Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.946
|
čitano: 8.876.734
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Sony PlayStation 5
CROatVU kaže...

e sad odbrojavanje, valjda .....

Promijenit cu dislajk u lajk ako ste kupili igru u nekoj jeftinijoj regiji. Bagra ne zasluzuje 80 eura

17 godina
gnautix kaže...
CROatVU kaže...

Promijenit cu dislajk u lajk ako ste kupili igru u nekoj jeftinijoj regiji. Bagra ne zasluzuje 80 eura

100€ s obzirom da je kupio Ultimate verziju.

16 godina
Bitanga kaže...
gnautix kaže...
CROatVU kaže...

100€ s obzirom da je kupio Ultimate verziju.

Bagra ne zaslužuje samo 80 eura

11 godina
gnautix kaže...
CROatVU kaže...

Koja bagra? Zbog čega su oni bagra?

Vas hrpa ovdje vrlo emotivno i djetinjasto shvaća poslovne odluke. Rockstar ni Taketwo nisu djeda mrazovi, niti humanitarne organizacije, oni su kompanija koja je tu da zaradi. Da pojednostavimo, oni su naši dileri, a mi smo narkomani. Ako diler ima dobru robu, onda on postavlja uvjete. Prosto ko pasulj. Ako vam roba ne odgovara, ne kupujte. Minusirat čovjeka što je kupio igru, taman posla. Jer eto, da Rockstar što manje zaradi, moš si mislit. Kao da neće ubrat milijarde na ovoj igri. I trebaju, ako izbace kvalitetnu igru trebaju zaradit.

4 godine
Cansee kaže...
gnautix kaže...
CROatVU kaže...

Koja bagra? Zbog čega su oni bagra?

Vas hrpa ovdje vrlo emotivno i djetinjasto shvaća poslovne odluke. Rockstar ni Taketwo nisu djeda mrazovi, niti humanitarne organizacije, oni su kompanija koja je tu da zaradi. Da pojednostavimo, oni su naši dileri, a mi smo narkomani. Ako diler ima dobru robu, onda on postavlja uvjete. Prosto ko pasulj. Ako vam roba ne odgovara, ne kupujte. Minusirat čovjeka što je kupio igru, taman posla. Jer eto, da Rockstar što manje zaradi, moš si mislit. Kao da neće ubrat milijarde na ovoj igri. I trebaju, ako izbace kvalitetnu igru trebaju zaradit.

Za mene zato jer su makli fizicki disk sto unistava preprodaju i prisiljava svih da kupuju po punoj cijeni. Njima dobro, naravno, nama lose. Je li to prihvatljiva definicija bagre ili cemo braniti multimilijarderske kompanije kao da nam zivot znace. Mene igra preko 50e ne zanima, nekog drugog za 100e da, legitimno. Dok je prihvaceno bit ce tako i jos gore.

Meni je suludo 7% prosjecne place dati na igricu. Lp

18 godina
gnautix kaže...

Na najjednostavnijoj razini radi se o zelji da gledam maksimalnu mogucu kvalitetu dostupnu obicnom potrosacu, dakle Blu ray disk. Cak me ne zanimaju ni AI upscaleovi, ako je film 1080p (npr. Troja do prije par dana) onda zelim imati najbolju dostupnu 1080p verziju u sl. prodaji koja je nekih 30gb. 

Necu se praviti da bih primijetio na blind testu jedno ili drugo i koji je koji, no dva su problema:

1) da bi taj film od 70gb postao 30gb mora ga netko enkodirati/kodirati, tko je taj i otkud garancija da je to dobro napravio, remux je remux i postuju se pravila da je 1:1 vjeran potrosackom Blu ray disku. Siguran sam da artefakti postoje, makar i da ih ne vidim, ne zelim znati da postoji mogucnost da se pojave

2) ako ne vjerujem nikome odn. ako nije dostupan vjerno svaki film dobro enkodiran, onda moram to raditi sam, sto iziskuje vrijeme i iznimnu računalnu snagu. 

Ova dilema u vezi pitanja koje ste postavili postane jaca kad memorija skoci u cijeni kako je... Medutim suprotno vecinskom misljenju smatram da cijene nisu toliko strasne. Nade se jos uvijek hdd za 25 eura po TB na koji stane cca 20 filmova. Memorija je i dalje jeftinija nego sto je bila kad su npr. SSD diskovi netom izasli prije 10ak godina itd. 

Zaboravio si dodati audio. Primjer

English | dolby truehd with dolby atmos | 4 896 kb/s na full 4k UHD remux veličine 74GB

English | AC3 / dolby digital plus with dolby atmos | 1 536 kb/s na 4k ripu veličine  20GB

Meni je to bitno. Želim imati najbolji mogući zvuk. Doma imam spojen sistem 15/1 i neću onda štrikati niti na kvaliteti zvuka niti na kvaliteti slike.

4 godine

Ajde dok cekam doljeglasove neka mi netko objasni kako smo dosli od 60 eura fizickih igara kojima treba print, materijal, logistika i transport po cijelom svijetu do 80 i 100 eura igara za koje ne treba apsolutno nista osim marketinga (kojeg je uvijek trebao). 

To je kao da blu ray film kosta 50 eura i isto tako kosta na Amazon prime videu za rentati/streamati 50 eura. Eto zasto bagra, cudi me samo otkud tolika podrska

17 godina
gnautix kaže...

Za mene zato jer su makli fizicki disk sto unistava preprodaju i prisiljava svih da kupuju po punoj cijeni. Njima dobro, naravno, nama lose. Je li to prihvatljiva definicija bagre ili cemo braniti multimilijarderske kompanije kao da nam zivot znace. Mene igra preko 50e ne zanima, nekog drugog za 100e da, legitimno. Dok je prihvaceno bit ce tako i jos gore.

Meni je suludo 7% prosjecne place dati na igricu. Lp

Čekat ćeš akciju ako ti se baš igra, tako i ja radim.

Ja ne volim Rockstar iz nekih drugih razloga, uopće mi se ne sviđa njihov način handleanja kontrola niti misija i savegameova, vozila koja izgubiš poslije misije i sl. Vidjet ćemo kako su to riješili u GTA VI, ne pratim uopće.

Btw, mislim da će bez diskova procvjetati preprodaja accounta.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:04 (Bitanga).
17 godina
gnautix kaže...

Ajde dok cekam doljeglasove neka mi netko objasni kako smo dosli od 60 eura fizickih igara kojima treba print, materijal, logistika i transport po cijelom svijetu do 80 i 100 eura igara za koje ne treba apsolutno nista osim marketinga (kojeg je uvijek trebao). 

To je kao da blu ray film kosta 50 eura i isto tako kosta na Amazon prime videu za rentati/streamati 50 eura. Eto zasto bagra, cudi me samo otkud tolika podrska

Isto kao što smo i od pizze koja je koštala 35kn došli do pizze koja košta 10-11€. Ili burek s mesom koji je bio 8kn kad sam studirao, sad košta 2.5€+. Kebab je do prije par godina bio 20ak kn kod mene u gradu, a sad nema ništa ispod 6€. A langoš na festivalima po 4€ :-D

A igre u to vrijeme su isto bile po 50-ak € na releaseu. WoW u to vrijeme je isto bio 35€ expansion + 13€ pretplata, plaćali smo pretplatu kao da nema sutra.

Kad pogledaš cijene hrane u restoranima danas, ispada da je bolje kupit GTA VI Ultimate nego odvesti obitelj na ručak. Možemo doma i sami skuhati :-)

Igra od 60€ je i prije bila bolesno skupa kao i danas od 80€. S time da s obzirom na sva druga povećanja cijene, igre mi se čine da su najmanje poskupile. A većina se i dalje prodaju po 60ak eura.

Samo ove AAA multiplatformske idu po 80€, i to zbog konzolaša isključivo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:15 (Bitanga).
18 godina
Sony PlayStation 5

Ja ne mogu vjerovati da se neki i dalje čude cijenama, unatoč poskupljenju apsolutno svega, povećanju plaća itd. 

Drugo, kolega kaže da je cijena igre 7% prosjećne plaće, dakle pretpostavljam da misli na našu državu, što je donekle i točno, ali pomisliti da se cijeli svijet, pa tako i gaming industrija ravnaju po nama je u rangu teorije da je "zemlja ravna".

Razumijem da je nekome igra skupa, glupa, i šta ti ja znam, jednostavno ju onda zaobiđeš i riješen problem, ali tako prosipati neke jalne komentare sa poluistinitim informacijama ne mogu i neću razumjeti.

Apropo GTA mene je razočaralo to što neće biti fizičke verzije, a još više će me razočarati manje od 60 fps-a na PS 5 Pro konzoli kada službeno potvrde performanse, stoga još uvijek nisam niti napravio preorder, ali sad kenjati da je to preskupo, neisplativo ili što već je krajnje suludo. 

Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
lobotomac90 kaže...

Ja ne mogu vjerovati da se neki i dalje čude cijenama, unatoč poskupljenju apsolutno svega, povećanju plaća itd. 

Drugo, kolega kaže da je cijena igre 7% prosjećne plaće, dakle pretpostavljam da misli na našu državu, što je donekle i točno, ali pomisliti da se cijeli svijet, pa tako i gaming industrija ravnaju po nama je u rangu teorije da je "zemlja ravna".

Razumijem da je nekome igra skupa, glupa, i šta ti ja znam, jednostavno ju onda zaobiđeš i riješen problem, ali tako prosipati neke jalne komentare sa poluistinitim informacijama ne mogu i neću razumjeti.

Apropo GTA mene je razočaralo to što neće biti fizičke verzije, a još više će me razočarati manje od 60 fps-a na PS 5 Pro konzoli kada službeno potvrde performanse, stoga još uvijek nisam niti napravio preorder, ali sad kenjati da je to preskupo, neisplativo ili što već je krajnje suludo. 

Ja sam čekao kao ozebao čekao The Blood of Dawnwalker i čitam danas 30-40 FPS čak i na PRO verziji. 

18 godina

To je po meni sramotno, najskuplja i najjača konzola na tržištu da ne može isporučiti 60 fps, apsurd.

Ja sam base model prije nešto više od godinu dana i zamjenio za PRO najviše iz razloga da budem "miran" kada izađe GTA 6, a po svemu sudeći ništa od 60 fps-a i na PRO modelu, iako se ja još uvijek nadam, ali na 30 nema šanse da igram, pa makar čekao još godinu i pol da izađe za PC.

Još sada najave kako će na novoj generaciji PS-a biti sve digitalno, to mi sasvim dovoljan razlog da uopće niti ne razmatram kupnju kada PS 6 izađe, steam bio i ostao mila majka što se tiče igara.

18 godina
Sony PlayStation 5

Na žalost bottleneck PS5 je procesor, a koliko znam koristi se isti i na "običnoj" i na Pro verziji.

Pro ima jaču grafičku i PSR2, pa ajde to ipak daje neku razliku, ali ovisi od naslova do naslova. GTA VI će vjerojatno ipak više opterećivati CPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
lobotomac90 kaže...

pa tako je

ovo je smiješna priča i kuknjava. Igra nek košta i 100 eura, a prosjek plaće kod nas 1500, pa to je sasvim ok. Šta je bilo kada su plaće bile 3000 kn, a igre 450 kn? Znači tada si mogao za jednu prosječnu plaću kupiti 6 igara, a danas možeš 15, i to ako pričamo da je 100 eura igra.

Čak i kad je hardware u pitanju smo mi u Hrvatskoj skroz dobri, bez obzira na skokove u cijenama, opet možemo više kupiti za svoje novce nego što su to mogli naši roditelji, ako gledamo striktno prosjek plaće.

Ovo što Gajotres i Bitanga pišu svoje primjedbe, e to je dobra kritika za gaming developere, loše odluke oko mehanika, i dalje kokošarenje oko 30-40 fpsa, e tu možemo pljuvat i srat i bojkotirat, prvi to podržavam. 

Ali za cijene se zaista nemamo šta žaliti. Barem mi u RH.

8 godina
gnautix kaže...
CROatVU kaže...

Ne moras nista mijenjati, to mi nista u zivotu ne znaci, da cijena je 99,99 eura

17 godina
Igre nisu skupe nego su kod nas place male. Ok ajd nama u IT je bolje ali svejesno. Npr Austriska prosjecna placa je duplo veca od nase.

Ja priznajem ciganim se gdje mogu. Za PS5 India, za Switch 1/2 Japan. Steam. Za njega se ne ciganim ali tamo ne kupujem AAA day one. Za to je PS5.

Slažem novi komp pa sve preko amazon.de

WoT nema popista ali jebiga volim bacat novce na tenkove od piksela.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:23 (Gajotres).

3 0 hvala 0
15 godina
lobotomac90 kaže...

To je po meni sramotno, najskuplja i najjača konzola na tržištu da ne može isporučiti 60 fps, apsurd.

Ja sam base model prije nešto više od godinu dana i zamjenio za PRO najviše iz razloga da budem "miran" kada izađe GTA 6, a po svemu sudeći ništa od 60 fps-a i na PRO modelu, iako se ja još uvijek nadam, ali na 30 nema šanse da igram, pa makar čekao još godinu i pol da izađe za PC.

Još sada najave kako će na novoj generaciji PS-a biti sve digitalno, to mi sasvim dovoljan razlog da uopće niti ne razmatram kupnju kada PS 6 izađe, steam bio i ostao mila majka što se tiče igara.

Kako misliš da ne može? Naravno da može, samo je developer odlučio ne ciljati 60FPS-a. Igra izlazi i za Series S, zbilja misliš da nisu mogli izvuć 60 FPS-a iz Pro-a da je to bio cilj?

Dovoljno govori da će i base i Pro će imati iste modove - 30 i 40 FPS-a ali s višim grafičkim postavkama na Pro.

4 godine
Chronosus kaže...
lobotomac90 kaže...

Kako misliš da ne može? Naravno da može, samo je developer odlučio ne ciljati 60FPS-a. Igra izlazi i za Series S, zbilja misliš da nisu mogli izvuć 60 FPS-a iz Pro-a da je to bio cilj?

Dovoljno govori da će i base i Pro će imati iste modove - 30 i 40 FPS-a ali s višim grafičkim postavkama na Pro.

Developer je odlucio iscijediti ljude za jos 100 eura kad izade PS6 verzija 😁

17 godina
Sony PlayStation 5

Ma ja bez sarkazma tvrdim da Rockstar to namjerno radi :)

Još niti jednu njihovu igru nisam igrao, a da je dobro radila na HWu koji sam tada imao. Uvijek je to bila patnja s FPSom.

Mislim da imaju neki sadistički poriv da nas maltretiraju sa lošim FPSom.

I marketing im je toliko jak da mogu prodati bilo kakvu spiku jer će ljudi to popušiti. A realno te igre nemaju što toliko sporo raditi. Što će nam sve te ”napredne” tehnologije u takvoj brzoj igri ako ona radi u 30FPSa? Što će nam napredni mozgovi NPCa, kad NPCi ionako služe da ih pregaziš i opljačkaš. Zar nisu mogli napravi bar dva moda, jedan normalni i jedan s glupim NPCovima i 60 FPSa? Ili poglupljenu verziju za current-gen, pa poslije kad izađe nextgen izbacit besplatni update (oh što sam naivan, zašto bi R* izbacio besplatni update za konzole). Mislim da su mogli sve to napraviti i nikog ne bi bilo briga za njihove ”pametne” tehnologije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Chronosus kaže...
lobotomac90 kaže...

Sve se može kad se hoće, zato i bojkotiram kupnju dok ne budem siguran, naravno da moraju imati neki izgovor, a to je slab CPU...kao da smo ih mi tjerali da u najjačoj konzoli koja košta 300 eura više od base modela ostave isti CPU, pa sad developeri traže izgovor za slabe performanse.

Nažalost to je njihova politika, treba prodat i Remaster kada izađe PS 6, zato ako ne budu u stanju isporučiti normalnu izvedbu, ne igram dok ne izađe za PC i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:30 (lobotomac90).
18 godina
gnautix kaže...

Razvoj igri prije deset godina i danas nije isti. Produkcije su veće i skuplje, samim time i cijena gotovog proizvoda skače. Uz sve to poraslo je sve od struje, prijevoza, same proizvodnje, materijala itd.

"Procjenjuje se da razvoj igre Grand Theft Auto VI (GTA 6) košta između 1 i 1,5 milijardi dolara, dok neke analize koje uključuju dugogodišnji marketing i globalne plaće zaposlenika govore o ukupnoj brojci koja doseže i do 2 milijarde dolara. To je službeno čini najskupljim projektom u povijesti industrije zabave, daleko nadmašujući bilo koji holivudski film ili prethodnu videoigru."

10 mjeseci
Sony PlayStation 5

Ja se slažem sa Bitangom oko navedenog za Rockstar, ali me i zanima kako je igra koju je većina igrala na način sjedi u auto gazi sve šta stigneš postigla takav hype i iščekivanje, GTA V sam upalio kod frenda prije par godina igrao sat vremena i rekao mu jebote ovo, ajmo mi na pivu. I sad kad gledam neke isječke po yt ili kad mi izletava više manje se svodi na skakanja s autima, zaustavljanja nekog vlaka, trolanje ekipe online... Ne znam, da se razumijemo gta vice city i san andreas su mi bili top, ali sam tada i bio 20 god mlađi, danas više uopće ne kužim hype za GTA-om, kao da je nekakav sveti gral gaminga... Ne smatram da će biti loša, ali mislim da je hype veći od igre.

Moj PC  
6 0 hvala 2
4 godine
Hrža kaže...

Ja se slažem sa Bitangom oko navedenog za Rockstar, ali me i zanima kako je igra koju je većina igrala na način sjedi u auto gazi sve šta stigneš postigla takav hype i iščekivanje, GTA V sam upalio kod frenda prije par godina igrao sat vremena i rekao mu jebote ovo, ajmo mi na pivu. I sad kad gledam neke isječke po yt ili kad mi izletava više manje se svodi na skakanja s autima, zaustavljanja nekog vlaka, trolanje ekipe online... Ne znam, da se razumijemo gta vice city i san andreas su mi bili top, ali sam tada i bio 20 god mlađi, danas više uopće ne kužim hype za GTA-om, kao da je nekakav sveti gral gaminga... Ne smatram da će biti loša, ali mislim da je hype veći od igre.

Dobro kazes. Prije 20 godina visio sam satima na Vice Cityju i San Andreasu. Gta V imam playtime ukupno u zivotu mozda 10 sati. Udes, vozis se po gradu, nekog zgazis, lovi te policija, umres i sto dalje? Bilo je fora kao djetetu ali skroz si u pravu kako nekom od 30+ godina moze (osim eventualno misije) biti zanimljivo navedeno.

A da ne govorim GTA Online, udes, netko te ubije, ti ubijes nekog, onda nades auto vozis pa te ubiju i tjt. Ne razumijem poantu igre za nekog 30ogodisnjaka.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:59 (gnautix).
17 godina
Hrža kaže...

O ne, kako si se usudio :-D Prije par godina na ovom forumu sam pisao takve stvari pa nisam naišao na razumjevanje. :-P

GTA kao igra je ništ posebno, gameplay mi je teško skriptirano sranje i osim vožnje auta je bezveze, hodanje je tromo, trčanje je smiješno. Svaka misija je izuzetno skriptirana, u valovima, i svodi se na vožnju preko pola mape, pobij neprijatelje, koristi to i to vozilo, pogledaj cutscene nakon kojeg spušiš to vozilo koje si imao i baci te negdje bezveze. Ili oni nekakvi minigameovi i challengi u koje se uopće ne mogu ufurati, presmiješno mi to bude. Pucanje po vanzemaljcima i te fore, teretana, lov, golf, tenis, vožnja taxija za par dolara, c'mon.

Mislim da je hype zbog toga što je to bila prva takva igra sa open world vožnjom i velikom mapom. A danas ima jako puno takvih igara i po meni neke od njih su puno puno bolje napravljene.

Do sad sam se razočarao sa svakom njihovom igrom nakon Vice Citya i San Andreasa jer nisu ništa ulagali u modernizaciju gameplaya.

Fora je valjda jedino klincima jer mogu s ekipom igrati GTA Online i raditi sranja po gradu i nemaju nikakvog kritičkog mišljenja o igrama :-)

10 mjeseci
Sony PlayStation 5

Kažem u jednu ruku me stvarno žalosti što više nemam tu žar za igrama, stvarno me žalosti jer sam većinu svog života proveo igrajući igre na svemu živomu od sege, nintenda, ps-a, pc-a do koječega... Ali danas se nekako nađem recimo primjer u situaciji žena pokupi klinke ode sa njima kod svojih u dalmaciju, ja ostanem solo par dana gledam komp, gledam plejku i tražim po stanu šta ima za raditi/složiti/napraviti sve samo da izbjegnem paljenje navedenog, jer se nađem u situaciji kao ove godine gdje sam konzolu primjerice upalio možda 3x i radila je max sat vremena ili sam ju znao upaliti, stajala je upaljena dok sam ja scrollao po recimo bugu na mobu, jer se nisam mogao uopće ni prisiliti da nešto zaigram i sad pratim taj hype oko GTA i razmišljam si vjerojatno ću je sa vremenom i uzeti, ali imam dojam da ću odigrati isto tak 10-tak sati i više ju nikada neću upaliti, takvih igri bogu hvala imam more kako na steamu tako i na ps-u.

I ne razumijem da li je do godina, nekog umora, života generalno, zasićenja, stvarno ne mogu dokučiti jer generalno igre su danas grafički impresivnije, sami svijet u igrama ogroman iako mi u nekima ponekad djeluje isprazan, u drugu ruku pošto sam kao i većina ovdje odrastao na pikselima kao prozor to me više niti toliko ne impresionira, jer je nama tada ne znam jedan bubam primjer starcraft ili half life izgledao kao danas bilo koja nova igra, a opet više žudim za nekom igrom kao Last of Us jedinica, gameplay je možda bio malo trom i zastarjeo, ali me ta igra toliko uvukla u taj svijet, tu priču između joel-a i ellie da sam možda glupo zvuči imao osjećaj kao da to sve proiživljavam skupa sa njima, svijet je izgledao fenomenalno, baš mi je prirasla k srcu. A GTA mi je danas, sjedi gazi sve pred sobom, zajebavaj ljude online, skači autom i sl... I ovo što kažeš Bitanga ti svi tadanašnji challenge-i i misije bi me danas vjerojatno toliko mentalno smorili da bi ugasio i onda bi igru upalio nakon god dana, sad sam se sjetio iz Vice City-a RC Helicopter misije, pa to da danas prolazim bacio bi konzolu i sebe kroz prozor. :)

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:08 (Hrža).
Moj PC  
6 0 hvala 4
18 godina
gnautix kaže...
Hrža kaže...

Dobro kazes. Prije 20 godina visio sam satima na Vice Cityju i San Andreasu. Gta V imam playtime ukupno u zivotu mozda 10 sati. Udes, vozis se po gradu, nekog zgazis, lovi te policija, umres i sto dalje? Bilo je fora kao djetetu ali skroz si u pravu kako nekom od 30+ godina moze (osim eventualno misije) biti zanimljivo navedeno.

A da ne govorim GTA Online, udes, netko te ubije, ti ubijes nekog, onda nades auto vozis pa te ubiju i tjt. Ne razumijem poantu igre za nekog 30ogodisnjaka.

Tako onda možeš reći za sve AAA igre, što se napucavaš u jednom Codu ili Battlefieldu ko dijete, što glumiš špijuna u Bondu i sl.?

Po meni su igre tu da nas zabave i budu razbibriga u slobodno vrijeme, te smatram da itko iole normalan, a da ima više od 18 godina tu ne traži neku ozbiljnost.

Koja je po tebi igra adekvatna za nas koji smo 30 + godina?

S druge strane oni koji su igrali GTA po principu gazi i pucaj, onda ta igra jednostavno nije za njih, jer sam već Vice City sa svojih 12 godina u to vrijeme prelazio, pratio priču i radio misije.

Moje mišljenje je da je poanta GTA igara odličan gameplay, dobra priča i svijet koji je uvijek bio priča za sebe i tu mu niti jedna druga igra nije mogla parirati, što je po meni dovoljno za kvalitetnu igru.

Druga stvar je ako se netko zasitio nakon godina i godina gaminga pa ga više ništa ne može zabaviti kao nekada, recimo ja sam došao lagano u tu skupinu, ali i dalje volim povremeno nešto upaliti za razbibrigu, jest da sada jednu igru od 20 sati prelazim nekih 2 mjeseca, ali tako mi paše.

GTA sam uvijek volio igrati, pa planiram definitivno odigrati i šesticu, nema nekog velikog hypea (zapravo ne pamtim kada sam bio nahajpan nešto puno zbog neke igre), ali da smatram da će biti kvalitetna igra vrijedna igranja, smatram. 

4 godine
lobotomac90 kaže...
gnautix kaže...
Hrža kaže...

Tako onda možeš reći za sve AAA igre, što se napucavaš u jednom Codu ili Battlefieldu ko dijete, što glumiš špijuna u Bondu i sl.?

Po meni su igre tu da nas zabave i budu razbibriga u slobodno vrijeme, te smatram da itko iole normalan, a da ima više od 18 godina tu ne traži neku ozbiljnost.

S druge strane oni koji su igrali GTA po principu gazi i pucaj, onda ta igra jednostavno nije za njih, jer sam već Vice City sa svojih 12 godina u to vrijeme prelazio, pratio priču i radio misije.

Moje mišljenje je da je poanta GTA igara odličan gameplay, dobra priča i svijet koji je uvijek bio priča za sebe i tu mu niti jedna druga igra nije mogla parirati, što je po meni dovoljno za kvalitetnu igru.

Druga stvar je ako se netko zasitio nakon godina i godina gaminga pa ga više ništa ne može zabaviti kao nekada, recimo ja sam došao lagano u tu skupinu, ali i dalje volim povremeno nešto upaliti za razbibrigu, jest da sada jednu igru od 20 sati prelazim nekih 2 mjeseca, ali tako mi paše.

GTA sam uvijek volio igrati, pa planiram definitivno odigrati i šesticu, nema nekog velikog hypea (zapravo ne pamtim kada sam bio nahajpan nešto puno zbog neke igre), ali da smatram da će biti kvalitetna igra vrijedna igranja, smatram. 

Da ti budem iskren, adekvatna igra za 30+, cini se nijedna.

Evo citam komentar od Hrža i nasao se totalno u njemu. Imas vremena, kazes ajde idem odigrat nesto nemam nista drugo za radit i odvrtis malo po meniju od PS5 i ugasis. Zasto je tomu tako ne znam, mozda smo stvarno prerasli gaming i to je to. Ili su igre nekad bile bolje. Mozda sam samo ljubomoran sto netko jos uvijek uziva u tome ali evo imam isto iskustvo kao kolega gore vec par godina. 

18 godina
gnautix kaže...
lobotomac90 kaže...
gnautix kaže...
Hrža kaže...

Da ti budem iskren, adekvatna igra za 30+, cini se nijedna.

Evo citam komentar od Hrža i nasao se totalno u njemu. Imas vremena, kazes ajde idem odigrat nesto nemam nista drugo za radit i odvrtis malo po meniju od PS5 i ugasis. Zasto je tomu tako ne znam, mozda smo stvarno prerasli gaming i to je to. Ili su igre nekad bile bolje. Mozda sam samo ljubomoran sto netko jos uvijek uziva u tome ali evo imam isto iskustvo kao kolega gore vec par godina. 

Slažem se apsolutno! 

Stvar je što smo se svi mi koji imamo preko 30 poprilično već naigrali, igre su manje više reciklaža već viđenog, nema se to što puno novoga za ponuditi...spojiš to s godinama, životnim iskustvom i da, dolazi do zamora.

Ja opet iz neke navike i dalje kupujem hardveraj, konzole, a nikada se manje nisam igrao, s druge strane kada sam visio sa 15-16 godina po 5-6 sati u komadu bez problema svaki dan, nisam imao para za pratiti hardveraj, tako da ima svega tu pomalo.

Kako god bilo, opet mi to sve stvara neki gušt, pa kada mi dođe uzmem tih sat vremena odigram nešto, a kada nemam vremena ili volje opet je gušt znati da mogu odigrati što mi prdne, kada mi prdne, ponoviti ću već po 100-ti put na ovom forumu, nije bolest sve što boli 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:22 (lobotomac90).
15 godina
Sony PlayStation 5

Meni i dalje Rockstar radi jako dobre likove i prezentaciju priče. To mi je glavni "hook" kod njihovih igara i sasvim dovoljno da igru kupim kad dođe na PC. RDR2 je bio vrhunski na tom polju, pa se nadam da ni GTA VI neće kaskati. A meni osobno, teško da će išta drugo u igri biti toliko novo i neviđeno da bih radi toga igrao. Na grafičku prezentaciju i pizdarije tipa "Ray tracing znoj" sam otporan već 20 godina jer meni sve to izgleda dovoljno dobro, nekakve nove lude gameplay mehanike ne očekujem jer je to ipak igra u "stvarnom svijetu", online ne igram. Tak da iako sam igrao sve GTA igre dosad i doslovno odrastao na njima, niti meni baš toliki hype nije jasan. Valjda jer sam propustio GTA online ludnicu. Samo na temelju singleplayera GTA V, baš ne vidim razlog za toliko ludovanje.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Nema tu veze sa 30+ ili 40+. Prioriteti u zivotu se promijene. Pogotovo ako ti je posao uredski. Sve kaj zelis je maknut se od ekrana a ne doc doma pa sjest jos 2-3h peglat.

Ja sam sad bio na godisnjem i reko idem proc Horizon i sve ostalo kaj mi se nudi na Extra pretplati. Ma nema teoretske sanse. Krenem igrat i dopizdi mi. Zasto? Jer nemam neki challenge. Cim pohvatam mehanike, prica se sastoji od skakanja sa tocke a na tocku b. Zadnja dobra igra koja me prikopcala na ekran je bio Metro: Exodus.

U meduvremenu sam igrao Arc Riders. Unistili igru developeri. Maknuo se od toga.

Sad igram Helldivers 2 jer je isto u Extra paketu. Ovo ce me mozda drzat jer volim te ''takticke'' pucacine gdje ipak treba malo mucnut glavom prije nego krenes u akciju. A i sama stavka da igram sa drugim igracima mi nekako ima smisla.

GTA VI cekam, ali ne u hypeu da moram gledat leakove. Pogledao sam onaj prvi leak. Za sada mi to sve izgleda kao mix RDR2 i GTA, prema mehanici i grafici. Nadam se da grafika bude jos na vecem nivou. A nikako ne vjerujem da budu izbacili igru u 30fpsa. To je samo patka da se prica o tome. Toliko da je ova tema postala zasicena sa pizdarijama o fpsu.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice