Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 336.669
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Iskreno, mene je ova tema samo potaknula da zapravo nabavim konzolu, tocnije xBox 360.

Zasto?

Pa, neckam se vec neko vrijeme, jer mi stvarno nedostaje taj konzolaski komfor. Upalis-igras.

Ono sto me odbija konstantno je to da ne podnosim konzolaske kontrolere - ne mogu se naviknuti na njih nikako, zelim misha i tipkovnicu i gotovo.

Netko je u nekom od prvih postova napisao da za to nema problema i da se mogu i tipkovnica i mish spojiti na konzolu i rijeseno - to je za mene bila odluka koja je prevagnula.

Bas gledam cijene polovnih konzola na lokalnom siteu oglasa, mogu dobiti xBox360 sa jedno 10ak igara ukljucujuci i Batman AA za ispod 1000 kuna.

Jedini drawback je sto trenutno doma vrtim neku kanticu od laptopa koja jedva jedvice vrti L4D2 u igrivom FPS-u u skoro najnizim detaljima. Minus je sto L4D2 ne postoji na konzoli. Niti TF2. Niti L4D. Niti QW:ET.

Ali ja sam ionako dosta singleplayer tip, pa....

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
L4D i L4D 2 postoje na konzolama.

Ja sam se čak nećkao bi li na xboxu uzeo L4D2. Na kraju je presudila ona ponuda na steamu.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina

Vidim da Danny_HR voli izvlačiti nešto iz konteksta , naravno ono što njemu paše. Ajde pročitaj moj post još jednom u cjelini .

Da , kozole su kvarljiva roba...daleko više nego pc .A kvar je opet daleko teže riješiti nego na pc-u i to je činjenica.Garancija je daleko manja i to je opet činjenica.

Da , fpesovi su na konzoli druga liga.Da li si igrao jednog stalkera na PC-u? Da jesi vidio bi što je FPS sa dubinom , balistikom , atmosferom , grafikom....Konzolaši o tome mogu samo sanjati.Probaj jednu ARmu II i vidi što je parvo fps simulacijsko iskustvo . Cod 4 na konzoli je pljuga u odnosu na Cod 4 na PC-u. Normalno da se na konzoli najviše prodao jer konzolaši dobivaju solidne igre na kapaljku pa kad dođe jedva dočekaju + tu je dobro znano lagano nabavljanje igara za PC koje ne želi podcrtavati.

Da na PC-u nema nekih sportskih naslova ...očito ni nema interesa za njima ...i tako svake godine ponude malo bolju grafiku uz promjenu imena na dresovima.Ali opet ima sportskih igara sasvim dovoljno.U zadnje vrijeme je izašao tenis , košarka , nogomet , hokej ....sve što vrijedi ima.

RTS-ovi ...hoćemo li o njima ? Bolje ne , jer ih na konzoli ni nema .Ogroman minus.

Multimediju sam spomenuo , tu konzola nema što tražiti .Cijenu sam spomenuo .PC je skuplji ali uz pametno balansiranje ne puno .Prodaš staro i nadoplatiš za novo . Uostalom imam kolegu koji je promijenio već dvije x-360 konzole.I u strahu je da mu ne rikne i ta druga .Hebo takvo igranje u strahu.

Konzole su dobra stvar .Ali ne mogu se uspoređivati sa PC-om što se gaminga tiče . Bez obzira što izdavačke kuće kukaju nad pc piratlukom i dalje izlaze kvalitetniji naslovi na PC-u. barem što se mog ukusa tiče .Kao što sam rekao jedino što i mi zbilja fali je MGS 4 i novi GT . Ali ne isplati mi se PS 3 kupiti samo zbog dvije igre pa da mi nakon toga skuplja prašinu.Uostalom na PC-u imam toliko kvalitetnih igrara za koje uopće nemam vremena.

Sa hdmi kabelom od 10 m =100 kn dobio sam i konzolu najnovije generacije .Mogu ležati na krevetu i sa gamepadom igrati sve multiplatformske naslove na velikom lcd televizoru a ujedno imati i pc za pc ekskluzive + pc bi i tako morao imati zbog svih ostalih stvari u životu.S druge strane konzola je tek dobro došao dodatak ali daleko od toga da je nužan čak ni za najzagriženijeg gamera.

Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
forumaš kaže...
Normalno da se na konzoli najviše prodao jer konzolaši dobivaju solidne igre na kapaljku pa kad dođe jedva dočekaju...

FAIL!

Konzole imaju itekako kvalitetne naslove.

Sa dobrim dijelom ostatka tvog posta se donekle slažem. Ali neda mi se više izvlačit stvari s kojima ne. Tako da ostavljam na ovome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 9:35 (Danny_HR).
16 godina

Nije fail nego stvar ukusa  Namigiva .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neki naslovi dolaze na PC puno kasnije od konzola, dok neki nikad ne dođu (Condemned 2)

A lesson is learned but the damage is irreversible.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osim sporta igre na konzolama su prejednostavne i prelagane.

Sve ostalo što mogu konzole, PC može još bolje.

Dakle:

1. Konzole za mase (a.k.a. n00bs).

2. PC za znalce (a.k.a. 1337 ppl).

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
protjeran
ZC_Someone kaže...

Dakle:

loool onda ste i vi noobovi jer je vecina igra portano sa konzola i nema razike bilo na konzoli il pc-u

znalce sam se tjesi

prodajem pozivnice za partis
16 godina

Evo gledam malo ovaj rat koji za mene nema nikakvog smisla. I sam imam pc i imao sam konzole od ps1-ice do ps3-ice. Mišljenja sam da onaj ko misli samo prašit po igricama defintivno konzola je za njega najbolji izbor. Recimo primjer ps3. Zaista veliki broj kvalitetnih naslova i različitih žanrova. Ja osobno više preferiram pc. Ali jedini razlog tome je taj što se ne služim samo igranjem nego razno raznim glupostima (internet, razna skidanja :), filmovi i sad da ne nabrajam dalje. Još jedan veliki minus današnjih konzola su skupe igre. Ali to me također nije omelo da kupim ps3. Istina više ga nemam ali to ne umanjuje moju veliku ocjenu za ps3. Isto i za x360 (dakle nije bitno koja je konzola). Dakle po meni zaključak je jasan: ako čete samo prašit po igrama onda je konzola pravi izbor za vas jer uz nju nikad ne fali zabave, a ako čete se bavit i drugim gluparijama ili ako vam treba neznam za posao ili školu ili sl onda je pc vaš izbor. A vjerujte pravi je užitak kad imate oboje :).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
ZC_Someone kaže...

Dakle:

loool onda ste i vi noobovi jer je vecina igra portano sa konzola i nema razike bilo na konzoli il pc-u

znalce sam se tjesi

Ajd usporedi recimo Serious Sama 2 za PC (bez aimbota) i konzolašku verziju (s aimbotom) pa reci koja je zabavnija.

BTW. ja ne igram igre koje boluju od konzolitisa (npr. Prototype, R6-Vegas i sl.)

Uostalom ajd reci nešto protiv mišljenja bugovaca.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 12:51 (ZC_Someone).
16 godina
protjeran
ZC_Someone kaže...
ZC_Someone kaže...

Dakle:

znalce sam se tjesi

Ajd usporedi recimo Serious Sama 2 za PC (bez aimbota) i konzolašku verziju (s aimbotom) pa reci koja je zabavnija.

BTW. ja ne igram igre koje boluju od konzolitisa (npr. Prototype, R6-Vegas i sl.)

Uostalom ajd reci nešto protiv mišljenja bugovaca.

neznam za serious sam ali tu je cod4 i novi cod mw2 

i nemam nista protiv misljenja bugovaca

prodajem pozivnice za partis
17 godina
neaktivan

neznam za serious sam ali tu je cod4 i novi cod mw2 

i nemam nista protiv misljenja bugovaca

Što god bi rekli činjenica je da je bilo koji FPS puuuno ugodnije, lakše i preciznije igrat sa tipkovnicom i mišem..

Comfortably Numb/// D.A.V.E. THE DRUMMER @ BOOGALOO 4.12.2009. meine fav DJ!!........ P.L.U.R.
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Netko je u nekom od prvih postova napisao da za to nema problema i da se mogu i tipkovnica i mish spojiti na konzolu i rijeseno - to je za mene bila odluka koja je prevagnula.

Sramota da covjek mora citirati sam sebe da bi odgovorio na blentave postove.

Svi mi svakodnevno putujemo kroz vrijeme i to brzinom od jedne sekunde u sekundi. -hrx
16 godina
protjeran

imho PC

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
ZC_Someone kaže...

Dakle:

ZC_Someone kaže...

Dakle:

znalce sam se tjesi

Oboje ste u pravu. Cinjenica je da su konzolaske igre jednostavnije i malo oglupljene za mase. Ne sve ali ih ima dost.

Naravno te iste igre izadju kasnije na PC.

Ovo je istina jer po svim gamerskim forumima se PC igraci zale na ovo.

No rekao bih da su konzole tek djelomicno krive za to ali ne i skroz. Kriva je opcenito gaming industrija i mentalitet developera aka manje truda vise para.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Kriva je opcenito gaming industrija i mentalitet developera aka manje truda vise para.

AKA Isto truda za koji će netko i platit a ne ispiratizirat u preko 50% slučajeva.

Nije kriva industrija za dobar razvoj konzola i igara za konzole. Krivi su korisnici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 13:18 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Deus ex machina kaže...

Sramota da covjek mora citirati sam sebe da bi odgovorio na blentave postove.

Ajd molim te koliki postotak ljudi koji posjeduje koznolu posjeduje i tipkovnicu i miš za njih?  Može li se u npr. COD4 kada se namjesti igra mišem i tipkovnicom zgasiti auto-aim,  jel to pravedno u multiplayeru?? Jel sve igre podržavaju namještavanje kontrola kako ti želiš??? Jel sve igre UOPĆE podržavaju upotrebu tipkovnice i miša??

Comfortably Numb/// D.A.V.E. THE DRUMMER @ BOOGALOO 4.12.2009. meine fav DJ!!........ P.L.U.R.
17 godina
Danny_HR kaže...
Psiho246 kaže...

Kriva je opcenito gaming industrija i mentalitet developera aka manje truda vise para.

AKA Isto truda za koji će netko i platit a ne ispiratizirat u preko 50% slučajeva.

Nije kriva industrija za dobar razvoj konzola i igara za konzole. Krivi su korisnici.

Konzole bas nemaju pirata koliko na primjer PC.

Zato i izlaze igre prije za konzole, kad iscjede sve pare od konzolasa onda da dobiju jos onaj zadnji "boost" para izdaju igru i za PC, tad im ionako vise nije vazno ko ce sta piratizirat.

Jos stave 2 min. duzeg gameplaya i mrvicu bolju grafiku pa mozda jos i neki konzolas kupi tu istu igru za PC i to je to.

Nisu krivi korisnici. PC korisnici su krivi sta PC igre izlaze kasnije al to je sve.

A vjeruj mi da su igre koje izlaze sad kvalitetne kao igre koje su izlazile 90ih, bilo bi puno manje piratluka. Ja sam na primjer devedesetih i oko 2k kupio par igara kao Baldur's Gate ili Fallout serijal zato sto su to remek dijela a ne "igrice".

Te igre su nesto sta ja cijenim i na sta sam ponosan sta ih imam kao originale. Zadnjih 10 godina bas i nema naslova za koji mogu isto reci jer danas igre nisu remek dijela.

Cak i one koje su dobre i imaju izvrsnu pricu su na neki nacin uvijek nedoradjene jer publisheri tjeraju developere da sto prije dovrse igre da oni mogu omastit brkove.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Gle, pogledaj malo oko sebe, i vidi koliko ljudi govori da nebi platilo ni kunu za igru.

Ja bi prvi da sam developer ukinuo PC igre. Pa da ih vidim.
17 godina

Znači stavija si pc vs konzola... odnosno jedan dio pc-a vs konzole i onda isključiš igre tipa world of warcraft, lotr (zar i to nisu igre).

Znači ajmo se ja i ti trkat, ja biram u kojim uvjetima i još ti zavežem noge lancima... i nu čuda pobjedim u utrci. :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo još jedan koji nije shvatio poantu.

Daj malo čitaj, a ako ne shvaćaš pitaj. Imaš objašnjenje na stranici prije.

Uostalom nisam niti tražio pobjednika u cijeloj priči.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 13:47 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...

Evo još jedan koji nije shvatio poantu.

Daj malo čitaj, a ako ne shvaćaš pitaj. Imaš objašnjenje na stranici prije.

Uostalom nisam niti tražio pobjednika u cijeloj priči.

Onda naslov nije sukladan temi, kao što si i sam priznao u jednom od postova prije. Upravu si o tome da se previše "pljuje" po konzolama, neopravdano, naravno.

Kao i što si sam zaključio konzola može GOTOVO sve što i pc (što se igara tiče), tako da je pc uvjek bolja investicija od konzole ali da konzola ne vrijedi para kojih dadneš za nju, e to nije istina i s tim se slažem s tobom.

16 godina
neaktivan
ivaninho kaže...

PS3 VC PC

GRAFIKA

Grafika na konzolama je čak i bolja nego na PC-u. Pogledajte PS3. Iz vlastitoga iskustva govorim da igre Uncharted 2 i Killzone 2 izgleda bolje čak i od Crysisa na najvećim detaljima. To nije moja izmišljotina, s time se slažu mnogi stručnjaci, a i PS3 ima Cell procesor od 8 jezgri i novu generaciju rama tako da je po komponentama daleko ispred od PC-a. Također ako se želi istinski uživati u HD grafici PS3-a treba kupiti FULL HD Televzor (1080p ili barem HD READY 720p) jer vjerujte mi nije to to, dok se ne stavi na takav televizor

Online je super, bolesno jednostavno, zajednica je velika (npr. HOME), mogućnosti je bezbroj i gotovo svaka igra ima online multiplayer.

GAMEPLAY

Istina je da se strategije i FPS-ovi ne igraju na PS3 tako tečno kao na PC-u. No ljudi vjerujte mi, bio sam zagriženi FPS-ovac na PC-u i uvijek sam prezirao konzole na tom polju, no kada sam kupio PS3 (prije 2 i pol godine) sve se promijenilo nakon par dana privikavanja. Gljive su postale ugodne i super je igrati. Tko se pak ne može naviknuti neka kupi tipkovnicu i miš, ima ih odličnih (ako nekog zanima PP). Čak mi je i Killzone 2 najbolji FPS koji sam ikada igrao na obje plaforme. Naravno na PC-u se igra AOE 3 i ostale strategije kao i COD 4, kojeg sam se navikao igrai na PC-u.

IGRE

Činjenica je da igara nema tako mnogo na PS3 kao na PC-u, ali ove godine PS3 je nenadmašan u ekskluzivnim igrama. Npr: God of War 3, Uncharted 2, Gran Turismo 5, Heavy Rain: The Origami Killer, Killzone 2, Little Big Planet....

Ovo s grafikom je čisto bulažnjenje.,...imam PS3 imam Pionner Kuro telku.....glupost dana na BOL forumu. MOrali bi neki natječaj origanizirat za to,zar ne? :)

Usprkos svim tastaturama i neznamčemu,igranje na PS teorijski nemože bit bolje na istoj igri na PS3 i na PCu...teorisji,a sad ti razmisli o čemu ja pričam.

God of War? WTF? Heavy Rain? WTF Little Big Planet? WTF.....  upamti si,jedine igre zbog kojih su nekad PC igrači bili ljubomorni na konzole su: PES(ISS bivši),Tekken,Gran Turismo. Danas je taj popis od 3 igre umanjen za jednu. Za ostale nikad čuo i nikad nisu bile predmet čežnje PC igrača. O Killzoneu kao najboljem FPSu ikad nebi želio raspravljat jer o tom bogohuljenju nemam šta za reći.

dedicated to waiting.....
16 godina
troublemaker kaže...

O Killzoneu kao najboljem FPSu ikad nebi želio raspravljat jer o tom bogohuljenju nemam šta za reći.

meni osobno killzone je najbolji fps. iza njega je half life 2 sa PCa pa onda quake 2 al PS1 verzija. kad se naučiš igrat FPSove na gamepadu onda je svejedno jel na PCu ili konzoli...

17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

kad se naučiš igrat FPSove na gamepadu onda je svejedno jel na PCu ili konzoli...

Točno to!

16 godina
neaktivan

Ajmo,očemo okladu,COD2-4.....vi birajte uvjete,ja na mišu i tasti vi na gamepadu.....da pa vidimo jel svejedno. Janjetina? Mali raj kod Bosiljeva? Zalit s dve butelje Zdjelarevića? Bogataš

16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
troublemaker kaže...

O Killzoneu kao najboljem FPSu ikad nebi želio raspravljat jer o tom bogohuljenju nemam šta za reći.

meni osobno killzone je najbolji fps. iza njega je half life 2 sa PCa pa onda quake 2 al PS1 verzija. kad se naučiš igrat FPSove na gamepadu onda je svejedno jel na PCu ili konzoli...

A di su Half Life1(duja je smiješna naspram ovoga kad je izašlo,a to znaju samo malče stariji igrači.....to je bila r-e-v-o-l-u-c-i-j-a),Unreal Tournament(jedan od prvih FPSova koji je uveo Direct3D u igre i od te grafike se padalo u nesvjest na velesajmu a igralo se godinama poslje),Quake1(još kad je Glide zakrpa za 3dFx izasla jao)Quake2(ovo na PS1 nemrem vjerovat,pa za to treba pronto psihijatriska pomoč....ti si to igrao na PS1 dok su tisuce nas u ZG rasturale po igraonama....),pa prva MoH-AA s temom 2.svj.rata i iskrcavanje na normandiji u 3d grafici......... viidi se dam sam malo druga generacija.... za mene postoji bar desetak epskih FPSova prije Killzonea i Halfa2.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 4:14 (troublemaker).
17 godina
neaktivan

Zaboravio si Unreal, prvi, SP.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan

Trenutno sam samo na kompu! krenuo sam u gamerske vode s PlayStation-om i još uvijek obožavam konzole,prednost konzole je ta što je namjenjena igranju ,ne moraš brinut o hardware-u i čupati kosu kad izlaiz nova igra i paničariti zbog nedostatka rama ili slabe grafulje! U konzolu samo baciš dvd(blueray) i uživaš bez brige. 200% sam za igranje na konzoli, FPS igrati na konzoli bilo je smiješno do izlaska nove generacije(sad je sve drugačije) ! KONZOLA(PlayStationNamigiva) je bolja i uvijek če biti!!!!!!!!!

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina

PC vs. konzola?!

Gledajte... Nisam neki gejmer i prema tome nisam ni relevantan da dajem nekakve ekstremne komentare. Čovjek mora gledati na stvari u skladu sa svojim potrebama. Da je moja primarna potreba igranje svakako bih kupio konzolu (Wii, PlayStation ili XBox... nije bitno).

Istina, PC se može odlično iskoristiti za igranje ali ako će netko spiskati silnu lovu samo da se može igrati na njemu to je po meni glupost.

Dakle, opet vrijedi ona: "Tko voli nek izvoli". Ja svoje potrebe za igranjem mogu utažiti na mom kompu ali je njegova primarna svrha ustvari ona zbog koje sam ga i kupio (...nije igranje).  Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice