Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.409
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

PC će uvijek biti jači jer komponente postaju sve jače dok konzola ostaje kakva je.Uredu,konzole su povoljne,ali me jako smeta zato jer svuda (čak su sada počeli i na televiziji)reklamiraju igre za konzole,točnije za PS3.Ni za Xbox ni za PC ništa ne reklamiraju.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
AdriTheGamer kaže...

PC će uvijek biti jači jer komponente postaju sve jače dok konzola ostaje kakva je.Uredu,konzole su povoljne,ali me jako smeta zato jer svuda (čak su sada počeli i na televiziji)reklamiraju igre za konzole,točnije za PS3.Ni za Xbox ni za PC ništa ne reklamiraju.

u hr bi ti reklamiro igre za pc?? lol,a i da su nasim televizijama punidili da reklamiraju gameboy color oni bi ga reklamirali tak da ti je to microsoft kriv kaj nema xbox reklama u hr

BUCKETHEAD /// ceka se 11.2
17 godina
neaktivan

Nakon što odgledate OVO (ali kliknite na HD screenshote, ispod svakoga) mi se molim Vas opet javite sa izjavom da je xbox dosegao vrhunac grafičke moći.

A još važnije javite se  i kažite kako je PC mega nadmoćan što se grafike tiče.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Nakon što odgledate OVO (ali kliknite na HD screenshote, ispod svakoga) mi se molim Vas opet javite sa izjavom da je xbox dosegao vrhunac grafičke moći.

A još važnije javite se  i kažite kako je PC mega nadmoćan što se grafike tiče.

Pa slike nisu niš posebno(ni PC ni XBOX).

Those who believe in telekinetics, raise my hand.
16 godina

Bravo, upravo si usporedio multiplatformsku igru koja je portana s konzole na PC, stoga je jako slicna... a ''HD'' screenovima necu reci nista jer nema apsolutno nikakvih informacija o rezoluciji niti detaljima grafickih postavki PCja

@Danny_HR procitao sam par tvojih postova i mislim da bas ne razumijes neke stvari... naime PC star 2-3 godine vrti te igre bez problema, odnosno vrti igre u toj kvaliteti na kojoj rade na konzolama. Primjera radi, sve igre na konzolama rade na 720p rezi (1280×720), bez AA - pa to vrti stari PC bez nekakve jake graficke.

Razlike u grafici su puno manje nego prije jer su konzole zbog prodaje igara i retardiranih amerikanaca postale 1st choice mnogih developera koji ce naravno raditi igru imajuci na umu prvo konzole, a onda slabije isplativu varijantu - PC... i to rade s pravom jer PC gaming unistava piratizacija i da sam developer ozbiljnije bih razmislio isplati li se uopce izdavati igre za PC, no to je neka druga tema...

PC je mega nadmocan konzolama sto se grafike tice, jer igranje igre u 720p rezi ili 1080p (ili vecoj od te) s pun k AA i AF je JAKO VELIKA razlika.

btw posjedujem PS3 i na njemu se igram vise nego na PCju vec neko vrijeme i sve sto sam komentirao je grafika, sto se tice samoga izbora igara tu konzole dominiraju ako izuzmemo MMOeve.

16 godina
protjeran
marac84 kaže...

Bravo, upravo si usporedio multiplatformsku igru koja je portana s konzole na PC, stoga je jako slicna... a ''HD'' screenovima necu reci nista jer nema apsolutno nikakvih informacija o rezoluciji niti detaljima grafickih postavki PCja

@Danny_HR procitao sam par tvojih postova i mislim da bas ne razumijes neke stvari... naime PC star 2-3 godine vrti te igre bez problema, odnosno vrti igre u toj kvaliteti na kojoj rade na konzolama. Primjera radi, sve igre na konzolama rade na 720p rezi (1280×720), bez AA - pa to vrti stari PC bez nekakve jake graficke.

Razlike u grafici su puno manje nego prije jer su konzole zbog prodaje igara i retardiranih amerikanaca postale 1st choice mnogih developera koji ce naravno raditi igru imajuci na umu prvo konzole, a onda slabije isplativu varijantu - PC... i to rade s pravom jer PC gaming unistava piratizacija i da sam developer ozbiljnije bih razmislio isplati li se uopce izdavati igre za PC, no to je neka druga tema...

PC je mega nadmocan konzolama sto se grafike tice, jer igranje igre u 720p rezi ili 1080p (ili vecoj od te) s pun k AA i AF je JAKO VELIKA razlika.

btw posjedujem PS3 i na njemu se igram vise nego na PCju vec neko vrijeme i sve sto sam komentirao je grafika, sto se tice samoga izbora igara tu konzole dominiraju ako izuzmemo MMOeve.

tocno to nije sve u grafici..sad ce doc heavy rain,gow3,battlefield bc2(recite kaj ocete al meni ga ljepe igrat na konzoli)....i jos ima dosta igara koje nikad nece doc do pc-a il zbog sonya il zbog microsofta il nekog treceg

BUCKETHEAD /// ceka se 11.2
16 godina
neaktivan

Neznam zasto ali vrlo sam ljubomoran na konzole,HW star 5god,a grafika sve ljepsa i ljepsa,a ja bogec mucim se,radim za 10 000kn kako bih kupio high end komp i onda nakon dvije god nemogu igrat na sve max sa AA na 1920*1080 ili frame malen,npr.bc2 igram na low kako bih dobio 50fpsa i onda kad vidim kod suseda kako dere na ps3 bc2 na uber high sa onim predivnim sjenama i AA dode mi da zaplacem.

i nije mi jasno kakav je to onda HW na ps3 il x360,gledao sam na wiki da je grafika slicna k danasnjoj nvidia 9800,a rami su 512mb il nekaj slicno ak se ne varam,ajde proc je jedino neki ok i kak tu moze raditi sve na high?

ispravite me ak grjesim.

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Puno, puno neistina koje nemaju veze sa činjenicama.

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
16 godina
neaktivan

može li se za 3000 kn kupiti komp koji je pokretat sve igre na high na fullhd idučih 2-3godine

naravno da ne dok to konzole mogu

Neznam di se ide za to .

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

može li se za 3000 kn kupiti komp koji je pokretat sve igre na high na fullhd idučih 2-3godine

naravno da ne dok to konzole mogu

Konzole nemaju low, mid, high grafičke postavke..  One nemaju grafičke postavke, igra radi kako ju proizvođač namjesti, a to definitivno nije jednako "high" grafici na kompu.

Ali opet mi o grafici..  nema smisla o njoj raspravljat kada su u pitanju PC vs Konzola teme.

I onda je došao taj neki jebeni zvuk koji je uništio cijeli svijet.!
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 19:55 (zv'jer2).
16 godina
neaktivan
marac84 kaže...

Ma vrti vraga neki stari pc na nižim rezama te igre sa konzola, nekada kad i mijenjaš rezu kao da kod frejma nije imalo učinka, ako je port neki katastrofa.

Normalno da je pc nadmocan, i uvijek ce biti nadmocan, tu nema spike, ali nije sve u savršeno detaljnoj grafici, ja bih i wii igru igrao bez beda ako bi me uvukla gejmplejom a ne 8 x aa 166x af.

I u cemu je problem oko pc i konzola, nema nikakvog problema, zašto se ljudi žale jer neke igre ne idu na pc zbog konzole, cemu? Šta da npr sve sony exclusive krenu na pc, pa ste svi vi ludi, toliko igara da prolupaš više, ima pc i dobrih konzola portova, zbog pc tu ces igru odigrat u vecoj rezi i detaljima, ovisi ak ponude ultranove detalej ili samo da igra izgleda ljepše zbog reze i aa i af. Ima pc exclusiva, ma sasvim dosta ljudi ono.

Spojiš pc na plasmu i deri, crna ce biti crna.

16 godina

Prema meni PC je prije nextgen konzola bio definitivno najjača igraća platforma. Međutim razvoj ps3 i xbox 360 PC prestaje dominirati. PC je dosta skup jer sve novije igre zahtijevaju sve više i više performanse što je dosta skupo. Konzole uvijek ostaju konzole te se ne moramo brinuti da će nam se slika zamrznuti kod novije igre. Konzole danas postaju nekakva "mala računala" prilagođena igrama. Nude grafiku bolju od računala koje prosječni korisnik može kupiti. Čak i većina igara izlazi prvo za konzole pa tek onda za PC. Na njima možemo čak gledati HDTV. Igrao sam na većini konzola i inače igram na PC-JU. Glas dajem konzolama.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pc je po meni bolji jer nudi puno više opcija

1.piratske igre

2.skidanje bilo kakvih patcheva (ne samo originalnih)

3.bolja grafika

4.ako u kući imate samo jedan televizor onda se kupovanje konzole ni ne isplati

stalno netko želi gledati TV,znači ne može se u miru igrati

5.konzole vrijede nešto duže nego pc

ali ako uzmemo u obzir da se za 10-ak kupljenih igara na konzolama može kupiti solidan pc onda se svaka prednost u duljini trajanja gubi

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 20:10 (patch123).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
patch123 kaže...

1.piratske igre

3.bolja grafika

Sve si dobro rekao osim ovog zelenog pobojanog.

Inace kompjuter je svestran.

Glupo je sad usporedivati PC i konzole,zbog toga jer su konzole namjenjene igranju a PC-i internetu,programiranju,obradivanju teksta i tek onda igranju.

Usporedivati konzole i PC je kao da se utrkuju dva sprintera na sto metara,pritom da ovaj drugi ima na tebi uteg od 50 kg.

Naravno da ce prvi pobijediti.

Ako ti je netko svojim postom pomogao,stisni gumb HVALA
16 godina
protjeran

moze pc bit neznam kolko puta bolji al kaj to znaci kad ja mogu igrat fight night,ufc,heavy rain,killzone,mgs....

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
patch123 kaže...

1.piratske igre

3.bolja grafika

Sve si dobro rekao osim ovog zelenog pobojanog.

Inace kompjuter je svestran.

Glupo je sad usporedivati PC i konzole,zbog toga jer su konzole namjenjene igranju a PC-i internetu,programiranju,obradivanju teksta i tek onda igranju.

Usporedivati konzole i PC je kao da se utrkuju dva sprintera na sto metara,pritom da ovaj drugi ima na tebi uteg od 50 kg.

Naravno da ce prvi pobijediti.

prilično sam siguran da jako dobar komp ima bolju grafiku nego ps3 ili xbox

za xbox ne znam ali ps3 sam igrao i grafika nije ništa posebno,barem ne toliko dobra da bi je stavljali kao veliku prednost u odnosu na pc

16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

moze pc bit neznam kolko puta bolji al kaj to znaci kad ja mogu igrat fight night,ufc,heavy rain,killzone,mgs....

Kaj to znaci kad ja nemogu igrati STALKERA,Company of Heroes,Command and Conquer...Smijeh

Isto tao u blizoj buducnosti na konzoli nikad necu zaigrati Diablo 3,Starcraft 2Osmijeh

Ako ti je netko svojim postom pomogao,stisni gumb HVALA
16 godina
protjeran
luckyluke kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

Kaj to znaci kad ja nemogu igrati STALKERA,Company of Heroes,Command and Conquer...Smijeh

Isto tao u blizoj buducnosti na konzoli nikad necu zaigrati Diablo 3,Starcraft 2Osmijeh

ahh,command imas na konzolama

15 godina
neaktivan

A o čemu vi pričate,ljudi?Pa kako konzola stara 4 godine može imati bolju grafiku od PC-a koji svake godine dobiva bolje i kvalitetnije grafičke kartice?

A i isplativost je upitna,jer ako bolje pogledate,svi koji imaju konzolu imaju i PC,jer kako bi inače razvlačili ovu dugu raspravu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AdriTheGamer kaže...

A o čemu vi pričate,ljudi?Pa kako konzola stara 4 godine može imati bolju grafiku od PC-a koji svake godine dobiva bolje i kvalitetnije grafičke kartice?

A i isplativost je upitna,jer ako bolje pogledate,svi koji imaju konzolu imaju i PC,jer kako bi inače razvlačili ovu dugu raspravu?

dobro da se netko toga sjetio da oni koji imaju konzole imaju i pc a oni koji imaju gaming pc nemaju konzole

17 godina
neaktivan

dobra tema..nemam konzolu, al to nije ni bitno za ovo sto cu napisati...da li neko bio na lan party-ju sa ps3 ili xboxom..NOT..niti vidim da ce se to u skorijoj buducnosti promeniti..isto jedna stvar, nemaju svi para za jedno i drugo..svi ce naravno kupiti pc, posto se skoro ne moze bez njega, a ako nema para za konzolu, kupit ce donekle bolji pc..da bi mogao da se igra malo, cirka godinu, dve dana..sto se tice grafike, mislim ako bi se utrosilo isto vreme koje je potrebno za optimizaciju igre za ps3, da bi ona isto radila i na pc koji je star nekoliko godina..gaming takmicenja u fps-ovima, se igraju na ps3???..nisam se susreo sa takvim necim...konzola za mene ima prednost u simalicijama and thats it...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

"svi ce naravno kupiti pc, posto se skoro ne moze bez njega".... da li si probao surfati netom na PS3? ili slušati glazbu/gledati filmove?

Nikola Tesla: "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."
17 godina
neaktivan
patch123 kaže...

dobro da se netko toga sjetio da oni koji imaju konzole imaju i pc a oni koji imaju gaming pc nemaju konzole

Ovo je uber glupost.

Dugo se nisam pojavio u ovoj temi jer je zapravo jako malo onih koji kuže bit ove teme, vidim da se većina ovih koji su se nedavno uključili nije ni potrudila pročitati je.

Dakle usporedba  nikada nije bila za surfanje, posao ili nešto slično jer je jasno da u tome PC ima apsolutnu prednost. Štoviše, Xbox, PS3 i Wii su IGRAĆE konzole. Dakle tu je već označena njihova namjena. Svako pokušavanje spominjanja bilo čega osim igranja kao prednost PC-a je jednostavno bespotrebna. Nismo mi mulci pa da ne znamo što se sve može raditi sa PC-em.

Nadalje, većina ljudi koji ovdje komentiraju protiv imali su jako malo ako ne i nikakvo iskustvo sa konzolama. Jer očito propuštaju vidjeti stvari kakvima jesu.

Na kraju krajeva, poanta ove teme, tada kada sam je pisao nije bila u dokazivanju nadmoći konzola, daleko od toga, i ja se češće igram na PC. Ovo je bio jednostavno pokušaj dokazivanja neznalicama da konzole i nisu toliko inferiorne koliko oni to prikazuju u svojim pričama o raznim konzolitisima i sličnim nebulozama.

Svaki prijatelj koji igra igre i koji je bio kod mene bio je oduševljen xboxom i tražio je da mu posudim. Zašto, zato što je zabavna gaming platforma.

16 godina

Imam PC koji jos nije zastekao u niti jednoj igri koju sam igrao, a i na PC-u igram vec dugi niz godina.

Imam i PS3 i na PC-u vec dugo, dugo nisam zaigrao osim jednom tjedno mozda MW2.

I taj jedan put se vise izivciram nego gustam.

Godinama mi je sam pojam igranja na konzoli u usporedbi sa PC-jem bio odbojan i smatrao sam da je jedina gaming platforma PC. Sve se promjenilo kada sam nabavio PS3 (u biti sam ga vise nabavio zbog malog nego zbog sebe) i malo ga vise isprobao.

Meni osobno je veci gust ograt na PS3 iz nekoliko razloga;

- nema cheaterskog smeca. cheateri su jedan od glavnih razloga zasto sam gotovo prestao igrati na PC-u. nemam bas previse vremena za igranje i ono malo sto uhvatim zelim uzivati u njemu, a ne da mi ga pokvari neki iskompleksirani majmun koji zivotna zadovoljstava nalazi u tome da nervira druge i kvari im zabavu

- manje kretena. PC online gaming je inficiran kretenima u zastrasujucim mjerama. vjerovatno ima i na konzolama kretena k'o u prici, ali na njima je puno teze spamati svoje kretenarije po chatu nego na PC-u jer u pravilu nema tipkovnica (osim ako spojis konzolasku tipkovnicu, ali njih nema svatko dok na PC-u ima)

- zavalim se u trosjed sa kontrolerom u rukama i igram na velikom Full HD televizoru sa zvukom preko kicnog kina. izuzetno zabavno i opustajuce umjesto biti zgrcen ispred monitora

- ekskluzive. ekskluzive na konzolama su u pravilu briljantne igre jer je u njih upucano jako puno vremena i novaca s obzirom da je njihov glavni razlog da promoviraju prodaju doticne konzole. killzone 2 je najbolji FPS koji sam igrao, a sad nestrpljivo cekam God of War 3 i Gran Turismo 5 koji ce valjda vec jednom i izaci. takodjer, ekskluzive tek pokazuju sta konzola zapravo moze jer tek one iskoristavaju potencijal konzole u velikom postotku

- multiplatform igre ce na konzoli SIGURNO raditi bez problema jer se ionako igre razvijaju prvenstveno za konzole, a onda portaju (ako se uopce porta) na PC. na konzoli svaka igra radi besprijekorno dok na PC-u nikad nisi siguran hoce li trzati, raditi ili ne. pogledajte samo GTA4, ArmaII, a i koliko vidim na BF BC2 topicu se ljudi dosta zali na optimizaciju. na konzolama te igre rade bez ikakvog problema. takodjer, jos nisam cuo da se ljudi za neke igre na konzolama zale da se ruse i javljaju errore dok se na PC-u svako malo pojavi neki topic. ne moras traziti koji driver za graficku ce dobro raditi u kojoj igri, cekati hotfix, cekati driver za multi GPU podrsku, pa da tvoja high end kartica napokon pokaze sta moze i sl.

Ono gdje je velika prednost PC-a pred konzolama:

- MMO igre. one su jos uvijek ekskluziva PC-a, a developerima su sigurni jer se ne mogu piratizirati (igranje WoW-a na privatnom serveru nije igranje WoW-a u pravom smislu). obozavam MMO igre i one su zaista snazan argument za PC kao gaming platformu, ali kako niti pod razno vise nemam vremena za njih (a radije necu igrati MMO ako ga ne mogu igrati sa svim sadrzajima koje on moze ponuditi) taj nedostatak mi nije prevelika mana

- tipkovnica i mis. ovo je posebno izrazeno kod FPS naslova i nikada kontroler na konzoli nece doci niti blizu tipkovnici i misu u shooterima. ovo mi je bio veliki problem u pocetku, ali sada sam se navikao na kontroler, pa mogu sasvim OK s njim igrati. svejedno, volio bi da mogu na konzoli igrati sa tipkovnicom i misom (oni kontroleri koji simuliraju tipkovnicu/mis tipa FragFX i sl. nisu niti blizu pravim tipkovnica/mis kombinacijama). cinjenica je da bi time izgubio dio komfora jer ipak sa sa tipkovnicom i misem ne mozes tako "zavaliti" kao sa kontrolerom, ali volio bi da imam opciju ih koristiti kada zelim

- digitalna distribucija i komfor igranja takvih igara. imaju i konzole digitalnu distribuciju (Xbox LIve i PSN), ali nisu niti do koljena jednom Steamu na primjer. komfor koji takve igre donose je takodjer puno veci ako zelis svako malu drugu igru igrati jer samo kliknes na ikonu i to je to (klasicne igre na DVD-u u pravilu traze i medij u citacu, a to me iritira do boli). na konzoli me zivcira kada pozelim neku drugu igru, pa onda se moram ustati, uzeti medij, izbaciti postojeci, ubaciti novi... a bas sam se bio zavalio i udobno smjesti i sad se moram ustajati Osmijeh

Piratluk ionako ne smatram prednoscu jer sam i na PC-u igrao original igre, jedino sto su cijene igara za PS3 vece nego na PC-u, ali to "zaobilazim" kupovinom preko neta. S druge strane, igre za konzole mozes puno lakse mijenjati s ekipom i po forumima nego PC-igre jer nema keyeva, aktivacija i sl, pa se ne moras bojati da li je key negdje banan, da li su ispucane aktivacije i sl. Samo pogledas da li je medij ostecen i to je to

PC naravno pruza jos puno drugih mogucnosti jer nije primarno razvijan za igranje za razliku od konzola, ali to ionako nije bitno jer se ovdje raspravlja o razlikama u gaming platformama. S druge strane ono za sto meni PS3 takodjer sluzi je kao medijski centar i ono sto me odusevljava je lakoca s kojom se koristi kao takav. Udoban trosjed i kontroler u ruci je sve sto mi treba da uzivam. Naravno da i PC moze raditi kao medijalni centar, ali ne s istom razinom komfora

Takodjer, mnogi pisu kako je danasnji high end PC graficki puno jaci od konzole. Cinjenica je da je jaci i to se ne moze poreci, ali to je ionako uzalud. Kao sto sam vec gore napisao, a i mnogi drugi na internetu - igre se vec neko vrijeme razvijaju prvenstveno za konzole, pa tek onda portaju na PC. Samim time sva snaga PC-a ne dolazi do izrazaja jer je igra ionako pisana za konzolu, pa tek onda portana na PC. Ta snaga samo pomaze da "popravi nedostake" traljavo odradjenog porta jer developeri ionako ne ulazu previse resursa u portanje kad unaprijed znaju da im to ionako nece donijeti previse novaca.

Sva snaga high end PC-a bi mogla doci do izrazaja u nekoj vrhunskoj PC ekskluzivi, ali takvih vise nema. MMO ne racunam jer oni ionaku u prvilu nisu pretjerano zahtjevni jer moraju privuci jaku puno pretplatnika da bi bili uspjesni, pa developeri moraju racunati na dosta igraca sa ne prejakim PC-ima

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Godinama mi je sam pojam igranja na konzoli u usporedbi sa PC-jem bio odbojan i smatrao sam da je jedina gaming platforma PC. Sve se promjenilo kada sam nabavio PS3 (u biti sam ga vise nabavio zbog malog nego zbog sebe) i malo ga vise isprobao.

Vidiš ovo je jedna jako bitna stavka.

Mnogi zakleti protivnici konzola ( a i ja sam jednom bio takav) nisu imali priliku poigrati se na jednoj od next gen konzola. Pa ne mogu dati objektivni sud.

Inače, s većim dijelom tvog posta se slažem. Ali da kažem svoje viđenje na digitalnu distribuciju. Na xboxu, ne znam kako je na PS3 je stvarno odlična, veliki dio igara možeš kupiti baš kao i u retail dućanu, i gotovo je identičan sistem kao na steamu. Uvijek ti je igra dostupna na download, uvijek spremna za igru. Samo 2 klika away kako kažu.

Dječice koliko sam skužio na xboxu ima jako puno. Puno puno puno, i dosadni su, ali jednostavan mute pomaže. :)

Razgovaram se samo kad uletim u stariju 'normalnu' ekipu, pretežito navečer.

FPS-ove igram jednako dobro i sa jednakim guštom na g15 i mambi kao i na xbox controlleru. :)

16 godina
protjeran
ma meni niti jedno od toga ne igra ulogu.
di su ta vrimena kad su dica jedva cekala da odu posle skole na balun?
sada samo side za onim kasetama i plejstejsnima i kvare se ka ljudi
16 godina
neaktivan

Igre

Statistike su da je svaka 5. igra sranje,za pc i konzole.Zbog toga je piratstvo plus,ne potrosis pare za ''palac'',nego skines.A i ako ti se igra na pcu toliko svidi,kupis je,da uzivas u njezinom MPu,ili je kupisjednostavno jer ti se svidi.

Ja na pcu nabavim oko 1 igra po mjesecu,80 posto je skinuto s neta.1 puta 12 mjeseci je 12.DVANAEST igara znaci,na ps3u je to 12x300 kuna(npr) je 3000+ kuna.

3000kn+(igre)

2500kn(konzola)

5500 kuna,to je taman za jaki pc i 22 inch monitor!

A igru za pc kupis kada plača dodje! :)

www.gamevirt.co.cc Raj za gamere
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 23:50 (markomarko).

0 2 hvala 0
16 godina
protjeran
markomarko kaže...

Igre

Statistike su da je svaka 5. igra sranje,za pc i konzole.Zbog toga je piratstvo plus,ne potrosis pare za ''palac'',nego skines.A i ako ti se igra na pcu toliko svidi,kupis je,da uzivas u njezinom MPu,ili je kupisjednostavno jer ti se svidi.

Ja na pcu nabavim oko 1 igra po mjesecu,80 posto je skinuto s neta.1 puta 12 mjeseci je 12.DVANAEST igara znaci,na ps3u je to 12x300 kuna(npr) je 3000+ kuna.

3000kn+(igre)

2500kn(konzola)

5500 kuna,to je taman za jaki pc i 22 inch monitor!

A igru za pc kupis kada plača dodje! :)

nemozes to tak gledat...ti mozes mjenjat igru i dosta ljudi tako radi....npr. kupis mw2 i odigras dosadi ti vec igra i stavis na prodaju il zamjenu i zamjenis za assassin 2 i igras tu novu igru za 0kn i nju isto mozes zamjenit

17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Takodjer, mnogi pisu kako je danasnji high end PC graficki puno jaci od konzole. Cinjenica je da je jaci i to se ne moze poreci, ali to je ionako uzalud. Kao sto sam vec gore napisao, a i mnogi drugi na internetu - igre se vec neko vrijeme razvijaju prvenstveno za konzole, pa tek onda portaju na PC. Samim time sva snaga PC-a ne dolazi do izrazaja jer je igra ionako pisana za konzolu, pa tek onda portana na PC. Ta snaga samo pomaze da "popravi nedostake" traljavo odradjenog porta jer developeri ionako ne ulazu previse resursa u portanje kad unaprijed znaju da im to ionako nece donijeti previse novaca.

Sva snaga high end PC-a bi mogla doci do izrazaja u nekoj vrhunskoj PC ekskluzivi, ali takvih vise nema.

ovo je jedna jako jako tužna istina.

Konzolitis - destroying games since PS 2
16 godina

Pa jednostavno treba bit objektivan i reč da su konzole namjenjene isključivo igranju i kao takve se i tretiraju. Zato i dolazi do velikog broja kvalitetnih igara koje su ekskluzivno namjenjene za pojedine konzole. I sam sam bio vlasnik sve 3 dosadašnje ps konzole i u potpunosti sam uživao u njima. PC je ipak kompletnija igračka. Moj osobni izbor, kao što sam ako se ne varam već rekao ili u ovoj temi ili u nekoj drugoj na ovom forumu, je, ako se bazirate samo na igranje i imate novaca, onda je konzola pun pogodak. Zašto kažem ''imate novaca''. Zato jer primjerice kod ps3-ice trebate kupovat isključivo originale. Naravno postoje oglasi (razmjene, prodaje povoljnih igara). Što se tiče igara na konzolama, odigrao sam nekoliko izvanrednih, i niti jedna, ali baš niti jedna na PC-u se ne može usporedit. Ne kažem da nema bolji, lošijih (100 ljudi, 100 čudi). Primjerice najbolja igra koju sam ikad odigrao dolazi samo na ps3. Radi se o metal gear solid 4. Grafika, igrivost, glazba, radnja, sve 10/10 ocjena. Ali kažem, s druge strane tu je PC, koj ima svojih i prednosti i mana. Kod konzola ne trebate brinit o nadogradnjama (ova igra mi šteka, pa mi treba bolja grafa, bolji procesor). Na konzolama toga nema. Ali kažem, osobno sam imao taj gušt imat konzole (sve 3 (više nemam nažalost ni jednu Smijeh)), ali PC-a se ne bi nikad odrekao (na njemu se rade i neke druge stvari, a ne samo igra). A na kraju krajeva ima i PC igara koje na konzolama ne bi niti pomislio igrat da mogu birat. Tako da, govorit ovdje šta je bolje, a šta ne je po meni retardirano. I jedno i drugo je i više nego super. Sve šta trebate je odlučit se što je za VAS najpotrebnije (a možda je to oboje).

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice