Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 336.556
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nisam čitao čitavu temu pa ne znam kako je rezgovor tekao, no što se mene tiče i PC i konzole su važni (sastavni) djelovi gaminga, mislim da ne bi trebalo voditi nikakvu "bitku", jer su i jedno i drugo dobri za gaming, i oboje ( I pc i kozole ) zaslužuju da im se posveti jednaka pozornost u izradi igara, svatko ima svoje prednsoti i mane, meni je osobno draži PC jer sam se na njega naučio, no to ne znači da mislim da su konzole išta lošije. A to što stoka proizvođačka tj developerska hebe PC igrače je druga stvar.

Siddharta - "saznanje se može saopštiti, no ne i mudrost. Ona se može naći, u njoj se može živjeti i biti ponesen njome, ali se ne može iskazati i naučiti."
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
RE: Konzole vs PC - Platformska bitka
hrvatskafarkasevec kaže...

probo sam crysis i mogu rec da mi je bezveze to je sam za testiranje kompa stavi si crysis na slabu grafiku da bude ko cod4 i reci sto bi rađe igro cod4 il crysis

a malo si se zanio samo pogle ocjene za tu igru

http://www.gamespot.com/ps3/action/uncharted2amongthieves/index.html?tag=topten;all;4

http://ps3.ign.com/objects/142/14225971.html

ja se ne sjecam kad je neka pc igra dobila takvu ocjenu a za konzole stalno izlaze jako kvalitetni naslovi 

kao ovaj koji je bio igra godine

http://www.gamespot.com/ps3/adventure/metalgearsolid4/index.html?tag=result;img;0

Jedino sta tu vjerojatno zasluzuje tu ocjenu je Metal Gear. Mislim i GTA IV je dobio 10 a sranje je zesce tako da ja bas ne pusim te ocjene (SA je bio barm 4x bolji).

Npr. odlican RTS za PC Majesty 2 je dobio neki 6 il tako nesto a zasluzuje barem 8. Svaki debil moze pljunut ocjenu a ako nema pojma o cemu se radi...

Pogledaj recimo neke od najboljih igara ikada na PCu, Baldur's gate, Fallout (1 i 2), Planscape Torment, Diablo...sve igre koje su dobile neki 8 il 9, a kad ih usporedis s danasnjim igrama, ili recimo ovim Uncharted koji je dobio 9.5...mozes se samo grohotom nasmijat.

Ocjene nisu nista.

Crysis je odlicna pucacina, a i da nije, ja sam spominjao grafiku i fiziku u toj igri a ne igrivost koja je jako velika.

Ovaj Uncharted je klon Tomb Raidera. U Tomb Raideru mi je bar bolja borba, ova tipa Gears of War mi se ne svidja bas, jer se sve svodi na isto. I Lara bar ima T&A sto se nemoze reci za glavnog lika Uncharteda. Namigiva

- Psiho246
16 godina
protjeran

Jedino sta tu vjerojatno zasluzuje tu ocjenu je Metal Gear. Mislim i GTA IV je dobio 10 a sranje je zesce tako da ja bas ne pusim te ocjene (SA je bio barm 4x bolji).

Npr. odlican RTS za PC Majesty 2 je dobio neki 6 il tako nesto a zasluzuje barem 8. Svaki debil moze pljunut ocjenu a ako nema pojma o cemu se radi...

Pogledaj recimo neke od najboljih igara ikada na PCu, Baldur's gate, Fallout (1 i 2), Planscape Torment, Diablo...sve igre koje su dobile neki 8 il 9, a kad ih usporedis s danasnjim igrama, ili recimo ovim Uncharted koji je dobio 9.5...mozes se samo grohotom nasmijat.

Ocjene nisu nista.

Crysis je odlicna pucacina, a i da nije, ja sam spominjao grafiku i fiziku u toj igri a ne igrivost koja je jako velika.

Ovaj Uncharted je klon Tomb Raidera. U Tomb Raideru mi je bar bolja borba, ova tipa Gears of War mi se ne svidja bas, jer se sve svodi na isto. I Lara bar ima T&A sto se nemoze reci za glavnog lika Uncharteda. Namigiva

ah ajde nek ti bude ali neznam kako mozes govoriti o igri ako je nisi igrao a i nije to ocjenio samo gamespot ili ign imas i ocjenu korisnika (3000 glasova ocjena 9.6) kad posteno odigras tu igru i kad ces bit ustanju ju ocjenit onda se javi a ovako lupas gluposti

a fizika u crysisu nije nista posebno samo mozes palme rusit i one limene kuce...fizika je posebna u red factionu a ne u crysisu

prodajem pozivnice za partis
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 12:57 (hrvatskafarkasevec).
16 godina

A reci mi u kojem multiplayeru možeš koristit fiziku? A vjerojatno ni neznaš kad imaš piratski crysis warhead, pa kad to budeš igrao onda reci koliko je to "samo" razbijanje drveća/kuća(a možeš i kamene samo ti to očito nisi skužioNeodlučan) mala stvar. I opet ako pogledaš prema trenutnim naslovima na pc-u ja bi uzeo Half-life 2 kao neki koji je imao odličnu fiziku,ostali svi ništa to me jako žalosti, jer meni odlična fizika bi mi bila bolja nego sama grafika jer ona daje novu dimenziju realnosti i igrivosti. Al evo kad dođe crysis 2 koji ide za konzole to će isto bit još jedan dobar naslov za konzole

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ah ajde nek ti bude ali neznam kako mozes govoriti o igri ako je nisi igrao a i nije to ocjenio samo gamespot ili ign imas i ocjenu korisnika (3000 glasova ocjena 9.6) kad posteno odigras tu igru i kad ces bit ustanju ju ocjenit onda se javi a ovako lupas gluposti

a fizika u crysisu nije nista posebno samo mozes palme rusit i one limene kuce...fizika je posebna u red factionu a ne u crysisu

Fizika u Crysisu je bolja nego u Red Factionu. To sto tvoja konzola moze racunati takvu fiziku u toj igri je zato sta su teksture prejadne i mutne i sta je grafika opcenito u *urcu bez detalja i icega. 

A i fizika nije bog zna sto, jer kad rusis zgradu ona se ne srusi zbog fizickog enginea nego zbog postotka ostecenja zgrade ili obicnog healta. Desilo mi se dosta puta da bi zgrada od nekoliko stotina tona ostala stajat na jednom obicnom stupu koji je bio na BOKU zgrade. Toliko o fizici a? Fizika vozila je kaos. One limene kuce u Crysisu su puno realnije.

Fizika nije samo u rusenju. Fizika recimo ko u Batmanu sa Physix enabled je kad prodjes kraj hrpe papira na podu ili ih zgazis da papiri polete i leprsaju ur realno u zraku, ili kad bude neka random limenka na putu ili kutija, kad naletis na nju da ju i zveknes te da ona realno poleti il da ju odgurnes.

Evo ti jos jedan primjer graficke i hardwareske inferiornosti naspram PCa.

Link

Bas me zainma tvoj odgovor na link.

- Psiho246
17 godina
protjeran

evo Bad Company 2 ... pogledaj razaranje okoliša, zgrada..SVEGA kaj je 1cm iznad terena...

lol

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Fizika u Crysisu je bolja nego u Red Factionu. To sto tvoja konzola moze racunati takvu fiziku u toj igri je zato sta su teksture prejadne i mutne i sta je grafika opcenito u *urcu bez detalja i icega. 

A i fizika nije bog zna sto, jer kad rusis zgradu ona se ne srusi zbog fizickog enginea nego zbog postotka ostecenja zgrade ili obicnog healta. Desilo mi se dosta puta da bi zgrada od nekoliko stotina tona ostala stajat na jednom obicnom stupu koji je bio na BOKU zgrade. Toliko o fizici a? Fizika vozila je kaos. One limene kuce u Crysisu su puno realnije.

Fizika nije samo u rusenju. Fizika recimo ko u Batmanu sa Physix enabled je kad prodjes kraj hrpe papira na podu ili ih zgazis da papiri polete i leprsaju ur realno u zraku, ili kad bude neka random limenka na putu ili kutija, kad naletis na nju da ju i zveknes te da ona realno poleti il da ju odgurnes.

Link

ok to je istina za red a moj odgovor na link je da ti ne radi lol

17 godina
Psiho246 kaže...

Link

http://www.bug.hr/master/vijesti/to-zasluzujemo/99162.aspx

UPS KAJ JA OVO VIDIM? xD

Sta mislis o ovome hrvatskanesto?

Edit: Neznam zakej onaj link nije radio evo ga ponovno. Link

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 15:20 (Psiho246).
17 godina
neaktivan
Uuuuuu. Da stvarno si nas ubio sa Dragon Ageom.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
Danny_HR kaže...
Uuuuuu. Da stvarno si nas ubio sa Dragon Ageom.

Cisti dokaz hardwareske inferironosti konzola, a tebi to nije nista? Tebe treba toljagom po glavi lupit da ti se nesto dokaze? Mislim stvarno...

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Svašta se ovdje pisalo a malo toga se reklo. Doduše nema se baš ni puno za reći ali je od autora teme nepravedno što sustavno eliminira svaku prednost PC-a (vezano za gaming). Pa evo da malo sumiramo neke stvari.

Prednosti PC-a :

1. Bolja grafika (ovdje sad ne ulazimo u nadogradnje i takve stvari već računamo maksimalne detalje- za to je dovoljna mainstream grafička od 700kn - tu mislim na grafičke u trgovinama, a o polovnim da ne pričamo)

2. Veći izbor igara (nemojmo zaboraviti da na PC-u možemo igrati i igre iz 80ih pa sve do naovamo. Da li je uopće potrebno napomenuti da postoje emulatori za praktični svaku konzolu i ručnu konzolu koja se ikada pojavila kao i emulatori za igre s mobitela. Emulator za X360 i PS3 naravno ne postoji još jer nema dovoljno sirove snage u PC-u da to pokreće, ali i to je samo pitanje vremena. A tek kad se sjetim koliko freeware igara postoji....uf.. Samim time PC je platforma za svaku vrstu gamera - od nostalgičara pa sve  do onih koji luduju za bijesnom grafikom i modernim igrama. Može se na temu ovoga još puno reći ali zasad stajem ovdje)

3. MMO igre (ovdje se nema što puno za reći - masivno popularne i zarazne)

4. Modovi ( Možda ih ne koriste svi ali je lijepo znati da imaš mogućnost izbora. Trebam li uopće napominjati koliko kvalitetnih modova postoji za razne igre koji joj igraće iskustvo dignu na novu razinu. Pazi sad ovo - kupiš igru npr. Fallout 3. Nakon hrpe sati igranja i nakon što si je prešao par puta dosadi ti, a nemaš novca da kupiš novu igru. Skineš 15ak besplatnih modova i idemo ispočetka, samo što će ovaj put dosta stvari biti drukčije i, naravno, zabavnije. Ovo je totalno izbanaliziran primjer pa ga nemojte uzimati previše zaozbiljno)

5. Bolja prilagodba kontrola u igri vlastitim potrebama i navikama.

Ima ih još, ali to su najvažnije.

Što se tiče konzola i one imaju dosta dobrih strana:

1. Jednostavnost (netreba se instalirati igra - ubaciš igru, zavališ se i uživaš. Netreba se nikakve drivere instalirati niti paziti na svakakve razne sitnice koje se na PC-u MORAJU paziti da bi igranje bilo ugodno)

2. Optimiziranost igara (u 90% igara neće dolaziti do framedropova, pucanja tekstura itd. što čini igranje jako ugodnim)

3. Metal Gear Solid 4 Smijeh

Naravno i konzole imaju još svojih prednosti ali nemam dovoljno islustva s njima (tu i tamo odem do susjeda koji ima X360 da malo odigramo neke igre u co-opu) tako da tu prestajem, a i dosadilo mi je tipkati.

Na kraju krajeva nije toliko ni bitno na čemu se igra nego KAKVA JE IGRA. Ako si je proizvođač dao truda da neku određenu igru prilagodi što je bolje moguće kontrolama na PC-u ili na X360 bit će mi apsolutno svejedno na čemu sam tu igru odigrao, samo neka je dobra. Tu ne ubrajam FPS-ove i RTS-ove koji su uvijek zgodniji za igrati na PC-u. Osobno bih volio da mogu imati i konzolu i PC, ali situacija je takva da nemogu. A kada sam već prisiljen na odabir onda rađe biram PC radi većeg izbora igara i, naravno, radi njegove svestranosti.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
Psiho246 kaže...

Link

UPS KAJ JA OVO VIDIM? xD

dragon age nebi ni igro na konzoli,a neka budu igre kvalitetne za pc bilo je i vrjeme jos od 2005 godine .....mozda si me krivo shvatio ili sam ja krivo se izjasnio ja ne govorim da je ps3 bolji ja samo ocu dokazat da se moze nosit sa danasnjim prosjecnim pc racunalom

17 godina
Psiho246 kaže...
Psiho246 kaže...

Link

UPS KAJ JA OVO VIDIM? xD

dragon age nebi ni igro na konzoli,a neka budu igre kvalitetne za pc bilo je i vrjeme jos od 2005 godine .....mozda si me krivo shvatio ili sam ja krivo se izjasnio ja ne govorim da je ps3 bolji ja samo ocu dokazat da se moze nosit sa danasnjim prosjecnim pc racunalom

Pa sigurno da moze, tu se slazem. Nisam ni ja reko da je PS3 sranje, stovise to je jedna bjesna masina.

Kad je PS3 izaso, malo koji (ako ijedan) se PC mogo ravnat s njom.

Moje misljenje je da konzole DANAS koce industriju igara, i mislim da bi trebali izdat nove i bolje konzole kako bi gaming industrija mogla napredovat kako treba i na PCu.

- Psiho246
16 godina
protjeran

Pa sigurno da moze, tu se slazem. Nisam ni ja reko da je PS3 sranje, stovise to je jedna bjesna masina.

Kad je PS3 izaso, malo koji (ako ijedan) se PC mogo ravnat s njom.

Moje misljenje je da konzole DANAS koce industriju igara, i mislim da bi trebali izdat nove i bolje konzole kako bi gaming industrija mogla napredovat kako treba i na PCu.

cuo sam da 2012 nista 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 15:43 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Cisti dokaz hardwareske inferironosti konzola, a tebi to nije nista? Tebe treba toljagom po glavi lupit da ti se nesto dokaze? Mislim stvarno...

Dali sam ja ikada rekao da računalo nije moćnije? NISAM! Da si pažljivo čitao vidio bi to. Samo sam rekao da konzole imaju dulji životni vijek i da se duže nose sa najnovijim naslovima.

scorpion667 kaže...

Svašta se ovdje pisalo a malo toga se reklo. Doduše nema se baš ni puno za reći ali je od autora teme nepravedno što sustavno eliminira svaku prednost PC-a (vezano za gaming).

Poanta nije bila usporediti prednosti i mane svake platforme. Tu me nisi shvatio. Poanta je bila pokazati ljudima da konzola NIJE inferiorna gaming platforma u odnosu na PC, da nudi jako puno. Gotovo sve šta nudi i PC. Često se na forumu susrećemo s ljudima koji žestoko pljuju po konzolama a pojma nemaju šta nude. Patroniziraju da se tako izrazim svakom konzolašu i generalno omalovažavaju konzole, neopravdano. (lol gle mene, ko da se radi o osobi hehe)

Konzola kao i pc nudi voip, laddere, friends listu i svašta nešto za što su vam na PC potrebne 'third party' stvarčice. Sve to konzola nudi po defaultu.

Zapravo sam možda fulao naziv teme ali nije bitno jer sam u tekstu sve bio napisao.

Od tebe je nepravedno prozivati autora teme zbog nerazumijevanja poante teme.

Jasno je napisano da se namjerno nisam fokusirao na prednosti PC-a.

Ali ionako vidiš i sam da većina prednošću smatra grafičku superiornost, koja btw nije velika.

Da, postoje MMO igre.

Da, postoje nadogradnje. (što nije prednost IMO, jer zahtjeva novac)

Da, postoji veći izbor igara. (što je također nebitno budući da postoje stotine naslova na svakoj platformi)

Da, postoji modding zajednica. (opet nije bitna svima)

Da zaključim, s obzirom da sam neshvaćen.

Smatram da je PC ultimativna igraća mašina, jest, i sam se rađe igram na PC uglavnom. Ali isto tako sam dovoljno upućen da znam da konzola nudi užasno puno i da igranje na konzoli ne kaska niti najmanje za igranjem na PC. To je ono što mnogi ne znaju. Pa često naiđem na poruke tipa:

... konzole su za manje inteligentne ...

... igrati ovo na konzoli je jadno ...

... na konzoli ne možeš uživati u ovako nečem ...

I tomu slično. Sve iz neznanja.

Psiho246 kaže...

Kažeš koče?

Po ničemu ne koče apsolutno ništa. Niti jednoj konzoli nije do kraja ispunjen potencijal.

Uostalom di bi ti da napreduje? Napredak je očit svakim danom.

A i ovako se ekipa masovno žali na zahtjevnost igara?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 15:53 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Ne zelim se svađat samo da kažem svoj stav da cu rađe kupiti comp i do par puta skuplji od konzole i onda ga nadograđivati svakih godinu do dvije nego igrat na konzoli....

Da nebi mislili da ne znam o cemu pricam imao sam i playstation 1 i imam jos uvijek playstation 2 koji skuplja prasinu... naravno nisam kupio niti jedan niti drugi nego sam ih nabavio.... ali nemre nista zamjeniti comp.... pa ako je par puta skuplji neka je... kome ne pase ima odvratnu konzolu kome oase uzet ce comp i gotovo...

0 0 hvala 0
16 godina

turnir u PESu, dva na dva u kafiću na velikoj plazmi.... s PCem je to malo teže izvedivo

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 17:10 (dejo6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imo sam PS3 i dao ga jednoj udruzi di se halaju PES turniri....za to priznajem da je nenadjebivo.....bog isus i batina. GT serija takođe(s tim da postoji na PCu bila bi tamo još bolja) te Tekken uiz pivu pljugu i ekipu...zeka peka.

Za sve ostalo....PC.

Football manager,COD,svi FPSovi,Strategije,avanture,simulacije letenja......... naprosto nema konkurencije. Onaj ko kaže da se FPS može igrati jednoako dobro s analog kontrolerom ko sa mišem i tipkovnicom neka brzo posjeti psihologa.

Neko je spomenuo da je grafika bila bolja nego na PCu kad je izašla? Je rajt,u najboljem slučaju bila je on-pair s PCem no developeri za konzole nemogu pratiti izdavanje novih grafulji i proporcionalno izdavat usporedivu grafiku. Gledam sad nba2k10 na PS3 i kodmene na PCu..... nema usporedbe nažalost. Generacisjki skok u grafici na strani PCa.

Nažalost čeka nas ne baš tako vesela budučnost gdje će konzole bit preferirane na uštrb PCa...iako je tehnološki naprednija sprava bar za jedan kora naspram konzola.

dedicated to waiting.....
17 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

turnir u PESu, dva na dva u kafiću na velikoj plazmi.... s PCem je to melo teže izvedivo

turninr u PES-u, LAN party

Nemojte zaboraviti da se igre za konzole i za PC rade na PC-ju (a na čemu bi drugom naravno)

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 16:33 (Joka).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Psiho246 kaže...

1)Dali sam ja ikada rekao da računalo nije moćnije? NISAM! Da si pažljivo čitao vidio bi to. Samo sam rekao da konzole imaju dulji životni vijek i da se duže nose sa najnovijim naslovima.

Psiho246 kaže...

2)Kažeš koče?

Po ničemu ne koče apsolutno ništa. Niti jednoj konzoli nije do kraja ispunjen potencijal.

Uostalom di bi ti da napreduje? Napredak je očit svakim danom.

A i ovako se ekipa masovno žali na zahtjevnost igara?

1)Naravno da se konzole dulje nose sa novim naslovima kada ti naslovi imaju jadnu grafiku, pa i PC bi mogao pogoniti svaku novu igru kada bi onda bila grafički jednaka prošloj(kada grafika ne bi napredovala).

2)Konzole napreduju, ali jako slabo. Tvorci igara pokušavaju dobiti što bolju grafiku na konzolama, ali hardver je hardver - ne može na zastarjelom GPU-u bit većeg napretka. Nisu tvorci igara mađioničari. Dok konzole ne budu imale bolje komponente, neće biti nikakvog(većeg, ozbiljnijeg, osjetnijeg...) napretka, a ovo što sada tvorci igara za konzole rade je nešto slično updateanju drivera na PC-u - Nakon što updateaš drivere na kompu moći ćeš neke igre igrati na malo većim detaljima, ali neće tu biti nikakvog drastčnog rasta u performansama. 

If you were my husband I'd give you poison; If you were my wife I'd drink it.
17 godina
neaktivan
Vidim mega si upućen.

Osim što se razlike u grafici vide iz igre u igru.
17 godina
Danny_HR kaže...
Vidim mega si upućen.

Osim što se razlike u grafici vide iz igre u igru.

2006 - Link , Link 2

2007 - Link

2008 - Link , Link 2

2009 - Link , Link 2

Pa bas i nije da vidim neki napredak. Neodlučan

Sve igre izgledaju lijepo al napredak...

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Vrlo je jednostavno:

konzole:

+ cijena

+ portabilnost

+ jednostavnost

- ograničenost hardvera

- ograničenost inputa

- ograničenost izvedbi zbog prethodnih ograničenosti

PC

+ fleksibilnost

+ konfigurabilnost

+ znatno veća snaga

+ nadogradivost

+ svestranost

+ neograničenost

- ne-portabilnost

- cijena: konzola košta kao grafička kartica za pc

- komplikacije

- dodatni troškovi (OS)

Ukupno, PC je bolja platforma, s neograničenim mogućnostima, uvijek snažnija, logično i jasno, ali nemjerljivo skuplja i nikako praktična kao konzole. Konzole su izrazito jeftine i praktične i to je njihova snaga.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

PS3 VC PC

GRAFIKA

Grafika na konzolama je čak i bolja nego na PC-u. Pogledajte PS3. Iz vlastitoga iskustva govorim da igre Uncharted 2 i Killzone 2 izgleda bolje čak i od Crysisa na najvećim detaljima. To nije moja izmišljotina, s time se slažu mnogi stručnjaci, a i PS3 ima Cell procesor od 8 jezgri i novu generaciju rama tako da je po komponentama daleko ispred od PC-a. Također ako se želi istinski uživati u HD grafici PS3-a treba kupiti FULL HD Televzor (1080p ili barem HD READY 720p) jer vjerujte mi nije to to, dok se ne stavi na takav televizor

Online je super, bolesno jednostavno, zajednica je velika (npr. HOME), mogućnosti je bezbroj i gotovo svaka igra ima online multiplayer.

GAMEPLAY

Istina je da se strategije i FPS-ovi ne igraju na PS3 tako tečno kao na PC-u. No ljudi vjerujte mi, bio sam zagriženi FPS-ovac na PC-u i uvijek sam prezirao konzole na tom polju, no kada sam kupio PS3 (prije 2 i pol godine) sve se promijenilo nakon par dana privikavanja. Gljive su postale ugodne i super je igrati. Tko se pak ne može naviknuti neka kupi tipkovnicu i miš, ima ih odličnih (ako nekog zanima PP). Čak mi je i Killzone 2 najbolji FPS koji sam ikada igrao na obje plaforme. Naravno na PC-u se igra AOE 3 i ostale strategije kao i COD 4, kojeg sam se navikao igrai na PC-u.

IGRE

Činjenica je da igara nema tako mnogo na PS3 kao na PC-u, ali ove godine PS3 je nenadmašan u ekskluzivnim igrama. Npr: God of War 3, Uncharted 2, Gran Turismo 5, Heavy Rain: The Origami Killer, Killzone 2, Little Big Planet....

CIJENA

Novi PS3 Slim je relativno jeftin (oko 2500 kn) i nudi višegodišnje uživanje u igrama. Također ja sam od onih koji nisu spremni plaćati domaćim dobavljačima (čitaj: lopovima) plaćati bolesne marže, već sa shopto.net ili videogamesplus.ca ili ebay.com naručim nove igre za 150-200 kn. Stare čak i za 50 (savjetujem plaćanje u funtama, isplati se, funta je slaba u odnosu s kunom). Nikada nikakvih problema nije bilo, a igre bi znale čak stizati i za 3 dana!!!

0 10 hvala 0
16 godina

Konzole su kvarljiva roba   ...prvenstveno X 360 .Igra na konzoli u full hd rezi možeš na prste nabrojati.Toliko hvaljeni GTA 4 se vrtio ispod HD redy rezolucije i sa daleko manjim detaljima nego na PC-u uz također povremena trzanja.Kontrola igra je na PC-u prilagođena svima. Multiplatformske igre rade savršemo sa x-360 gamepadom dok pc ekskluzive rade izvrsno sa mišem i tipkovnicom.FPS-ovi su na konzolama klasa ispod u odnosu na PC naslove. Konzole nemaju Stalkera i Crysis ...nemaju RTS-ove.Konzole su IMAHO zakon u tek nekoliko sprtskih naslova poput PES-a ili neke šore ali imamo to i na PC-u na kojega također možemo spojiti nekoliko gamepadova.Jedino što nemamo a da je po mom ukusu su zadnja dva MGS nastavka i GT serijal .U svim ostalim naslovima šibamo konzole uzduž i poprijeko .Konzolaški portovi koji stignu kasnije izgledaju blje nego na konzoli a često nude i dodatne sadržaje.

Uostalom spojio sam svoj sadašnji PC Q8200 ,ATI 4850 ,   4 gb rama , 3 TB harda sa monitorom i LCD telkom HDMI kabelom ( 10 m 100 kn) i potreba za konzolom bilo koje vrste je potpuno nestala. Biram gdje ću se igrati i iz kojeg položaja i sa kojim kontrolama .Na 3 terabajta harad imam ogromnu kolekciju HD filmova pa je taj isti pc i multimediajalni centar o kakvome konzola samo može sanjati .Garancija na većinu pc dijelova je 3-5 godina pa sam sa te strane daleko sigurniji nego sa kvarljivom konzolom .Popravci su daleko jednostavniji .Nadogradnja uz pametno balansiranje (prodaš staro kupiš novo) nije ni pretjerani trošak...

Nitko pametan ne pljuje konzole ali treba biti objektivan .Nije to ista klasa.

PC >Konzola

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@naxeem

Sve stoji osim imputa, možeš koristiti i tipkovnicu i miš ako to igra podržava (barem za PS3)

A lesson is learned but the damage is irreversible.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Konzole su prvenstveno bile namijenjene samo igranju dok u zadnje vrijeme stvari se mijenjaju na bolje, jer osim igranja PS3 je pravi multimedijalni centar.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ukupno, PC je bolja platforma, s neograničenim mogućnostima, uvijek snažnija, logično i jasno, ali nemjerljivo skuplja i nikako praktična kao konzole. Konzole su izrazito jeftine i praktične i to je njihova snaga.

S time se slažem samo što za 2700kn za neku PC konfiguraciju teško može nadmašiti PS3.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Sigurno, sve što si napisao stoji. Ali opet napominjem da nisam ni planirao nikome dokazivati da je konzola bolja, naravno. Već da pruža vrhunsko igraće iskustvo. A mnogi su više puta tvrdili suprotno.

forumaš kaže...

Konzole su kvarljiva roba   ...

Da, vidim što želiš reći budući da se PC nikad ne kvari i budući da forumi sa hardverskim i softverskim problemima zjape prazni.

forumaš kaže...

FPS-ovi su na konzolama klasa ispod u odnosu na PC naslove. Konzole nemaju Stalkera i Crysis ...nemaju RTS-ove.Konzole su IMAHO zakon u tek nekoliko sprtskih naslova poput PES-a ili neke šore ali imamo to i na PC-u na kojega također možemo spojiti nekoliko gamepadova.

Glupost. Baš u tome je problem. Dam se kladit da nisi na next gen konzoli igrao FPS. A ako i jesi, bilo je to na kratko.

I da, FPS-ovi su sigurno šit na konzolama, zato su i jedan  od najzastupljenijih žanrova na konzolama, a i COD4 je najviše prodavan baš na konzoli (xbox 360).

OK PES imaš i na PC, podjednak uz to što je na PC moguće modanje. FIFU nemaš na PC ni približno dobru kao na konzoli, štoviše, radi ju druga ekipa. NFL nemaš na PC, Baseball nemaš kvalitetan na PC... itd itd.

forumaš kaže...

Nitko pametan ne pljuje konzole ali treba biti objektivan .Nije to ista klasa.

PC >Konzola

Tu se slažemo, ali ne iz istih razloga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2009 8:40 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

Kao prvo pohvale za temu,i ja se moram priključiti,pa da počnem,dakle ja sam vam jedan teški i okorjeli konzolaš,koji do prije godinu dana nije ni pomišljao na igranje na pc-ju,kupio sam još onaj prvi ps3 od 60 gb,i jedno vrijeme bio zadovoljan,ali to mi više nije bilo to,ako ga usporedimo sa ps2 u to vrijeme je ps3 bio pljuga što se tiče igara i podrške,a ono što me posebno ljutilo što nije bilo playstation storea u Hrvatskoj,a plaćali smo ga po najvišoj cijeni na planetu,cijena igara je bila previsoka i tako sam ja prodao ps3 i kupio wii jer me još jedino wii privlačio kao drugačija platforma,ali ni to nije predugo trajalo zbog manjka kvalitetnijih i novijih naslova pa sam i njega prodao i dodao nešto novaca i konačno kupio pc,i tu je počelo najintenzivnije razdoblje u mom gamerskom zivotu u kojem još uzivam,ali kao tipični konzolaš  odmah sam kupio Xbox360 gamepad i igram Crysis sa njim(i uzivam,zgrozite se pisijaši čistunci :-))i mrzim igre koje nemaju podršku za gamepad,i dakle da se vratim na temu,nema konzole koja ima tako dobru grafiku kakvu mozete dobiti na pc-ju,ali opet s druge strane i konzole imaju svoje prednosti a mene naravno najviše privlače ekskluzive koje konzole nude puno češće nego pc,eto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice