Konzole vs PC - Platformska bitka

poruka: 1.087
|
čitano: 341.607
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Možeš ići na stranicu koju god želiš.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Onda je Play Station definitivno bolji od PC, koji svako malo moraš nadograđivat.

Bolje je uzet PS kupit par igara godišnje i igrat bez straha od štekanja.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Konzole vs PC - Platformska bitka
Praetorian1 kaže...

Onda je Play Station definitivno bolji od PC, koji svako malo moraš nadograđivat.

Pratiš li događanja vezano u PS3? PS network je trenutno down, što znači da se online ne može igrat još uvijek.

Ako sad kupiš PC za 4k kuna, moći ćeš igrat igre bez "štekanja" bar 2 godine pa i više, tj. dok ne izađe nova generacija konzola.

...
16 godina
neaktivan

Čitam, al to će se sredit.

2 godine je malo igranja bez nadogradnje PC-a.

Playku kad kupiš miran si do izlaska sljedeće verzije a to traje više od 2 godine.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

Playku kad kupiš miran si do izlaska sljedeće verzije a to traje više od 2 godine.

obecana podrska je 10 godina 

za ps2 jos sada izlaze igre 

http://protocol4.animehr.com/
16 godina
odjavljen
Praetorian1 kaže...

Ovisi, možda za 2 godine izdaju novu konzolu (iako su predviđanja da će tek 2015 izaći nova generacija).

Naravno, ako želiš kupit slobodno. Ja sam također razmišljao o kupnji...

...
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
Praetorian1 kaže...

ma da... kaj izlazi za PS2? znam da je među zadnjim izašao onaj WWE2011, ali jel ima ista osim toga?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
16 godina
protjeran
max1919 kaže...
Praetorian1 kaže...

ma da... kaj izlazi za PS2? znam da je među zadnjim izašao onaj WWE2011, ali jel ima ista osim toga?

pa ono te sportske igre sigurno neki Jrpg portan sa wii-a 

zapravo vecinom japanske igre jer se tamo prodaje skoro kao xbox360 haha

17 godina
neaktivan

Poanta, PC je jači, ali to neiskorištava i tu su krive koznole.

Igre na PC-u nisu vrijedne kupovine zbog konzolitisa, a neproizvode se kvalitetnije zbog "slabe" prodaje.

Jesam li pogodio vaš ton? :D

Vezano uz Diablo 3 koji vam je nekako "slamka spasa" ja ću samo reči da su puno pričali i vezano uz Crysis 2, a na kraju... {#}

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

PC traje puno duze od 2 godine.

Moj ima 2 godine, pa igram sve na najvisim grafickim postavkama, osim DX11 naslova.

Ovaj komp ce i za sljedece dvije godine igrati igre i bez da ga nadogradim, i to na nekim medium settingsima.

Sto se tice podrske za PS - lol.

Ima i PS2 sada podrsku pa vise rijetko tko igra na tome, a jos rijede izlaze igre.

Ima i Windows neki dugacku podrsku od ne znam koliko godina, ne znam kakve to veze ima.

PC takoder ima mogucnost igranja online, bez straha da ce se netko domoci tvojih osobnih podataka ili da ces biti onemogucen igrati danima.

- Psiho246
14 godina
protjeran
nailer kaže...

Igre na PC-u nisu vrijedne kupovine zbog konzolitisa, a neproizvode se kvalitetnije zbog "slabe" prodaje.

Vezano uz Diablo 3 koji vam je nekako "slamka spasa" ja ću samo reči da su puno pričali i vezano uz Crysis 2, a na kraju... {#}

diablo 3 je gigant, jos veci od starcraft 2

na starcraftu online ljudi je od 500 000 do 1 000 000 u bilo koje vrijeme

dok na crysis 2 ili black ops nema preko 10 000 online ljudi odjednom

i blizzard nas nikada nije razocarao tak da ne vjerujem ni da ce sad

15 godina
krayzie kaže...
nine kaže...

Samo se nadam da će nintendo izdati nekaj novije u skorije vrijeme, tako da opet pokaže onim MS i Sony papcima tko je izmislio konzole :P

E tu ces se morat nacekat posto nisu izdali nista novo zadnjih 10 godina.

Izac ce ti Super mario 27, super mario pro 4, super mario kart wii 4, super mario galaxy 3, mario sports mix 2, super paper mario 2, mario & sonic at the olympic games, mario and ...

bas i to kaj velis 

jedina inovacija(u novije doba) su im motion kontrole (a pola ovih tu navedenih igara je bolje igrat sa classic controllerom)

ljudi moji možete vi pričati o super mariju itd.. samo ja ću vam reći da je to naspram današnjih igara jedini pravi gamerski izazov..

tko pređe mario galaxy 1 i 2 i donkey kong returns može se nazvati pravim gamerom.. :P

današnje igre su napravljene da ih kripl kao stiven hawking jednim prstom može prelazit.. u FPS-ovima više nemaš ni health LOL, dovoljno je da se zicneš u kut i opet si dobar..

ja osobno sam si uz wii i gore navedene igre skoro počupao kosu i zaradio mjesto u paklu us husseina i bin ladena :D

istina wii nema puno igara vrijednih solo igranja.. konzola je stara i grafika je smijeh, ali neke igre poput red steel 2, mario itd. su stvarno maštovito i kvalitetno napravljene, tako da mi nebi smetalo i da dodje još po 5 nastavaka istih.

isto tako se nebi bunio da izađe i novi wii sports s obzirom da se cd od sports resorta već izlizao od korištenja :P

wii je bog i batina za multiplayer fun na jednom ekranu :P

17 godina
nailer kaže...

Kome je D3 slamka spasa?

LOL ak to misliš!

Ni jedna PC ekskluziva nije mi pričom (a to bi trebalo biti najvažnije jel, u igrama) dorasla jednom Heavy Rainu (PC je srećom imal Fahrenheit, igru istog genijalnog studia, no to je multiplatform naslov) , spektaklu GoW triologije, posebice trećeg dijela (kaj se tiče spektakla) ili dubini/"eksplozivnosti" priče u jednom FPS-u, kao što je Killzone 2, a ni trojka nije puno lošija po tom pitanju...pa recimo Alan Wake, kojeg nisam igral ali vidi se "izvana" da igra rula...pa opet PS3 i Demon Souls...itd itd.

Nisam igral ni dva Uncharteda, pogledaj malo kaj svijet misli o tim igrama...

Pa kad pod kraj godine osvanu ICO-a i Shadow of the Colossus kolekcija, pa (nažalost) tek druge godine The Last Guardian...

Pa MGS...

Pitaj malo Gugl o tim igrama ;)

A da sam se još uhvatil PS1...pa PS2

Najbolje od PC-a (kaj se tiče same priče i atmosfere) su mi dva stara AvP-a, RTCW, Doom 3 te Quake 2 i 4.

Ima ih još naravno puno (na PC-u) koje volim, no usredotočil sam se na samu priču, SP.

Pogledaj recimo prodajne rezulatate Fife 11 (samo sićušni primjer) - po platformama - EA "vam" je (prema željama) serviral mega igru na PC, a opet ste sve izdali...ja (i mnogi "konzolaši") nisam, imam PS3 oriđiđi i uživam u tom remek djelu, ko i u NBA 2K11

Odigral sam masu igara na PC-u i sa sigurnošću tvrdim (meni, a nisam jedini) da PS3 ima bolje ekskluzive, možda i najbolje općenito.

Uz nužno poštovanje X360 i Wii korisnicima :)

Koje svakako podržavam...

Alan Wake je najveći razlog zbog kojeg bi jednom htel imati i X360, a naravno i Forza serijal, ahh nailer, zaboravih na Gran Turismo serijal, ili ipak ne.. :)

PC je jači (hardver 4ever :D), ok, priznam :S

Peace

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
17 godina
Armor kaže...

Kome je D3 slamka spasa?

LOL ak to misliš!

Ni jedna PC ekskluziva nije mi pričom (a to bi trebalo biti najvažnije jel, u igrama) dorasla jednom Heavy Rainu (PC je srećom imal Fahrenheit, igru istog genijalnog studia, no to je multiplatform naslov) , spektaklu GoW triologije, posebice trećeg dijela (kaj se tiče spektakla) ili dubini/"eksplozivnosti" priče u jednom FPS-u, kao što je Killzone 2, a ni trojka nije puno lošija po tom pitanju...pa recimo Alan Wake, kojeg nisam igral ali vidi se "izvana" da igra rula...pa opet PS3 i Demon Souls...itd itd.

Pa kad pod kraj godine osvanu ICO-a i Shadow of the Colossus kolekcija, pa (nažalost) tek druge godine The Last Guardian...

Pa MGS...

Najbolje od PC-a (kaj se tiče same priče i atmosfere) su mi dva stara AvP-a, RTCW, Doom 3 te Quake 2 i 4.

Ima ih još naravno puno (na PC-u) koje volim, no usredotočil sam se na samu priču, SP.

Pogledaj recimo prodajne rezulatate Fife 11 (samo sićušni primjer) - po platformama - EA "vam" je (prema željama) serviral mega igru na PC, a opet ste sve izdali...ja (i mnogi "konzolaši") nisam, imam PS3 oriđiđi i uživam u tom remek djelu, ko i u NBA 2K11

Odigral sam masu igara na PC-u i sa sigurnošću tvrdim (meni, a nisam jedini) da PS3 ima bolje ekskluzive, možda i najbolje općenito.

Alan Wake je najveći razlog zbog kojeg bi jednom htel imati i X360, a naravno i Forza serijal, ahh nailer, zaboravih na Gran Turismo serijal, ili ipak ne.. :)

Peace

Ne znam, te igre koje ti spominjes mi i nisu nesto super za pet kako ti govoris.

GoW, ako mislis na Gears of War, ne moram ni spominjat kako je to osrednja igra, dok ako mislis na God of War, sto je vise vjerojatno, to je najobicniji button mash, hack n slash kakvih ima na tisuce, pa cak i na PC-u.

Igra super izgleda i sve to, Kratos je mocan, al sama igra je - meh. Dobra za izgubit vrijeme, malo se poigrat, sto i je cilj konzola, ali za udubit se u pricu i u gameplay - nikako.

A Killzone...kopija Crysisa, sa losijom mehanikom igre i losijom grafikom. Shooter ko i svaki drugi, uz razliku da ima cool skriptirane animacije svemirskih brodova ili sta ti ja znam.

Za ove druge igre ili ne znam puno o njima ili se slazem da su dobre.

Ovaj tvoj osvrt je relativno dobro napisan, jedino sto jednostavno ne mozes izbjeci taj subjektivni pogled na igre, kao sto ni ja to ne mogu.

Sto se tice tvojih orididi igrica i izdaje PC-a, polako. Sad je tek izaso hack za PS3 i vjeruj mi, ljudi ce pocet piratizirati. I to masovno.

Ja sam vec cuo za par ljudi IRL koji koriste stick za piratliju.

Sto se tice ekskluziva, istina PS3 je tu najjaci. To je definitivno plus, ne moze biti minus, ali jednostavno mislim da taj plus ne nadjacava pluseve PC-a.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 9:38 (Psiho246).
17 godina
odjavljen

Komentar na prvi post u ovoj temi .

Cijena

Većini treba nekakav stolni PC u kući.Na tu cijenu nododaš svotu za konzolu i imaš gamerski stroj.Što se životnog vijeka tiče mnogi korisnici konzola promjene i nekoliko konzola zbog kvarova i istrošenosti unutar iste generacije .PC se može relativno jeftino nadograditi uz prodaju starije komponete i nadolplatu za novu.Ja se tako relativno jeftino igram već desetlječima .Konzole pri izlasku baš i nisu jeftini strojevi , za tu razinu cijene treba pričekati i pola životnog vijeka trenutne generacije konzole.

Zaboravio si napisati da se ti servisi i dodatno plaćaju (X360 ) ili ako su besplatni možeš očekivati ogromne probleme  (PS3 ) .

Igre

Svaka platforma ima svoje ekskluzive .Želiš li baš sve odigrati što vrijedi morao bi imati nekoliko konzola + PC .Multiplatformski naslovi najbolje izgledaju na PC-u i najjeftiniju su na PC-u .Kontrole su najbolje na PC-u (miš+tipkovnica ili gamepad + ostali igrači dodaci )

Iznajmljivaje i prodaja igara

Da većina to radi na konzolama jer su igre za konzole najskuplje .Isto tako to se najviše radi na PS3 konzoli jer je bila do nedavno neprobijena ili na obje konzole kada su u pitanju prvenstveno mrežne igre .Pretpostavljam ta razmjena probijanjem piratluka na obje konzole pada .Što se cijene tiče steam zna uvseti takve popuste da mnoge igre možeš kupiti za stvarno sitnu lovu .

Kvaliteta igara

Jako subjektivno .Kvaliteta je meni i dalje najblja na PC-u. Na konzoli nemam ni jednu poštenu SP pucačinu za odigrati .Sve se svelo na COD i njegove klonove te na mrežno napucavanje koje me ne zanima .Na PC-u imam stalkere sa preko stotinjak sati vrhunske igre .Također ako se zaželim malo simulacije nešto poput ARM-e ne postoji na konzolama .O strategijama ne treba ni trošiti riječi .Eto sad na ma dolazi i witcher 2 kojeg konzolaši moraju čekat ako ga i dočekaju .Multiplatformske igre najbolje izgledaju na PC-u i nude najbolje kontrole.Oko isplativosti igranja, ako takav termin uopće ima smisla , sam pisao ranije u postu .

User friendly

da , pogotovo ako si vlasnik PS3 konzole ovih dana .O hardverskim problemimam konzola koje su vremeno prelazile na naprdniji tehnološki proces proizvodnje ni ne treba trošiti rijeći .Nije sve tako crno bijelo kako ti pokušavaš prikazati .

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 10:10 (XXX).
17 godina
Psiho246 kaže...

A Killzone...kopija Crysisa, sa losijom mehanikom igre i losijom grafikom. Shooter ko i svaki drugi, uz razliku da ima cool skriptirane animacije svemirskih brodova ili sta ti ja znam.

Killzone 2004. - PS2

Crysis 2007. - PC

Da, kopija...

Osim kaj igre nemaju skoro pa nikakve sličnosti (osim kaj se puca xd), vrlo je važno naglasiti da je Crysis rula jer je s "boljom grafikom" - to to, jupi!

Jesi igral uopće Killzone igre?

God of War puuno je više od tvog ispod prosječnog opisa (GoW-a), a i da ih (hack'n'slash) ima "na tisuće" (a jako malo na PC-u), sigurno je (barem) u top 3!

Uostalom, u tvojem se postu vidi puno više subjektivnosti nego u mom.

Za razliku od tebe, ja opisujem (argumentiram kolko se da) to kaj pišem itd...nevažno, jer sad sam siguran da ovde korisnica konzola mogu pokupiti samo i jedino uvrede...

S druge strane, ja nisam vrijeđal PC igrače, puno sam se igral na njemu i užival u mnogo igara, isto ko i sad na PS3-u.

Prije toga prošel sam kroz razne "konzole s prošćenja", SNES, Segu Saturn, PS1, PS2 (samo kratko imal posuđen)...sad PS3

Nemam puno PS3 igara (jer si nemrem to priuštiti), sve su naravno orginal, no igram (prošel sam) ih sve više, pošto se iste mogu i posuđivati, a sve se imati - ne može!

Da ga hakiraju na razini PS1, nema šanse da bi moja plejka ikad vidla čip!

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
15 godina

ja bi se složio sa izjavama da za dobar picek ne treba puno para pljunut ako ga redovito ažuriraš..

prodaš komponente koje u tom trenu još uvijek nešto vrijede, dodaš nekaj para i kupiš apdejtano :P

iako zadnjih 3-4 god ne vidim potrebu za upgradeanjem..

do nedavno sam imao 9800gtx+ od EVGA (tada plaćena 1.3k kn na popustu) i nebi ju još uvijek mijenjao da nije krepala nakon točno 3 god i 2 mj.. sad sam kupio gtx460 za 1.2k kn nova, i vjerujem da ću se s njom igrati do izlaska ps4 i xbox720 lol.

isto tako vrijedi i za procove.. neki c2d na 3.0 sasvim zadovoljava gamerske potrebe, a 4gb rama kupiš za kikiriki.

po meni veći problem PC gaminga je činjenica da se taj sav prekrasni HW ne iskorištava, i što nema više prave ekskluzive za PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho

Sto se tice tvojih orididi igrica i izdaje PC-a, polako. Sad je tek izaso hack za PS3 i vjeruj mi, ljudi ce pocet piratizirati. I to masovno.

Nešto u toj priči ne štima. Xbox je probijen već godinama pa se svejedno na njemu igre prodaju u impresivnom broju primjeraka. U rangu sa igrama za PS3 koji nije bio probijen.

I što je još čudnije, skuplje su od igara na PC-u barem 20%.

16 godina
Tvrdy kaže...
Psiho

Nešto u toj priči ne štima. Xbox je probijen već godinama pa se svejedno na njemu igre prodaju u impresivnom broju primjeraka. U rangu sa igrama za PS3 koji nije bio probijen.

I što je još čudnije, skuplje su od igara na PC-u barem 20%.

A čuj, ljudi koji žele online se neće zamarati hakiranjim boxa ili kako se to već kaže, pa da popuše ban sa live-a.

Druga stvar je recimo bio PS2, manjina igara se mogla online i to teško preko onog network adaptera koji se zasebno prodavao na kapaljku, pa nije ni bilo isplativo kupovati originale kada ti kopije rade 100%. Recimo ja sam kupovao originale jedno 4 god. dok mi nije pop*zdilo pa sam hitio čip u njega i dan danas radi ko beba.

14 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Praetorian1 kaže...

Pratiš li događanja vezano u PS3? PS network je trenutno down, što znači da se online ne može igrat još uvijek.

Ako sad kupiš PC za 4k kuna, moći ćeš igrat igre bez "štekanja" bar 2 godine pa i više, tj. dok ne izađe nova generacija konzola.

Kingmedo, ne slažem se sa tobom oko PC-a.Kupio sam i ja jedan prije 2 godine, za nekih 6 000 kuna, a danas vrtim samo football manager.

Dakle, konzola za igranje i manje glavobolje oko štekanja, a PC za sve ostalo.

16 godina
odjavljen
@AtomicBomb
Ovisi kakav si kupio? Jesi sam sastavljao? Mozda je u tom problem.
Vijek racunala od 6000 kn je definitivno duzi od 2 godine.
...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

hah za 6k kuna prije 2g komp ako si sam birao komponente mora vrtiti sve sve sve na high..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupljen je gotov.

Jedino što je imao uz sebe od dodatne "opreme" bili su; chat pack ( slusalice i webcam ), printer, zvučnici, tipkovnica, miš i monitor.Zajedno sa kučištem = 6000 kn!

0 0 hvala 0
15 godina

svakako bi pomoglo ako bi barem odokativno mogao navesti konfiguraciju..

vjerojatno je sva ta periferija došla više od samog kompa, a ako još uzmeš u obzir da je kupljen gotov i da prodavači ne slažu optimalne konfe, nego konfe koje običnom korisniku izgledaju privlačno (a kolko onih kak se ono kaže gigabajta ima?), ne možeš baš očekivati neki gaming expirience..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Armor kaže...
nailer kaže...

Kome je D3 slamka spasa?

LOL ak to misliš!

Pa MGS...

Peace

ti ocito neznas kakve price imaju starcraft  i diablo , knjige su pisane za ova 2 giganta tak da nemoj gluposti pricat

daj mi reci kolko si vremena potrosio na igranje heavy rain????

fifa 11 isto ko i pes su dvije firme koje nam godinama vec prodaju jedno te istu stvari zato mi nemoj opce to spominjat, mega hit hahhahhahah

14 godina
protjeran
nine kaže...

hah za 6k kuna prije 2g komp ako si sam birao komponente mora vrtiti sve sve sve na high..

za 5 godina cu jos uvijek moci igrat igre na medium i grafika i rezlucija budu bolje od platmorma, stim da sad igram sve na max sa 5 out boljom grafikom i kontrolama nego konzola

16 godina
protjeran

ljudi moji možete vi pričati o super mariju itd.. samo ja ću vam reći da je to naspram današnjih igara jedini pravi gamerski izazov..

tko pređe mario galaxy 1 i 2 i donkey kong returns može se nazvati pravim gamerom.. :P

današnje igre su napravljene da ih kripl kao stiven hawking jednim prstom može prelazit.. u FPS-ovima više nemaš ni health LOL, dovoljno je da se zicneš u kut i opet si dobar..

ja osobno sam si uz wii i gore navedene igre skoro počupao kosu i zaradio mjesto u paklu us husseina i bin ladena :D

istina wii nema puno igara vrijednih solo igranja.. konzola je stara i grafika je smijeh, ali neke igre poput red steel 2, mario itd. su stvarno maštovito i kvalitetno napravljene, tako da mi nebi smetalo i da dodje još po 5 nastavaka istih.

isto tako se nebi bunio da izađe i novi wii sports s obzirom da se cd od sports resorta već izlizao od korištenja :P

wii je bog i batina za multiplayer fun na jednom ekranu :P

pređi ti meni deamon souls pa se javi 

15 godina

demon souls jedna od najtezih igrica koje sam igrao.zivce sam ostavio na toj igri

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a dobio sam ovako ( od konf. )

1gb ram.

geforce8500gt

proc.dvojezgreni od 2.2 ghz

0 0 hvala 0
15 godina

@hrvatskafarkasevec

posudi mi ps3.. možda i budem :P (i nemoj zaboravit priložit i gt5 XD)

@AtomicBomb

jesi zicer da si to kupio prije 2 god? ako da netko te gadno nasamario..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice