Ovo kao u mmorpg igrama koje imaju jako dobar izbor kreacije likova. Ljudi pola sata rade lika i kada napokon udu u igru ne vide ni qurca jer je lice malo i udaljenost velika.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo kao u mmorpg igrama koje imaju jako dobar izbor kreacije likova. Ljudi pola sata rade lika i kada napokon udu u igru ne vide ni qurca jer je lice malo i udaljenost velika.
OK, ovo je Cyberpunk, ali ja sam totalno odustao od detaljne izrade lika. Bilo je igara sa "detaljnim izradama lika" gdje sam si slagao nos, oči.... pa rasu, klasu, statove, gluposti, to je znalo trajati po 2 sata, ušao u igru i skužio da je žešće njesra igra. Tada sam odustao od tih gluposti, u prosjeku mi treba 10 minuta, dulja kosa, bradica, ožiljak preko oka i "I'm set".
90% slučajeva vlastitog lika ne vidiš, ili sporadično. Znam da ljudi to vole, slažu celebritye, svašta nešto... Daj na izbor 5 likova i gotovo.
Uostalom svi to predstavljaju ko neki grandiozan projekt gdje si to "TI" gdje je to tvoj avatar, bla bla... ne nije i ne nisi. Odluke, ovo, ono... večina tih igara ima 1 kraj, ostatak 2-3 varijante istoga, manje ili više dobru i često sucka. Ono što je dobro u igrama i što radiš 99% vremena je - igraš. Put je bitan i kraj koji ne sucka.
Ima puno igara gdje ne možeš birat tko si i što si, a igra bude genijalna, a još više onih gdje ima character creation dio koji onda ne vodi nigdje. Recimo Sekiro - savršena igra, 0 customizacije.
Ima mi smisla customizacija u MMO - svi igramo neke likove, želimo se razlikovat. U single player igri to ne služi ničemu. To je ko da sutra naprave interaktivne filmove, pa umjesto Bruce Willisa radiš svog lika kojeg onda software dinamički provede kroz priču - bi li to zaista bilo bolje nego glumac koji je svima isti? Ove single player igre su doslovce dinamički odigrana priča, ja to barem tako gledam. Nekada se čak i lakše uživim kad se radi o konkretnoj osobi nekog podrijetla i životne priče, nego kad sam slažem lika i zamišljam sve ostalo - ne znam ni tko sam ni zašto sam tamo.
Neki limitirani izbor 2-3-5 likova, m/ž i po rasama neka raspodjela, svaki sa svojom pričom i razlozima može biti puno bolje.
U MMO igrama, puno više smisla. A custom skinovi, mikrotransakcije i slično u igri koju vidim samo ja? OK, ko baš voli, ali nekog smisla velikog nema.
Nego, vratimo se mi na bitno - vagine i pinčole... Koji je smisao kustomizacije istih kad ga neću moć (ili nju - vađajnu) vadit van i prijetit se njime/njome?
Nego, vratimo se mi na bitno - vagine i pinčole... Koji je smisao kustomizacije istih kad ga neću moć (ili nju - vađajnu) vadit van i prijetit se njime/njome?
slažem se sa pitanjem, ne volim kad se gubi vrijeme na takve kerefeke, pa se onda gubi fokus sa bitnih stvari, stvari koje ćemo raditi 95% igranja. Ali opet imam povjerenja u CDPR, vjerujem da su imali dovoljno vremena za sve, pa su se onda mogli malo i poigravati
lako moguće da je ta kustomizacija skroz marketinška fora, čisto da ljudi imaju o ćemu pričati po netu
To ti je radi transica, moci ce na musko tijelo stavit dzajnu, a na zensko tijelo kiflu - da budu sretni i zadovoljni u LGBT zajednici.
To ti je radi transica, moci ce na musko tijelo stavit dzajnu, a na zensko tijelo kiflu - da budu sretni i zadovoljni u LGBT zajednici.
e pa u pravu si, nisam ni razmišljao o tome, ali sigurno je to glavni razlog. Moći ćeš izabrati ženskog lika i stavit kitu ko u konja
edit: ali mi je to i ok, stave ti mogućnost pa ti biraj kako hoćeš. A ne ovo kao u last of us 2, što su napumpali lgbt do maksimuma, i nemaš izbora nikakvog.
Baš sam sinoć sa kolegom "OBIWAN" raspravljao o tome. Sa jedne strane ta customizacija nema smisla, sa druge dodaje mogućnost bit transrodna osoba u igri - big deal, ali zadovoljava uvijekrastuću populaciju, te je trenutno trendy. Ono što mene zabrinjava je da li će to imati utjecaja na igru - da li postoje romance opcije koje su zatvorene za takve osobe, komentari NPCeva koji će ići u tom smjeru, moguće questovi koji su ograničeni sa spolom/rodom. Koliko je zaista energije ubačeno u taj dio priče?!
Je li to kozmetika koja je bitna samo individualcu, ili je to projekt koji je uzeo stotine sati, kako dizajnerima, tako i developerima, a moglo se dobit nešto više od igre.
Baš sam sinoć sa kolegom "OBIWAN" raspravljao o tome. Sa jedne strane ta customizacija nema smisla, sa druge dodaje mogućnost bit transrodna osoba u igri - big deal, ali zadovoljava uvijek rastuću populaciju, te je trenutno trendy. Ono što mene zabrinjava je da li će to imati utjecaja na igru - da li postoje romance opcije koje su zatvorene za takve osobe, komentari NPCeva koji će ići u tom smjeru, moguće questovi koji su ograničeni sa spolom/rodom. Koliko je zaista energije ubačeno u taj dio priče?!
Je li to kozmetika koja je bitna samo individualcu, ili je to projekt koji je uzeo stotine sati, kako dizajnerima, tako i developerima, a moglo se dobit nešto više od igre.
pa kad malo razmisliš, u budućnosti kakvu predstavlja cyberpunk, sve te seksualne različitosti mogu biti samo veće i zastupljenije nego danas, a njihov utjecaj na društvo i život također
bilo bi nerealno napraviti igru u takvoj budućnosti, a seksualnost u njoj predstaviti kao da igraš kingdom come deliverance
Ja sam misli da se vi zajebavate, a onda vidim tu vijest na IGN-u.
To je nešto što je nepotrebno, ali pokazuje koliko CDPR pazi na detalje i da imamo pravi osječaj Cyberppunk svijeta.
Jebeš genitalije (pun intended), nego jel se može napraviti T H I C C ass?
Moje je mišljenje da sve igre koje imaju customizaciju lika moraju biti u trećem licu. Ako su vec napravili da kameru u autu mozes promjeniti mogli su dodati i 3rd person kameru, kao recimo Gta. Bas me zanima postotak ljudi koji igra GTA u prvom licu.
Moje je mišljenje da sve igre koje imaju customizaciju lika moraju biti u trećem licu. Ako su vec napravili da kameru u autu mozes promjeniti mogli su dodati i 3rd person kameru, kao recimo Gta. Bas me zanima postotak ljudi koji igra GTA u prvom licu.
FP je jednostavno bolji za gameplay, tako da ako imaš izbor su veće šanse da ćeš se odlučiti za FP. Ako nemaš ozbor onda nemaš jbg.
Serious Sam je igra koja nudi obe opcije, na TP to nema veze s mozgom.
Ako usporedujemo igru sa GTA 5, super prica, cak i ako ne zelimo igrati misije mozemo se zahebavati kroz cijelu mapu. Zanima me sto ako ne zelimo raditi misije u ovoj igri ili ako zavrsimo sve misije, sto onda? Kraj?
slažem se s tobom al su morali staviti kustomizaciju. to je RPG i samim time logično je staviti da je razne stvari moguće mijenjati. a vidjet ćemo lika u cutscenama. iako je to kita al šta ćeš
po meni su malo kiksali što nisu stavili mogućnost izmjene tpp i fpp. znam da su rekli da je bitno zbog tih implatanata i kako se doživljava svijet, ali mogli su staviti da kad se tako nešto događa da ti promjeni u fpp
gledajte, to je vizija gospodina koji je izmislio cyberpunk svijet, njega se na kraju krajeva puno pitalo, sto je sasvim bilo ocekivano. vodi korjene iz pen and paper igre, tamo je bilo bitno to da ljudi sebe zamisljaju kao nekakvog cyborga dok igraju. to mi je sasvim logicno i ocekivano. jest da sam u pocetku bio malo skeptican al sjetim se deus ex igara, pa cak i dishonered pa sam se malo smirio
e sad, kakvi su ljudi, netko bi pricao o tome kako to da nisu dopustili da se napravi custom character. pa bi onda bilo zasto ne moze ovo, zasto ne moze ono. i tako masu malih i nemalih stvari kojima bi nasli zamjerku. ili sad u ovoj situaciji, zasto genitalije ovakve, zasto customizacija onakva. ispada da ne valja nikako. dosta je bilo takvih komentara za geralta, osobno ne stoje, ali sad sa najavljenim witcher 4 prica se da bi svi zeljeli imati svojega witchera. 100 ljudi, 100 cudi, mislim da ovo sve objasnjava.
ako cemo vuc nekakve paralele imate primjerice skyrim, pri cemu ovdje govorim sa svog stajalista. i 1st person i 3rd person su opcija, kao sto je i character creation opcija, koja je kasnije jos vise zakomplicirana pustim modovima koji su ljudi napravili (op.a. i bez modova ima puno opcija). s mog osobnog stajalista stvari su bile sljedece: prvi put kad sam poceo igrati skyrim proveo sam dosta vremena u kreiranju lika u nadi da cu igrati u 3rd person view. nakon mozda par sati to je palo u vodu jer u principu i kad napravis lika i igras u 3rd person open mu veliku vecinu vremena gladas u leđa i jedino kad nisi u combatu mozes namjestiti kameru bas precizno da ti se vidi lice. a onda opet par sati kasnije skuzim da je bolje igrati u 1st person jer bolje vidim stvari koje zelim skupit, a onda pogotovo ako igram caster lika, onda mi je 1st person permanentna opcija. pa onda immersion, pa ovo, pa ono, na kraju ispadne da mi je 3rd person ok za melee combat ako igra npr sword i shield i ako sam okruzen sa vise likova (a i to je upitno), a za sve ostalo idemo na 1st person. a necu niti spominjat sta se dogodi kad imam full armor set gdje mi je lice sakrivenom sa kacigom.
e sad, skyrim ima jednu veliku razliku u odnosu na cyberpunk a to je silent main character. dovakhiin nksta ne prica, tu i tamo kad je shout nesto sitno promrlja i zbog toga se mozes lakse poistovijetit sa likom. a sad uzmimo za primjer fallout 4. lik je fully voiced. istina, mogao sam ime birati imam srece sto mi je pravo ime medu onima koji su tamo odradena (e sad koje je, mislite se huehuehue) pa sam i tu mogao poistovijetit sa likom al donekle teze jer kao sto rekoh, lik je fully voiced. opet, 1ts person, 3rd person, ovdje sam uvijek igrao 1st person jer su bila balisticka oruzja, pa cak i kad sam mlatio ekipu sa melee weapon bio sam u 1st person. na kraju kako vrijeme prolazi vise mi niti nije bilo bitno kako izgleda. jos kako sam nonstop bio u power armoru, jedino je bilo bitno kakvi su mi statovi.
ja sam uvijek za izbor, ma kakav god on bio, bilo da se radi u kreaciji lika, moddanja opreme, izbora unutar questova i posljedica mojih izbora. medutim, znajuci sebe, ja cu igrat kao male character i vrlo vjerojatno cu svaki sljedeci playthrough odigrati tako sa istim izgledom. tako je bilo u skyrimu, tako je bilo u falloutu, tako ce bit i u cyberpunku. jedina razlika je u tome sto cu eksperimentirat sa zenskim likom samo da se mogu zvalit sa zenama *wink *wink *nudge *nudge.
a ako mislite da ce kvaliteta same igre patit zbog toga jer su se previse fokusirali na to... ja vjerujem i nadam se da nece, cdprojekt me do sada nije razocarao. mislim da su i oni sami dovoljno pametni i razumni da ne bi dopustili da se tako nesto dogodi. naravno, to cemo znat tek za 4 mjeseca.
gledajte, to je vizija gospodina koji je izmislio cyberpunk svijet, njega se na kraju krajeva puno pitalo, sto je sasvim bilo ocekivano.
vodi korjene iz pen and paper igre, tamo je bilo bitno to da ljudi sebe zamisljaju kao nekakvog cyborga dok igraju. to mi je sasvim logicno i ocekivano.
jest da sam u pocetku bio malo skeptican al sjetim se deus ex igara, pa cak i dishonered pa sam se malo smirio
e sad, kakvi su ljudi, netko bi pricao o tome kako to da nisu dopustili da se napravi custom character.
pa bi onda bilo zasto ne moze ovo, zasto ne moze ono. i tako masu malih i nemalih stvari kojima bi nasli zamjerku.
ili sad u ovoj situaciji, zasto genitalije ovakve, zasto customizacija onakva. ispada da ne valja nikako. dosta je bilo takvih komentara za geralta,
osobno ne stoje, ali sad sa najavljenim witcher 4 prica se da bi svi zeljeli imati svojega witchera. 100 ljudi, 100 cudi, mislim da ovo sve objasnjava.
ako cemo vuc nekakve paralele imate primjerice skyrim, pri cemu ovdje govorim sa svog stajalista. i 1st person i 3rd person su opcija,
kao sto je i character creation opcija, koja je kasnije jos vise zakomplicirana pustim modovima koji su ljudi napravili (op.a. i bez modova ima puno opcija).
s mog osobnog stajalista stvari su bile sljedece: prvi put kad sam poceo igrati skyrim proveo sam dosta vremena u kreiranju lika u nadi da cu igrati u 3rd person view.
nakon mozda par sati to je palo u vodu jer u principu i kad napravis lika i igras u 3rd person open mu veliku vecinu vremena gladas u leđa i jedino kad nisi u combatu
mozes namjestiti kameru bas precizno da ti se vidi lice. a onda opet par sati kasnije skuzim da je bolje igrati u 1st person jer bolje vidim stvari koje zelim skupit,
a onda pogotovo ako igram caster lika, onda mi je 1st person permanentna opcija. pa onda immersion, pa ovo, pa ono, na kraju ispadne da mi je 3rd person ok
za melee combat ako igra npr sword i shield i ako sam okruzen sa vise likova (a i to je upitno), a za sve ostalo idemo na 1st person. a necu niti spominjat
sta se dogodi kad imam full armor set gdje mi je lice sakrivenom sa kacigom.
e sad, skyrim ima jednu veliku razliku u odnosu na cyberpunk a to je silent main character. dovakhiin nksta ne prica, tu i tamo kad je shout nesto sitno
promrlja i zbog toga se mozes lakse poistovijetit sa likom. a sad uzmimo za primjer fallout 4. lik je fully voiced. istina, mogao sam ime birati imam srece
sto mi je pravo ime medu onima koji su tamo odradena (e sad koje je, mislite se huehuehue) pa sam i tu mogao poistovijetit sa likom al donekle teze jer kao sto rekoh,
lik je fully voiced. opet, 1ts person, 3rd person, ovdje sam uvijek igrao 1st person jer su bila balisticka oruzja, pa cak i kad sam mlatio ekipu sa melee weapon bio sam u 1st person.
na kraju kako vrijeme prolazi vise mi niti nije bilo bitno kako izgleda. jos kako sam nonstop bio u power armoru, jedino je bilo bitno kakvi su mi statovi.
ja sam uvijek za izbor, ma kakav god on bio, bilo da se radi u kreaciji lika, moddanja opreme, izbora unutar questova i posljedica mojih izbora.
medutim, znajuci sebe, ja cu igrat kao male character i vrlo vjerojatno cu svaki sljedeci playthrough odigrati tako sa istim izgledom. tako je bilo u skyrimu,
tako je bilo u falloutu, tako ce bit i u cyberpunku. jedina razlika je u tome sto cu eksperimentirat sa zenskim likom samo da se mogu zvalit sa zenama *wink *wink *nudge *nudge.
a ako mislite da ce kvaliteta same igre patit zbog toga jer su se previse fokusirali na to... ja vjerujem i nadam se da nece, cdprojekt me do sada nije razocarao.
mislim da su i oni sami dovoljno pametni i razumni da ne bi dopustili da se tako nesto dogodi. naravno, to cemo znat tek za 4 mjeseca.
Quotam samo da malo poravnam tekst da bude citljiv, jer onaj gore buckuris je necitljiv
Narucio sa amazona doslo neki dan.
Pa oni su radili onaj kratki fan based Star Wars film, tako da vjerujem da ce od ovog nesto biti.
Mozda ne full-time film, ali tipa 15-30min, zasto ne.
pa ovo je John Wick u Cyberpunk 2077 :)))
Neka neka, dobro izgleda
Ja sam pokusavao naci pravi kafic u stilu cyberpunka, ali nikako :( Da to postoji, mislim da bi bilo napunjeno do vrha 24/7 :)
Ne vjerujem, tu bi ti bilo previse klinaca i narkica, mjesto gdje nebi zelio izaci.
Vise preferiram mjesta u antickom i gotickom stilu, sve od drveta, minimalisticko,
bez prevelike rasvjete, normalne zarulje ili svijecnjaci, na zidu cigla ili kamen,
ukraseno macevima, stitovima itd, ali zavarenim za nosace, da se pijana balavurdija ne pobije.
Imam u planu takvo nesto otvoriti kad budem blize mirovini, ali to ce pricekati jos 10ak godina.
Lokacija? Ne znam, ako si u ZG, imas klijentelu cijele godine, a ako si na moru, imas klijentelu vecinom
ljeti, tako da je tesko odluciti. A ostali gradovi u kontinentu su turistima nezanimljivi.
Ne vjerujem, tu bi ti bilo previse klinaca i narkica, mjesto gdje nebi zelio izaci.
Vise preferiram mjesta u antickom i gotickom stilu, sve od drveta, minimalisticko,
bez prevelike rasvjete, normalne zarulje ili svijecnjaci, na zidu cigla ili kamen,
ukraseno macevima, stitovima itd, ali zavarenim za nosace, da se pijana balavurdija ne pobije.
Imam u planu takvo nesto otvoriti kad budem blize mirovini, ali to ce pricekati jos 10ak godina.
Lokacija? Ne znam, ako si u ZG, imas klijentelu cijele godine, a ako si na moru, imas klijentelu vecinom
ljeti, tako da je tesko odluciti. A ostali gradovi u kontinentu su turistima nezanimljivi.
Da, ali mislim ono "ala" kafic, muzika za popizdit, ljudi obuceni prehebeno, pica ne znas sto je od boja (uvaljuju boje u pica), uglavnom 1000000 boja i naravno ljudi 18+ :) i dobro ne bi bilo bas 24/7, ali od 22 sata uzitak samo takav :)
Udjes u bilo koji cajka bar i imas to - losa pica, lose obucene ljude, jeftine drolje i uzasnu glazbu.
Jeste li već prednaručili igru? Sa kakvim konfama planirate rokati, imate li u planu neki upgrade prije izlaska igre?
Prednarucio na GOG-u na Day-0 pre-orderu, i prije par mjeseci preko Zelda.Hr rezervirao PC Collectors Edition.
Igrat cu na PC-u i Laptopu - laptop je odavno maxan, tu nemam sta dirati, jedino sto sam dodao je 1TB SSD i RAM sa 16 na 32GB,
a PC je za sada onakav kakav zelim da bude. Prvobitno je bila RX 5700XT, koja je performansama kao i RTX 2070S, ali Microsoft
Update + AMD driveri su ispali katastrofalna kombinacija, te nisam imao vise zivaca cekati da poprave - koliko sam vidio,
sad je uglavnom puno bolje, nema random BSoD-ova nakon WinUpdatea, a nekima se desavao Black Screen itd.
Sve u svemu, jedva cekam. Cov19 je gotovo istrijebljen, tako da cu prezivjeti do izlaska. Osim kad se otvore granice i navali turizam,
onda je moguce svasta. Jedino pravo rijesenje je da se skroz zatvori sve dok se ne istrijebi, kao i Sars, Mers i Swine Flu.
Cov19 bi te mogao iznenadit.
Toliko smo bili nestrpljivi sa dobrom situacijom i nepovjerljivi premo činjenici da je i dalje opasan, da smo uvezli cijeli avion te boleštine iz Frankfurta, i više se ne bojimo ljudi koji kašlju, "nema potrebe" za 2 metra u trgovinama i birtijama, pa eto, Brač je pred karantenom, i po županijama gdje je bio iskorjenjen se pojavljuju novi slučajevi.
Imamo taman mjesec dana do ljeta, da sj*bemo sve, pa možda turista neće ni bit.
Ja ga imam gdje igrat, ali ako se nastavi ovako, mogli bi igrat CyberPunk 2077 u živo. Znaš ono, hodanje devastiranim predjelima, skeniranje na svakom koraku, traženje posla... Možda ne sa cyber dodacima, ali ko kaže da neće bit zanimljivo.