Kako imati instalirane dvije iste igre?

poruka: 16
|
čitano: 7.201
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav! Zanima me da li u istom trenutku na komjuteru mogu biti instalirane dvije iste igre i ako je moguće da mi objasnite kako to napraviti?

Naime imam NBA 2K12 sa Euroleague patchom, a volio bih sada igrati malo s reprezentacijama pa ubaciti FIBA patch, ali bez da sada izgubim ovaj prvi.

Sjećam se da sam pročitao da je neki lik isto tako imao u isto vrijeme instalirana dva NBA 2K12-a, jedan običan, a drugi s Euroleague patchom. Pa kada mu se dalo igrati pravi NBA jednostavno ga je pokrenuo.

Zanima me da li je to stvarno moguće i kako bih to mogao napraviti.

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako imati instalirane dvije iste igre?
The Riddle kaže...

Pozdrav! Zanima me da li u istom trenutku na komjuteru mogu biti instalirane dvije iste igre i ako je moguće da mi objasnite kako to napraviti?

Naime imam NBA 2K12 sa Euroleague patchom, a volio bih sada igrati malo s reprezentacijama pa ubaciti FIBA patch, ali bez da sada izgubim ovaj prvi.

Sjećam se da sam pročitao da je neki lik isto tako imao u isto vrijeme instalirana dva NBA 2K12-a, jedan običan, a drugi s Euroleague patchom. Pa kada mu se dalo igrati pravi NBA jednostavno ga je pokrenuo.

Zanima me da li je to stvarno moguće i kako bih to mogao napraviti.

Hvala.

Pa zar nemreš instalirat na dvije particije?

EDIT: I ne postoji li neki patch switcher za to?

.... ... .--. / -.. --- / --. .-. --- -... .-
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:09 (BenjamiX).
14 godina
neaktivan

Čuj prijatelju, ja sam ti totalni neznalac u svemu tome. Ja ti znam samo patch staviti i cra** napraviti. Stoga mi molim te objasni što su to particije i kako ih napraviti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znaš ono u My Computeru što ti piše Local Disk (C:) i Local Disk (D:)?
E, to su ti particije.

E sad, kad instaliraš igru, prvi puta odabereš da se instalira u C:\Program Files\...

To je gotovo.
Sad instaliraš taj svoj patch s Euro ligom, on bi se trebao instalirat na C:

Nakon toga opet instaliraš igru, ali ovaj puta na D:\Program Files\...

I to bi u teoriji trebalo radit.
Ako hoćeš Euro ligu, otvoriš onu igru na C: particiji, ako pak hoćeš normalne klubove otvoriš onu igru na D: particiji.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru, no sumnjam da će to biti tako jednostavno.

Ne radi se tu o patchu kojeg ti samo instaliraš u game directory, nego su to zasebni fajlovi koje zamjenjuju fajlove originalne igre. Naprimjer imaš u mapi od tog patch pisanu datoteku ROSTER, koju zamjeniš s istim fajlom originalne igre i onda imaš drugačije sortirane igrače. A taj patch, to jest njegovi fajlovi se zalijpe u mapu od igre u kojoj se nalaze save filesi. Znači ta datoteka od NBA 2K12 sa tim njezinim save fajlovima se nalazi u AppDati.

Sada mene zanima ako instaliram kao što si ti rekao još jedan NBA 2k12 na C: disk(jer mi je ovaj na D:) oče  li se u AppDati otvoriti još jedna mapa od NBA 2K12.

Znam da je malo zenuto no svejedno bih molio da mi pomognete.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sada sam pokušao da instaliram igru na C: disku(pošto mi je jedna na D:). No kada pokrenem setup od igre, pišu mi samo opcije Repair i Remove. Tako da me zanima kaako da je onda pak instaliram.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Riddle kaže...

Sada sam pokušao da instaliram igru na C: disku(pošto mi je jedna na D:). No kada pokrenem setup od igre, pišu mi samo opcije Repair i Remove. Tako da me zanima kaako da je onda pak instaliram.

Hm, a da probaš ovako?
Obriši igru.
Instaliraj ju.

Napravi bilogdje mapu Default i u nju kopiraj to što ti se instaliralo ( u C:\Program Files\NBA2k9 ).

I sad instaliraj patch u C:\Program Files\NBA2k9.

Kad želiš igrat default igru odeš u mapu default i pokreneš tamo.

A kad želiš s patchom pokrećeš kao i inače.

14 godina
neaktivan

Postoji kako drugačije riješenje jer mi se baš i neda brisati igru zajedno s patchom, pa ga ponovo tražiti po netu i instalirati?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Instaliras igru, kopiras cijeli folder igre negdi di ti odgovara, instaliras patch  i to je to

imas 2 igre

u ovome sta si kopirao ti je orginal igra a patch stavljas na ovo sta je instaliran

14 godina
neaktivan

Gledaj. Ja hoću da stavim drugi patch s reprezentacijama u tu kopiju. Zato meni treba AppData file od te kopije. Kužiš?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz...A taj patch bas trebas instalirati ili ga samo kopirati u folder gdje je igra instalirana ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Tocno kako je reko kolega iznad. Znaci samo kopirad tu instaliranu igru negdje drugdje i imas dvije iste i onda na tu novu kopiju zalijepi taj patch i onda imas obje verzije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mar123 kaže...

Tocno kako je reko kolega iznad. Znaci samo kopirad tu instaliranu igru negdje drugdje i imas dvije iste i onda na tu novu kopiju zalijepi taj patch i onda imas obje verzije.

To je tocno, radio sam to vise puta.... ali ne funkcionira sa svakom igrom.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
14 godina
neaktivan

Ovako. Ja stvarno znam da je pomalo zbunjujuće, ali jbg, tako je kako je.

Kada instaliram originalnu igru, imam njezin game directory u disku D:, a ja taj patch trebam ubaciti u fajl u kojem su save game-i i scriptovi. Takva mapa sa tim fajlovima se pojavi nakon instalacije igre u System(C:)/Users/AppData/Roaming/2K Sport/NBA 2K12/Saves. I u toj mapi Scriptove i Save gameove od originala zamijenim sa scriptovima i save gameovima iz patcha. To je to. Imam euroligu u igrici.

Eto sada bih ja trebao sve to ponoviti sa kopijom i drugim patchom s nacionalnim timovima, no problem je u tome kako ću znati gdje su save gameovi od te kopije. To jest da li će se pojaviti kakva njezina mapa u AppDati.

Mislim da sam sada možda pomalo bolje objasnio. Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala vam na pomoći kakva god da bila. Ali našao sam mnogo bolje riješenje od toga koširanja igre u drugu datoteku. Postoji program kojim imaš mogućnost enable/disable modova odnosno patcheva.

Svima hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

procitaj 2. odgovor u ovoj temi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice