Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.763
|
čitano: 8.272.899
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
Griješiš.
Ljudima su maknuli filmove iz digitalne kolekcije, filmoce koje nisu rentali nego platili da im ostanu u digitalnom vlasništvu zauvijek.

Netflix je pretplatnička usluga za koju je opće poznato da da nemaš garancije da će ti film biti uvijek dostupan, niti se oni tako reklamiraju. Čim istekne pretplata - gubiš pravo gledanja. Nema trajnog vlasništva.

Užasna praksa dolazi, u srži usmjerena ptotiv korisnika koji gubi pravo vlasništva i sve je na rentu.

Sad kad ne bude fizičkih igara, mogućnosti jeftinog igranja, vidjet ćeš koliko će te rasprodaje često biti i koliko će se uopće uštediti.

Ja sam na XsX i PS5 uložio početnih 150e na igre i evo već 5 god preko fejs grupe samo radim zamjene, od kako postoji boxnow to je ekstra lagano i jeftino. Digitalnu igru ne možeš zamjeniti, ne možeš prodati i kako je Sony pokazao, ako im iatekne neka licenca ili dogovor sa publisherom igre - jednostavno će je ukloniti.

Edit: samo da nadodam, ghost of yotei sam zamjenio sa likom kojem se igra ekstra svidjela i tražio je tsushimu, javio mu, obavili zamjenu i uštedio 70e koliko je koštala u ps storeu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2026 21:26 (Apachy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Apachy kaže...
Griješiš.
Ljudima su maknuli filmove iz digitalne kolekcije, filmoce koje nisu rentali nego platili da im ostanu u digitalnom vlasništvu zauvijek.

Netflix je pretplatnička usluga za koju je opće poznato da da nemaš garancije da će ti film biti uvijek dostupan, niti se oni tako reklamiraju. Čim istekne pretplata - gubiš pravo gledanja. Nema trajnog vlasništva.

Užasna praksa dolazi, u srži usmjerena ptotiv korisnika koji gubi pravo vlasništva i sve je na rentu.

Sad kad ne bude fizičkih igara, mogućnosti jeftinog igranja, vidjet ćeš koliko će te rasprodaje često biti i koliko će se uopće uštediti.

Ja sam na XsX i PS5 uložio početnih 150e na igre i evo već 5 god preko fejs grupe samo radim zamjene, od kako postoji boxnow to je ekstra lagano i jeftino. Digitalnu igru ne možeš zamjeniti, ne možeš prodati i kako je Sony pokazao, ako im iatekne neka licenca ili dogovor sa publisherom igre - jednostavno će je ukloniti.

Edit: samo da nadodam, ghost of yotei sam zamjenio sa likom kojem se igra ekstra svidjela i tražio je tsushimu, javio mu, obavili zamjenu i uštedio 70e koliko je koštala u ps storeu.

U čemu točno griješi? PS3 store prestaje postojati ali i dalje će ljudi koji imaju PS3 moći skidati i igrati sve igre koje su već kupili prije gašenja storea. I to pričamo o konzoli staroj 20 godina.

Malo se pretjeruje sa tom paranojom i da će Sony sad odjednom ljuudima maknuti pola igara sa accounta jer im se može i da to prolazi samo tako. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
Sony PlayStation 5

I to sa sobom nosi činjenicu da igre za PS3 nećeš više moći kupiti digitalno, osim samo fizički, a koje će cijene eksplodirati.

Glazbu i filmove stare 20 godina možeš bez ikakvog problema nabaviti, kako digitalno, tako CD/DVD/vinile, sad po novom i kazete.

Kad dođe vrijeme zalaza PS6, nećeš moći ni to. Tebe može bit briga, al objektivno Sony radi protiv kupaca, nema tu neke posebne filozofije i zato griješi. Bolikurcstvo i konformizam većine igrača šteti svim igračima.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...

I to sa sobom nosi činjenicu da igre za PS3 nećeš više moći kupiti digitalno, osim samo fizički, a koje će cijene eksplodirati.

Glazbu i filmove stare 20 godina možeš bez ikakvog problema nabaviti, kako digitalno, tako CD/DVD/vinile, sad po novom i kazete.

Kad dođe vrijeme zalaza PS6, nećeš moći ni to. Tebe može bit briga, al objektivno Sony radi protiv kupaca, nema tu neke posebne filozofije i zato griješi. Bolikurcstvo i konformizam većine igrača šteti svim igračima.

Ma neće eksplodirati cijene PS3 igara jer one ionako danas nikome više ne trebaju.

14 godina
Sony PlayStation 5

Previše zabrijavate, kome je PS3 relevantan u 2026 godini?

2 1 hvala 1
17 godina
Apachy kaže...
Griješiš.

pa upravo u proslom postu sam ti dao primjer gdje su makli sa storea igru ufc 3, a frend ju ima u libraryu i normalno ju mozes skidat i igrat. otkud ti onda info da ce sony, koji je doslovno ekskluzivni distributer igara za PS uzimat tebi igre iz librarya? 

sony definitivno nije ekskluzivni distributer ikakvih filmova i pitaj boga kakav ugovor su imali za te filmove koje je ekipa kupovala. svakako ne mogu vjerovat da je itko kupio film na PSN, ne vidim smisao te odluke, uz sve ostale izvore gdje mozes kupit film. 

ovo za ps3 zali boze komentirat, jel ti stvarno brines o igrama za ps3? prastara konzola, koja je sve igre imala u fizickom obliku i ako ti se igra ta vintage konzola i igre kupi si na ebayu il negdje. ko da sad ja serem jer se vise ne prodaju dijelovi za yugo 45 i nema sluzbene servisne podrske, a ja evo bas danas odlucio izvuc 35 godina starog yuga i provozat ga. ja i jos 0 ljudi na ovom svijetu. 

2040. ce me bas brinut podrska za ps5, igre za njega na disku, dok su pored mene vjerojatno hologrami. 

15 godina
Ako je vama to ponašanje Sony i MS-a ok, onda žali Bože gaminga. Sretno igranje digitalija.
Moj PC  
6 2 hvala 2
17 godina
Apachy kaže...
Ako je vama to ponašanje Sony i MS-a ok, onda žali Bože gaminga. Sretno igranje digitalija.

MI na PC U jednostavno neznamo kako je to bez diska,tesko je...

17 godina
mariocroatia78 kaže...
Apachy kaže...

MI na PC U jednostavno neznamo kako je to bez diska,tesko je...

Bome, evo već zadnjih 20 godina se patimo. Strepim svakodnevno od dana Velike Otimačine Igara.

Da se ljudi toliko brinu o tome što im država od plaće uzima kao što se brinu oko nogometa i igara, pa di bi nam bio kraj.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:35 (Bitanga).
15 godina
Sony PlayStation 5

.

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
Isuse dragi, evo najbanalniji primjer.

Idite vidjet koliko košta npr. Hogwarts Legacy za PS5 na storeu. Nije baš nova igra. Pa idi vidi 20 i kusor na dalje fizička u trgovinama, 20 oglasnik. Primjera ko u priči, da zanemarimo taj komad plastike, ovo bude neviđeno sranje.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Lovac kaže...

Idite vidjet koliko košta npr. Hogwarts Legacy za PS5 na storeu. Nije baš nova igra. Pa idi vidi 20 i kusor na dalje fizička u trgovinama, 20 oglasnik. Primjera ko u priči, da zanemarimo taj komad plastike, ovo bude neviđeno sranje.

Hogwarts Legacy je svakih par mjeseci na popustu na storeu za 10-15€.

I opet se ignorira dio priopćenja gdje doslovno piše da će se igre i dalje moći kupovati po dućanima, samo u digitalnom obliku. Što znači da će i dalje biti više opcija. Nedostatak je sigurno to što se igre neće moći prodavati nego će biti vezane uz tvoj account. Ali vlada teška paranoja u globalu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
Lovac kaže...

Misliš Hogwarts Legacy koji je svakih mjesec dana na akciji na PSNu za 10ak eura. Na PCu je sad upravo za 9€.

17 godina
@Bitanga da i ja sve čekam kad ću dobit i kad će mi puknut čir na želudcu od straha kad će mi Valve uzet zlobno neku Steam igru, podmuklo se smijati i trljat zlobne ručice.

100% sad kad sam se izjeb** da na steam decku dodam restoration project patch za falloit 2, sad će oni zlobno mi ga oduzet.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:43 (Gajotres).
17 godina
Gajotres kaže...
@Bitanga da i ja sve čekam kad ću dobit i kad će mi puknut čir na želudcu od straha kad će mi Valve uzet zlobno neku Steam igru, podmuklo se smijati i trljat zlobne ručice.

100% sad kad sam se izjeb** da na steam decku dodam restoration project patch za falloit 2, sad će oni zlobno mi ga oduzet.

Da, posebno bi mi bilo žao onih 38 TotalWar-ova i Lego igara koje sam dobio za par eura.

Niti ne znam koje igre imam, vidim da mi je samo Steam library 637 igara. Možda su mi se već nakrali, a ja ni ne znam.

18 godina
antimadridista kaže...

Hogwarts Legacy je svakih par mjeseci na popustu na storeu za 10-15€.

I opet se ignorira dio priopćenja gdje doslovno piše da će se igre i dalje moći kupovati po dućanima, samo u digitalnom obliku. Što znači da će i dalje biti više opcija. Nedostatak je sigurno to što se igre neće moći prodavati nego će biti vezane uz tvoj account. Ali vlada teška paranoja u globalu.

Ne vlada teška paranoja (ima pacijenata pro i kontra Sonya), ali ima ljudi koji su razumno svijesni da je ovo ništa drugo nego još jedan konzolaški anti-potrošački potez da bi Ćaća imao više novaca (nadam se ne za propale live-service pokušaje).

Bitanga kaže...

Misliš Hogwarts Legacy koji je svakih mjesec dana na akciji na PSNu za 10ak eura. Na PCu je sad upravo za 9€.

Pričamo o PS5, ne o PC-u. A drugo, ajde meni se baš sad igra i želim igru bez pretplate. Daj mi ga nađi po niskoj cijeni. Akcija za 2 mjeseca mi ništa ne znači ako sad odem po kutiju koja je daleko jeftinija. Kasnije, Sony će biti alfa i omega cijene keyeva i ako oni vele da neka igra i nakon X godina košta regularno 70+ eur, tako će i biti. A zašto kupovati te "fizičke" s keyevima kad ju kasnije nit možeš zamijeniti za nešto drugo nit pokloniti.

Jedan i drugi kolega, ne svađam se s vama fyi niti mi je cilj ići u bilo koju krajnost no zašto braniti Sony (ili bilo koju korporaciju) kad kipaju osim ako vam kruh na stolu o tome ovisi. Uostalom negdje sam pročitao da je onaj omjer dig vs. fizičke jako cherry pickan jer su svaku manju igru bez fizičkog izdanja računali umjesto naslova koji su dostupni u oba oblika.

15 godina
Ne kuži to ekipa. Second hand market je pokretač tih svih sezinskih raspordaja na digitalnim trgovinama.
Kad nestane tržište rabljenih igara - garantiram da će se te raspordaje svesti na 1-2x godišnje i nećete imati popuste od 40-50% ili će vam te dodatne popuste uvjetovati aktiviranjem gamepassa ili psplusa.

I neće to doći odmah sutra, postepeno će to Sony orkestrirati, dok se vi sprdate sa fizičkim medijima i stavom "kaj ću igrati igru staru 10 god lol i nisam kupijo cede još od 2007 kad sam igrao kalodjuti".
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Lovac kaže...

Pričamo o PS5, ne o PC-u. A drugo, ajde meni se baš sad igra i želim igru bez pretplate. Daj mi ga nađi po niskoj cijeni. Akcija za 2 mjeseca mi ništa ne znači ako sad odem po kutiju koja je daleko jeftinija. Kasnije, Sony će biti alfa i omega cijene keyeva i ako oni vele da neka igra i nakon X godina košta regularno 70+ eur, tako će i biti. A zašto kupovati te "fizičke" s keyevima kad ju kasnije nit možeš zamijeniti za nešto drugo nit pokloniti.

Jedan i drugi kolega, ne svađam se s vama fyi niti mi je cilj ići u bilo koju krajnost no zašto braniti Sony (ili bilo koju korporaciju) kad kipaju osim ako vam kruh na stolu o tome ovisi. Uostalom negdje sam pročitao da je onaj omjer dig vs. fizičke jako cherry pickan jer su svaku manju igru bez fizičkog izdanja računali umjesto naslova koji su dostupni u oba oblika.

Znam o čemu pričamo, i znam da je Hogwarts Legacy doslovno svakih mjesec dana za sitne pare digitalno, na svim platformama, a negdje još i manje. Ako ne vjeruješ pogledaj PSPrices.

Tako da si izabrao loš primjer, možda ima neki bolji.

Zašto plaćati? Pa plaćaš da TI odigraš igru, a ne da 2000 ljudi oko tebe odigra tu igru, svi skupa samo za 10€. Isto kao i kad odeš u kino pogledati film. Plaćaš da developerima platiš posao koji su odradili da bi ti uživao u igri. Naravno i drugi u lancu moraju zaraditi, ništa nije besplatno.

Niti ti sigurno ne radiš besplatno. Zašto bi plaćao bilo što?

Ovi što kupuju fizički jer se boje da će ostati bez digitalne igre su promašili poantu, sve se danas može ukinuti (a sjetimo se samo i Sheldona iz BBT dok su mu provalili u stan i pokrali igre i što već).

Ovi što kupuju fizički jer im lijepo izgleda na polici, i ovi što prodaju igre čim ih odigraju - njih ionako ne zanima čuvanje igre niti će ju vjerojatno ikad više poslije igrati.

15 godina
Sony PlayStation 5

Jedino što je sigurno je da ćemo svi naje*ati. I oni koji kupuju/preprodaju fizičke igre i oni koji su bluray disk vidjeli samo na televiziji i misle da ih se ovo uopće ne dotiče. Pa kad će igre po godinu dvije biti full priced na PS Storeu ćemo se svi gledati. Osim ako nas EU ne spasi sa nekom fency regulativom.

S druge svjetlije strane, baš sam završio 007 First Light (možete kupiti disk od mene ) i moram priznati da me jako ugodno iznenadila. Nisam baš bio siguran što očekivati niti nakon pogladanih recenzija, ali taj neki mix modernog Hitmana i Uncharteda jako dobro funkcionira.

Jedina prava zamjerka je što nije duža. PS5 mi ne prati odigrane sate, ali odokativno mi je ipak falilo još par sati sadržaja. Ok, ima neke challenge i simulation chambere nakon kampanje, ali nije mi to to. 

Ne znam što će biti dalje sa time jer navodno Amazon Studios sad preuzima development. Baš bih želio odigrati nastavak koji će biti veći, bolji, jači. Nešto kao Ghost of Tsushima - Yotei. Prvi odličan kao proof of concept, a nastavak nadogradio sve dobro i bio još bolja igra. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:14 (Hexfire).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Apachy kaže...
Ne kuži to ekipa. Second hand market je pokretač tih svih sezinskih raspordaja na digitalnim trgovinama.
Kad nestane tržište rabljenih igara - garantiram da će se te raspordaje svesti na 1-2x godišnje i nećete imati popuste od 40-50% ili će vam te dodatne popuste uvjetovati aktiviranjem gamepassa ili psplusa.

I neće to doći odmah sutra, postepeno će to Sony orkestrirati, dok se vi sprdate sa fizičkim medijima i stavom "kaj ću igrati igru staru 10 god lol i nisam kupijo cede još od 2007 kad sam igrao kalodjuti".

Ma nigdje second hand market ne pokreće ništa. Čak ni tamo gdje je monopol na samo jedan store.

Pokreće samo gubitke developerima i to da će sljedeću igru napraviti lošiju jer će smanjit scope.

Ali, ako si izaberete platformu gdje vas neće derati bit ćete i vi zadovoljniji. Izbora ima.

15 godina
Sony PlayStation 5

A zašto ne bi postojala mogućnost ponovne prodaje aktivacijskog koda?

Kupiš, aktiviraš, odigraš, makneš kod sa svog PSN računa i on ponovo postane upotrebljiv i tako ga možeš prodati.

To bi bila neka kompenzacija za disk verziju.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Hexfire kaže...

S druge svjetlije strane, baš sam završio 007 First Light (možete kupiti disk od mene ) i moram priznati da me jako ugodno iznenadila. Nisam baš bio siguran što očekivati niti nakon pogladanih recenzija, ali taj neki mix modernog Hitmana i Uncharteda jako dobro funkcionira.

Jedina prava zamjerka je što nije duža. PS5 mi ne prati odigrane sate, ali odokativno mi je ipak falilo još par sati sadržaja. Ok, ima neke challenge i simulation chambere nakon kampanje, ali nije mi to to. 

Ne znam što će biti dalje sa time jer navodno Amazon Studios sad preuzima development. Baš bih želio odigrati nastavak koji će biti veći, bolji, jači. Nešto kao Ghost of Tsushima - Yotei. Prvi odličan kao proof of concept, a nastavak nadogradio sve dobro i bio još bolja igra. 

Mene je klinac nagovorio da mu kupim, pa sam igrao, pred kraj sam negdje.

Meni je dobra kao Uncharted/Hitman spika, ali nakon što sam ulupao stotine i stotine sati u Hitmana 1,2,3 ovo mi se čini skroz prejednostavno. Mape su skroz linearne, osim par područja, a replayability je nula.

Čak mi se ne da ni dovršiti. :-) Ali radi sve ok, grafika je super, glumci su super, voice acting i glazba isto. Samo mi je gameplay onako nekako - propuštena prilika.

17 godina
zuper kaže...

A zašto ne bi postojala mogućnost ponovne prodaje aktivacijskog koda?

Kupiš, aktiviraš, odigraš, makneš kod sa svog PSN računa i on ponovo postane upotrebljiv i tako ga možeš prodati.

To bi bila neka kompenzacija za disk verziju.

Kao što rekosmo već, Nintendo ima GameCardKey filozofiju. A ako su oni to uveli, čudi me da i Sony ne bi mogao isto.

18 godina
mar123 kaže...
Promster kaže...

Nekaj smo propustili u tom svemu oko diskova, ali ovo je usko povezano: PS3 Store closing in all countries July 2027.

Znači nakon izvjesnog vremena i PS5/PS6 igre će "nestati". Store će se zatvoriti kao za PS3 i bit će opet kur*ina po pitanju gdje su tvoje kupljene igre. Morat ćeš kupiti neku pretplatu za stream igara ili neki remake opet...

Dada znam, PS3 je star i igre su recimo (ali zapravo nisu) zastarijele...Ali ja bi rekao da industrija sve manje napreduje i ima sve manje pomaka sa svakom generacijom (i grafički i mehanika samih igara). Recimo jedan GTA V se puca i dalje na max a star 13 godina, Witcher 3 također i dalje vrh i dobro izgleda usporkos godinama, čak dobiva i DLC...Ovakav potez za PS5/PS6 bit će mnogo bolniji jer će igre te generacije punje ljepše stariti.

ps5 je na zalasku, a oni pazi ukidaju ps3 store. koja osoba uopce upali danas ps3 da bi otisao na njegov store i kupio tamo nesto? ajde budite realni malo. 

pazi vlasnistvo ti uzimaju, pa ako zele samo ce ukinut podrsku za tu igru i u slucaju diska neces ju moc pokrenut, osim ako zivis offline i ne updateas igre uopce nego igras day one verzije(sto je isto nemoguce s dosta igara jer zahtjevaju day one patch). 

evo bas nedavno sam primjetio kako je psn maknuo ufc 3 igru, ne mozes ju kupit nit mi je dostupna na storeu. frend ju je uzeo nekad na ps+ pretplati, normalno ju ima u libraryu i normalno ju skinem preko njegovog accounta koji mi dijeli i igram. iako je igra iz nekog razloga maknuta, on ju i dalje koristi. vjerujem da ce u slucaju micanja neceg sa storea ono sto ti je ostalo u libraryu biti dostupno.

ako neko povuce usporedbu s ovim filmovima koje su makli, mislim da je to totalno razlicita stvar, vise usporedivo s ovim da netflix i slicni stalno mjenjaju ponudu i izbacuju i ubacuju filmove/serije, pa npr poceo sam office gledat prije par godina na netflixu i taman na 3. sezoni su ga izbacili i ajde piratiziraj onda sadrzaj koji si do dan prije imao legalno. okej, netflix je pretplata a ne kupnja filma/serije, ali u svakom slucaju ti zapravo kupujes samo pravo na igranje, ne kupujes vlasnistvo igre, bilo to na disku ili digitalno. 

Svaka im čast na ovome! Kako su ovo uspjeli progurati, meni je apsolutno nevjerojatno! Genijalan potez! Igre su se oduvijek, ali oduvijek kupovale! I pazi poteza — ajmo mi reći igračima da oni u biti ne kupuju igru, već samo pravo na igranje! Naravno, cijena je ista! Apsolutno nevjerojatno! Skidam kapu i svaka čast!

Daj zamisli foru, a jedva čekam da se i to dogodi: proizvođači automobila se dogovore da njima više nije fora prodavati automobile, već samo pravo na korištenje! Naravno, cijena ostaje ista!

I lijepo keširaš 60 000 ojra za svoju novu Bemburu, uživaš tri godine i želiš je prodati frendu s BUG foruma za 30 000 ojra — on dobije super auto za pola cijene novoga, a tebi fali još toliko za opet novi!

Ali ne! Ne da BMW da ti prodaš‘svoj’ BMW, jer on u biti i nije tvoj, već njihov! Krvavo! Pa ako ti i tvoj siromašni frend s BUG foruma želite BMW, obojica keširajte 60 000 ojra za novu Bemburicu!

Apsolutno G E N I J A L N O!

Svaka čast!

Skidam kapu!

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
6 godina
Sony PlayStation 5

Na kraju krajeva ovo sve vodi jednoj stvari. Budućnost bez konzola i PCa nego samo kupovanje praktički neke vrste clienta koji će streamat igrice preko clouda od Sonyevih/Nvidinih servera. 
Lagano kad kao kupci progutamo ovakve odluke koje su protiv našeg interesa, onda će i gore stvari doći na red. Malo po malo.

0 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...

Svaka im čast na ovome! Kako su ovo uspjeli progurati, meni je apsolutno nevjerojatno! Genijalan potez! Igre su se oduvijek, ali oduvijek kupovale! I pazi poteza — ajmo mi reći igračima da oni u biti ne kupuju igru, već samo pravo na igranje! Naravno, cijena je ista! Apsolutno nevjerojatno! Skidam kapu i svaka čast!

Daj zamisli foru, a jedva čekam da se i to dogodi: proizvođači automobila se dogovore da njima više nije fora prodavati automobile, već samo pravo na korištenje! Naravno, cijena ostaje ista!

I lijepo keširaš 60 000 ojra za svoju novu Bemburu, uživaš tri godine i želiš je prodati frendu s BUG foruma za 30 000 ojra — on dobije super auto za pola cijene novoga, a tebi fali još toliko za opet novi!

Ali ne! Ne da BMW da ti prodaš‘svoj’ BMW, jer on u biti i nije tvoj, već njihov! Krvavo! Pa ako ti i tvoj siromašni frend s BUG foruma želite BMW, obojica keširajte 60 000 ojra za novu Bemburicu!

Apsolutno G E N I J A L N O!

Svaka čast!

Skidam kapu!

Ne znam jesi li čuo za leasing, rentanje i sl. Već postoji ;-) Pogotovo što su cijene automobila otišle u nebo, a začas si će si ga rijetko tko i moći priuštiti (za full cijenu) kako je krenulo.

Naravno, nije baš isto uspoređivati auto i igre, vidi se da ste pogubili kompas.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 18:07 (Bitanga).
16 godina
Sony PlayStation 5

Al meni je nevjerojatno da digitalne igre postoje već 15 godina i svi ih stalno kupuju i sad odjednom prije 2 dana ljudima palo na pamet da vidi vraga to je samo iznajmljivanje i ti to nemaš u fizičkom obliku i to nije tvoje. Gdje ste vi bili zadnjih 15 godina i zašto ste onda ikad kupovali igre u tom formatu?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:47 (antimadridista).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

Al meni je nevjerojatno da digitalne igre postoje već 15 godina i svi ih stalno kupuju i sad odjednom prije 2 dana ljudima palo na pamet da vidi vraga to je samo iznajmljivanje i ti to nemaš u fizičkom obliku i to nije tvoje. Gdje ste vi bili zadnjih 15 godina i zašto ste onda ikad kupovali igre u tom formatu?

Kad je sad to viralna tema koja se mrzi, sutra će svi zaboraviti na to. Kao i sa nogaćem.

A do 2028 se možda i Sony predomisli, promijeni se direktor koji će zabrijat nešto drugačije i sl. Samo se ložimo bezveze.

18 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Kad je sad to viralna tema koja se mrzi, sutra će svi zaboraviti na to. Kao i sa nogaćem.

A do 2028 se možda i Sony predomisli, promijeni se direktor koji će zabrijat nešto drugačije i sl. Samo se ložimo bezveze.

Ovo boldano, bolje da su neke vedrije teme. Evo recimo, uzeo sam neki dan u Ronisa stalak od Trusta, 20 ojra, ništ posebno. Kad ono bijel i RGB LED i tak lijepo svjetli da sam odlučio ostaviti (iako nisam uopće fan RGB-a)

11 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Potpuno se slažem, na kraju krajeva to uopće nije odluka koja nas sjebava, može jedino sjebati njih. Sve se svodi na igre, ako budu imali dobre igre onda nas boli ona stvar na kojem su mediju, a ako igre budu sranje kao što su sada, onda nam je apsolutno svejedno jer ih nećemo kupovati i sony je sam sebe sjebao svjetski. A ako ćemo kupovati sranja od igara onda i zaslužujemo da nas jebu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice