Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.694
|
čitano: 8.200.063
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
Hrža kaže...
Hexfire kaže...

Pa ne baš, zasad je koliko znam Mario Kart World dolazio za 79,99€ i još par drugih manje bitnih. Ostali su ostali na 69,99€ za base verzije.

Ali sad nakon ovoga će sigurno i drugi dići cijenu i to će postati novo normalno. I to se fino digne fiksno za 10 EUR, nikakvi postotci ili slično. Valjda da je nama kupcima lakše. 

Trebao bih provjeriti, ali mislim da sam bf6 recimo platio 80 eura, elden ring također ? resident evil je 80 eura, nba, fifa što već.... Nije to baš neki novi standard za AAA igre, barem na ps5.

Da, na playki samo, na drugim platformama je uglavnom 70€. 

16 godina
Hexfire kaže...

Pa ne baš, zasad je koliko znam Mario Kart World dolazio za 79,99€ i još par drugih manje bitnih. Ostali su ostali na 69,99€ za base verzije.

Ali sad nakon ovoga će sigurno i drugi dići cijenu i to će postati novo normalno. I to se fino digne fiksno za 10 EUR, nikakvi postotci ili slično. Valjda da je nama kupcima lakše. 

Nebi rekao da je GTA idealna igra koju drugi mogu koristiti kao izliku za povećanje cijene. Svaka igra koja bude vani za 80 eura će automatski biti uspoređivana sa GTA, a to nitko ne želi jer je teško dostići standard koji Rockstar isporučuje. GTA 6 će koštati 2-3 milijarde za izradu. To drugi jednostavno ne mogu pratiti, a kad bi stavili istu cijenu svi bi ih uspoređivali sa GTA i popljuvali. Pogotovo open world igre.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
Sony PlayStation 5

Nikakvih pre-ordera neće biti sa moje strane, a sad dok vidim cijenu i ciganjenje oko no-disc releasea, nema dragog boga da bude preordera.

Ili smanjite cijenu digitalih verzija i omogućite prodaju kao Nintendo, ili izdajte i disc kao i do sad...Zato i ja ciganim s Indijskim cijanama/accountom, primoran sam kontrirati njihovom ciganjenju, tako da...

Čekat će se svakako, no možda ima nade za nas koji nismo totalne ovce i ne popušim sve kaj nam serviraju: Disc release u 12. mjesecu

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Promster kaže...

Nikakvih pre-ordera neće biti sa moje strane, a sad dok vidim cijenu i ciganjenje oko no-disc releasea, nema dragog boga da bude preordera.

Ili smanjite cijenu digitalih verzija i omogućite prodaju kao Nintendo, ili izdajte i disc kao i do sad...Zato i ja ciganim s Indijskim cijanama/accountom, primoran sam kontrirati njihovom ciganjenju, tako da...

Čekat će se svakako, no možda ima nade za nas koji nismo totalne ovce i ne popušim sve kaj nam serviraju: Disc release u 12. mjesecu

Ne kuzim ovo ''nismo totalne ovce''. Kaj ti tocno znaci disc ili digitalna verzija ako je ovo igra koja se igra godinama unaprijed? 

Kupis digitalnu i igras najnormalnije. Kasnije ako ti bas trebab za kolekciju, pronade se disc verzija za neke sitne novce pa imas i to.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
Promster kaže...

A jeste dosadni s tim nazivanjem ljudi svakakvim imenima. Nedaj Bože da netko ima nekakvu zabavu u životu i nešto čemu se veseli, automatski je ovca. Eto ti koji kupiš igru mjesec dana kasnije ćeš spasiti industriju, drugi su svi ovce.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
17 godina
antimadridista kaže...

A jeste dosadni s tim nazivanjem ljudi svakakvim imenima. Nedaj Bože da netko ima nekakvu zabavu u životu i nešto čemu se veseli, automatski je ovca. Eto ti koji kupiš igru mjesec dana kasnije ćeš spasiti industriju, drugi su svi ovce.

Pričekajmo da izađe, pa kad vidimo na koliko FPSa radi onda ćemo pričati o zabavi i veselju :-)

Ja ću pričekati PC release svakako.

15 godina
Sony PlayStation 5

A gledajte, svatko svojim novcem ima pravo raspolagati kak želi, svima su ruke slobodne da rade kaj žele...Meni osobno nije racionalno raditi pre-ordere za stvari čija je dostupnost beskonačna, neće ponestat igre...Ili platiti na sljepo da igraš 3 dana prije ostalih, itd itd...Imajmo na umu da od ove igre nismo vidjeli baš ništa, nikakav gameplay, ne znam po kojim kriterijima uopće tu prosuditi dal uzeti pre-order ili ne (znam ovo je R*, ali i drugi su sjebali)...

A to da su gameri ovce, jesu...Da nisu nebi industrija ovakva bila, samo live service, samo ono kaj je trendy...Budžeti ogromni, a ni pola nije potrošeno na development, već na marketing...Tako da se do što više ljudi dopre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Promster kaže...

A gledajte, svatko svojim novcem ima pravo raspolagati kak želi, svima su ruke slobodne da rade kaj žele...Meni osobno nije racionalno raditi pre-ordere za stvari čija je dostupnost beskonačna, neće ponestat igre...Ili platiti na sljepo da igraš 3 dana prije ostalih, itd itd...Imajmo na umu da od ove igre nismo vidjeli baš ništa, nikakav gameplay, ne znam po kojim kriterijima uopće tu prosuditi dal uzeti pre-order ili ne (znam ovo je R*, ali i drugi su sjebali)...

A to da su gameri ovce, jesu...Da nisu nebi industrija ovakva bila, samo live service, samo ono kaj je trendy...Budžeti ogromni, a ni pola nije potrošeno na development, već na marketing...Tako da se do što više ljudi dopre.

Ne pričam konkretno da si u krivu što se tiče preordera (neću ni ja napraviti preorder) nego kad si napisao da ćeš kupiti u 12. mjesecu ako izađe disk verzija. Kao da to nešto mijenja realno kupiti igru mjesec dana nakon izlaska ili prije, da su drugi ovce a ti ne. Igra će vjerojatno izaći za PC godinu dana kasnije u isključivo digitalnom obliku kao i svaka druga. Ne kužim koja je razlika digitalna iga na PS5 ili na Steamu.

17 godina
antimadridista kaže...

Ne pričam konkretno da si u krivu što se tiče preordera (neću ni ja napraviti preorder) nego kad si napisao da ćeš kupiti u 12. mjesecu ako izađe disk verzija. Kao da to nešto mijenja realno kupiti igru mjesec dana nakon izlaska ili prije, da su drugi ovce a ti ne. Igra će vjerojatno izaći za PC godinu dana kasnije u isključivo digitalnom obliku kao i svaka druga. Ne kužim koja je razlika digitalna iga na PS5 ili na Steamu.

Dosta velika, što u cijeni, što u karakteristikama, što u dugovječnosti.

S druge strane Steam verzija neće imati family sharing jer se veže na Rockstar account (isto kao i GTA V), tako da će se morati kupiti nekoliko puta ako želi više ljudi u kućanstvu igrati.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:45 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Dosta velika, što u cijeni, što u karakteristikama, što u dugovječnosti.

S druge strane Steam verzija neće imati family sharing jer se veže na Rockstar account (isto kao i GTA V), tako da će se morati kupiti nekoliko puta ako želi više ljudi u kućanstvu igrati.

Kad pričamo o cijeni, nadam se ne uspoređujemo kruške i jabuke nego direktna usporedba. Koliko vidim nove AAA igre na Steamu izlaze po cijeni 70€ dakle isto kao na PSN-u. GTA je iznimka a ne pravilo i vjerojatno će i na PC-u koštati 10€ više nego drige igre.

15 godina
GTA5 na steamu trenutno 30 eur, na PS storeu 20 eur (I dostupna uz PS Plus pretplatu), tak da ti teza ne stoji.

Uz to na temu trajnosti - za PC isto prodaju enchanced verziju kako prodaju i PS5 verziju, nisu samo patchirali postojeću
Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:01 (Chronosus).
15 godina
antimadridista kaže...

Steam tj. PC gaming je skroz druga 'kultura', i ne možeš sad oduzeti ljudima nekaj kaj su imala desetljećima, tj. možeš ali naravno da će se dić buna.

A druga još bitnija stvar, na PCu imaš opcija kolko želiš, Steam, Epic, GoG, itd... Fizičke kopije na PSu možeš kupiti u 300 dućana, loviti propuste ili bilo kaj, jednom kad bude PSN store only, gdje će imati monopol i full kontrolirati cijene, bit će ili kupi ako želiš ili mrš...

17 godina
antimadridista kaže...

Kad pričamo o cijeni, nadam se ne uspoređujemo kruške i jabuke nego direktna usporedba. Koliko vidim nove AAA igre na Steamu izlaze po cijeni 70€ dakle isto kao na PSN-u. GTA je iznimka a ne pravilo i vjerojatno će i na PC-u koštati 10€ više nego drige igre.

Često je dosta velika razlika u cijeni na PSNu i Steamu, pogotovo na akcijama. A da ne spominjemo i alternativne storeove gdje možeš kupiti key (bez indijskih kombinacija).

Slao sam nedavno ovdje razlike u cijenama, pa neću ponovo gubit vrijeme.

Pričamo generalno koje su razlike PS5 vs Steam, a čak i da GTA 6 bude koštao 80€ na steamu sigurno ga neću toliko platiti.

16 godina
Promster kaže...
antimadridista kaže...

Steam tj. PC gaming je skroz druga 'kultura', i ne možeš sad oduzeti ljudima nekaj kaj su imala desetljećima, tj. možeš ali naravno da će se dić buna.

A druga još bitnija stvar, na PCu imaš opcija kolko želiš, Steam, Epic, GoG, itd... Fizičke kopije na PSu možeš kupiti u 300 dućana, loviti propuste ili bilo kaj, jednom kad bude PSN store only, gdje će imati monopol i full kontrolirati cijene, bit će ili kupi ako želiš ili mrš...

I na kraju se sve svede na to da imaš instalirano 6 launchera i na svakom od njih su danas igre na popustu u isto vrijeme skoro svaki put. Igram se dovoljno dugo na konzoli i na PC-u pa znam. Prije je bila veća razlika u cijeni, danas više manje sve poznatije igre koje su izašle unazad 5 godina koštaju isto na PSN-u koliko i na Steamu ili Epicu.

Ja osobno veliku razliku vidim jedino u starim igrama gdje je PC platforma bog i batina jer te igre možeš nabavito za sitniš i općenito rade bolje nego na modernim konzolama jer te stare igre nisu dobile update za PS5.

Konkretno za GTA 6, kad izađe na PC koštati će 80 eura. Eventualno ušparaš 10-ak eura kupovinom keya na nekim stranicama ali evo da hoću danas napraviti preorder na PS5, mogu kupiti 80€ PSN gift card za nekakvih 65 eura.

17 godina
Chronosus kaže...
GTA5 na steamu trenutno 30 eur, na PS storeu 20 eur (I dostupna uz PS Plus pretplatu), tak da ti teza ne stoji.

Uz to na temu trajnosti - za PC isto prodaju enchanced verziju kako prodaju i PS5 verziju, nisu samo patchirali postojeću

Što ćeš mi sad izvući jedan jedini primjer da mi pokopaš tvrdnju za koju svi znamo da je istina?

A ovo?

https://www.humblebundle.com/store/grand-theft-auto-v-enhanced

Ne pričam napamet, pa pratim tu "scenu" desetljećima.

A zbog toga što je Rockstar đubre pa naplaćuje više puta istu igru ne znači da su i svi ostali takvi.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:25 (Bitanga).
17 godina
Chronosus kaže...

Na Epicu se dijelila besplatno premium prije pet šest godina

GTAV: Premium Edition Available Free on the Epic Games Store Until May 21st - Rockstar Games

16 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Često je dosta velika razlika u cijeni na PSNu i Steamu, pogotovo na akcijama. A da ne spominjemo i alternativne storeove gdje možeš kupiti key (bez indijskih kombinacija).

Pričamo generalno koje su razlike PS5 vs Steam, a čak i da GTA 6 bude koštao 80€ na steamu sigurno ga neću toliko platiti.

Evo navesti ću zadnjih par kupovina koje sam imao na PSN-u. 
Resident Evil 4 remake - 17.99

NBA 2k26 - 19.99

Tony Hawk 1+2 - 12.99

Kingdom Come Deliverance 6.99

Ghost of Yotei - 70 (po izlasku)

Koliko bi realno jeftinije prošao na PC-u?

17 godina
antimadridista kaže...
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

NBA 2k26 - 19.99

Tony Hawk 1+2 - 12.99

Resident Evil 4 remake - 8,69 Buy Resident Evil 4 PC (Europe & UK) CD Key | Loaded

NBA 2k26 - 7.49 Buy NBA 2K26 Standard Edition PC CD Key | Loaded

Tony Hawk 1+2 - 11.79 Buy Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 Xbox (WW) CD Key | Loaded

Kingdom Come Deliverance besplatno Epic

Ghost of Yotei - nije izašao za PC, prvi dio je 25€ Buy Ghost of Tsushima DIRECTOR'S CUT PC CD Key | Loaded

17 godina
antimadridista kaže...

NBA 2k26 - 19.99

Tony Hawk 1+2 - 12.99

Ne uključujući Ghost of Yotei i TonyHawka, cca 20€ (čak i ne uzimajući u obzir da je KCD besplatno dijeljen).

Našao sam za 25€ vs tvojih 45€. EDIT: eto, forumaš je našao još jeftinije na drugom sajtu.

Ali glupo je izvodit zaključke na tako malom uzorku i sa tako već niskim akcijskim cijenama jer ćemo začas doći do indijskog storea i kupovanja bonova za wallet na akcijama.

A pogotovo nema smisla jer na jednoj platformi kupuješ neograničenu verziju igre, a ne onu predkonfiguriranu za jednu konzolu sa hardkodiranim ograničenjima na performanse.

Što je po meni čak i bitnije od same cijene. To je onaj drugi parametar u mom komentaru na koji se nije nitko osvrnuo - karakteristike.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 17:17 (Bitanga).
17 godina
Sony PlayStation 5

Evo dok se mučim naći playstation kodove za indiju 

2 0 hvala 0
14 godina
Netko je gore spomenuo Rockstar account, kako to utjece na PS Console sharing?

Hoce li moci GTA 6 funkcionirati da se podjeli igra na dvije konzole preko Console sharinga?

0 0 hvala 0
17 godina
Majesty kaže...
Netko je gore spomenuo Rockstar account, kako to utjece na PS Console sharing?

Hoce li moci GTA 6 funkcionirati da se podjeli igra na dvije konzole preko Console sharinga?

Pretpostavljam isto kao i RDR2. Linkaš Rockstar account ako već nisi i to je to. Console sharing bi trebao raditi pretpostavljam kao i da imaš više lokalnih usera, svaki se linka posebno sa svojim Rockstar accountom, a igra radi svima.

Na PCu nije bilo tako pa pretpostavljam da neće ni za GTA6.

17 godina
Bitanga kaže...
Chronosus kaže...

Što ćeš mi sad izvući jedan jedini primjer da mi pokopaš tvrdnju za koju svi znamo da je istina?

A ovo?

https://www.humblebundle.com/store/grand-theft-auto-v-enhanced

Ne pričam napamet, pa pratim tu "scenu" desetljećima.

A zbog toga što je Rockstar đubre pa naplaćuje više puta istu igru ne znači da su i svi ostali takvi.

Eno, počeo summer sale na Steamu, pogledaj sad cijenu GTA V :-)

14 godina
Gajotres kaže...

Evo dok se mučim naći playstation kodove za indiju 

Ja lagano odustajem, strpit ću se mjesec/dva dok svi napune zalihe u shopovima

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice