Cyberpunk 2077 izdvojena tema

poruka: 6.070
|
čitano: 1.409.859
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Cyberpunk 2077
Obi Wan kaže...

mislim da nema igre koja nije imala downgrade. iskreno zaboli me za grafikom, nek je gameplay dobar

Upravo to. Sjecam se vremena tamo neposredno prije dolaska voodoo kartica. Igrali smo i na 30ak FPS-a. Cak i manje. Igre su rijetko izlazile, ali se uzivalo u njima. Sada ih je i previse, a sve poluproizvodi.

Nece mi sigurno biti tesko spustiti detalje, ako je igra dobra. Mada imam neki osjecaj da ljudi previse ocekuju od ove igre i da ce se naveliko razocarati kako to vec ide sa novim igrama. Bojim se da nece niti primirisati The Witcheru. No, pricekajmo.

16 godina

Sto se tice voodoo kartica eh to su bili dani! Igre 90 tih kao i filmovi kad ih usporedimo sa današnjim onda se vidi da se prije sve radilo kvalitetnije i bolje. Sto se tice igre Cyberpunk 2077 može biti samo dobra , odlična i legendarna ! Vidjet će mo kad izađe

be Cool
8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Cuj, nisu se igre prije bolje radile, nego smo imali vise strpljenja i maste, jer svaka nova igra je bila

zabava i izazov, makar bila potpuno slomljena i nedovrsena.

VtM:BL je jedna od igara koja je izasla nedovrsena, makar je jako zabavna i zanimljiva...dok ti se ne zalede NPC-i

i ne mozes nastaviti pricu, pa moras loadati sav star tri dana da probas ponovno.

Arcanum isto tako, zabavna, vrhunska igra, al nedovrsena, zbugirana, al i ti bugovi su dio sarma.

(Troika Games bas nije imala srece, dobre ideje, ok realizacija, al pod pritiskom izdavaca - igre nedovrsene. Ironija je, Troika je imala samo 3 igre - trojka)

Deus Ex (2000) je graficki bio onak, srednja zalost, makar u to doba "ok", al je bio igriv, makar isto tako bugovit. Al smo sutjeli i igrali.

Sve u svemu, ja sam pozitivan - samo nek prica bude duboka, a grafiku mogu trpiti. Ionako mi je ono sto sam vidio veoma dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Cyberpunk 2077

Pogledah gameplay novi sinoć, nisam stigao ranije. Nisam jedan od onih koji baš traže svaki info o igri, više sam tip koji voli sam istraživati kad sam upalim igru. Ja sam oduševljen sa gameplayom, točnije kako je to sve razrađeno do najsitnijih detalja. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2019 11:53 (BeLLicus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Cyberpunk 2077

Meni je zadnjih par godina najbolji period u gamingu od osamdesetih,odigrao planine vrhunskih igara na Ps Pro,Xbox X i Nintendo Switch.

Ako igrate samo na pcu mogu razumjet osjecaj nedostatka vrhunskih igara jer puno toga zaobidje pc platformu od RDR2 pa do GOW,Spiderman,Legend of Zelda,Mario Odyysey itd itd ....hrpe vrhunskih igara ali ekskluzivne za odredjene platforme.

Ontopic:

Cyberpunk je na svu srecu multiplat i ocekujem bolju igru od Witchera 3 jer iako mi je fantasy zanr drag jos mi je drazi SF.

Moj PC  
2 1 hvala 0
10 godina
https://www.unilad.co.uk/news/cyberpunk-2077-multiplayer-officially-confirmed-by-cd-projekt-red/?source=gaming

Potvrđen multiplayera, ali tek poslije besplatnog DLCa i single player contenta
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Cansee kaže...
https://www.unilad.co.uk/news/cyberpunk-2077-multiplayer-officially-confirmed-by-cd-projekt-red/?source=gaming

Potvrđen multiplayera, ali tek poslije besplatnog DLCa i single player contenta

Ne znam... možda me neće dirat, ali iskreno ovo mi se čini kao veliki minus. Multiplayer može bit samo ako će bit kao GTX puno "otvorenog sadržaja" odnosno repetitivnih misija. E, sad.. ako to naprave odvojeno od single player dijela kako su imali igre poput Mass Effect, gdje multiplayer dio nema veze sa single player, možda ok, nikad ih neću igrat (naprosto me ne zanima grindat repetitivne misije u lovu na boxove).

Ako će pak biti usko vezano uz single player dio, gdje se u single playeru treba raditi takve iste misije over and over and over again, pa su odlučili tako popunit nekoliko puta veći svijet od Witchera... malo ću i laganini popi*dit... to mi se baš ne igra.

Možda je kampanja u tom slučaju dobra i može ju se proć bez grinda... ali sama čar witchera je priča i nedostatak repetitivnosti, a ako se desi repetitivnosti puno, to će biti fail.

17 godina
Rhodin kaže...
nekoliko puta veći svijet od Witchera..

Svijet je manji neog Witcher 3.

Manji ali sadržajniji

10 godina
doktor1 kaže...
Rhodin kaže...

Manji ali sadržajniji

netko od devova je rekao da je po sadržaju puno veći. problem je što djeluje manji zbog vertikalnosti, witcher 3 je bio ravna poljana. predivna poljana, ali se tu i tamo na kojo lokaciji išlo na kat, u CB će se ići redovito na razne katove raznih zgrada. tu će biti izazov napraviti kvalitetnu mapu u kojoj ćemo se moći snaći

što se tiče straha oko multiplayera, mislim da nema razloga za to. CDPR sigurno neće imati loot boxove i te svinjarije, milim da će imati vrlo pošten sustav. vjerujem da će biti nešto kao GTA online ali sa kvalitetnijim misijama i vrlo poštenom pristupu prema igraču. U svakom slučaju, prvo izlazi igra, onda DLC-ovi, onda dodatni single player content (ala HoS i B&W). tek nakon toga svega dolazi na red multiplayer, što znači da je glavni fokus na onome gdje je CDPR najjači - singleplayer

17 godina
Cyberpunk 2077

@Cansee pozlatile ti se riječi, onda nema brige.

U današnje vrijeme kad čujem "we're adding multiplayer to the game" prvo pitanje je zašto? Onda kako to utječe na gameplay.

Bilo je dosta igri gdje je dodan umjetno, odnosno sa tim nekim dodatnim misijama repetitivne naravi. Diablo 3 ok - nas 4 peglamo po mapama, pa sad ajde, jel grindam sam, ili nas 4 radi to isto, još je bilo bolje kad su 4 jer jedni drugima loot bacamo, više je expla u igri, boostaš se... Ali to je takva grindy igra od starta. Sa druge strane Witcher, a po najavama i CyberPunk, bi trebale biti story rich a ne grindy igre. Smo iz tog razoga se bojim

Što se tiče veličine igre, i ja sam tako shvatio. Umjesto široke mape sa umjereno sadržaja bi se išlo na površinom nešto manje mape, ali se vrlo utiliziranim vertikalama prepunim sadržaja, a povezuju ih ceste gdje se vozilima kreće, a koje imaju svoj mali minigame sa utrkama, napucavanjima, štoveć.

Nešto kao Rage, ali dobro izvedeno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cyberpunk 2077

Ovo je jedna od rijetkih igara kojoj se veselim... Mislim da bude jako dobra. Pravi razlog za kupnju novog hardwarea. Napokon hehe

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...
Rhodin kaže...

Manji ali sadržajniji

ja sam ogromni ljubitelj witcher 3 i presao sam igru 7 puta, medutim treba bit realan i kazati kako je mapa vezana za skellige bila 50% neiskoristena, a mozda i vise jer nikoga nije zanimalo more, to je samo bio nacin da se dode do zeljenog otoka. a i to se na nekin nacin moglo preskocit jer kad prvi put posjetis otocje mozes odmah kod jednog tgovca kupit karte koje otkljucavaju fast travel points. u tom smislu bilo je malo lokacija na koje si morao otic jer prije nije bio otkljucan fast travel point. tako da jedino sto se tamo moglo radit su bili oni "upitnici" usred mora, a njih sam redovito preskakao jer nije bilo nikakvog smisla osim ako ti fali novaca pa eto ides skupljat loot i tako podebljavas financijsko stanje. tako da, moze bit igra duplo manja al ako je koncipirana kvalitetno ko uopce razmislja o velicini.

It is not who you are, it is who you know.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2019 15:56 (Obi Wan).
6 godina
Cansee kaže...
doktor1 kaže...
Rhodin kaže...

Manji ali sadržajniji

netko od devova je rekao da je po sadržaju puno veći. 

AC Odyssey je po "sadržaju" puno veći, ali u tom slučaju važi ona stara "više je manje"...  Napuhan sadržaj ne znaći apsolutno ništa ako mu je jedina svhra da da napuca dodatne sate u igri... Witcher 3 ima fenomenalan balans između dodatnog sadržaja i story progressa, dok kod recimo ACa često se desi da uopšte zaboravim di sam stao sa glavnom pričom koliko me zadržava na sporednim blotanim glupostima... Ja se samo nadam da će Cyberpunk 2077 zadržati taj balans i da neće otič predaleko sa " dodatnim sadržajem" kao recimo spomenuti AC...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2019 16:19 (NoDe31).
8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Hoces reci "manje je vise", a ne "vise je manje"?

Inace, CP77 je po kvadraturi - manji, ali po kubnom metru - veci - jer ide i u visinu i u dubinu.

Dok W3 ima par podrumcica i spiljica, par planina i to je to. Ovdje su to ipak zgradurine, katovi,

podzemlja, podvoznjaci, metroi itd itd.

Tako da na istoj kvadratnoj povrsini imas na vertikalnoj OS-i vise sadrzaja, dakle vecu povrsinu po kubnom metru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Cyberpunk 2077

uvjeren sam da će biti puno kvalitetnog sadržaja. dakle i puno i kvalitetno

assasins creedovi se izbacuju svaki kroz dvije do max 3 godine. ova igra je započeta 2012. možda je cijeli studio prešao na nju tek 2016. ali će imati pune 4 godine pri izlasku. itekako su imali dosta vremena i mislim da će postaviti novi standard u kvaliteti sporednih misija. vjerujem da ćemo se najviše iznenaditi koliko će se moći razviti običan susret na ulici sa nekim NPCem, uvjeren sam da će postaviti novi standard oko takvih random susreta

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Čitatelj kaže...

Hoces reci "manje je vise", a ne "vise je manje"?

Inace, CP77 je po kvadraturi - manji, ali po kubnom metru - veci - jer ide i u visinu i u dubinu.

Dok W3 ima par podrumcica i spiljica, par planina i to je to. Ovdje su to ipak zgradurine, katovi,

podzemlja, podvoznjaci, metroi itd itd.

Tako da na istoj kvadratnoj povrsini imas na vertikalnoj OS-i vise sadrzaja, dakle vecu povrsinu po kubnom metru.

Ja ne govorim o površini mape, već o kvaliteti sadržaja na toj istoj površini... Nit je površina sama sebi svrha, niti je sadržaj... W3 ima balans između to dvoje, AC nema, a za Cyberpunk još treba da vidimo...  Nadam se bar kvaliteti u rangu W3, a sve iznad je samo bonus....

8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Ma ja ne sumnjam u kvalitetu sadrzaja. Vjerujem da ce sporedne misije biti mozda cak i uzbudljivije od glavnih.

Ne radi CDPR igre kojima su grind sporedne misije, i imaju tri kombinacije:

1. Ubij

2. Donesi

3. Ubij i donesi

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Cyberpunk 2077

CDPR odogovorio nekom fanu što će se točno craftat, izgleda zanimljivo

edit: imate sliku, ali bolje da napišem ako nekom neće moći otvoriti:

you need to invest in right perks

you can craft: armor, shards for cyberware, weapon modules, special weapons, consumables, gadgets

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2019 13:13 (Cansee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čitatelj kaže...

Ma ja ne sumnjam u kvalitetu sadrzaja. Vjerujem da ce sporedne misije biti mozda cak i uzbudljivije od glavnih.

Ne radi CDPR igre kojima su grind sporedne misije, i imaju tri kombinacije:

1. Ubij

2. Donesi

3. Ubij i donesi

sve igre imaju tu shemu ubij, skupi i donesi, pitanje je samo egzekucije. ono sta cd projekt red diferencira od njih je nekoliko stvari. prvo, nema nekih velikih kolicina stvari koje treba pokupit. najcesce se radi o jednoj stvari. isto vrijedi za ubijanje, ne triba ubit 10 necega, dovoljno je opet ubit jednu stvar. drugo, sam pristup questu je zanimljiv jer si direktno ukljucen u back story, narocito kroz taj segment istrazivanja i nalazenja tragova. tako da ti i ne mislis previse o tome da moras nesto ubit i skupit jer je to stavljeno u drugi plan. tebi je vaznije otkrit zasto se nesto dogodilo i kako je doslo do toga. nemas nekakav counter koji ti stoji iznad glave. na pamet mi pada ac odyssey... ubi 3 lika, pa ubij jednog veceg lika i zapali 5 kutija. svaki camp i svaki fort odma znas sta trebas radit, samo je ili layout razlicit ili je velicina kampa/forta drugacija. u witcheru 3 toga nema. stvar se bazira prvenstveno na prici, ne na lokaciji, a jos ima i situacija gdje tijekom ili nakon questa donosis odluku. za primjer mogu uzet quest Swamp Thing. quest je super interesantan. pokupis contract, cujes pricu od NPC-ja da nesto ubija ljude, istrazujes okolo, zakljucujes o cemu se radi, posli skuzis da je rijec o nekom ancient fogletu, nades mu brlog, zatuces ga, vratis se nazad i onda mozes odlucit hoces li lovu uzet sta ti lik daje ili ces ga cekat tjedan dana dok skupi dogovorenu sumu.

10 godina

a to si u pravu, ljudi isto izmišljaju kako questovi uvijek budu isti, ali kako da budu različiti? uvijek će se otići po nešto ili ubiti nešto. bitno je podloga kao priča, to je ono što čini razliku. u falloutu 4 su toliko glupo objašnjavali što treba napraviti da većinom nisam znao što zapravo radim

jako si ovo fino sročio i elaborirao, često o tome ne razmišljam a to je zapravo ono što čini razliku

kad sam u W3 nosio Barunovo pobačeno dijete, nisam uopće razmišljao nešto tip:"evo opet quest gdje moram štiti nekog NPCa i na kraju ubit nekog". 

13 godina
Cyberpunk 2077

Da, realno nije da su u Witcheru questovi ne znam kolko inovativni, u smislu vecina ih se svodi na "sljedi trag pa ubij nesto". Ali je toliko dobro upakirano u pricu, svijet, atmosfera i imerzija... Da je krajnji rezultat miljama ispred svih drugih open world igara do dana danasnjeg... I to ono, not even close. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
Cyberpunk 2077

Pozdrav svima,

iako njie poznat službeni ''system requirements'',a nisam čitao svih 20 stranica,zanima me vaše mišljenje o zahtjevnosti hardwarea?

Kad sam gledao onaj pre-alpha demo na E3 2018.,koristili su GTX 1080 Ti,Intel i7 8700K i 32GB RAM-a.

Od tih komponenata su dobili 30FPS na 1080p.

Zanima me da li će igra stvarno biti toliko zahtjevna,jer ako da,onda nisam siguran da li ću je upoće moći igrati sa svojim hardwareom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cyberpunk 2077

Ono je bio rani build. S tim komponentama igrat će se iznad 1080p ;) Bez ray-tracinga ne očekujem veliki skok od W3 zahtjeva.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Cyberpunk 2077

pa ja računam na to da ću da ovom konfom igrati na 1440p i 60 fps, bez ray taracinga i na high detaljima

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Cyberpunk 2077

Puno hvala dečki.Ja se iskreno nadam da bi mogao izgurati 1080p,konstantnih 60FPS bez stutteringa na High,iako je to gotovo ne moguće jer mi je CPU i5.Živi bili pa vidili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja sam sa ovom konfiguracijom igrao (vjerojatno cu i krajem godine jos jednom odigrat) witchera na 1080p sa ultra/high tako da... tko zna, svasta je moguce. nova verzija engina mozda znaci bolju optimizaciju. medutim, svakako uzimam novi pc pa i ja cekam kad ce objavit sluzbene requirements 

11 godina
Obi Wan kaže...

ja sam sa ovom konfiguracijom igrao (vjerojatno cu i krajem godine jos jednom odigrat) witchera na 1080p sa ultra/high tako da... tko zna, svasta je moguce. nova verzija engina mozda znaci bolju optimizaciju. medutim, svakako uzimam novi pc pa i ja cekam kad ce objavit sluzbene requirements 

Ma jedan ryzen 3600 i rx 5700 i radit će to sve ko sat pogotovo ako misliš ostajati na 1080p još, ali radit će i sve buduće igre i u 1440p sigurno koju godinu, već sad je cijena rx 5700 malo ispod 3000kn a ići će još dolje :)

13 godina
Cyberpunk 2077

Ja se nadam 60+ FPS s mjesavinom medium i high detalja (1440p)... A ovisno o objavljenim zahtjevima, mozda pocetkom godine i predem na novu platformu, vidjet cemo dal ce jos nesto lijepo izac dotad...

Inace sam mislio vec sad uzimat Ryzen 3600 al cini mi se da mi je dobitak daleko premali za investiciju...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2019 8:32 (Minneyar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Cyberpunk 2077

Ja se nadam na high 1080p.

Jos ako dobro implementiraju hdr izgledat ce bomba taj cyberpunk svijet. 

Mozda i puknem nekakav ryzen 3600 pa udri na 1440p.

Uopce ne sumnjam da ce igra bit fantasticna. 

Inace igram na 49incha xf9005. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Bitno da se ovdje u grupi nije puno kmecalo radi micanja odabira spola,

jer s ovom igrom CDPR ide na to, da je sve vise fantika, lezbi, pedera, transica, metroseksica, raptora, vanzemaljaca, trospolseksualaca i ostalih alaca,

pa da bi ih usutkali i makli s grbace, odlucili su da omoguce kombiniranje vizuale sa vrstom glasa, jer ionako je tekst jednak i muska i zenska naracija su vec snimljene.

Al meni je svejedno, jednom cu proci kao tip sa muskim glasom, a jednom kao zenka sa zenskim glasom. Ja sam klasican.

Danasnja tema o spolu je ista kao prica sa tornjevima blizanaca 9/11 - nekad ih je bilo 2, a danas je to skakljiva tema na koju se svi previse i nepotrebno uzbudjuju.

Moj PC  
1 4 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice