Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.768
|
čitano: 8.278.383
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...

Al meni je nevjerojatno da digitalne igre postoje već 15 godina i svi ih stalno kupuju i sad odjednom prije 2 dana ljudima palo na pamet da vidi vraga to je samo iznajmljivanje i ti to nemaš u fizičkom obliku i to nije tvoje. Gdje ste vi bili zadnjih 15 godina i zašto ste onda ikad kupovali igre u tom formatu?

Tako je jer realno nemaš alternativu, što ne znači da je normalno i poželjno, jer ja ne vidim niti jedan benefit za kupca da ne postoji alternativa i da se više igre ne kupuju, nego rentaju igre za istu cijenu.

Fascinira me branjenje takve politike, jer to se nece/ne zadrzava se samo na igrama.

Znamo da je i prije spomenuti BMW poceo polako isprobavati razne pretplate u svojim modelima, a stvarno mislim da nece proci dugo vremena kada ce rentanje automobila biti jedina opcija i da cemo to rentanje placati puno skuplje nego što sada plaćamo za skupe automobile

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
17 godina
Kant kaže...

Tako je jer realno nemaš alternativu, što ne znači da je normalno i poželjno, jer ja ne vidim niti jedan benefit za kupca da ne postoji alternativa i da se više igre ne kupuju, nego rentaju igre za istu cijenu.

Fascinira me branjenje takve politike, jer to se nece/ne zadrzava se samo na igrama.

Znamo da je i prije spomenuti BMW poceo polako isprobavati razne pretplate u svojim modelima, a stvarno mislim da nece proci dugo vremena kada ce rentanje automobila biti jedina opcija i da cemo to rentanje placati puno skuplje nego što sada plaćamo za skupe automobile

Ja to jedva čekam, samo da postane dostupnije. I još kad će biti samovozeći top bude top. Pozvat ćeš ga, doći će po tebe, platit ćeš rentanje koliko ti treba da te nekud odveze i zaboraviti na njega. Nemaš brige sa ničim, ne treba ti parking, ne treba ti skupa garaža, ne brineš o osiguranju, popravcima, registracijama i ne strepiš jel će te netko skucat i koliko ćeš onda biti bez auta (been there nekoliko puta). 

Ne kužim kako smo odjednom na autima završili, ali to nije ni slično ovome s igrama. Igre su zabava i svi možemo živjeti bez njih. Ima tisuće drugih načina zabave. Za auto nema baš puno alternativa.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:43 (Bitanga).
18 godina
Sony PlayStation 5

Znaš da to nikako ne može biti u tvoju korist? Jer da jest, toga ne bi bilo :))

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...

Znaš da to nikako ne može biti u tvoju korist? Jer da jest, toga ne bi bilo :))

Pa naravno... što je uopće u moju korist kao radno sposobnog čovjeka? Što ti misliš da je u životu u tvoju korist? Misliš da je kupovina auta u salonu u tvoju korist? Čim ga izvezeš si spušio hrpu love.

Radimo da bi dobili plaću i koju ćemo potrošiti na stvari koje nam uglavnom ne trebaju. Ja nemam apsolutno nikakve povlastice u životu tako da sigurno ništa nije u moju korist, barem što se tiče financijske slike.

U moju korist bi jedino bilo da ne kupujem stvari koji mi ne trebaju nego da ih pametnije ulažem, a onda prva stvar koju bih sigurno izbacio bi bile igre i konzole :) Ono što su nam svima starci uvijek govorili, da ne trošimo vrijeme uludo na te gluparije :)

Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:45 (Bitanga).
18 godina
Sony PlayStation 5

Da se vratimo na temu.

Za PC odavno nisam kupio igru na mediju.

Koristili smo PS3 (iz 2007-e, još stoji u kući mojih roditelja i povremeno se nešto i odigra na njemu kada dođu moja djeca/nećaci) za kojeg je naravno sve bilo kupljeno na fizičkim medijima.

PS4 smo preskočili, kupili smo PS5 još u pre-order fazi (jeftinije nego što sad košta, ne bi čovjek povjerovao). Za taj PS5 imamo isto igre kupljene samo na disku (što PS4, što PS5 verzije), jer je to - konzola.

Ali, ako nam neće drugo preostati, onda ćemo naravno na digitalne igre kasnije; ako će nas ta neka igra toliko zanimati.

Osobno mi je ljepše ući u dućan gdje se prodaju igre na fizičkim medijima i kada vidiš da je nešto zanimljivo na popustu, kad to već imaš u ruci, to kupiš. Sigurno neću gledati po virtualnim shopovima i samo tako se odlučiti na neku igru na popustu, bar po trenutnom stanju na tržištu.

Na stranu to, što su rijetke igre koje su kompletno na disku, pa da se mogu offline instalirati i igrati bez skidanja patcha itd. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Sony PlayStation 5

na PC-u je digitalija bolja jer imas vise izbora kupovine. od steama, do drugih regularnih shopova, do sivih cd key shopova koji su jeftiniji od regularnih

vecinom su cijene uvjek jeftinije nego na psu, ali ps isto zna imati dobre cijene na popustima, ali ne spustaju glavne igre brzo, isto kao i nintendo drze cijene dosta dugo

volim i ja imat omiljene igre na disku, iako znam da ih 99% vise nikada necu pokrenuti

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Ja tako u zadnje vrijeme kupujem jako puno knjiga i stripova. Volim ih vidjeti na polici.

Iako znam da kad ih pročitam ih sigurno više nikad neću čitati. I vjerojatno nikad nikome neću ni posuditi (jer ne želim da mi mrljave po njima, često sam ostao bez bitnih knjiga jer su ih eto negdje zagubili i sl.), a ni prodati jer to rijetko tko kupuje rabljeno.

A da pročitam digitalno bilo bi mi maltene besplatno ili za desetinu cijene :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Sony PlayStation 5

Svi smo mi Hrčci 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice