e sad odbrojavanje, valjda .....
Promijenit cu dislajk u lajk ako ste kupili igru u nekoj jeftinijoj regiji. Bagra ne zasluzuje 80 eura
Promijenit cu dislajk u lajk ako ste kupili igru u nekoj jeftinijoj regiji. Bagra ne zasluzuje 80 eura
100€ s obzirom da je kupio Ultimate verziju.
100€ s obzirom da je kupio Ultimate verziju.
Bagra ne zaslužuje samo 80 eura
Koja bagra? Zbog čega su oni bagra?
Vas hrpa ovdje vrlo emotivno i djetinjasto shvaća poslovne odluke. Rockstar ni Taketwo nisu djeda mrazovi, niti humanitarne organizacije, oni su kompanija koja je tu da zaradi. Da pojednostavimo, oni su naši dileri, a mi smo narkomani. Ako diler ima dobru robu, onda on postavlja uvjete. Prosto ko pasulj. Ako vam roba ne odgovara, ne kupujte. Minusirat čovjeka što je kupio igru, taman posla. Jer eto, da Rockstar što manje zaradi, moš si mislit. Kao da neće ubrat milijarde na ovoj igri. I trebaju, ako izbace kvalitetnu igru trebaju zaradit.
Koja bagra? Zbog čega su oni bagra?
Vas hrpa ovdje vrlo emotivno i djetinjasto shvaća poslovne odluke. Rockstar ni Taketwo nisu djeda mrazovi, niti humanitarne organizacije, oni su kompanija koja je tu da zaradi. Da pojednostavimo, oni su naši dileri, a mi smo narkomani. Ako diler ima dobru robu, onda on postavlja uvjete. Prosto ko pasulj. Ako vam roba ne odgovara, ne kupujte. Minusirat čovjeka što je kupio igru, taman posla. Jer eto, da Rockstar što manje zaradi, moš si mislit. Kao da neće ubrat milijarde na ovoj igri. I trebaju, ako izbace kvalitetnu igru trebaju zaradit.
Za mene zato jer su makli fizicki disk sto unistava preprodaju i prisiljava svih da kupuju po punoj cijeni. Njima dobro, naravno, nama lose. Je li to prihvatljiva definicija bagre ili cemo braniti multimilijarderske kompanije kao da nam zivot znace. Mene igra preko 50e ne zanima, nekog drugog za 100e da, legitimno. Dok je prihvaceno bit ce tako i jos gore.
Meni je suludo 7% prosjecne place dati na igricu. Lp
Na najjednostavnijoj razini radi se o zelji da gledam maksimalnu mogucu kvalitetu dostupnu obicnom potrosacu, dakle Blu ray disk. Cak me ne zanimaju ni AI upscaleovi, ako je film 1080p (npr. Troja do prije par dana) onda zelim imati najbolju dostupnu 1080p verziju u sl. prodaji koja je nekih 30gb.
Necu se praviti da bih primijetio na blind testu jedno ili drugo i koji je koji, no dva su problema:
1) da bi taj film od 70gb postao 30gb mora ga netko enkodirati/kodirati, tko je taj i otkud garancija da je to dobro napravio, remux je remux i postuju se pravila da je 1:1 vjeran potrosackom Blu ray disku. Siguran sam da artefakti postoje, makar i da ih ne vidim, ne zelim znati da postoji mogucnost da se pojave
2) ako ne vjerujem nikome odn. ako nije dostupan vjerno svaki film dobro enkodiran, onda moram to raditi sam, sto iziskuje vrijeme i iznimnu računalnu snagu.
Ova dilema u vezi pitanja koje ste postavili postane jaca kad memorija skoci u cijeni kako je... Medutim suprotno vecinskom misljenju smatram da cijene nisu toliko strasne. Nade se jos uvijek hdd za 25 eura po TB na koji stane cca 20 filmova. Memorija je i dalje jeftinija nego sto je bila kad su npr. SSD diskovi netom izasli prije 10ak godina itd.
Zaboravio si dodati audio. Primjer
English | dolby truehd with dolby atmos | 4 896 kb/s na full 4k UHD remux veličine 74GB
English | AC3 / dolby digital plus with dolby atmos | 1 536 kb/s na 4k ripu veličine 20GB
Meni je to bitno. Želim imati najbolji mogući zvuk. Doma imam spojen sistem 15/1 i neću onda štrikati niti na kvaliteti zvuka niti na kvaliteti slike.
Ajde dok cekam doljeglasove neka mi netko objasni kako smo dosli od 60 eura fizickih igara kojima treba print, materijal, logistika i transport po cijelom svijetu do 80 i 100 eura igara za koje ne treba apsolutno nista osim marketinga (kojeg je uvijek trebao).
To je kao da blu ray film kosta 50 eura i isto tako kosta na Amazon prime videu za rentati/streamati 50 eura. Eto zasto bagra, cudi me samo otkud tolika podrska
Za mene zato jer su makli fizicki disk sto unistava preprodaju i prisiljava svih da kupuju po punoj cijeni. Njima dobro, naravno, nama lose. Je li to prihvatljiva definicija bagre ili cemo braniti multimilijarderske kompanije kao da nam zivot znace. Mene igra preko 50e ne zanima, nekog drugog za 100e da, legitimno. Dok je prihvaceno bit ce tako i jos gore.
Meni je suludo 7% prosjecne place dati na igricu. Lp
Čekat ćeš akciju ako ti se baš igra, tako i ja radim.
Ja ne volim Rockstar iz nekih drugih razloga, uopće mi se ne sviđa njihov način handleanja kontrola niti misija i savegameova, vozila koja izgubiš poslije misije i sl. Vidjet ćemo kako su to riješili u GTA VI, ne pratim uopće.
Btw, mislim da će bez diskova procvjetati preprodaja accounta.
Ajde dok cekam doljeglasove neka mi netko objasni kako smo dosli od 60 eura fizickih igara kojima treba print, materijal, logistika i transport po cijelom svijetu do 80 i 100 eura igara za koje ne treba apsolutno nista osim marketinga (kojeg je uvijek trebao).
To je kao da blu ray film kosta 50 eura i isto tako kosta na Amazon prime videu za rentati/streamati 50 eura. Eto zasto bagra, cudi me samo otkud tolika podrska
Isto kao što smo i od pizze koja je koštala 35kn došli do pizze koja košta 10-11€. Ili burek s mesom koji je bio 8kn kad sam studirao, sad košta 2.5€+. Kebab je do prije par godina bio 20ak kn kod mene u gradu, a sad nema ništa ispod 6€. A langoš na festivalima po 4€ :-D
A igre u to vrijeme su isto bile po 50-ak € na releaseu. WoW u to vrijeme je isto bio 35€ expansion + 13€ pretplata, plaćali smo pretplatu kao da nema sutra.
Kad pogledaš cijene hrane u restoranima danas, ispada da je bolje kupit GTA VI Ultimate nego odvesti obitelj na ručak. Možemo doma i sami skuhati :-)
Igra od 60€ je i prije bila bolesno skupa kao i danas od 80€. S time da s obzirom na sva druga povećanja cijene, igre mi se čine da su najmanje poskupile. A većina se i dalje prodaju po 60ak eura.
Samo ove AAA multiplatformske idu po 80€, i to zbog konzolaša isključivo.
Ja ne mogu vjerovati da se neki i dalje čude cijenama, unatoč poskupljenju apsolutno svega, povećanju plaća itd.
Drugo, kolega kaže da je cijena igre 7% prosjećne plaće, dakle pretpostavljam da misli na našu državu, što je donekle i točno, ali pomisliti da se cijeli svijet, pa tako i gaming industrija ravnaju po nama je u rangu teorije da je "zemlja ravna".
Razumijem da je nekome igra skupa, glupa, i šta ti ja znam, jednostavno ju onda zaobiđeš i riješen problem, ali tako prosipati neke jalne komentare sa poluistinitim informacijama ne mogu i neću razumjeti.
Apropo GTA mene je razočaralo to što neće biti fizičke verzije, a još više će me razočarati manje od 60 fps-a na PS 5 Pro konzoli kada službeno potvrde performanse, stoga još uvijek nisam niti napravio preorder, ali sad kenjati da je to preskupo, neisplativo ili što već je krajnje suludo.
Ja ne mogu vjerovati da se neki i dalje čude cijenama, unatoč poskupljenju apsolutno svega, povećanju plaća itd.
Drugo, kolega kaže da je cijena igre 7% prosjećne plaće, dakle pretpostavljam da misli na našu državu, što je donekle i točno, ali pomisliti da se cijeli svijet, pa tako i gaming industrija ravnaju po nama je u rangu teorije da je "zemlja ravna".
Razumijem da je nekome igra skupa, glupa, i šta ti ja znam, jednostavno ju onda zaobiđeš i riješen problem, ali tako prosipati neke jalne komentare sa poluistinitim informacijama ne mogu i neću razumjeti.
Apropo GTA mene je razočaralo to što neće biti fizičke verzije, a još više će me razočarati manje od 60 fps-a na PS 5 Pro konzoli kada službeno potvrde performanse, stoga još uvijek nisam niti napravio preorder, ali sad kenjati da je to preskupo, neisplativo ili što već je krajnje suludo.
Ja sam čekao kao ozebao čekao The Blood of Dawnwalker i čitam danas 30-40 FPS čak i na PRO verziji.
To je po meni sramotno, najskuplja i najjača konzola na tržištu da ne može isporučiti 60 fps, apsurd.
Ja sam base model prije nešto više od godinu dana i zamjenio za PRO najviše iz razloga da budem "miran" kada izađe GTA 6, a po svemu sudeći ništa od 60 fps-a i na PRO modelu, iako se ja još uvijek nadam, ali na 30 nema šanse da igram, pa makar čekao još godinu i pol da izađe za PC.
Još sada najave kako će na novoj generaciji PS-a biti sve digitalno, to mi sasvim dovoljan razlog da uopće niti ne razmatram kupnju kada PS 6 izađe, steam bio i ostao mila majka što se tiče igara.
Na žalost bottleneck PS5 je procesor, a koliko znam koristi se isti i na "običnoj" i na Pro verziji.
Pro ima jaču grafičku i PSR2, pa ajde to ipak daje neku razliku, ali ovisi od naslova do naslova. GTA VI će vjerojatno ipak više opterećivati CPU.
pa tako je
ovo je smiješna priča i kuknjava. Igra nek košta i 100 eura, a prosjek plaće kod nas 1500, pa to je sasvim ok. Šta je bilo kada su plaće bile 3000 kn, a igre 450 kn? Znači tada si mogao za jednu prosječnu plaću kupiti 6 igara, a danas možeš 15, i to ako pričamo da je 100 eura igra.
Čak i kad je hardware u pitanju smo mi u Hrvatskoj skroz dobri, bez obzira na skokove u cijenama, opet možemo više kupiti za svoje novce nego što su to mogli naši roditelji, ako gledamo striktno prosjek plaće.
Ovo što Gajotres i Bitanga pišu svoje primjedbe, e to je dobra kritika za gaming developere, loše odluke oko mehanika, i dalje kokošarenje oko 30-40 fpsa, e tu možemo pljuvat i srat i bojkotirat, prvi to podržavam.
Ali za cijene se zaista nemamo šta žaliti. Barem mi u RH.
Ne moras nista mijenjati, to mi nista u zivotu ne znaci, da cijena je 99,99 eura
To je po meni sramotno, najskuplja i najjača konzola na tržištu da ne može isporučiti 60 fps, apsurd.
Ja sam base model prije nešto više od godinu dana i zamjenio za PRO najviše iz razloga da budem "miran" kada izađe GTA 6, a po svemu sudeći ništa od 60 fps-a i na PRO modelu, iako se ja još uvijek nadam, ali na 30 nema šanse da igram, pa makar čekao još godinu i pol da izađe za PC.
Još sada najave kako će na novoj generaciji PS-a biti sve digitalno, to mi sasvim dovoljan razlog da uopće niti ne razmatram kupnju kada PS 6 izađe, steam bio i ostao mila majka što se tiče igara.
Kako misliš da ne može? Naravno da može, samo je developer odlučio ne ciljati 60FPS-a. Igra izlazi i za Series S, zbilja misliš da nisu mogli izvuć 60 FPS-a iz Pro-a da je to bio cilj?
Dovoljno govori da će i base i Pro će imati iste modove - 30 i 40 FPS-a ali s višim grafičkim postavkama na Pro.