Cyberpunk 2077 izdvojena tema

poruka: 6.070
|
čitano: 1.453.858
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Cyberpunk 2077
macgyver kaže...

Sorry na offtopicu, ali skoknite malo u ovu temu, tako da kad kupite CP2077, da znate kakvim supcima ste dali novce

prvo, za takvu igretinu dati samo 15 eura je ultra smiješno. Ako te to jebe onda ju nemoj ni kupiti, piratiziraj ako nemaš love.

Drugo, mi ne znamo kakvi su dogovori između Epica i CDPRa, možda je Epic sugerirao to smanjivanje, to niti znam ja a bogami ni ti

treće, CDPR je na kraju krajeva profitabilna privatna kompanija, i naravno da gledaju zaradu, ali su u većini slučajeva izuzetno korektni prema mušterijama, i mušterija dobije strašan value for money kad su igre u pitanju

četvrto, osnuj svoj game development igru, upumpaj hrpu love, pa onda dijeli igru za 5 ili 15 eura i dođi nam tu javiti kak si prošao

i peto, dao sam im punu cijenu za CP2077 i presretan sam zato, jedva čekam da objave ekspanziju odmah i to kupujem iste sekunde i to na GoGu gdje svaki euro ide direktno njima

10 godina
macgyver kaže...

Sorry na offtopicu, ali skoknite malo u ovu temu, tako da kad kupite CP2077, da znate kakvim supcima ste dali novce

pazi ti njega. dođeš tu blatiti CDPR a nisi se ni udostojio otići na reddit pogledat šta se zbiva, a imaš link za reddit na temi koju si sam linkao vamo. 

Ljudi su lijepo napisali da je to zbog GoGa, CDPR si ne može dopustiti da krajnji potrošač kupuje takvu igru po toliko niskoj cijeni, i još toliko nižoj nego što je na njihovom GoGu

majstore promašio si ceo fudbal

8 godina
protjeran
macgyver kaže...

Gdje je problem? W3 je na Steamu i GoG-u cesto na snizenju na 15€.

I na EPIC Storeu ce biti 15€, a tko ima kupon od EPIC-a od 10€, moci ce ga iskoristiti.

I gdje je problem? Za 15€ dobijes Full Main Game koji je kostao 60€, dvije ekspanzije,

prva je kostala 20€ a druga 30€, dakle sada za 15€ dobijes ukupno igre u vrijednosti 110€.

Ako instaliras besplatni Gwent, dobijes i W1, koji je isto nekad kostao 50€, dakle dobijes

3 pune igre u vrijednosti od 160€ za 15€. Uz dodatne kupone i za manje.

Plus CDP (izdavac, ne CDPR), vlasnik GoG-a, vrlo cesto daruje igre besplatno, u 10ak godina sam dobio preko 100 igara 4 free.

Sve CDPR igre sam kupio kao pre-order, osim W1, jer do tada nisam znao za tu fransizu,

ali sam isto tako 2007. kupio W1, i sa racunom preko Emaila besplatno aktivirao W1 na GoG-u (kad je izasao, nisi to mogao napraviti),

jer GoG verzija je DRM-Free, dok je verzija na CD-u bila sa DRM-om, i morao si instalirati patcheve.

CDPR je prva programerska kuca koja je shvatila, da ako imas dobar proizvod, i dobro podrsku, da ce ljudi kupovati, imala igra zastitu ili ne.

A bez zastite se igre bolje vrte, nema glupih drivera koji se instiliraju u sam Kernel, i ne mozes se rijesiti Malwarea bez reinstalacije.

Uostalom, igra je stara 5 godina, tko je htio kupiti W3, kupio je odavno. Bilo kao pre-order igre i season passova, bilo na akcijama.

15€ za tu igru nije puno. Jedino sranje je sto ti nakon W3 ni jedna igra ne bude tako dobra, uvjek nesto fali.

Inace, na GoG-u pre-orderam sve, a na Steamu kupim na akciji, tako da imam sve CDPR igre na GoG-u i Steamu. I nije mi zao sto sam platio dvaput.

Podrzavam developere, jer do sad su bili fer. Pre-orderao sam CP2077 na GoG-u, potrosio preko 1800€ na CDPR Storeu, pre-orderao sam i Collector

za CP2077 u Zeldi.Hr, jer W2 i W3 su uvjek rasprodani i nisam uhvatio nista, kao ni CP2077, ali nekim cudom u Zeldi se moze pre-orderati i doci ce (nadam se).

Za svoj novac sam dobio ono sto zelim, ne osjecam se namagarcetno. Pogledaj koliko Blizzard muze sa pretplatama, nitko se ne zali.

EA muze sa glupostima, kupis igru 5x, i jos uvjek nemas sve od igre, jer si fulao pre-order bonuse, mape, misije itd.

E to je kurvanjski. A to sto CDPR ne zeli biti EPIC-ova kurwa, jer imaju svoj Store, to je svakako razumljivo.

Uostalom, zali se EPIC-u, jer nemaju KOSARICU, jer da imaju, mogao bi dodati jos neku igru za sicu i ukljcuiti bon od 10€.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2020 14:32 (Čitatelj).
17 godina

Sad cu tu odgovoriti, ali ako hoces i dalje pricati, preseli se u onu temu, zato sam i stavio link da ne spamam temu o CP2077. Vecina stvari koje si napisao kao argumente su vec diskutirane u drugoj temi

prvo, to je dosta cesti komentar na temi na redditu. Zasto bi tocno bilo smjesno? Igra je stara 5 godina, sve stvari pojeftinjuju kako stare. Mislim da je smjesnije dati 30/60 eura za igru koju mozes dobiti za 5/15. Naravno, ako je hoces igrat odmah, plati 60 eura, ok. Ako je netko cekao 5-6 godina, 15 eura je normalna cijena, naravno ako se moze dobit jeftinije zasto ne

drugo, na redditu pise da je to CDPRova odluka. Ne znam ni ja tocno za izvor, ali to se tamo uzima kao cinjenica pa je vjerojatno tocno, mozda izvor pise u nekom od postova koji mi je promaknuo. Inace, i ja sam u pocetku mislio da je to Epicova odluka, jer Epic zao, CDRP dobricine, ali izgleda da nije tako

trece, to je istina da svi gledaju profit. Kao sto sam napisao, oni nista ne gube ako je igra 5 eura, jer im Epic pokrije tu razliku. Znaci jos jednom, oni uvijek dobiju 15 eura, samo su u prvom slucaju dobili 5 od kupca, a 10 od epica, ali oni hoce svih 15 od kupca (minus postotak koji ide epicu). Cak ce vjerojatno manje zaraditi ovako je ce manje ljudi kupiti igru za 15 eura nego bi je kupili da je bila 5

cetvrto, no offense al ovo je glup argument. Po tom kriteriju nitko nebi smio kritizirati nista, jer uvijek ima netko drugi tko to moze napraviti bolje

peto, good for you. Nadam se da ce ti igra biti zabavna. Meni isto nije problem platiti igru, ok nikad ne kupujem za 60, vise volim pricekati par mjeseci jer znam da ce pasti na 30-40, ali ako me neka igra bas jako zanima, kupit cu je uskoro na manjem popustu, ako me neka ne zanima previse kupit cu je kasnije na vecem popustu. Isto tako mi ne smeta ako netko prodaje kozmeticki DLC za 10 eura, lootboxove i to. Svima je cilj zarada. Ono sto me smeta je kad je netko supak i zeli da ljudi vise plate samo zato da bi se oni osjecali dobro, da nebi slucajno netko dobio njihovu igru za 5 eura, iako je njima financijski isto.

Zamisli da hoces kupiti elektricni Passat za 40000 eura, a Hrvatska subvencionira 25% na elektricne aute i onda ti moras platiti 30000 eura, a Hrvatska da 10000 eura. Ali onda dodje VW i kaze "ne moze, hocemo da nam ti platis 40000 eura, a drzava nista". Jel bi i onda rekao "pa to je u redu, smjesno je platiti samo 30000 eura za takav auto"?

17 godina
Cansee kaže...
macgyver kaže...

pazi ti njega. dođeš tu blatiti CDPR a nisi se ni udostojio otići na reddit pogledat šta se zbiva, a imaš link za reddit na temi koju si sam linkao vamo. 

Ljudi su lijepo napisali da je to zbog GoGa, CDPR si ne može dopustiti da krajnji potrošač kupuje takvu igru po toliko niskoj cijeni, i još toliko nižoj nego što je na njihovom GoGu

majstore promašio si ceo fudbal

Jel ti mene zezas ili? CDPRu je isto. Oni dobiju love kao da su je prodali za 15 eura. Jedino sta je na gubitku je njihov ponos jer sad netko nije platio 15 eura za igru nego 5. Ali oni dobiju isto novaca

Čitatelj kaže...
macgyver kaže...

Gdje je problem? W3 je na Steamu i GoG-u cesto na snizenju na 15€.

I na EPIC Storeu ce biti 15€, a tko ima kupon od EPIC-a od 10€, moci ce ga iskoristiti.

Pa u tom je problem, igra je bila 14.99 i mogao si iskoristiti kupon od 10 eura. Onda je dosao CDPR i snizio igru na 14.98, da vise ne mozes iskoristiti kupon. I napisat cu ovo po 10. put, iako oni u oba slucaja dobiju isto novaca od Epica

10 godina

ma kolega radi kako god ti želiš. Čim toliko razmišljaš o tome sve mi je jasno. Dao bi za takvu igru 15 eura bez pola sekunde razmišljanja, al eto ima i takvih kao što si ti. Možda ti je pametnije sačekati još jedno dvije tri godine pa ju možda Epic stavi besplatno, kao i GTA V. 

12 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

W1 sam kupio čim sam ga imao s čim pokrenuti, W2 sam dobio na nekoj nagradnoj igri od Steama pa nisam imao brige, TW3 sam kupio čim je došla GOTY verzija sa ekspanzijama po punoj cijeni i nije mi žao ni lipe.

Čim netko kenja oko jedne lipe na nečem što je skoro pa besplatno, sve mi je odmah jasno.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Cansee kaže...

ma kolega radi kako god ti želiš. Čim toliko razmišljaš o tome sve mi je jasno. Dao bi za takvu igru 15 eura bez pola sekunde razmišljanja, al eto ima i takvih kao što si ti. Možda ti je pametnije sačekati još jedno dvije tri godine pa ju možda Epic stavi besplatno, kao i GTA V. 

Pa i cekat cu, ne zbog novaca nego dok ne kupim novi komp. Sto sam isto napisao u drugoj temi.

Sorry sto sam ista pisao, trebao sam vec na redditu vidjeti da s kultom CDPR-a nema argumentirane rasprave, ali sam se nadao da tu ljudi mozda razmisljaju svojom glavom.

All hail CDPR

17 godina
Jarvan kaže...

W1 sam kupio čim sam ga imao s čim pokrenuti, W2 sam dobio na nekoj nagradnoj igri od Steama pa nisam imao brige, TW3 sam kupio čim je došla GOTY verzija sa ekspanzijama po punoj cijeni i nije mi žao ni lipe.

Čim netko kenja oko jedne lipe na nečem što je skoro pa besplatno, sve mi je odmah jasno.

Ako je tebi 10 eura = 1 lipa, good for you. Nemaju svi tolko para. Meni nije problem u parama, problem mi je kad je netko supak

Jel itko od vas shvatio ovu recenicu: CDPR dobije jednako novaca, bez obzira da li kupci plate igru 5 eura ili 15

Ajd mi samo na to odgovorite, zasto onda CDPR hoce da ljudi plate svih 15 eura, umjesto da ljudi plate 5, a epic 10?

Nemojte pisat da vam je sve jasno, da takva igra vrijedi 100 eura, da ste vi platili 250 eura za preorder vostane figure Geralta, samo odgovorite na ovo pitanje

10 godina
macgyver kaže...
Cansee kaže...

Pa i cekat cu, ne zbog novaca nego dok ne kupim novi komp. Sto sam isto napisao u drugoj temi.

Sorry sto sam ista pisao, trebao sam vec na redditu vidjeti da s kultom CDPR-a nema argumentirane rasprave, ali sam se nadao da tu ljudi mozda razmisljaju svojom glavom.

All hail CDPR

buraz moj, zbog čega bi se mi trebali nervirati??? Zbog njihovog trenutnog odnosa prema ljudima koji još nisu upiknuli witchera 3??? Ma daj molim te pa šta je s tobom

Ti misliš da smo mi fanboysi, nismo, nego mi razumijemo da imamo posla s korporacijom, jasno mi je da će se nekad donijeti odluke koje se neće svidjeti svima, pa to je normalno

Jel znaš kakav je moj osobni odnos sa CDPRom? Jebeno fantastičan. Pitaš se možda zašto. Zato što im ja dam 60 eura a oni meni daju fantastičnu igru sa ogromnim sadržajem koja je svevremenski klasik, na kojoj igri je radilo više stotina ljudi sa vrhunskom tehnologijom. Tu priča prestaje.

Pa ja sam svjestan da oni nisu humanitarna organizacija, oni su moj diler, a ja trebam dobar fix, i znam da će mi oni dati najbolji fix za jednaku cijenu kao i ostali dileri. Nema tu ljubavi, to je kupoprodaja. I sad bi se ja trebao sekirati zbog njihovog odnosa prema ljudima koji bi fix za bagatelu. Boli me tuki, kom je skupo neka ne kupuje. Igre su luksuz, mi ne pričamo ovdje o hrani za djecu, tko nema novaca nek ne igra. Ja ne vozim jahtu od 30 metara

edit: a to što stalno ponavljaš da njima ide jednak novac bez obzira na sve smo skužili još na prvom postu, ali opet ponavljam zašto bi nas bolio kurac?? isti ti ljudi će se doći žaliti za 5 godina na CP2077, uopće me ne zanimaju. CDPR ima neki svoj razlog zašto je to napravio, a ne bi vjerovao ne radi se o korporacijskoj uroti da uzmu ciljano tebi 10 eura, to je njihova poslovna/marketinška odluka za koji su imali poslovni ili marketinški razlog, dali su ponudu, a ti ako nećeš ne kupuj i gotovo

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2020 15:08 (Cansee).
6 godina
macgyver kaže...

Razlog tomu je što CDPR ne dopušta da se witcher kupi za manje para nego što je na GOG-u.  Nije stvar love (mislim je ali ne direktno) nego jednostavno si ne mogu (ne znam zašto) dopustiti da im se witcher prodaje jeftinije u nekoj drugoj kući. Witcher 3 im je kruna, flagship i ne mogu je tek tako devaluirati i to u tuđoj kući. Kad je na sale onda je svugdje za iste pare na sale-u. Nema sad epic ovo ono pa najjeftiniji, možda šupski (mislim da nije) ali tako je kako je.

Sve Vas Volim
17 godina
Cyberpunk 2077

Witcher 3 je jedina igra koju san dvi godine nakon izlaska cekao da se GOTY verzija skine s akcije tako da je mogu platiti punu cijenu na GOG-u

I onda se netko nadje bit osobno pogodjen zasto mora ovakvu igretinu platiti 15€ umjesto 5€, zasto CDPR ovo zasto ono. ccc

Da iman magicnu ban tipku sve bi vas takve uklonio s interneta, pa onda kupujte na placu piratske igre na cdovima za 5€

Potpis:
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Sam CDPR je rekao - radije piratizirajte nase igre, nego da kupujete kljuceve na raznim stranicama,

gdje se prodaju kljucevi koji su kupljeni sa ukradenim credentionalsima i kreditnim karticama,

gdje CDPR mora taj novac vratiti i osteceniku, i kasnije korisniku, dakle dvaput vraca novac i samo gubi lovu.

Kod piratiziranje igre ne gube nista, ali ni ne zarade nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Cyberpunk 2077

al pazite vi tog tipa, levi uleti u stranicu iznebuha i sad će on nama objasniti kak su CDPR kriminalci. Naziva nas kultom. Mi smo zadovoljne mušterije, a ne kult. Dali smo novce CDPRu i nismo požalili ni kune, i šta bi sad na te vijesit trebali raditi??

To me živo zanima, koja bi sad naša reakcija trebala biti na to što nam je taj tip donio takvu informaciju? Jesmo možda trebali svi tražiti refund za CP2077 ili tako nešto? Što smo mi trebali učiniti da bi taj macgyver ili kak se već zove bio zadovoljan s nama?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Čitatelj kaže...

Sam CDPR je rekao - radije piratizirajte nase igre, nego da kupujete kljuceve na raznim stranicama,

gdje se prodaju kljucevi koji su kupljeni sa ukradenim credentionalsima i kreditnim karticama,

gdje CDPR mora taj novac vratiti i osteceniku, i kasnije korisniku, dakle dvaput vraca novac i samo gubi lovu.

Kod piratiziranje igre ne gube nista, ali ni ne zarade nista.

Novac mogu vratiti samo jednom, zašto bi CDPR dvoje ljudi novac vraćao? Ili si ti pobrkao nešto, ili oni muljaju u objašnjenju, ili su dobrotvori pa im je jeftinije dat pare na obje strane nego trpit reputacijsku štetu - u što apsolutno ne vjerujem, propali bi ko firma.

Ako kupiš ključ preko neke od stranica za preprodaju, refund tražiš od njih, a oni ti daju novi key ili refund, ne CDPR.

Ti keyevi (uglavnom) nisu ukradeni, uglavnom se radi o situaciji gdje se prodaju sa "popustom na veliko" ili za drugo tržište po znatno nižim cijenama, gdje ponekad treba izvoditi trikove kako igru aktivirat, pa se koriste VPN-i i slično.

U slučaju krađe kreditne kartice, banke su te koje vraćaju novac. Čak i da to dođe do CDPR, novac mogu vratiti samo originalnom vlasniku kartice, ako su baš posebno dobri mogu onom koji je kupio preko preprodavača izdat džabe key, ali ne vidim u kojem svemiru bi uopće sa njime komunicirali i po kojem pitanju - javi se gdje si key kupio.

Možda ih to košta logistički, ali ne vjerujem da ih košta novaca... Da to tako handlaju firme, odavno bi propale.

8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Ma pusti, EA je posten, kupis igru fino za 60€, pa kupis za 350€ lootboxeva,

da mozes otkljucat single-player likove u Star-Wars igri. I sve je to OK,

jedino sto je lootbox "kockanje" (igra na srecu), na to se EU odmah zali,

a to sto EA prodaje 40% proizvoda za 60€, a 60% proizvoda za 350€ (ako imas srece, ako ne onda i vise),

to je OK.

Kamoli srece da je vise developera kao sto je CDPR i recimo RockStar, koji vecinu igara koji sami in-house

naprave, ispadnu veoma dobro (makar RockStar ima vise divizija).

Pogledaj EA sto su napravili sa Simsima, svaki dodatak je 15-20€, dobijes 3 stolca, 1 stol,

dvije kape, 5 frizura, eventualno 2-3 skilla i jednu malu mapu koju pregazis za 15min.

Po cijeni jednog DLC-a (ja bi to kod EA nazvao patch, ne DLC), dobijes kod RockStara i CDPR-a

punokrvni proizvod koji se moze nazvati igra.

Rhodin kaže...
Novac mogu vratiti samo jednom, zašto bi CDPR dvoje ljudi novac vraćao? Ili si ti pobrkao nešto, ili oni muljaju u objašnjenju, ili su dobrotvori pa im je jeftinije dat pare na obje strane nego trpit reputacijsku štetu - u što apsolutno ne vjerujem, propali bi ko firma.

Ako kupiš ključ preko neke od stranica za preprodaju, refund tražiš od njih, a oni ti daju novi key ili refund, ne CDPR.

Ti keyevi (uglavnom) nisu ukradeni, uglavnom se radi o situaciji gdje se prodaju sa "popustom na veliko" ili za drugo tržište po znatno nižim cijenama, gdje ponekad treba izvoditi trikove kako igru aktivirat, pa se koriste VPN-i i slično.

U slučaju krađe kreditne kartice, banke su te koje vraćaju novac. Čak i da to dođe do CDPR, novac mogu vratiti samo originalnom vlasniku kartice, ako su baš posebno dobri mogu onom koji je kupio preko preprodavača izdat džabe key, ali ne vidim u kojem svemiru bi uopće sa njime komunicirali i po kojem pitanju - javi se gdje si key kupio.

Možda ih to košta logistički, ali ne vjerujem da ih košta novaca... Da to tako handlaju firme, odavno bi propale.

KingUin ima trgovce, koji prodaju kljuceve KingUinu.

Ti kupis kljuc na KingUinu, aktiviras igru.

Ispadne da je kljuc kupljen uradenom kreditnom.

KingUin trazi povrat sredstava od CDPR-a, jer je kljuc nevazec,

da bi tebi mogao dati ispravan kljuc, i dobije refund.

Banka trazi od CDPR-a povrat sredstava jer su zapravo ukradena sredstva,

CDPR mora refundirati banku.

Sve u svemu, nikad necu kupiti sa KingUina ili slicne stranice kljuc za bilo koji store - jer je ilegalan u 97% slucajeva.

Isto kao i Windows i Office kljucevi sto BUG reklamira preko neke lijeve Web stranice, kad kupis Kaspersky dobijes LTSC kljuc badava.

Malo morgen.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2020 16:23 (Čitatelj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Čitatelj kaže...

Ma pusti, EA je posten, kupis igru fino za 60€, pa kupis za 350€ lootboxeva,

da mozes otkljucat single-player likove u Star-Wars igri. I sve je to OK,

jedino sto je lootbox "kockanje" (igra na srecu), na to se EU odmah zali,

a to sto EA prodaje 40% proizvoda za 60€, a 60% proizvoda za 350€ (ako imas srece, ako ne onda i vise),

to je OK.

Kamoli srece da je vise developera kao sto je CDPR i recimo RockStar, koji vecinu igara koji sami in-house

naprave, ispadnu veoma dobro (makar RockStar ima vise divizija).

Pogledaj EA sto su napravili sa Simsima, svaki dodatak je 15-20€, dobijes 3 stolca, 1 stol,

dvije kape, 5 frizura, eventualno 2-3 skilla i jednu malu mapu koju pregazis za 15min.

Po cijeni jednog DLC-a (ja bi to kod EA nazvao patch, ne DLC), dobijes kod RockStara i CDPR-a

punokrvni proizvod koji se moze nazvati igra.

Rhodin kaže...

Sve u svemu, nikad necu kupiti sa KingUina ili slicne stranice kljuc za bilo koji store - jer je ilegalan u 97% slucajeva.

Isto kao i Windows i Office kljucevi sto BUG reklamira preko neke lijeve Web stranice, kad kupis Kaspersky dobijes LTSC kljuc badava.

Malo morgen.

A što bi trebao dati za Windows 1000kn? Dao sam za ključ stoju i radi kao sat već godinama. Što se tiče igara to kupujem normalno na preko launchera... Ionako uvijek ima hrpa akcija svako malo pa nema potrebe za tim stranicama... 

17 godina
Cansee kaže...
macgyver kaže...
Cansee kaže...

All hail CDPR

buraz moj, zbog čega bi se mi trebali nervirati??? Zbog njihovog trenutnog odnosa prema ljudima koji još nisu upiknuli witchera 3??? Ma daj molim te pa šta je s tobom

Ti misliš da smo mi fanboysi, nismo, nego mi razumijemo da imamo posla s korporacijom, jasno mi je da će se nekad donijeti odluke koje se neće svidjeti svima, pa to je normalno

Jel znaš kakav je moj osobni odnos sa CDPRom? Jebeno fantastičan. Pitaš se možda zašto. Zato što im ja dam 60 eura a oni meni daju fantastičnu igru sa ogromnim sadržajem koja je svevremenski klasik, na kojoj igri je radilo više stotina ljudi sa vrhunskom tehnologijom. Tu priča prestaje.

Pa ja sam svjestan da oni nisu humanitarna organizacija, oni su moj diler, a ja trebam dobar fix, i znam da će mi oni dati najbolji fix za jednaku cijenu kao i ostali dileri. Nema tu ljubavi, to je kupoprodaja. I sad bi se ja trebao sekirati zbog njihovog odnosa prema ljudima koji bi fix za bagatelu. Boli me tuki, kom je skupo neka ne kupuje. Igre su luksuz, mi ne pričamo ovdje o hrani za djecu, tko nema novaca nek ne igra. Ja ne vozim jahtu od 30 metara

edit: a to što stalno ponavljaš da njima ide jednak novac bez obzira na sve smo skužili još na prvom postu, ali opet ponavljam zašto bi nas bolio kurac?? isti ti ljudi će se doći žaliti za 5 godina na CP2077, uopće me ne zanimaju. CDPR ima neki svoj razlog zašto je to napravio, a ne bi vjerovao ne radi se o korporacijskoj uroti da uzmu ciljano tebi 10 eura, to je njihova poslovna/marketinška odluka za koji su imali poslovni ili marketinški razlog, dali su ponudu, a ti ako nećeš ne kupuj i gotovo

Pa ne znam zasto se nerviras, to sam sebi moras odgovoriti. Da moram pogadjati, rekao bih da te smeta sta si ti platio igru 60 eura, a sad ce je drugi platiti 15 eura ili manje.

Ja se ne nerviram, mislio sam staviti samo onaj prvi post i ne odgovarati dalje, usao sam u raspravu tek kad ste poceli s ad hominem napadima.

I pogledaj ovaj komentar, pogotovo prvu recenicu:

Necto kaže...

Witcher 3 je jedina igra koju san dvi godine nakon izlaska cekao da se GOTY verzija skine s akcije tako da je mogu platiti punu cijenu na GOG-u

I onda se netko nadje bit osobno pogodjen zasto mora ovakvu igretinu platiti 15€ umjesto 5€, zasto CDPR ovo zasto ono. ccc

Da iman magicnu ban tipku sve bi vas takve uklonio s interneta, pa onda kupujte na placu piratske igre na cdovima za 5€

Ako to nije odlika kulta onda ne znam sta je

Čitatelj 

sta se tice EA, sta me briga sta netko kod njih kupi lootboxove za 350 eura. Ako netko hoce platit, fino, njegova stvar. Ak netko hoce platiti 60 eura za igricu kakva ista ce ponovo izaci za godinu dana, njegova stvar. Al EA ti proda igru za 60 eura, a da epic daje popust od 10 eura, onda bi ti prodali za 50 eura, a nebi inzistirali da bas ti platis 60 eura

A sam si napisao da si dvaput platio Witchere, i na gogu i na steamu i CP si isto dva puta preorderao ako sam dobro shvatio, a onda osudjujes ljude koji kupuju EA lootboxove. Osobno ne podrzavam ni tvoj nacin ni te koji kupuju lootboxove, al tko si ti da sudis sta valja a sta ne, ako se nekom svidja FIFA i hoce dati 1800 eura za lootboxove (koliko si ti dao na CDPR storeu), njegova stvar

17 godina
Čitatelj kaže...
..

Rhodin kaže...

Malo morgen.

Neide to baš tako. Banka se može javiti CDPR-u i tražiti povrat sredstava, u slučaju čega, nakon dostave dokaza o krađi kartice, CDPR vraća novac koji je dobio za key, i čini key nevažečim.

Kinguin može vratiti novac i dat drugi ključ koji je dobio na neki od načina koje sam naveo, ali ne može tražiti povrat novaca od CDPR-a jer ga nije kod njih ni kupio. Ako je koristio neke od drugih preprodavača, može tražiti povrat od njih i tako do zadnjega u nizu koji zna da je kartica kojom se kupio key bila ukradena, ali taj već odavno ne postoji.

Taj upit ne moe doći do CDPR-a, upit za povrat novaca od CDPR-a može doći SAMO od osobe koja je koristila karticu, a baš me zanima tko će se javiti CDPR-u sa "ja sam kupio key sa ovom karticom i key sad ne radi",a zna da se radilo o krađi kartice.

Dakle, da, CDPR može vratiti novac kupcu, odnosno banci i poništiti ključ, ali neće sigurno i drugoj strani, odnosno lopovu dat novi ključ ili povrat novca. To što ti sugeriraš nije samo suludo, već i kriminalno... poprilično sam siguran u svim državama svijeta. Da firma može 2 puta refundirat isti proizvod legalno na 2 strane, Banditić i ekipa bi taj model odavno iskorištavali za izvlačenje para izdržavnih i gradskih firmi, po principu uplati jednom i refundiraj dvaput. Ne bi im trebala nijedna zamjena zemljišta, gradnja fontana i tome slično.

10 godina
Ma boli me kita za koliko ces ti ili netko drugi kupiti witchera. Imam prijatelja koji ga je piratizirao, boli me kita i za to, niti želim niti mogu nekom zapovijediti kako da radi te stvari. Ja ću novcem koji sam ja zaradio uvijek potaknuti kvalitetan proizvod. Kao što sam već rekao mi pričamo o kupoprodaji. Devovi su prodavači a mi smo kupci. Svatko može kiksati, ali gledamo malo veću sliku. CDPR i From Software su devovi u koje ja trenutno imam povjerenje da će isporučiti proizvod vrlo visoke kvalitete, ni više od toga a bome ni manje. Kad se dogodi neki kiks sa kvalitetom e onda se to povjerenje ljulja. Dakle ne može mi povjerenje poljuljati nekakva marketinška odluka 5 godina nakon što je igra izašla. Recimo sada, rasprave radi, da je ovo minus CDPRu i da to nije korektna odluka od njih. Koja je prikladna reakcija na taj događaj od nas ovdje, prema tvom mišljenju? Što bi mi sad trebali napraviti? Ajde budi sad takav pametan i daj nam svoje mišljenje kako bi mi sad trebali reagirat.

I ponavljam ti, ne miješaj kvalitetu igru sa nekakvim marketingom koji se odigrao godinama poslije izlaska igre
17 godina
Cansee kaže...
Recimo sada, rasprave radi, da je ovo minus CDPRu i da to nije korektna odluka od njih. Koja je prikladna reakcija na taj događaj od nas ovdje, prema tvom mišljenju? Što bi mi sad trebali napraviti? Ajde budi sad takav pametan i daj nam svoje mišljenje kako bi mi sad trebali reagirat.

I ponavljam ti, ne miješaj kvalitetu igru sa nekakvim marketingom koji se odigrao godinama poslije izlaska igre

Pa nema tocne i krive reakcije i nisam nista posebno ocekivao, ustvari ocekivao sam da ce reakcija biti vise negativna prema meni nego prema CDPRu. Ja sam to napisao jer mi je izgledalo kao jako supacki potez od kompanije za koju sam dosad imao dojam da su bolji od Crvenog kriza po onomo ste sam cuo o njima. Da je neka druga kompanija bila u pitanju, vjerojatno nebi ni napisao to. Vi ste reagirali kak ste reagirali, ja sam reagirao na vasu reakciju

Nisam ni mjesao kvalitetu igre, nista nisam govorio protiv Witchera nego protiv njegovih tvoraca

10 godina
macgyver kaže...
Cansee kaže...
Recimo sada, rasprave radi, da je ovo minus CDPRu i da to nije korektna odluka od njih. Koja je prikladna reakcija na taj događaj od nas ovdje, prema tvom mišljenju? Što bi mi sad trebali napraviti? Ajde budi sad takav pametan i daj nam svoje mišljenje kako bi mi sad trebali reagirat.

Pa nema tocne i krive reakcije i nisam nista posebno ocekivao, ustvari ocekivao sam da ce reakcija biti vise negativna prema meni nego prema CDPRu. Ja sam to napisao jer mi je izgledalo kao jako supacki potez od kompanije za koju sam dosad imao dojam da su bolji od Crvenog kriza po onomo ste sam cuo o njima. Da je neka druga kompanija bila u pitanju, vjerojatno nebi ni napisao to. Vi ste reagirali kak ste reagirali, ja sam reagirao na vasu reakciju

Nisam ni mjesao kvalitetu igre, nista nisam govorio protiv Witchera nego protiv njegovih tvoraca

gle ti jednostavno nisi u pravu. da si došao i rekao da ti se ne sviđaju witcheri, to je tvoje mišljenje i ukus i imaš na to pravo. A ti napadaš tvorce koji već godinama dostavljaju ono što su obećali za korektnu cijenu. DLCovi im budu besplatni, a ekspanzije se naplaćuju ali te ekspanzije budu jače nego neke cijele igre koje izađu za 60$. Reci mi jedne game developere koji su napravili tako nešto u zadnjih 10 godina. Zato ih ljudi vole i zato oni jesu među pozitivnijim tipovima na gaming sceni. Nek im je ova situacija sa tih 10 eura i minus, i recimo nek nisu tu ispali korektni i nek je i šupački potez, ali da im sad to uzimamo za zlo bi bilo kao da se razvedeš od žene što je sjebala jedan ručak nakon što ti ih je napravila tisuću odličnih. Da zajebu nešto veće, npr. izbace govno od igre i uvale ga fanovima koji imaju u njih povjerenje e onda su to problemi i tu ih onda možemo uspoređivati sa Activisionom ili EA. Ali tih 10 eura su smješna stvar i nemaju veze s ničim

Ja ih pratim od 2008. i uvijek su imali korektan odnos prema fanovima i što je najbitnije isporučivali proizvod vrhunske kvalitete. A tebe ako su toliko povrijedili zbog tih 10 eura onda ih fino bojkotiraj za svagda i gotovo. 

8 godina
protjeran
BeLLicus kaže...

A što bi trebao dati za Windows 1000kn? Dao sam za ključ stoju i radi kao sat već godinama. Što se tiče igara to kupujem normalno na preko launchera... Ionako uvijek ima hrpa akcija svako malo pa nema potrebe za tim stranicama... 

Nije stvar da ti moras platiti WinOS 1000kn, nego je stvar da ti kao kucni korisnik ne mozes kupiti LTSC/LTSB licencu.

To su volume licence i jednostavno kao kucni korisnik nemas pristup tom OS-u.

Uostalom, Win Home/Pro mozes koristiti neaktiviranim, ili se ubaciti u Insider program i koristiti besplatno - 4 life.

Jednom ako si aktivirao Insider program, jos od 2013., dobio si pravo na free koristenje WinOS-a, dok god si u Insideru.

Ok, imat ce tu i tamo pokoji bug, ali koristis besplatno.

A koji ces ti kljuc koristiti doma, svejedno je - ako nemas racuna i nije kupljen za regiju u kojoj si, te nije distribuiran

od sluzbenog Microsoft distributera - ilegalan je, makar tebi pise da je "aktiviran". Mozes tada koristiti i nekakav

crack/patch/stavec, i dobit ces istu stvar - windowse koji rade a nemas racuna za njih.

Isto tako u HR vidim da trgovine cesto prodaju OEM Win10 kupcima za kes, a OEM Win10 Home/Pro se po zakonu

moze prodavati samo sa novom slozenom konfiguracijom, dok Win10 Home/Pro za korisnika koji vec ima PC,

koji nije nov, treba kupiti Retail verziju, koja je, gle cuda, jos skuplja od OEM, ali dobijes knjigu s uputstvom,

cvrstu kutiju, i Microsoft ti sluzbeno daje podrsku za taj OS bez obzir na OEM partnera PC-a,

dok OEM WinOS podrsku prvo mora pruziti OEM partner.

17 godina

gledam koliko novih postova u ovoj temi, vec sam se ponadao da je izasao nekakav novi trailer i mozda da su pomakli release date, kad ono, imam sta vidit... much sadness, such sorrow, wow :(

It is not who you are, it is who you know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2020 19:35 (Obi Wan).
8 godina
protjeran

Here, have a cookie

Mozda te ovo malo osvjezi

17 godina
Čitatelj kaže...

Here, have a cookie

Mozda te ovo malo osvjezi

nece jer sam ovo davno pogledao

It is not who you are, it is who you know.
17 godina
Eto to je korektan odgovor. Ja ih nisam posebno pratio, cuo sam sve najbolje o njima al nisam imao nikakvog posebnog kontakta s njima i njihovim igrama i zato me ovakav potez neugodno iznenadio od developera o kojima sam cuo samo pozitivno. Al da, kužim da nekome tko dugo ima samo pozitivna iskustva s njima jedna ovakva situacija nece pokvariti mišljenje
8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Gle, kome je 15€ puno, moze na GoG-u kupit za 9€ W3 Vanilla (bez DLC-ova):

https://www.gog.com/game/the_witcher_3_wild_hunt

Pa kad skupis jos 10€, mozes kupiti Expansion Pass za oba DLC-a:

https://www.gog.com/game/the_witcher_3_wild_hunt_expansion_pass

Ako ti je i to puno, mozes kupiti jedan po jedan DLC za za 4€ odnosno 8€:

https://www.gog.com/game/the_witcher_3_wild_hunt_hearts_of_stone

https://www.gog.com/game/witcher_3_wild_hunt_the_blood_and_wine_pack

Da je Heart of Stone za 4€ samostalna igra, bila bi najbolja kupnja uopce, jer imas potpuni Witcher 1 feel,

od glazbe, atmosfere, same grafike, te NPC-a koji su jedino bili vidjeni u W1 se ponovno pojavljuju bas u HoS-u.

A Blood and Wine za 8€ kao samostalna igra, bi opet bila veca nego puuunooo drugih igara, koje se nazivaju punokrvne

igre, a traju 3 sata, kostaju 60€ i svake godine izlaze serijski bez nove price (CoD, MoH i ostale pucaljke).

Ako ti je i to puno, mozes kupiti W2, W1  i tabletop avanturu za sicu:

https://www.gog.com/game/the_witcher_2

https://www.gog.com/game/the_witcher

https://www.gog.com/game/witcher_adventure_game

I naravno, jos uvjek vrijedi ista stvar od prije par godina - instaliras Gwent i dobijes W1 besplatno.

https://www.gog.com/promo/witcher_birthday

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2020 20:34 (Čitatelj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kak ne kužiš, nije meni ni većini ljudi koji se zale 15 eura puno. Realno, ak je nekom 15 eura puno, vjerojatno mu je i 5 puno i taj ce igru piratizirati. Da igra nikad nije ispod 60 eura, kad tad kad bi mi se igrala bi je platio 60 eura.
Moj problem je da jednostavno nije lijepo od njih da ne dopustaju epicu da nas pocasti s 10 eura, samo u svrhu nekakve promocije goga ili sto vec
17 godina
Cyberpunk 2077

ako je netko zasluzio da mu se plati za uložen trud ond a je to cdpr..nemoj biti jbna šupčina...

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
3 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice