Kao sto sam objasnio u prijasnjem postu,nije korisno samo za monitore kako si naveo i objasnio sam zasto zato sam napiso ne.
Ne planiram provjeravati tvoje tvrdnje, ali ok ako ti funkcionira super u te dvije igre. Može biti korisno.
Ali su i dalje glavni target gamerski PC monitori (uz gubitak VRRa) jer su oni dumbass ekrani koji ne rade ništa pametno osim što prikazuju ono što im se da na ulaz. Pa izlaz iz konzole mora biti točno takav.
Ovo što ti navodiš je "hack" uz nedostatak opcija u igri koji bi omogućili veći FPS uz manju rendering rezoluciju kako je još PS4 Pro radio.
Drugi benefit je jedino inherentni supersampling jer možeš renderirati u 4k pa prikazivati na 1440p da dobiješ bolji AA, ali ne vidim zašto bi to itko radio ako može prikazivati native 4k.
Kao što sam objasnio u prijašnjem postu, i dalje je bolje 4k HDR VRR TV i to treba biti target svim igrama. Nećemo se sad valjda vraćati u prošlost?
Tko želi neka ima opciju outputanja u 1440p i to je super, ali ne vidim se da to koristim na OLED TVu (uz hrpu potencijalnog downscaleanja i upscaleanja).
Ja sto sam naveo je vrlo jasno....
Ps5 je do prije 2 dana podrzavao 1080p ili 4k u 120hz
XSX je podrzavao 1080p/1440p te 4k u 120hz
Ako si pokrenuo neku od igara koje sam naveo na Ps5 ona bi se rendala na 1080p i onda bi to tv upscalao na 4k dok bi se na XsX rendala na 1440p i sa toga upscalala na nativnu tv rezoluciju(4k) i razlika je svakako bila vidljiva.
Zato sam napisao da 1440p mode nije koristan samo za monitore kako si naveo.
Jeli sve jasno sad ili nastavljate sa stavljanjem prsta dolje i budalastinama?.
Edit
Sa DFa
1440p shows a clear advantage over 1080p rendering on a 4K screen