Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.038.203
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Grand Theft Auto V

dobri stari stjepanj {#}

u lovu na zvjezdice {#}

H2O Forever
Moj PC  
11 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Grand Theft Auto V
Kaj si ti zabrijo, ja govorim za pc verziju i kako radi na njemu(trenutna cetvorka) i s obzirom na razvoj gta5 predpostavka je da ce se na prosjecno i iznad prosjecnom pc vrtiti zadovoljavajuce! Sry magistru Hw znas da neznam o tome nista:)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 9 hvala 0
18 godina
Re: Grand Theft Auto V
Stjepanj kaže...
Kaj si ti zabrijo, ja govorim za pc verziju i kako radi na njemu(trenutna cetvorka) i s obzirom na razvoj gta5 predpostavka je da ce se na prosjecno i iznad prosjecnom pc vrtiti zadovoljavajuce! Sry magistru Hw znas da neznam o tome nista:)

Nisi jedini koji zna kako četvroka radi, ima nas koji smo je igrali od prvog dana do zadnjeg patch pa jako dobro znamo kako radi.

S obzirom na kakav razvoj se dade naslutiti da bude petica dobro optimizirana??? To nitko iz rockstara nije nikako potvrdio a četvorka je bila odvratan port.

Da hvala na lijepim riječima, istina jesam magistra i istina znam puno. Zato i pričam samo potvrđene stvari, a ne lupetam kao ti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 14:40 (amd freak).
14 godina
protjeran
Grand Theft Auto V

pa ak su rekli da se pc verzija radi posebno i predpostavka je da ce to biti dobro, ak to tebi nije neka realna procjena a ne lupetanje onda stvarno isprike magistru...{#}

Moj PC  
2 12 hvala 0
18 godina
Grand Theft Auto V

Igra će biti port s konzole i to su rekli barem milijun puta.

Ne rade je ručno od nule samo za pc, tako da lupetaš, i još širiš dezinformacije.

Moj PC  
13 2 hvala 0
16 godina
Grand Theft Auto V

ako su gta 4 tako loše napravili za pc, a pc je tad bio na papiru par puta jači od ps3, onda baš i nije za nadati se da će sad biti drukčija priča.

Potpis!
Moj PC  
4 5 hvala 0
18 godina
Ezio kaže...

ako su gta 4 tako loše napravili za pc, a pc je tad bio na papiru par puta jači od ps3, onda baš i nije za nadati se da će sad biti drukčija priča.

Upravo to, čak su veće šanse da bude ponovo loš port.

No tko zna, možda iznenade kao sa Max Paynom 3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 17:08 (amd freak).
17 godina
Grand Theft Auto V

samo nemojte zamjenit los port sa zahtjevnom igrom.

Moj PC  
4 1 hvala 0
18 godina
mar123 kaže...

Pa gle ak će razlika između ultra i low biti kao na četvorci 2-3 fps-a onda definitivno zahtjevnost nema tu nikakve veze :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 17:07 (amd freak).
17 godina
Grand Theft Auto V

znam ja to, samo znam i da ce bit ljudi koji ce se zalit zasto nemogu pokrenut igru sa grafickom mid levela iz 2011. godine a mogu pokrenut neku drugu igru iz ove godine. morate znat da je to gta, to ce bit zahtjevno, i graficki mocno, zahtjevat ce dobre komponente sigurno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mar123 kaže...

znam ja to, samo znam i da ce bit ljudi koji ce se zalit zasto nemogu pokrenut igru sa grafickom mid levela iz 2011. godine a mogu pokrenut neku drugu igru iz ove godine. morate znat da je to gta, to ce bit zahtjevno, i graficki mocno, zahtjevat ce dobre komponente sigurno.

ako će na konfiguraciji koja košta koliko i ps4 ili xbox one gta5 sa jednakim vizualnim izgledom raditi kao krepana mačka, onda fućkaš sve.

a realno je stanje da na takvoj konfiguraciji neće ni raditi a na duplo skupljoj konfiguraciji će se jedva vući na granici igrivosti. 

Potpis!
14 godina
protjeran
amd freak kaže...
mar123 kaže...

Pa gle ak će razlika između ultra i low biti kao na četvorci 2-3 fps-a onda definitivno zahtjevnost nema tu nikakve veze :D

ja baljezgam gluposti a ti nekuzis da benchmark u igri ne valja, razlika u fps-u u samoj igri je nebo i zemlja zato si i dobio 2 fps-a razlike u zbagiranom benchu{#}lol

16 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Jedin st bi moglo donekle izvuci portove jest to da su next gen konzole puno slicnije x86 arhitekturi koju nalazimo u PC-u.

Bit ce i par zakrpa sigurno no sve to ocekujemo i jos uvijek se radujemo :)

Inace, razmisljam sad, kolika je mogucnost da ce radit bolje na AMD grafama ako se vodimo slicnom logikom?

Niste li ste stesali prije ljeta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Stjepanj kaže...
amd freak kaže...
mar123 kaže...

ja baljezgam gluposti a ti nekuzis da benchmark u igri ne valja, razlika u fps-u u samoj igri je nebo i zemlja zato si i dobio 2 fps-a razlike u zbagiranom benchu{#}lol

Prvo nemoj mi uvaljivat riječi u usta, jer ili si "bolestan" pa moraš izmišljat stvari koje nisam rekao ili si jednostavno slijep, jer nikakv živi benchamark ja nisam spomenuo.

Ja govorim o in game performansama koje su tokom izlaska gta 4 na pc bile užas u smislu da je razlika u fpsu između low i high bile 2-3 fps-a što je itekako pokazivalo na užasno loš port. Da testiranje sa npr frapsom i igranje kampanje bez pokretanja benchmarka.

Također na originalnoj igri sa zadnjim zakrpama benchmark radi ispravno, no s obzirom kako ti ionako konstantno lupetaš nisi to znao.

BTW ovo je treći puta da te moram ispravljat, i više nema smisla, ja sam preveliki gospodin da bi se zamarao s ljudima koji napikavaju i rade se pametnim bez pokrića, a što je najgore imaš preko 30 godina ako je vjerovati profilu. Ugodnije sam razgovarao s klincima od 12 na ovakve teme.

Mojpismonosa kaže...

Jedin st bi moglo donekle izvuci portove jest to da su next gen konzole puno slicnije x86 arhitekturi koju nalazimo u PC-u.

Bit ce i par zakrpa sigurno no sve to ocekujemo i jos uvijek se radujemo :)

Inace, razmisljam sad, kolika je mogucnost da ce radit bolje na AMD grafama ako se vodimo slicnom logikom?

To više ovisi o programerima nego o arhitekturi. Zašto?? Ako uneseš dovoljno truda možeš napravit dobar port, ali jako teško savršen i primjeri su užasno rijetki. Ima već nekih naslova koji su portani sa ps4 na pc pa se može rezimirati:

Dragon Age inquisition   -  dobar port

Far cry 4             - dobar port, dosta bugova

AC Unity             - loš port, dosta bugova

Watch Dogs          - dobar port, srezana grafika s obzirom na e3??? da li je to onda dobar port?

Dakle kao što vidiš najviše imamo samo "dobre" portove, nema još onog savršenog, a s obzirom da GTA V ima fps dropove na konzoli što očekivati sa pc-em???   Više od samo "dobrog" porta??? hmmmm..

Što se grafike tiče da ati bi trebao imati prednost, pogotovo ako potpišu ugovor tj siguran sam da će to biti ati ako imaju ugovor. Ali kao što je iskustvo pokazalo višak fps-a kod tih kartica traje možda svega par dana, dok konkurent ne izda "fixane" drivere.

Tj ja osobno nebi gledao samo ati zbog gta v. :)

16 godina
neaktivan

Jel mi možete pojasnit GTA Online? Napravio sam lika, pa me zanima koje su sad sve mogućnosti.. Hvala

12 godina
neaktivan
soja kaže...

Jel mi možete pojasnit GTA Online? Napravio sam lika, pa me zanima koje su sad sve mogućnosti.. Hvala

ovako napravi prve 3 misije onda ti je cijela gta 5 mapa kao jedan veliki looby gdje trazis sta ces igrat i ako neces igrat mores se freeroming  pljackat trgovine itd kupovat pojede i aute i tako zaradivas

15 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

ima li tko iskustva s save editorom?

ili neki save koji radi?

znam da cete me popljuvat al nemam vremena prolazit cijelu igru..

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
zašto ju onda imaš?
One ring to bring them all and in the darkness bind them
12 godina
neaktivan
Grand Theft Auto V

Ja imam problem slucajno sam proda osobni auto i sada neznma kako cu ako nadem neko auto da postane moje osobno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Odes u LS Custom i stavis tracker na vozilo.
13 godina

Los Santos by night

PSN - DeniZg80
12 godina
neaktivan
Robilad kaže...

imali video kako se to radi :D

15 godina
Ice45 kaže...
Robilad kaže...

imali video kako se to radi :D

imam osjećaj da ti i za bockanje cure pitaš savijet kako se to radi :P

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Konačno jenda pametna.

amd freak kaže...

Dragon Age inquisition   -  dobar port  

- ovo nije točno - potvrđeno je da je PC vodeća platforma u razvoju Dragon Agea.

Watch Dogs  - dobar port, srezana grafika s obzirom na e3??? da li je to onda dobar port?

- ovo isto nije točno, ona grafika nikad nije ni trebala zaživit jer su pri developmentu uvidjeli da nove konzole jednostavne neće biti dovoljno jake (izrada te igre je počela prije izlaska novih konzola za koje se nije znalo da ce biti tako slabe)

Dakle kao što vidiš najviše imamo samo "dobre" portove, nema još onog savršenog, a s obzirom da GTA V ima fps dropove na konzoli što očekivati sa pc-em???

- Frame dropovi u GTA 5 na konzolama nemoraju biti (najvjerovatnije i nisu) izazvani lošom optimizacijom nego slabim hardwareom konzola, rjetki su sto upucije da je software dobar, problem je u hardwareu, gta 5 ima manje problema sa framerateom od drugih igara na konzolama sto bi upucivalo da su i druge igre lose optimizirane na konzolama sto nije tocno - konzole si preslabe.

Što se grafike tiče da ati bi trebao imati prednost, pogotovo ako potpišu ugovor tj siguran sam da će to biti ati ako imaju ugovor. Ali kao što je iskustvo pokazalo višak fps-a kod tih kartica traje možda svega par dana, dok konkurent ne izda "fixane" drivere.

Tj ja osobno nebi gledao samo ati zbog gta v. :)

- Sa ovim se slažem

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 9:56 (lGRACINA).
18 godina
Grand Theft Auto V

Prvo i osnovno kada radiš igru za konzolu onda se moraš prikloniti konzoli, a ne obratno.

Ako znaš kakav hardwer konzola ima i kako on radi kako ti igra može imati lagg??

Dakle da, krivi su programeri koji su htjeli maximalne vizualne efekte uz pomalu degradaciju performansi.

Za mene je to loše, jer mi je dovoljno negativno da se igra vrti na 30 fps-a.

To što si ti bubnuo je isto kao da ja kažem da je GTA 4 bio odlično optimiziran ali je naš pc hardver u toj godini bio preloš da bi to vrtio kako spada.

Dakle to što navodiš nema smisla i ne opravdava lagg, dapače lagg na konzolama se nikada, ali nikada nebi smio događati jer dobar dio ljudi i je na njima da se ne zezaju sa hardwerom pc-a.

Ovo drugo neču ni komentirat, stvari tipa da WD nije bio zamišljen kako je prezentiran na e3 jer bome ni tu nema opravdanja, kao ajmo izbacit trailer za film terminator 7 a finalni proizvod bude robocop 4. fail. A tu pričam i o pc verziji a ne verziji za konzole.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 10:20 (amd freak).
Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
odjavljen
Grand Theft Auto V

Dobar dio nas je nove konzole površno shvatio, tu uključujem i sebe. Uspoređivao sam komponente u konzli sa PC komponentama a većini nas je promakla činjenica da konzola može koristi sistemsku memoriju kako joj drago, za razliku od PC-a koji ima sistemsku i grafičku memoriju. Mislim znali smo to, ali nismo se valjda nadali da će raditi igre koje će to znati koristiti, barem ne tako brzo. Konzolu bi trebalo gledati kao jedan odlični APU. Posljedica toga je dodatna optimizacija kada se igra porta na PC gdje dolazi do problema zbog ograničene količine vrama kod većine PC korisnika. Koliko god CPU na konzolama radio na smješno malom taktu arhitektura zbod djeljivog rama nije usporediva.

Sigurno da će za GTA V trebati jako dobar stroj koji bi držao igru na 30 fpsa.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Ovo drugo neču ni komentirat, stvari tipa da WD nije bio zamišljen kako je prezentiran na E3

Ja nisam ovo rekao ! Imas moj post gore. Također ubacujes gta 4 u pricu a ni njega nisam spomenuo.

A ovo vezano za grafiku WD - Ubisoft haypa sve svoje igre do zla bola, a najbolji nacin za postizanje toga je pomocu grafike. Ako toga nisi svjestan onda pocmi pratit scenu.

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
18 godina
lGRACINA kaže...
amd freak kaže...

Ovo drugo neču ni komentirat, stvari tipa da WD nije bio zamišljen kako je prezentiran na E3

Ja nisam ovo rekao ! Imas moj post gore. Također ubacujes gta 4 u pricu a ni njega nisam spomenuo.

A ovo vezano za grafiku WD - Ubisoft haypa sve svoje igre do zla bola, a najbolji nacin za postizanje toga je pomocu grafike. Ako toga nisi svjestan onda pocmi pratit scenu.

Pa nisi ni trebao reći očigledno je da je prva verzija koja je predstavljena za pc ako nisu znali kakve će biti konzole, a takvu pc verziju mi nismo dobili već bitnije "osiromašenu" u kojoj opcije za bolji vizualni dojam postoje ali su po defaultu isključene jer su se kasnije sjetili da tako na konzolama ne radi dobri. To je i odličan primjer lošeg porta čitaj optimizacije. 

GTA4 je bio primjer putem kojeg sam ti slikovito prikazao kako tvoje riječi nemaju smisla.

A što se hypa tiče hajpaju svi, tj večina njih ali tko prikazuje lažan gameplay??

Watch dogs igru je već ionako zaboravila večina igrača, a kada izađe gta bojim se da će igrati još samo oni koji plaču za potrošenim novcem na taj poluproizvod.

16 godina
Grand Theft Auto V

Moram priznat da sam razočaran jer igra šteka sve više i više.Nemogu igrat duže od pola sata jer mi ubije oči.Prije je štekalo kad sam se vozio brzo kroz grad a sada šteka i kad idem sporo. Problem je prisutan samo po sunčanom vremenu.Baš ubija užitak u igri.

PS sam kupio da ne moram razmišljat o ovakvim stvarima.

Maloprije sam udario poštanski sandučić pun papira i kad je počeo lag fest htjeo sam sjest i plakat.{#}

GTA 6 bi trebao izaći na ovoj generaciji konzola.Na šta će to ličit :/

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 23:07 (Kill Frenzy).
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
Grand Theft Auto V

to kod tebe nesto nevalja.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice