konzolu (Wii) i čim uzmognem namjeravam kupiti još jednu (vjerojatno PS3), dakle nisam PC fanboy ili štogod slično, jednostavno smatram da su konzole bolje za ljude koji nemaju nikakvu dodatnu potrebu izuzev casual igranja uz pivo na kauču (da stereotipiziram :D), no za čovjeka koji izuzev igara ima još nešto u životu, ili je baš ozbiljno nabrijan na onu serious gaming spiku nema boljeg i isplativijeg rješenja od PC-a.

PC- 37/40 = 9.25 rating

konzole- 33/40 = 8.25 rating

tko želi serial od eversta nek mi se javi na pp
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prednost konzole je jedino u tome što nema instalacije, nema krekiranja, patch-eva i što je jedostavnije leć u krevet, uzet joystick u ruke i španat...
Ali šta se tiče samog rada, računalo je puno bolje. Konzola radi kako je tvornički postavljena.
Što se tiče grafike, jako puno tu ovisi dali je to Crt, Lcd ili plazma televizor.
Ja sam čak razmišljao da bio uzeo ps3 ali nebi još sada. Čekat ću da padne cijena na nekih 1500 kn. Toliko vrijedi

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Nema krekiranja ni na PC-u (original), ako je prednost šta nema patch-eva onda super, (znači kada dobijem patch koji mi ispravlja određeni bug, lagg ovi na konzoli su u prednosti?), a ako ću se zavalit u krevet sumnjam da ću igrat, prije ću čitat nešo ili pogledat film jer me baš ne privlaši ležanje u krevetu i igranje igara (a sumnjamda ima previše ljudi koji ležeći igraju).

Tako da su ove "prednosti" šta si naveo - nula bodova

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 11:44 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice