Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 30.037
|
čitano: 9.282.852
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Sony PlayStation 5

Svasta... Hvala na savjetima na kraju sam samo resetirao iglicom joystick od zada kroz onu rupicu i proradilo je...

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Sony PlayStation 5
MaciStyle kaže...

Svasta... Hvala na savjetima na kraju sam samo resetirao iglicom joystick od zada kroz onu rupicu i proradilo je...

Sad provjeri jel ti radi nakon gašenja konzole i klontrolera?

Evo copy pastea odgovora, pošto nakond čiščenja kontrolera su mi bili pinovi od mikrofona kratko spojeni. Kontroler radi na PC-u, SteamdDecku, na PS5 ali u meniu ali ćim upalim igru ne želi. Rest kontrolera pomogne. 

Kada je konektor oštećen, kontroler prilikom paljenja dobiva krive vrijednosti otpora (kratki spoj ili prekid kontinuiteta). To zbuni procesor kontrolera, pa on krivo mapira analogne i digitalne signale (zato ti neke tipke ne rade u igrama, dok u meniju rade jer meni koristi jednostavnije "digitalne" naredbe, a igre traže punu funkcionalnost).

Resetiranjem kontrolera zapravo prisilno "očistiš" privremenu memoriju i zaobiđeš grešku, ali čim ugasiš konzolu, kontroler pri ponovnom paljenju opet radi hardverski samotest (self-test), vidi kvar i problem se vraća.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2026 7:13 (Gajotres).
11 godina
Gajotres kaže...
MaciStyle kaže...

Sad provjeri jel ti radi nakon gašenja konzole i klontrolera?

Evo copy pastea odgovora, pošto nakond čiščenja kontrolera su mi bili pinovi od mikrofona kratko spojeni. Kontroler radi na PC-u, SteamdDecku, na PS5 ali u meniu ali ćim upalim igru ne želi. Rest kontrolera pomogne. 

Kada je konektor oštećen, kontroler prilikom paljenja dobiva krive vrijednosti otpora (kratki spoj ili prekid kontinuiteta). To zbuni procesor kontrolera, pa on krivo mapira analogne i digitalne signale (zato ti neke tipke ne rade u igrama, dok u meniju rade jer meni koristi jednostavnije "digitalne" naredbe, a igre traže punu funkcionalnost).

Resetiranjem kontrolera zapravo prisilno "očistiš" privremenu memoriju i zaobiđeš grešku, ali čim ugasiš konzolu, kontroler pri ponovnom paljenju opet radi hardverski samotest (self-test), vidi kvar i problem se vraća.

Je u pravu si, sada kada sam upalio opet sve isto... Vrijedi li garancija konzole i na kontroler ili ima li neki nacin za ovo sam riješiti. Iako stvarno me cudi kako se i pokvarilo odjednom jer u godinu dana otkad sam kupio Ps igrao sam ga ravno 15 dana

18 godina
Sony PlayStation 5

Kako vi diskaši komentirate što će GTA 6 dolaziti samo kao code in a box?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Sony PlayStation 5

Nisam sretan. Mogu jedino ne kupiti, i nadati se da će kasnije doći na disku. :(

1 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Ja nemam disk, ali nisam previše iznenađen. Sad će Rockstar postaviti trend i više nema povratka. 

1 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...

Imam i GTA VI Raspravu pa se pridružite svi ljubitelji ali i kritičari GTA (ako ima takvih)

16 godina
Bitanga kaže...

Treba biti realan, igranje sa diska očito izumire već neko vrijeme. Na PC-u ih nema već više od desetljeća. Na PS5 već polako počinju to micati i prodavati digital only konzole a sa sljedećom generacijom očekujem da fizičke igre vjerojatno više neće postojati niti na konzolama.  Nije mi to drago ali kad pogledam realno 99% igara koje posjedujem u zadnje 2 generacije konzola sam kupio digitalno. Za fizički medij kao takav me veže samo nekakva nostalgija, realno. Iako sam sebi uvijek govorim da nije samo to i da mi je ipak korisno imati čitač diskova ali onda pogledam i shvatim da lažem sam sebi i ništa ne kupujem na disku.

A što se tiče GTA 6, igra će vjerojatno težiti 200-300 GB. A digital only im pomaže i u tome da igra ne procuri vani 2 tjedna prije izlaska.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2026 21:20 (antimadridista).
18 godina
antimadridista kaže...
Bitanga kaže...

Treba biti realan, igranje sa diska očito izumire već neko vrijeme. Na PC-u ih nema već više od desetljeća. Na PS5 već polako počinju to micati i prodavati digital only konzole a sa sljedećom generacijom očekujem da fizičke igre vjerojatno više neće postojati niti na konzolama.  Nije mi to drago ali kad pogledam realno 99% igara koje posjedujem u zadnje 2 generacije konzola sam kupio digitalno. Za fizički medij kao takav me veže samo nekakva nostalgija, realno. Iako sam sebi uvijek govorim da nije samo to i da mi je ipak korisno imati čitač diskova ali onda pogledam i shvatim da lažem sam sebi i ništa ne kupujem na disku.

A što se tiče GTA 6, igra će vjerojatno težiti 200-300 GB. A digital only im pomaže i u tome da igra ne procuri vani 2 tjedna prije izlaska.

Nintendov Game Key Card mi se onda ipak više sviđa. Možeš prodati, a ne mora ništa biti na kartici.

Ali očito ne žele da se preprodaje dok je hype najveći, klasika.

Ovo je samo spikica da ne žele da igra procuri, pogotovo ako će biti 200GB, toliko niti ne stane na BR disc, pa čega se onda boje da će procuriti ako bi ionako dio morao biti downloadan s PSNa.

Klasična Rockstar pederana.

Ja ionako kupujem sve digitalno, tak da me ovo ne pogađa previše, da me ne bi krivo shvatili.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2026 22:00 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...
Bitanga kaže...

Nintendov Game Key Card mi se onda ipak više sviđa. Možeš prodati, a ne mora ništa biti na kartici.

Ali očito ne žele da se preprodaje dok je hype najveći, klasika.

Ovo je samo spikica da ne žele da igra procuri, pogotovo ako će biti 200GB, toliko niti ne stane na BR disc, pa čega se onda boje da će procuriti ako bi ionako dio morao biti downloadan s PSNa.

Klasična Rockstar pederana.

Ja ionako kupujem sve digitalno, tak da me ovo ne pogađa previše, da me ne bi krivo shvatili.

Ali koja bi onda bila poanta fizičkog medija ako si ionako ovisan o PSN-u i nije cijela igra na disku? Osim preprodaje naravno ali realno to radi jako mala količina ljudi, a pogotovo za igre tipa GTA.

Meni osobno fizički medij jedino ima smisla ako mogu staviti disk u konzolu i pokrenuti igru bez da bilo što moram skidati sa storea, kao što je to bilo do PS3 generacije realno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
18 godina
antimadridista kaže...

Ali koja bi onda bila poanta fizičkog medija ako si ionako ovisan o PSN-u i nije cijela igra na disku? Osim preprodaje naravno ali realno to radi jako mala količina ljudi, a pogotovo za igre tipa GTA.

Meni osobno fizički medij jedino ima smisla ako mogu staviti disk u konzolu i pokrenuti igru bez da bilo što moram skidati sa storea, kao što je to bilo do PS3 generacije realno.

Ionako velika većina igara ima day1 patcheve, DLCove, dodatna proširenja i bugfixeve koji moraju ići digitalno (pogotovo ako igraš dosta kasnije nakon releasea), online multiplayer i sl. tako da je jedina korist preprodaja i ništa drugo.

Ako netko kupuje radi toga da bude neovisan od PSNa onda se gadno zeznuo. To još za neke igre može proći, ali za većinu ne.

14 godina
Sony PlayStation 5

Pozdrav, htio sam uzeti PS5 Pro na neku pretplatu, s obzirom na to da mi istječe tarifa i trebam produžiti, a mobitel mi trenutno ne treba. Ali vidim da nitko nema PS5 Pro u ponudi, samo Slim. Prije par mjeseci sam gledao i Telemach ga je imao. Je li zna netko što se dešava? Namjerno skrivaju da se riješe Slima ili nemaju? Ima li netko insider info?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...

Ionako nisam planirao igrati dok neće biti moguće u 60FPS pa mi to ne mijenja puno, ali ako će ostati digital only (u što nisam baš sasvim uvjeren) onda ću prije kupiti Steam verziju nego ijednu konzolašku. Više me muči base price od 80€, a izgleda da dolazi bez online moda. Pretpostavka je da će doći kao free update, ali što ako će biti plaćeni DLC? Nije mi toliko bitno radi samog sadržaja jer online ionako neću igrati, ali netko kome je to bitnije od single player dijela će sad platiti više, a dobiti puno manje sadržaja nego je očekivao. 

Generalno gledano, naravno da mi se ne dopada uklanjanje diskova, ali trend je takav. Većinu igara, pogotovo novijih odigram pa preprodam jer je u današnje vrijeme to jednostavnije nego ikad. Možda sam već to komentirao, ali sad uz Njuškalo Payprotect i Boxnow (pokraj kojeg svaki dan prolazim) mi je kupnja/prodaja bilo čega ful jednostavna. Kupnja nije ništa drugačija nego iz dućana. Kliknem, platim i pojavi mi se u paketomatu za 3 dana.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
14 godina
Sony PlayStation 5

Di uzimate psn india bodove u zadnje vrijeme?

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
12 mjeseci
Hexfire kaže...
Bitanga kaže...

Ionako nisam planirao igrati dok neće biti moguće u 60FPS pa mi to ne mijenja puno, ali ako će ostati digital only (u što nisam baš sasvim uvjeren) onda ću prije kupiti Steam verziju nego ijednu konzolašku. Više me muči base price od 80€, a izgleda da dolazi bez online moda. Pretpostavka je da će doći kao free update, ali što ako će biti plaćeni DLC? Nije mi toliko bitno radi samog sadržaja jer online ionako neću igrati, ali netko kome je to bitnije od single player dijela će sad platiti više, a dobiti puno manje sadržaja nego je očekivao. 

Generalno gledano, naravno da mi se ne dopada uklanjanje diskova, ali trend je takav. Većinu igara, pogotovo novijih odigram pa preprodam jer je u današnje vrijeme to jednostavnije nego ikad. Možda sam već to komentirao, ali sad uz Njuškalo Payprotect i Boxnow (pokraj kojeg svaki dan prolazim) mi je kupnja/prodaja bilo čega ful jednostavna. Kupnja nije ništa drugačija nego iz dućana. Kliknem, platim i pojavi mi se u paketomatu za 3 dana.

Pa 99% AAA igri i sl. dolaze sa tom cijenom, cijena je definitivno neočekivana. Ja sam mislio da će standard edition biti barem 100 eura.

16 godina
Hexfire kaže...
Bitanga kaže...

Ma Online će ići kao u GTA 5, samo što se Online u GTA svijetu tretira kao zasebna stvar a ne kao dio samog GTA 6. Ne žele reklamirati Online jer neće biti dostupno po izlasku GTA 6. Dobro se sjećam da je GTA Online kasnio bar nekih mjesec dana jer su željeli da ljudi prvo odigraju glavnu igru. GTA online im je sa prošlom igrom generirao milijarde, bili bi ludi da sad to ekstra naplaćuju kad znaju da će ljudi kupovati auta, oružja i sve ostalo kad im daš "besplatan" pristup Online uz base igru.

15 godina

Pa ne baš, zasad je koliko znam Mario Kart World dolazio za 79,99€ i još par drugih manje bitnih. Ostali su ostali na 69,99€ za base verzije.

Ali sad nakon ovoga će sigurno i drugi dići cijenu i to će postati novo normalno. I to se fino digne fiksno za 10 EUR, nikakvi postotci ili slično. Valjda da je nama kupcima lakše. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 mjeseci
Hexfire kaže...

Pa ne baš, zasad je koliko znam Mario Kart World dolazio za 79,99€ i još par drugih manje bitnih. Ostali su ostali na 69,99€ za base verzije.

Ali sad nakon ovoga će sigurno i drugi dići cijenu i to će postati novo normalno. I to se fino digne fiksno za 10 EUR, nikakvi postotci ili slično. Valjda da je nama kupcima lakše. 

Trebao bih provjeriti, ali mislim da sam bf6 recimo platio 80 eura, elden ring također ? resident evil je 80 eura, nba, fifa što već.... Nije to baš neki novi standard za AAA igre, barem na ps5.

18 godina
Hrža kaže...
Hexfire kaže...

Trebao bih provjeriti, ali mislim da sam bf6 recimo platio 80 eura, elden ring također ? resident evil je 80 eura, nba, fifa što već.... Nije to baš neki novi standard za AAA igre, barem na ps5.

Da, na playki samo, na drugim platformama je uglavnom 70€. 

16 godina
Hexfire kaže...

Nebi rekao da je GTA idealna igra koju drugi mogu koristiti kao izliku za povećanje cijene. Svaka igra koja bude vani za 80 eura će automatski biti uspoređivana sa GTA, a to nitko ne želi jer je teško dostići standard koji Rockstar isporučuje. GTA 6 će koštati 2-3 milijarde za izradu. To drugi jednostavno ne mogu pratiti, a kad bi stavili istu cijenu svi bi ih uspoređivali sa GTA i popljuvali. Pogotovo open world igre.

15 godina
Sony PlayStation 5

Nikakvih pre-ordera neće biti sa moje strane, a sad dok vidim cijenu i ciganjenje oko no-disc releasea, nema dragog boga da bude preordera.

Ili smanjite cijenu digitalih verzija i omogućite prodaju kao Nintendo, ili izdajte i disc kao i do sad...Zato i ja ciganim s Indijskim cijanama/accountom, primoran sam kontrirati njihovom ciganjenju, tako da...

Čekat će se svakako, no možda ima nade za nas koji nismo totalne ovce i ne popušim sve kaj nam serviraju: Disc release u 12. mjesecu

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Promster kaže...

Nikakvih pre-ordera neće biti sa moje strane, a sad dok vidim cijenu i ciganjenje oko no-disc releasea, nema dragog boga da bude preordera.

Ili smanjite cijenu digitalih verzija i omogućite prodaju kao Nintendo, ili izdajte i disc kao i do sad...Zato i ja ciganim s Indijskim cijanama/accountom, primoran sam kontrirati njihovom ciganjenju, tako da...

Čekat će se svakako, no možda ima nade za nas koji nismo totalne ovce i ne popušim sve kaj nam serviraju: Disc release u 12. mjesecu

Ne kuzim ovo ''nismo totalne ovce''. Kaj ti tocno znaci disc ili digitalna verzija ako je ovo igra koja se igra godinama unaprijed? 

Kupis digitalnu i igras najnormalnije. Kasnije ako ti bas trebab za kolekciju, pronade se disc verzija za neke sitne novce pa imas i to.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
Promster kaže...

A jeste dosadni s tim nazivanjem ljudi svakakvim imenima. Nedaj Bože da netko ima nekakvu zabavu u životu i nešto čemu se veseli, automatski je ovca. Eto ti koji kupiš igru mjesec dana kasnije ćeš spasiti industriju, drugi su svi ovce.

18 godina
antimadridista kaže...

A jeste dosadni s tim nazivanjem ljudi svakakvim imenima. Nedaj Bože da netko ima nekakvu zabavu u životu i nešto čemu se veseli, automatski je ovca. Eto ti koji kupiš igru mjesec dana kasnije ćeš spasiti industriju, drugi su svi ovce.

Pričekajmo da izađe, pa kad vidimo na koliko FPSa radi onda ćemo pričati o zabavi i veselju :-)

Ja ću pričekati PC release svakako.

15 godina
Sony PlayStation 5

A gledajte, svatko svojim novcem ima pravo raspolagati kak želi, svima su ruke slobodne da rade kaj žele...Meni osobno nije racionalno raditi pre-ordere za stvari čija je dostupnost beskonačna, neće ponestat igre...Ili platiti na sljepo da igraš 3 dana prije ostalih, itd itd...Imajmo na umu da od ove igre nismo vidjeli baš ništa, nikakav gameplay, ne znam po kojim kriterijima uopće tu prosuditi dal uzeti pre-order ili ne (znam ovo je R*, ali i drugi su sjebali)...

A to da su gameri ovce, jesu...Da nisu nebi industrija ovakva bila, samo live service, samo ono kaj je trendy...Budžeti ogromni, a ni pola nije potrošeno na development, već na marketing...Tako da se do što više ljudi dopre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Promster kaže...

A gledajte, svatko svojim novcem ima pravo raspolagati kak želi, svima su ruke slobodne da rade kaj žele...Meni osobno nije racionalno raditi pre-ordere za stvari čija je dostupnost beskonačna, neće ponestat igre...Ili platiti na sljepo da igraš 3 dana prije ostalih, itd itd...Imajmo na umu da od ove igre nismo vidjeli baš ništa, nikakav gameplay, ne znam po kojim kriterijima uopće tu prosuditi dal uzeti pre-order ili ne (znam ovo je R*, ali i drugi su sjebali)...

A to da su gameri ovce, jesu...Da nisu nebi industrija ovakva bila, samo live service, samo ono kaj je trendy...Budžeti ogromni, a ni pola nije potrošeno na development, već na marketing...Tako da se do što više ljudi dopre.

Ne pričam konkretno da si u krivu što se tiče preordera (neću ni ja napraviti preorder) nego kad si napisao da ćeš kupiti u 12. mjesecu ako izađe disk verzija. Kao da to nešto mijenja realno kupiti igru mjesec dana nakon izlaska ili prije, da su drugi ovce a ti ne. Igra će vjerojatno izaći za PC godinu dana kasnije u isključivo digitalnom obliku kao i svaka druga. Ne kužim koja je razlika digitalna iga na PS5 ili na Steamu.

18 godina
antimadridista kaže...

Ne pričam konkretno da si u krivu što se tiče preordera (neću ni ja napraviti preorder) nego kad si napisao da ćeš kupiti u 12. mjesecu ako izađe disk verzija. Kao da to nešto mijenja realno kupiti igru mjesec dana nakon izlaska ili prije, da su drugi ovce a ti ne. Igra će vjerojatno izaći za PC godinu dana kasnije u isključivo digitalnom obliku kao i svaka druga. Ne kužim koja je razlika digitalna iga na PS5 ili na Steamu.

Dosta velika, što u cijeni, što u karakteristikama, što u dugovječnosti.

S druge strane Steam verzija neće imati family sharing jer se veže na Rockstar account (isto kao i GTA V), tako da će se morati kupiti nekoliko puta ako želi više ljudi u kućanstvu igrati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2026 15:45 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Dosta velika, što u cijeni, što u karakteristikama, što u dugovječnosti.

S druge strane Steam verzija neće imati family sharing jer se veže na Rockstar account (isto kao i GTA V), tako da će se morati kupiti nekoliko puta ako želi više ljudi u kućanstvu igrati.

Kad pričamo o cijeni, nadam se ne uspoređujemo kruške i jabuke nego direktna usporedba. Koliko vidim nove AAA igre na Steamu izlaze po cijeni 70€ dakle isto kao na PSN-u. GTA je iznimka a ne pravilo i vjerojatno će i na PC-u koštati 10€ više nego drige igre.

15 godina
GTA5 na steamu trenutno 30 eur, na PS storeu 20 eur (I dostupna uz PS Plus pretplatu), tak da ti teza ne stoji.

Uz to na temu trajnosti - za PC isto prodaju enchanced verziju kako prodaju i PS5 verziju, nisu samo patchirali postojeću
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2026 16:01 (Chronosus).
15 godina
antimadridista kaže...

Steam tj. PC gaming je skroz druga 'kultura', i ne možeš sad oduzeti ljudima nekaj kaj su imala desetljećima, tj. možeš ali naravno da će se dić buna.

A druga još bitnija stvar, na PCu imaš opcija kolko želiš, Steam, Epic, GoG, itd... Fizičke kopije na PSu možeš kupiti u 300 dućana, loviti propuste ili bilo kaj, jednom kad bude PSN store only, gdje će imati monopol i full kontrolirati cijene, bit će ili kupi ako želiš ili mrš...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice