Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.976
|
čitano: 6.368.193
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony PlayStation 5
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Kao sto sam objasnio u prijasnjem postu,nije korisno samo za monitore kako si naveo i objasnio sam zasto zato sam napiso ne.

Ne planiram provjeravati tvoje tvrdnje, ali ok ako ti funkcionira super u te dvije igre. Može biti korisno.

Ali su i dalje glavni target gamerski PC monitori (uz gubitak VRRa) jer su oni dumbass ekrani koji ne rade ništa pametno osim što prikazuju ono što im se da na ulaz. Pa izlaz iz konzole mora biti točno takav.

Ovo što ti navodiš je "hack" uz nedostatak opcija u igri koji bi omogućili veći FPS uz manju rendering rezoluciju kako je još PS4 Pro radio.

Drugi benefit je jedino inherentni supersampling jer možeš renderirati u 4k pa prikazivati na 1440p da dobiješ bolji AA, ali ne vidim zašto bi to itko radio ako može prikazivati native 4k.

Kao što sam objasnio u prijašnjem postu, i dalje je bolje 4k HDR VRR TV i to treba biti target svim igrama. Nećemo se sad valjda vraćati u prošlost?

Tko želi neka ima opciju outputanja u 1440p i to je super, ali ne vidim se da to koristim na OLED TVu (uz hrpu potencijalnog downscaleanja i upscaleanja). 

Ja sto sam naveo je vrlo jasno....

Ps5 je do prije 2 dana podrzavao 1080p ili 4k u 120hz

XSX je podrzavao 1080p/1440p te 4k u 120hz

Ako si pokrenuo neku od igara koje sam naveo na Ps5 ona bi se rendala na 1080p i onda bi to tv upscalao na 4k dok bi se na XsX rendala na 1440p i sa toga upscalala na nativnu tv rezoluciju(4k) i razlika je svakako bila vidljiva.

Zato sam napisao da 1440p mode nije koristan samo za monitore kako si naveo.

Jeli sve jasno sad ili nastavljate sa stavljanjem prsta dolje i budalastinama?.

Edit

Sa DFa

1440p shows a clear advantage over 1080p rendering on a 4K screen

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 9:42 (MEGATAMA).
17 godina
MEGATAMA kaže...

1440p shows a clear advantage over 1080p rendering on a 4K screen

Pa igre još od PS4 Pro outputaju 4k rezoluciju na TV.

Samo jadne stare igre outputaju 1080p. Njima će pomoći, ako još usput podržavaju i novi feature PS5 i renderiranje u 1440p, što je mala vjerojatnost. S time da se 1080p jako dobro scalea na 4k, dok kod 1440p to nije slučaj, pa je prisutna dodatna zamućenost htio ti to ili ne.

Tako da je taj tvoj benefit minimalan u vjerojatno svega par igara.

Ne bih dalje ulazio u to, no činjenica je da je dobro imati tu opciju.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 10:04 (Bitanga).
12 godina
Sony PlayStation 5

Za sada mi jedna stvar nije jasna...

1440p na ps5 ne podrzava VRR ali posto u nasem slucaju ne igramo na monitorima nego na TVu koji sve upscala na 4k rezoluciju dali je onda VRR aktivan ako je interna reza 1440p a output 4k?....

Jucer kad sam testirao navedene igre game bar od televizora je prikazivao da je VRR aktivan.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

1440p na ps5 ne podrzava VRR ali posto u nasem slucaju ne igramo na monitorima nego na TVu koji sve upscala na 4k rezoluciju dali je onda VRR aktivan ako je interna reza 1440p a output 4k?....

Jucer kad sam testirao navedene igre game bar od televizora je prikazivao da je VRR aktivan.....

Kaže Eurogamer:

"Digital Foundry also notes that the firmware supports 120Hz at 1440p with either HDR or SDR, but not Variable Refresh Rate. "

Možda je DF u krivu? A možda ti uopće nije bio na 1440p :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 10:19 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Kaže Eurogamer:

"Digital Foundry also notes that the firmware supports 120Hz at 1440p with either HDR or SDR, but not Variable Refresh Rate. "

Možda je DF u krivu?

Svi pisu da ne podrzava VRR u 1440p i taj dio mi je jasan jer je to nativni output ali sta je sa situacijom kada mi spojimo Ps5 na nase olede gdje je output 4k nakon tv upscalanja?

I u konacnici ako je za Ps5 bitan taj nativni dio a ne nas output zasto mi u game baru pise da je VRR aktivan....

Ja to drzim na auto sto se tice rezolucija pa neka ps5 i tv sami odradjuju posao

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 10:22 (MEGATAMA).
17 godina
MEGATAMA kaže...

Svi pisu da ne podrzava VRR u 1440p i taj dio mi je jasan jer je to nativni output ali sta je sa situacijom kada mi spojimo Ps5 na nase olede gdje je output 4k nakon tv upscalanja?

I u konacnici ako je za Ps5 bitan taj nativni dio a ne nas output zasto mi u game baru pise da je VRR aktivan....

Ja to drzim na auto sto se tice rezolucija pa neka ps5 i tv sami odradjuju posao

Teško je reći, možda je bug u LG firmwareu, možda PS5 emitira da je VRR uključen, a nije.

3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Zna li mozda neko zasto mi igrica koci na ovim postavkama, jednostavno nije tako fluidna kao prije, od kako je bio update za 1440p u igri se osjeti lag. U pitanju je monitor samusng odyssey g5

0 0 hvala 0
12 godina
ps_gamer kaže...

Zna li mozda neko zasto mi igrica koci na ovim postavkama, jednostavno nije tako fluidna kao prije, od kako je bio update za 1440p u igri se osjeti lag. U pitanju je monitor samusng odyssey g5

Koja igra?

Ako je u pitanju unlockan framerate onda ti je tu odgovor jer nema VRRa.

3 godine
neaktivan

U pitanju je Call of Duty Warzone

12 godina
ps_gamer kaže...

U pitanju je Call of Duty Warzone

Pretpostavljam na framerate modu tojest 120hz?

3 godine
neaktivan

Jeste, na 120Hz

12 godina
ps_gamer kaže...

Jeste, na 120Hz

Ako stavis na 1080p ili 4k VRR ce ti bit aktivan,na zalost za sad podrska za 1440p rezu je bez VRRa.....gsync/freesync ako mozda ne znas sto je VRR.

17 godina
Sony PlayStation 5

Ne vidim kako bi nedostatak VRRa utjecao na perfomanse i fluidnost.

Utječe samo na pojavu tearinga kad FPS skoči iznad 120 ako nije limitiran.

A i koliko vidim ionako nije ni spojen sa hdmi 2.1.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 21:57 (Bitanga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

Jel ubo ko Steelrising?

0 0 hvala 0
10 godina
Stigao SSD 💙
Moj PC  
15 0 hvala 0
17 godina
Gogy7 kaže...
Stigao SSD 💙

od kud? kolko šoldi?

10 godina
Mediamarkt Njemačka, 210€ 2TB
3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Zna li neko, posto imam DE account a zivim u BiH i ne mogu placati svojom karticom na PS store-u, ako spojim karticu na paypal da li cu onda moci placati na PS Store-u??

0 0 hvala 1
11 godina
ps_gamer kaže...

Zna li neko, posto imam DE account a zivim u BiH i ne mogu placati svojom karticom na PS store-u, ako spojim karticu na paypal da li cu onda moci placati na PS Store-u??

Mozda ti pomogne, dok ti se netko drugi ne javi!

Mozes dodati paypal karticu pa ako ide i mozes kupovati onda je Ok, ako ne onda je povuces tj izbrises! Ako ti se zuri! ✌️Sad vidim da HR, BiH, itd,  osim slovenije ne podrzava paypal placanje. 

Svejedno bi pokuso np, mozda lista nije osvijezena.

paypal-payment

Odmori u Istini! :-)
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2022 1:41 (veseli007).
15 godina
ps_gamer kaže...

Kupi kartice za njemacku na enebi ili cdkeys

12 godina
Football Manager 23 dolazi na PlayStation.😃😃😃
In Dreams: https://www.youtube.com/watch?v=Q5ntFAqhK5M

1 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Primijetio sam i na svom ps5 da čujem to neko zujanje, vjerojatno coil whine... Kad je baš nešto skroz tih zvuk u igri čuje se dosta, ali kad su bilo kakvi zvukovi ne primjeti se.

Prešao Horizon forbidden West, pisao sam tu kako mi ovaj nastavak nije baš nešto, no dosta se popravila priča od sredine igre, dosta mi je zanimljivo bilo i dobre su mi i borbe sa strojevima... Malo je to sve overwhelming u početku, prepuno oružja, njihovi dodatci, traping, ali kad sam se navikao dobro je.. Sve u svemu super igra, malo da je kraća bi bilo dobro, neke misije su malo dosadne 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

FM nisam igrao dugo vremena. i bolje da nisam. na prijasnje naslove samo satro previse vremena.

super za igrat uz gledanje neke serije ;D

17 godina
maxy0 kaže...

Primijetio sam i na svom ps5 da čujem to neko zujanje, vjerojatno coil whine... Kad je baš nešto skroz tih zvuk u igri čuje se dosta, ali kad su bilo kakvi zvukovi ne primjeti se.

Prešao Horizon forbidden West, pisao sam tu kako mi ovaj nastavak nije baš nešto, no dosta se popravila priča od sredine igre, dosta mi je zanimljivo bilo i dobre su mi i borbe sa strojevima... Malo je to sve overwhelming u početku, prepuno oružja, njihovi dodatci, traping, ali kad sam se navikao dobro je.. Sve u svemu super igra, malo da je kraća bi bilo dobro, neke misije su malo dosadne 

Da, pred sredinu se malo popravi, al priča mi nekak prebrzo završi nakon tolko uvoda. I opet su ostavili prostora za nastavak.

Al i dalje me nervira previše materijala i previše nepotrebnog craftinga. Ono, ženska može nosit 12 ovih strela, i 30 drugih strela i ovo ono, ali zato može nositi neograničeno oružja u svim oblicima i veličinama.

Taj inventory im je i dalje bolna točka iako je sad puno bolji nego u prvom dijelu.

I talent tree je potpuno nepotreban. Nisam koristio 95% tih stvari u normalnoj težini igre.

13 godina
Najaviše upravo Assassin's Creed: Ghost of Tsushima. Ok, ne zove se tako, ali je u Japanu i mahat će se vjerojatno katanama.

Sad jedino to čekam, ovaj Mirage sam već zaboravio. Kad izlazi? Ne zna se.
Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Q-Tip kaže...
Najaviše upravo Assassin's Creed: Ghost of Tsushima. Ok, ne zove se tako, ali je u Japanu i mahat će se vjerojatno katanama.

Sad jedino to čekam, ovaj Mirage sam već zaboravio. Kad izlazi? Ne zna se.

Odigrao si to, bez brige :D

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2022 23:07 (Santana).
9 godina
Ima nesto u tom hdz-u... ;)

Kad je prvi dio izasao, ignorirao sam ga dosta dugo, iako sam ga mogao skinuti besplatno (khm,khm).

Tamo neka igra gdje ubijas neke robote, pravo bezveze....

Jedan dan, poceo igrati, navukao se kao na crack..... Nikad pustiti.

Ista situacija je s drugim dijelom. Kao, prvo je skup, pa nitko ne prodaje, sad je vec razumna cijena (rabljeno naravno), ali opet.... Nista me ne vuce..... A znam da ce biti odlicno kad jednom pocmem....

Sta ti je coek....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Sta se moze postic uz pametno dizajniran hardver i softver koji to zna iskoristit.....

Od Spidermana 2 ocekujem nista manje od nevidjenog spektakla bilo da se radi o ostalim konzolama ili high end pc gamingu.

Ako pogledate cjelu analizu dobit cete dobru sliku o tome zasto je Ps5 dizajniran tako kako jeste,pogotovo ssd dio.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Gogy7 kaže...
Mediamarkt Njemačka, 210€ 2TB

Sad je 1tb 190eu a 2tb 350eu dobro smo ulovili 🥂🥂🥂

10 godina
Vi koji igrate na 1440p monitorima,
VRR nije podrzan na toj rezoluciji pa odaberite 4k rezoluciju koja ce biti down scaled na 1440p i radit ce vam VRR. Tako da iako imate 1440p ostavite rezoluciju na automatic. Ako rucno odaberete 1440p nece vam raditi VRR.
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice