Cyberpunk 2077 izdvojena tema

poruka: 6.070
|
čitano: 1.416.146
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Cyberpunk 2077

mislim da se stvarno ne možeš zeznuti, CDPR je baš zagrizao da izbaci optimiziranu igru, također ako će igra raditi na osnovnom PS4, onda će raditi i na gtx 1060

ako te je ipak i dalje strah sačekaj sys. req. službene. 

Stvarno se nadam da si upravu, kada sam čitao neke luđake po netu koji su onaj prvi demo zamjenili za službeni sys req - tipa ovakvi kreteni - https://www.pgrepublic.com/cyberpunk-2077-system-requirements-have-shocked-everyone/.

Imaš kakav link gdje što govore o optimizaciji ako nija frka da pukneš?

10 godina
Point-X kaže...

mislim da se stvarno ne možeš zeznuti, CDPR je baš zagrizao da izbaci optimiziranu igru, također ako će igra raditi na osnovnom PS4, onda će raditi i na gtx 1060

ako te je ipak i dalje strah sačekaj sys. req. službene. 

Stvarno se nadam da si upravu, kada sam čitao neke luđake po netu koji su onaj prvi demo zamjenili za službeni sys req - tipa ovakvi kreteni - https://www.pgrepublic.com/cyberpunk-2077-system-requirements-have-shocked-everyone/.

Imaš kakav link gdje što govore o optimizaciji ako nija frka da pukneš?

joj ne pada mi na pamet gdje bi mogao pronaći linkove, ali se sjećam kristalno jasno da su govorili da se ugledaju na rockstar sa njihovim red dead redemptionom 2, kao da bi voljeli izbaciti cyberpunk u stanju u kakvom je bio rdr2, jer je stvarno igra bila dobro optimizirana, i također su govorili da je witcher 3 bio u iznadprosječnom stanju kad je izašao, ali da to žele još poboljšati sa ovom igrom, to su sve sigurno govorili, ali da me ubiješ ne znam gdje bi mogao pronaći linkove

16 godina
neaktivan
Cansee kaže...

joj ne pada mi na pamet gdje bi mogao pronaći linkove, ali se sjećam kristalno jasno da su govorili da se ugledaju na rockstar sa njihovim red dead redemptionom 2, kao da bi voljeli izbaciti cyberpunk u stanju u kakvom je bio rdr2, jer je stvarno igra bila dobro optimizirana, i također su govorili da je witcher 3 bio u iznadprosječnom stanju kad je izašao, ali da to žele još poboljšati sa ovom igrom, to su sve sigurno govorili, ali da me ubiješ ne znam gdje bi mogao pronaći linkove

i kao drugo... to je njihov engine. mogu ga modificirat i uštelat u najfinije detalje jer su ga oni napravili.

13 godina
neaktivan
Cyberpunk 2077

Mene isto muče sys requirements jer kupujem grafičku prema zahtjevima cyberpunka... 

Zna li netko do kad će preorder biti otvoren? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

vidim da odredeni broj ljudi nakon onog 15 minutnog filmica spominje nakakav downgrade u odnosu na demo prije godinu dana. iako je cdprojektred kod witchera 3 napravio izvjesni downgrade (a svi zivi to rade tako da ne znam cemu se daje tolika pozornost tome) ipak su na jedan pametan nacin zaobisli mogucu buducu hajku kad igra zapravo izade 16.4. naime, u oba slucaja je jasno naznaceno da je to "work in progress", a druga stvar koja je jako vazna je da ce igra samo bolje izgledat u buducnosti s obzirom da se na tom planu moze jos masu toga poboljsati. na neki nacin su napravili ono sta se popularno naziva "subverting the expectations". pokazes objektivno losiju grafiku, a kad igra izade, nakon odredenog vremena poliranja morat ce izgledati bolje.

sto se tice samih system requirements, i ja ih cekam kako bi kupio novi pc, a sluzbenih informacija jos uvijek nema. mozemo samo nagađati, ali ja pretpostavljam da ce dovoljno bit nesto u stilu amd rx 580 8 gb rama i nekakav procesor u stilu AMD Ryzen 5 2600 3.9 ghz. naravno, podrazumijeva se 16 gb rama.

It is not who you are, it is who you know.
16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

sto se tice samih system requirements, i ja ih cekam kako bi kupio novi pc, a sluzbenih informacija jos uvijek nema. mozemo samo nagađati, ali ja pretpostavljam da ce dovoljno bit nesto u stilu amd rx 580 8 gb rama i nekakav procesor u stilu AMD Ryzen 5 2600 3.9 ghz. naravno, podrazumijeva se 16 gb rama.

mislim da sys req neće biti nešto divlji. ipak mora radit na 1080p rezoluciji na xbone i ps4 vanila. ali se nadam da će ponudit modernije opcije za PC i nadolazeće ps5 i xbox project scarlet konzole.

mislim šteta da toliko vremena uloženo u igru bude downgradeano zbog prastarih konzola. a nove maltene pred vratima.

17 godina
ranko091 kaže...
Obi Wan kaže...

mislim da sys req neće biti nešto divlji. ipak mora radit na 1080p rezoluciji na xbone i ps4 vanila. ali se nadam da će ponudit modernije opcije za PC i nadolazeće ps5 i xbox project scarlet konzole.

mislim šteta da toliko vremena uloženo u igru bude downgradeano zbog prastarih konzola. a nove maltene pred vratima.

ne znam koliko moze biti divljije od grafike za 8gb vrama. mozda grijesim, moozda ce bit vazno dali se radi o gdd5 ili gddr6 memoriji kao i o frekvenciji. 

16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

ne znam koliko moze biti divljije od grafike za 8gb vrama. mozda grijesim, moozda ce bit vazno dali se radi o gdd5 ili gddr6 memoriji kao i o frekvenciji. 

4K, HDR, ray tracing... nakupi se toga. limiti starih konzola su 6-7gb rama, ali nove čitam idu 16 i više, znači 12-13gb rama dedicirano samo za sliku. to je već u klasi 1080ti 11gb modela.

ali pošto mora radit na starim konzolama onda je realno 6-7gb rama, znači sve 8gb grafe bi trebale bit dovoljne. ali to je za minimalni sys req vjerovatno.

13 godina
Obi Wan kaže...

vidim da odredeni broj ljudi nakon onog 15 minutnog filmica spominje nakakav downgrade u odnosu na demo prije godinu dana. iako je cdprojektred kod witchera 3 napravio izvjesni downgrade (a svi zivi to rade tako da ne znam cemu se daje tolika pozornost tome) ipak su na jedan pametan nacin zaobisli mogucu buducu hajku kad igra zapravo izade 16.4. naime, u oba slucaja je jasno naznaceno da je to "work in progress", a druga stvar koja je jako vazna je da ce igra samo bolje izgledat u buducnosti s obzirom da se na tom planu moze jos masu toga poboljsati. na neki nacin su napravili ono sta se popularno naziva "subverting the expectations". pokazes objektivno losiju grafiku, a kad igra izade, nakon odredenog vremena poliranja morat ce izgledati bolje.

Mene npr. brine što u ovom novom videu većina likova uopće ne baca sjene, na mjestima izgledaju kao da lebde iznad površine. Ne znam je li to zbog "work in progress" ili koji je točno razlog. Nisam to primijetio na prošlom revealu. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
17 godina

prvi gameplay je pocetak igre pa je nekako ocekivano da je bolje ispoliran za razliku ovog koji je mid game. e sad, jel to tako kako ja mislim to je veliko pitanje.

12 godina
Cyberpunk 2077

Izgleda apsolutno fenomenalno sa hrpom mogucnosti za sam gameplay.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Cyberpunk 2077

Ja za razliku od vecine vas nisam ni nalo nahajpan na ovu igru. No to je mozda i dobro, ne ocekujem nista pa ako ispadne dobra super, ako ne nece me previse pogodit. 

Da nije fps uzeo bi ju sigurno za konzolu, ovako ipak razmisljam o pc verziji, vidjet cemo kolko ce zahtjevna bit i kakva ce optimizacija bit. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Cyberpunk 2077

mislim da su ljudi malo prerazmaženi da previše seru. ne toliko ovdje koliko na redditu, i uvijek nekako najveći kritičari najviše dođu do izražaja a u manjini su

ima lagano rješenje za to: nemojte preorderat igru. dan prije će izaći recenzije, tako da slobodno procjenite jel ju želite igrati ili ne

igra izgleda jebeno super, a i dalje je work in progress, ima punih 7 mjeseci posla dok ne gođe u "gold status", a trenutno je u boljem stanju nego što je bio assasins creed unity kad je izašao

ne treba se sekirati, nego samo uskladiti očekivanja. nije da će oni izisliti novi žanr igre, revoluciju, ali vjerujem da će poboljšati hrpu stvari, razgovore sa NPCevima, odnose, priču, likove. rekli su da imaju poseban odjel koji radi samo na "open wpoorldu" i jedini zadatak je da ga ispune i ožive što više

bit će jebeno

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cansee kaže...

ne treba se sekirati, nego samo uskladiti očekivanja. nije da će oni izisliti novi žanr igre, revoluciju, ali vjerujem da će poboljšati hrpu stvari, razgovore sa NPCevima, odnose, priču, likove. rekli su da imaju poseban odjel koji radi samo na "open wpoorldu" i jedini zadatak je da ga ispune i ožive što više

bit će jebeno

ovo mi se sviđa. najgori dio u sandbox igrama, je kad su svi npc-jevi mrtvi roboti. volim kad npc-jevi imaju svoga posla neovisno o tvome. a ne da živnu tek kad ti dođeš. i volio bi da su npc-jevi malo više uključeni u samo zbivanje oko tebe...

17 godina
neaktivan
Cyberpunk 2077

Nekako sam očekivao više od ovogodišnjeg gameplay reveal-a. Čini mi se da je grafička prezentacija nešto lošija, kao da su malo smanjili detalje u scenama (console downgrade?). 

Sam gameplay mi je solidan ali dok ne probam ne mogu suditi. Možda malo previše FPS đir a premalo RPG ali dobro.. 

(preorderao sam ga tako da svakako željno išćekujem igru..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ranko091 kaže...
Cansee kaže...

bit će jebeno

ovo mi se sviđa. najgori dio u sandbox igrama, je kad su svi npc-jevi mrtvi roboti. volim kad npc-jevi imaju svoga posla neovisno o tvome. a ne da živnu tek kad ti dođeš. i volio bi da su npc-jevi malo više uključeni u samo zbivanje oko tebe...

Gta v je krenuo dobro s tim kad su uveli one random misije po mapi s random likovima, samo naides i nesto se desi. To pomnozeno barem 10 puta i imamo zanimljivu sandbox igru.  

8 godina
protjeran
Random misije ne znace nista ako su tipa "odi, ubi i donesi".

Misije u W3, cak i one najmanje, imaju pricu, i imaju utjecaj na svijet manje ili vise.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cyberpunk 2077

W3 je igra izašla 2015 a i danas muči računala.

CyberPunk 2077 ne očekujem tako niske zahtjeve kako neki od vas misle - minimum, da, ali recomended na PC će bit vjerojatno ryzen 3600 + RT 5700 (xt) ili intel/nvidia ekvivalent. To što igra dolazi sa podrškom za Xbox/PS4 ne znači ništa, jer će tamo bit u poitpunosti okrljaštena i dionicu po dionicu optmizirana da ne pada puno ispod 30fps u 4k, sa svim trikovima renderiranja u nižj rezi... odnosno da se trudi bit blizu 60 na 1080p.

PC verzija neće patit radi xbox ni ps4 (pro) i sumnjam da će štedit previše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Cyberpunk 2077

Pa W3 je zapravo dobro optimiziran, jer nije igra koja na top karticama ima 150 slicica,

a na entry karticama 5 slicica, nego sve fino odradjuje od 30 do 60, sasvim solidno i igrivo.

Na starom racunalu imam RX460 2GB otkljucanu u RX560 2GB (vise shadera),

4GB RAM-a, AMD X4 640, i na njemu na 1680x1050 rezoluciji je sasvim fino igrivo (16:10, stariji 20" VA monitor).

Medium postavke, bez hairworksa, prosjek nekih 35-37 slicica. Nekad zna zatrzat, al to je zbog manje RAM-a,

osjeti se kod loadanja. A i SSD je malen, 120GB SATA-II, brzine 280/240Mbs.

Tako da ce vjerovatno Cyberpunk ponuditi sve blagodati na top hardwareu, i isto tako raditi solidno

na entry hardwareu - ipak je to RedEngine3.x, koji je optimiziraniji od RedEngina2.x (Witcher 2).

Meni Witcher 2 i dalje izgleda na PC-u veoma "ograniceno" i "trzavo". I ako dignem detalje na Max - steka.

W3 na Max radi savrseno na trenutnom laptopu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cyberpunk 2077

Jel još nekog brine da igra ne bude kao METRO gdje se igraču svako malo oduzima kontrola radi nekih animacija ili cutsceneova?

Čini se sve super, ali kao da se to prečesto događa. Teško je procijeniti iz izrezanog trailera.

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

mislim da se tog ne treba bojati jer je ovo baš izrezan trailer.

nego evo jedan jako zanimljiv isječak iz intervjua deva Miles Tosta

to the open world side content, which is not part of the quests (although some of it may evolve into one), they refer to as Street Stories, so that would be the equivalent of monster nests, bandit camps and so on from The Witcher 3, however both the scope, as well as the complexity of that type of side content is much greater in Cyberpunk, because it's gameplay is also much more complex. Storytelling (and the way it's presented) contained within Street Stories is significantly more extensive then in side activities of The Witcher 3, where it was mostly limited just to notes and letters, and each of them will give an additional insight into a daily life of Night City citizens. More of them are being unlocked as you progress through the main story and sidequests

10 godina
Cyberpunk 2077

ne znam koliko vas ovdje prati reddit i službeni forum za CB2077, u svakom slučaju razina napada na CDPR je nevejrojatna. hrpa ljudi sere po svemu mogućem oko igre, čak više oko stvari koje su samo rečene, a ne prikazane u gameplayu

majke mi manje sam napada vidio na EA i Activision nego na CDPR. a jesu ljudi jebena stoka

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cyberpunk 2077

Mastao sam o ovakvoj igri u devedesetima....i docekao ju.

Znaci po njima u DF mi verziju za konzole nismo niti vidjeli....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Reddit grupa je puna postova koji pljuju po negativnim komentarima. A tih negativnih komentara nigdje za pročitati
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Čini mi se da je grafička prezentacija nešto lošija, kao da su malo smanjili detalje u scenama (console downgrade?). 

Rečeno je da je iza vrata dewmo od sat vremena bio impresivnij od prošlog...

Nešto su usrali - uploadli su 1080p video i upscaleali u 4k...

10 godina
doktor1 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Čini mi se da je grafička prezentacija nešto lošija, kao da su malo smanjili detalje u scenama (console downgrade?). 

Rečeno je da je iza vrata dewmo od sat vremena bio impresivnij od prošlog...

Nešto su usrali - uploadli su 1080p video i upscaleali u 4k...

je, evo i izjave

"I believe some explanation is required here. Unfortunately this time we've encountered some horrible YouTube compression problems. At this very moment we are working on fixing this and will upload another version of the trailer as soon as we can. It will present much higher quality.

I want to assure you that there will be no downgrade - I see this game every day - it looks stunning." -Marcin Momot CD PROJEKT RED

17 godina
Cyberpunk 2077

Ali možemo se sjetit kako je Marcin Momont do zadnjeg dana tvrdio da Witcher 3 nema apsolutno nikakav downgrade!

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
doktor1 kaže...

Ali možemo se sjetit kako je Marcin Momont do zadnjeg dana tvrdio da Witcher 3 nema apsolutno nikakav downgrade!

joj pa to sam ja stavio sad. sad sam skužio, to je njegova izjava za witchera 3, a ne za cyberpunk 2077  

dakle totalno moj zajeb ovaj post iznad tvog, to je za witchera 3, a tebi svaka čast na memoriji

12 godina
Cyberpunk 2077

Danas sam pokrenuo Witchera 3 u 4k...pa krenuo rezat vizualne postavke 😂😂😂

Bit ce Cyberpunk itekako zahtijevan i na to trebamo bit spremni.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

mislim da nema igre koja nije imala downgrade. iskreno zaboli me za grafikom, nek je gameplay dobar

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice