Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.607
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
AtomicBomb kaže...

a dobio sam ovako ( od konf. )

1gb ram.

geforce8500gt

proc.dvojezgreni od 2.2 ghz

Bez uvrede ali s obzirom da si kupio gotovo račinalo sa takvim komponentama i to prije dvije godine za te novce , konzola i je idalan izbor za tebe .Koštati će te manje .Onaj tko želi jeftino proči igrajuči se na PC treba malo više volje , želje , iskustva i znanja .

16 godina
protjeran
nine kaže...

@hrvatskafarkasevec

posudi mi ps3.. možda i budem :P (i nemoj zaboravit priložit i gt5 XD)

@AtomicBomb

jesi zicer da si to kupio prije 2 god? ako da netko te gadno nasamario..

eh kad bi ga imo mozda cak i bi :D

http://protocol4.animehr.com/
17 godina

ooo da, itekako su se promijenila vremena. ove dual core karampane mogu debelo dogurat vijekom u kutiji... dapace, po 3 generacije midle kartica se mogu promijeniti bez diraja u cpu.

naravno ako govorimo o nezahtjevnom, neextremnom gamingu.

jel moras igrat na 1920- naravno da nemoras, jel ti dosta 40-60 frejmova? je!

jel moras odmah cijepat portal2 na maximumu?  nemoras!

to su sve detalji koji zadovoljavaju razumnog, nepohlepnog, normalnog covjeka.

sve povrh toga iziskuje vece svote i ide ka extremnijem gamingu. a svi znamo kolika su mizerna ulaganja u nesto midle gpu grafike.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
nailer kaže...

Poanta, PC je jači, ali to neiskorištava i tu su krive koznole.

Igre na PC-u nisu vrijedne kupovine zbog konzolitisa, a neproizvode se kvalitetnije zbog "slabe" prodaje.

Jesam li pogodio vaš ton? :D

Vezano uz Diablo 3 koji vam je nekako "slamka spasa" ja ću samo reči da su puno pričali i vezano uz Crysis 2, a na kraju... {#}

Kome je D3 slamka spasa?

LOL ak to misliš!

Ni j.............

Brate, loše si shvatio poruku, pročitaj još jednom i uključi "sarkazam senzor" dok čitaš.

Evo, i podebljao sam ti važno :D

A to što nisi odigrao Uncharted je grijeh! Moraš to odigrati, i jedinica i dvojka su mi jedne od najdražih igara u gaming iskustvu dosad (koje mi je, btw, na ps3-u, duže nego tvoje:))

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
17 godina
neaktivan
25 stranica of pure sh*t...

Ne mogu vjerovati koja neargumentirana prepucavanja...

Neko voli jedno, neko drugo, neko oboje... I TO JE TO...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
25 stranica of pure sh*t...

Ne mogu vjerovati koja neargumentirana prepucavanja...

Neko voli jedno, neko drugo, neko oboje... I TO JE TO...

da si citao vidio da je skoro na svakoj stranici jedan komentar kao upravo ovaj tvoj

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

ooo da, itekako su se promijenila vremena. ove dual core karampane mogu debelo dogurat vijekom u kutiji... dapace, po 3 generacije midle kartica se mogu promijeniti bez diraja u cpu.

naravno ako govorimo o nezahtjevnom, neextremnom gamingu.

jel moras igrat na 1920- naravno da nemoras, jel ti dosta 40-60 frejmova? je!

jel moras odmah cijepat portal2 na maximumu?  nemoras!

to su sve detalji koji zadovoljavaju razumnog, nepohlepnog, normalnog covjeka.

sve povrh toga iziskuje vece svote i ide ka extremnijem gamingu. a svi znamo kolika su mizerna ulaganja u nesto midle gpu grafike.

A i ti si mi jako skroman s 40-60 fps-a.

F.C LIVERPOOL
17 godina
nailer kaže...

Brate, loše si shvatio poruku, pročitaj još jednom i uključi "sarkazam senzor" dok čitaš.

Evo, i podebljao sam ti važno :D

A to što nisi odigrao Uncharted je grijeh! Moraš to odigrati, i jedinica i dvojka su mi jedne od najdražih igara u gaming iskustvu dosad (koje mi je, btw, na ps3-u, duže nego tvoje:))

Ma skužil sam kasnije, no nisam išel editirat...sry ak si ti tim povrijeđen, nije mi bila namjera vrijeđati ikoga.

A krenul sam onim smjerom automatski, pošto su kružile neke glasnije o Diablu 3 i na konzolama - ja sam bez senzora :D krenul tim putem, a završilo je kak je završilo :)

Kužiš sad poantu, D3, slamka spasa i naznake pojavljivanja istog na konzolama... {#}

@SpaceNinja, ne muljaj molim te gluposti i ne izmišljaj ono kaj nisam rekel!

Kad sam ja to rekel da SC i Diablo nisu giganti u gamingu te da nemaju priču, svakao da jesu, ko i Warcraft (meni osobno najdraži od te trojke, nadam se da bude nekaj od četvorke), a Blizzard jedan od rijetkih developera koji ne misli samo na "šatancanje" nastavaka i love, već na kvalitetu svog proizvoda.

A Fifa 11 je svakako mega igra (tak sam ju nazval, ne megahit), jedna od najboljih sportskih igara.

Piše ti u jednoj drugoj temi kolko sam put prošel Heavy Rain... ;)

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
17 godina
protjeran
Armor kaže...

Ma skužil sam kasnije, no nisam išel editirat...sry ak si ti tim povrijeđen, nije mi bila namjera vrijeđati ikoga.

A krenul sam onim smjerom automatski, pošto su kružile neke glasnije o Diablu 3 i na konzolama - ja sam bez senzora :D krenul tim putem, a završilo je kak je završilo :)

Kužiš sad poantu, D3, slamka spasa i naznake pojavljivanja istog na konzolama... {#}

@SpaceNinja, ne muljaj molim te gluposti i ne izmišljaj ono kaj nisam rekel!

Kad sam ja to rekel da SC i Diablo nisu giganti u gamingu te da nemaju priču, svakao da jesu, ko i Warcraft (meni osobno najdraži od te trojke, nadam se da bude nekaj od četvorke), a Blizzard jedan od rijetkih developera koji ne misli samo na "šatancanje" nastavaka i love, već na kvalitetu svog proizvoda.

A Fifa 11 je svakako mega igra (tak sam ju nazval, ne megahit), jedna od najboljih sportskih igara.

Piše ti u jednoj drugoj temi kolko sam put prošel Heavy Rain... ;)

Pa ako je playstation ostao bez ekskluziviteta Final fantasya, metal geara pa cak i nastavka deamon soulsa koji mijenja ime u Dark Souls i postaje multiplatform. Insomniac koji je inace ekskluzivni PS3 developer  također se baca u  multiplatform vode itd... tak da ak Sony nije pogodilo gubljenje tih udarnih igara ne vidim problem sa Diablom...

14 godina
neaktivan

@XXX

odavno sam na konzolama...

PC je gurao par mjeseci sve što bi stavio na njega i to u predivnoj grafici.Kasnije fail.

0 3 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

reci?

moze tebi ciko objasnit i koliko je frejmova bilo na crno bijeloj televiziji dok se igralo na comodore64, a ti si se klatio u vrecicama.

17 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

@XXX

PC je gurao par mjeseci sve što bi stavio na njega i to u predivnoj grafici.Kasnije fail.

PC ti je samo par mjeseci mogao gurat igre? Tebe je netko gadno zahebo...

16 godina
neaktivan
krayzie kaže...
AtomicBomb kaže...

@XXX

jep, kakav si ti to PC kupio, i za koje pare (da nije laptop možda...)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
protjeran
max1919 kaže...
krayzie kaže...
AtomicBomb kaže...

@XXX

jep, kakav si ti to PC kupio, i za koje pare (da nije laptop možda...)

kupio je tablet{#}

14 godina
neaktivan

pogledaj par ranijih postova pa ces viditi o kojem je pc-u rijec.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

pogledaj par ranijih postova pa ces viditi o kojem je pc-u rijec.

Vidim da si napisao da si prije 2 godine kupio komp za 6000 kuna i da ti danas nista ne radi

Ponavljam, ili te je neko zahebo pa ti uvalio srot za 6000kn ili ti jednostavno lazes.

Ja sam prije 2,5 godine kupio komp za 4000 kuna i dan danas mi sve leti...

EDIT:

Zapravo na kompu koji kosta 6000 kuna nakon par mjeseci nisi mogao nista igrat? Aj ne trkeljaj gluposti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 19:11 (krayzie).
14 godina
neaktivan

@krayzie

Oprosti mi molim te sto sam sudjelovao u temi.Ti znas sve, ti si najpametniji i imas najjaci PC na ovoj planeti.

Stvarno mi oprosti, duboko se ispricavam.

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

@krayzie

Oprosti mi molim te sto sam sudjelovao u temi.Ti znas sve, ti si najpametniji i imas najjaci PC na ovoj planeti.

jos jedanput ti ponvaljam ako nisi skuzio, ne kipaj!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

@krayzie

Isprika prihvacena{#}

14 godina
protjeran
krayzie kaže...
AtomicBomb kaže...

@krayzie

Isprika prihvacena{#}

i bolje mu je da se ispricava s tolko gluposti kaj je naprical

16 godina
neaktivan
torrente kaže...
Praetorian1 kaže...

reci?

moze tebi ciko objasnit i koliko je frejmova bilo na crno bijeloj televiziji dok se igralo na comodore64, a ti si se klatio u vrecicama.

40- 60 fpsa nije skromnost

20-30 već je...

F.C LIVERPOOL
17 godina

da si procitao post kako spada, shvatio bi sto dava danas midle segment 5670 za skromnih 600kn.

sad ti vidi koliko dava na novom naslovu i na naslovu od predprosle godine.

u svakom pogledu prelazi kriticni 25-ti frejm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zadnjih godina konzole su uglavnom dominirale u udijelu na tržištu, igrama itd, dok je PC uglavnom dobivao loše i zakašnjele portove sa jadnom podrškom na ne Microsoft gamepade i očajnom GFW platformom. I sam sam počeo razmišljati o kupnji jedne od konzola i ostavljanjem PC-a samo za surfanje/faks. 

Međutim, u zadnje vrijeme osjećam da PC polako staje na čvrste noge. Dolazi nam Battlefield 3 i Diablo 3 koji se razvijaju primarno za PC i portaju na konzole. A nešto mi govori ukoliko te igre dobro prođu, da bi više proizvođača moglo početi sllijediti isti model. Također, u zadnje vrijeme čitamo sve češće žalbe proizvođača na ograničavajući hardver konzola. Ova generacija je lagano dala svoje, te bi upravo PC platforma mogla doživjeti lagani preporod. Isto tako, niti PC komponente nisu više toliko skupe, te se uz malo istraživanja da sklopiti za igranje sasvim solidan stroj.

Što se tiče multiplatform naslova, odnosno portova sa Xboxa, i oni su već duže vrijeme zadovoljavajući. Uglavnom su dobro optimizirani i sasvim se dobro daju igrati sa nekim od npr Logitechovih gamepada.

Jedino mi je želja odigrati MGS4 i GOW3 na PS3 XD

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 21:45 (gringo88).

0 0 hvala 0
17 godina

Stvarno je brutalna ova tema.....

Obožavam FPS, RPG, strategije i naravno vožnje (aka "simulacije") i takve naslove se najkvalitetnije može igrat na osobnom računalu, (FPS, RTS/TBS definitivno dok se RPG još i može okrenut na konzoli; vožnja - svugdje skoro isto ako imaš kako se ono kaže...volan).

Preferiram igranje na PC-u, ali uopće ne sumnjam da ću uzet PS3 za ćerat GT5 i odigrat naslove tipa RDR i LA Noire. Ali za drugo meni konzola ne treba jer me ostalo ne zanima. (naravno ovo je subjektivno i nemojte mi počet nisi probao "ovo"/"ono"; nisam jer ME NE ZANIMA).

Sljdeće - ove spike da je prije dvije godine uzeo računalo od 6000 kuna (ma i 4000) i da danas nemože vrtit nikako osim na LOW u 800x600, (karikiram) su obično sranje. Ako si prije dvije godine dao za računalo oko 5000 kuna i to složio kvalitetno, a ne uzeo neko složeno đubre koje su ti podvalili, danas se možeš igrat bez problema skoro pa na svim rezolucijam (naravno osim 1920x1080) bez dizanja u nebesa AF i AA šta konzole praktički niti nemaju (to je samo radi usporedbe grafike). Pa danas jedna nvidia 9600/8800, ATI 4850/4870 vrti sve naslove bez problema u pristojnoj rezoluciji i detaljima.

Sljedeće II - "ja ukopčam svoju konzolu u LCD/plazmu, legnem i igram se" - ovo je takvo sranje od izjave da je to već prestrašno. Šta korisnici, (naročito skloni igranju igara na PC-u) nemaju LCD monitore krenuvši od 24" pa dalje. Ali čitajući takve teme se stječe dojam da svi koji se igraju na konzolama imaju plazme koje su veće i od dnevnog boravka, a onaj koji igra igre na računalu valjda još koristi CRT od kakvih 15", (sada recite da nije tako u svim vražijim sličnim temama) - Igram se na PC-u koji mi je spojen na LCD i ubodem pad i igram iz fotelje PES/FIFU i to je to (ali ne ja se igram na PC-u pa valjda imam CRT i nemam gamepad za takve naslove).

Sljedeće III - FPS naslovi su nebo i zemlja igrajući ih na gamepadu ili na kvalitetnom glodavcu - tko kaže drugačije kaka i ništa drugo!!

Sljedeć IV......pa u nedogled

Netko preferira igranje na PC-u, netko na konzoli. Kao što sam rekao ja osobno preferiram igranje na PC-u, ali da ću ja sada tu pljuvat po konzolama neću, jer ću sa guštom spojit tu kutiju na monitor i zaigrat naslov koji nažalost neću dobit za tu ukletu CRT škatulu... Nema smisla.

Igre su za zabavu, a gdje će netko potražit tu zabavu, na računalu ili konzoli nije moja briga. Niti me itko plaća da nešto veličam. Neka mi iz nvidie/AMDa/Intela daju mjesečno 100/200 kuna i ja ću tu kenjuckat da je platforma sa tim komponentama mrak film; i obrnuta situacija šta se tiče konzola....

A do tada...idem ćerat Shogun II na PC-u, a kada uzmem PS3 ubost ću volan u njega i išamarat svih u GT5...do tada kud koji mili moji...

Lagani Zločin i Kazna, ali kvragu....inspiracija.....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 3:58 (doktor1).
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pa npr. ja sam ps3 igrao iz kreveta :D ljepo se zavucem pod poplon i samo glava viri van i igram 

to sa PC-om je definitivno nemoguce ,a kada se igraju voznje tak i tak se treba bit blizu ekrana,ako hoces realniji dozivljalj

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Znam da je teško za povjerovati ali ja na PC osim LCD monitora imam spojen i 42" LCD televizor hdmi kabelom od 10 m , koji je koštao 100 kn. Na PC je spojen Logitech ChillStream gamepad koji je bez ikakvih poriktavanja potpuno kompatibalan sa skoro svim igrama koje su zadnjih nekoliko godina izašle na PC-u. Tako kada zaželim igrati ispod popluna u konzolaškom stilu ili pustiti neki mkv film ili neki drugi sadržaj nije ama baš nikakav problem , baš nikakav.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 6:40 (XXX).
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim, koja ti je svrha od PC-a napraviti konzolu ? :D

Hoćeš priznati da su konzole bolje za igranje pa pokušavaš eksperimentirati i kopirati konzole ? :D

Mislim, to što si ti napravio od PC-a nije PC, bar po meni.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AtomicBomb kaže...

Mislim, koja ti je svrha od PC-a napraviti konzolu ? :D

Hoćeš priznati da su konzole bolje za igranje pa pokušavaš eksperimentirati i kopirati konzole ? :D

Mislim, to što si ti napravio od PC-a nije PC, bar po meni.

PC je PC, kako god ga ti igrao, može on igrat PC sa krova opet će bit PC jer ima ljepšu grafiku od konzola, možeš ga nadograđivat, bolji ugođaj igrat itd.

AJMO fanboyevi konzola, nabacajte mi TD!!

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86 Ante Gotovina --- HEROJ
17 godina
odjavljen

Pa ako je tebi zamjena dvd playera , blu ray playera , konzole , music playera tj. komplentni centar kućne zabave na jednome mjesto konzolizacija PC onda je meni današnja konzola nenadogradivi PC {#} . Zašto bi kupovao konzolu ako jednim udarcem mogu ubiti dvije muhe i proći jeftinije ? Imam najbolje iz oba svijeta . Staretegije i  FPS-ove igram na monitoru mišom kako je Bog zapovijedio a Laru ili neke sporetske igre sa gameadom na telki .

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako ti samo za ti služi kompjuter onda si uzimaj ti konzolu, jesi kojim slučajem čuo za "internet" i "surfanje" koje je na konzoli sporo i nepregledno?

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86 Ante Gotovina --- HEROJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice