Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.421
|
čitano: 6.996.024
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...
Ok doći igra na PC nakon što je 5 godina na PS-u. Sljedeći God Of War bi trebao igrati taman negdje oko 2028. godine.

Razumijem da nekima to ne igra ulogu ali većini ljudi igra. U 4-5 godina koliko te igre čekaju na PC release, dosta toga u gamingu se promijeni i te igre već postaju u neku ruku zastarjele. Spiderman 2 će već biti blizu izlaska na konzolama kad ovaj prvi koji je izašao 2018. dođe na PC.
Da se razumijemo, meni je drago da će više igrača moći igrati tu igru i nije samo limitirana na jednu platformu. Ali ovo će nastaviti biti politika Sonya, sve 1st party Sony igre će dolaziti na PC tek godinama nakon što budu na njihovoj platformi.

Pa nije to neki problem. jer cijelo vrijeme na PC izlaze XBOX ekskluzive, multiplatformski naslove te PC ekskluzive a tu je emulator za switch igre. Tak da je nemoguće imati toliko vremena i izgrati sve što vrijedi. Čekatnje u takvom okruženju meni nije nikakav problem.

Da sam znao prije tri godine da će spiderman i ostale ekskluzive dolaziti na PC, nebi nikda kupio PS4. Istina kupio, odigrao i sve prodao dalje, tak da nije nikakav gubitak ali mogao sam sve to odigrati duplo kvalitetnije, jer igre danas sve sporije zastarjevaju, ako uopće po pitanju prezentacije priče, fizike, grafike...

Jedina igra koja je nešto opipljivo napravila po pitanju fizike je Control, grafika je odlična i u igrama starim 6-7 godina, a podignuti se može debelo što službenim patchevima što neslužbenim modovima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2022 8:43 (forumaš).
13 godina
Sony PlayStation 5

Ovo sam profulao ili nisu istaknuli,jos jedna igra koja donosi quality 40fps i VRR mode tojest unlockani uz VRR.

Nadam se da ovo postaje pravilo za Sony igre.

Additionally, there’s a new Herbalist vendor who sells animal parts, and we’ve revamped Temporal Anti-Aliasing to improve the visual fidelity of our Performance mode on PS5 and rendering on PS4 Pro. We’re already working on an upcoming patch which will include VRR support and a 40FPS Mode, so stay tuned for more.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ovo sam profulao ili nisu istaknuli,jos jedna igra koja donosi quality 40fps i VRR mode tojest unlockani uz VRR.

Additionally, there’s a new Herbalist vendor who sells animal parts, and we’ve revamped Temporal Anti-Aliasing to improve the visual fidelity of our Performance mode on PS5 and rendering on PS4 Pro. We’re already working on an upcoming patch which will include VRR support and a 40FPS Mode, so stay tuned for more.

Sve si napisao ali nisi koja je igra u pitanju.

13 godina
gamex1423 kaže...
MEGATAMA kaže...

Sve si napisao ali nisi koja je igra u pitanju.

Horizon Forbiden West.

4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pozdrav,

S obzirom da neki od nas koriste us account, zanima me nakon koliko se moze ocekivati ponuda keyeva po manjoj cijeni od sluzbenih na stranicama cdkeys i slicne, za ps plus extra i premium?

0 0 hvala 0
15 godina

to ti je najbolje pratiti ovdje

https://gocdkeys.com/

https://www.g2a.com/

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
4 godine
neaktivan

Hvala.

Ali me zanima je li realno očekivati kodove s nižim cijenama odmah ili tek nakon nekog vremena?

3 godine
neaktivan
HCMAA kaže...

Spider-Man Remastered i Miles Morales dolaze na PC

Zanimljivo da dolazi na PC iako je Insomniac Games govorio 2017. i 2020. da Spider-Man nikada nece doci na PC

"it will never appear on Xbox or PC. It's a permanent PS4 exclusive publisher by Sony Interactive Entertainment"

https://twitter.com/insomniacgames/status/879913482845511681

"it's exclusive to PlayStation so it won't be coming to PC."

https://twitter.com/insomniacgames/status/1255271339000283138

3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Sony je potvrdio da je nakon 18 mjeseci prodano 20 miliona PS5. Ovo je impresivna brojka unatoc nestasici cipova koja bi mogla potrajati negdje do 2024.

https://www.gamesindustry.biz/articles/2022-06-03-playstation-5-sales-reach-20-million-worldwide

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Dali je na kraju potvrdjeno da AMD FSR 2.0 stize na Ps5 ili ne?...

AMD jos nije potvrdio da AMD FSR 2.0 stize za PS5, za sada AMD FSR 2.0 u potpunosti podrzava XSX/XSS osim PC-a

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2022 21:22 (Swordfighter).
15 godina
Swordfighter kaže...
HCMAA kaže...

Spider-Man Remastered i Miles Morales dolaze na PC

Zanimljivo da dolazi na PC iako je Insomniac Games govorio 2017. i 2020. da Spider-Man nikada nece doci na PC

"it will never appear on Xbox or PC. It's a permanent PS4 exclusive publisher by Sony Interactive Entertainment"

https://twitter.com/insomniacgames/status/879913482845511681

"it's exclusive to PlayStation so it won't be coming to PC."

https://twitter.com/insomniacgames/status/1255271339000283138

da sada je sony odlucio platit konverziju i izdat igru za PC i to je to.

vjerovatno ce konzole izumrijet sa ovim pristupom... sve je to novac. na kraju su konzole za ekskluzive kojih ce bit sve manje i manje koliko vidim.

15 godina
lovropg kaže...

Hvala.

Ali me zanima je li realno očekivati kodove s nižim cijenama odmah ili tek nakon nekog vremena?

realno je ocekivat. dal ce bit vrijeme ce pokazat

15 godina
Svašta. Pa pogledaj brojke i usporedi za nove igre u koliko se kopija prodaju igre na konzolama, a koliko na PC-u. Konzole neće izumrijeti jer prosječan casual igrač će uvijek birati konzolu. PC je uvijek bio za biranu publiku što se tiče gaminga. Mislim da je to svima jasno.

Misliš da se prosječnom igraču ili roditelju koji želi kupiti djetetu komad hardvera za igranje da zajebavati sa grafičkim karticama, driverima itd?
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2022 11:22 (antimadridista).
17 godina
antimadridista kaže...
Svašta. Pa pogledaj brojke i usporedi za nove igre u koliko se kopija prodaju igre na konzolama, a koliko na PC-u. Konzole neće izumrijeti jer prosječan casual igrač će uvijek birati konzolu. PC je uvijek bio za biranu publiku što se tiče gaminga. Mislim da je to svima jasno.

Misliš da se prosječnom igraču ili roditelju koji želi kupiti djetetu komad hardvera za igranje da zajebavati sa grafičkim karticama, driverima itd?

Prosječni casual igrač  je danas na mobitelima i zato se gaming tržište sve više okreče prema njima. To ne znači da će PC ili konzole izumrijeti kao gaming platforma, ali će mnogi naslovi početi sve više izlaziti za mobilno tržište.

To se vidi po ulaganjima koje rade svi veči igrači danas na gaming tržištu.

BF3:fluffy_inside
15 godina
Mobitel ne vidim kao rješenje za igranje nekih AAA igara. Kontrole su veliki problem, malen ekran itd. Jedino ako pričamo o tome da će se i same igre promijeniti iz temelja.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Hrpa "misljenja" i nista vise.

X series ima najmanje ekskluziva ikad tojest nista skoro pa ni ne izlazi da se moze smatrat ekskluzivom pa tvrde da im je ovo najbrze prodavana konzola ikad....toliko o raznim misljenjima ovdje.

Ps5 se prodao 20+ milijuna i prodao bi se vise da se konzola moze kupit u ijednoj trgovini.

Pc komponente su i dalje skupe preskupe ali najgore je sto rade sa softverom,naprimjer Halo Infinite i FHZ5 koji na XsX rade fantasticno day one a na pcu su rijesili microstuttering tek nedavno.

Ja imam rtx3080 pa biram te igre igrat na XsX jer rade kako treba,sta mislite kakav ce izbor bit nekome tko treba za XsX dat 499eu a za rtx3080 1000+ eura plus sve ostale komponente?.....

Moj PC  
0 1 hvala 0
5 godina
neaktivan
Swordfighter kaže...
MEGATAMA kaže...

Dali je na kraju potvrdjeno da AMD FSR 2.0 stize na Ps5 ili ne?...

AMD jos nije potvrdio da AMD FSR 2.0 stize za PS5, za sada AMD FSR 2.0 u potpunosti podrzava XSX/XSS osim PC-a

Koliko znam nadolazeca igra Forspoken podrzava FSR 2.0 a izlazi na PS5, nisam siguran za PC ali za xbox nema najave.

17 godina
antimadridista kaže...

Prosječni roditelj će kupiti djetetu prvo računalo jer mu treba za maltene sve vezano uz školu, a usput i za igranje. I to ne samo jedan, nego svako dijete ima maltene svoj PC.

Konzola je tu ekstra trošak, i stoji spojena na obično jedan TV ili dva TVa u kući.

Ne znam nikog tko ima stariju djecu, a da ima samo konzolu, a niti jedan PC.

20 milijuna PS5 u cijelom svijetu je ništa, u dvije godine.

Barem toliko ako ne i više ima PCa samo Hrvatskoj :-)

Naravno, nema toliko PCa koji mogu vrtiti Spidermana, ali tu ti pada priča u vodu o zajebanciji s driverima, jer svatko tko ima PC se zajebava s driverima.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Prosječni roditelj će kupiti djetetu prvo računalo jer mu treba za maltene sve vezano uz školu, a usput i za igranje. I to ne samo jedan, nego svako dijete ima maltene svoj PC.

Konzola je tu ekstra trošak, i stoji spojena na obično jedan TV ili dva TVa u kući.

Ne znam nikog tko ima stariju djecu, a da ima samo konzolu, a niti jedan PC.

20 milijuna PS5 u cijelom svijetu je ništa, u dvije godine.

Barem toliko ako ne i više ima PCa samo Hrvatskoj :-)

Naravno, nema toliko PCa koji mogu vrtiti Spidermana, ali tu ti pada priča u vodu o zajebanciji s driverima, jer svatko tko ima PC se zajebava s driverima.

nemojte pricat konkretno ono sto ne poznajete.

to smo mi balkanci imamo 4 tva u 4 laptopa il PCa da svatko ima svoj to tako nije vani. 

sin mi ide u skolu. tu djeca niti nisu znala sto je God Of War dok on nije dosao. ako imaju ps4 igraju uglavnom ono sto je free online. pc imaju i igradju ako im ima brat ili se ima radi drugih stvari.

kupuje se uglavnom nintendo i super mario. a ima se jedan tv u dnevnom. i jedan lapotp ili komp na sve. osim ako stvarno potrebe ne zahtjevaju nesto drugo.

normalno nece nista u potpusnoti izumrijet. al recimo u hr svatko sastavlja sam svoj PC, dok se u njemackoj ugalvnom prodaju gotove konfiguracije odnosno "Berand name" racunala.

tableti ce svejedno zamjenit laptope. imam 2 Ipad proa 13 i 1 ipad pro 11. drugi sam prodao.  i ovo ce se desit u 5 do 10 godina 100%.

tableti su zvijer. a kada industrija odluci da i gdje im pare lete to sto mi mislimo je nebitno.

igre za super nintendo je pravio team od 6 ljudi. danas ti za AAA naslov treba tim od 1000. troskovi su toliki da je tesko ocekivat uspijeh svakoga naslova.

svijet treba miliune ljudi kao mene da kupuju 10tak igara mjesecno i opet ne bi bilo dosta.

meni se PC namece sam po sebi kao ultimativna platforma. nisam napisao jedina niti najbolja. al se uglavnom na njemu sve rijesava. ne igraju svi samo FPS igre i da im treba graficka od 1000€. 

ja sam sa igrama od 5-6€ znao provest 10 puta vise vremena nego sa puno vise AAA naslova koje sam placao i po 70€. najvise radi digitalne trgovine koja je na PCu vec riejsena godinama. dok je to na konzolama jos uvijek sljetanje na mjesec.

regionalne podjele otvaranje laznih racuna i ne znam ni ja sta sve.

17 godina
Robert_84 kaže...

Sve si dobro rekao osim ovog da je vani normalno da postoji jedno računalo u obitelji i da smo mi balkanci predvodnici u broju računala i TVa po obitelji. Veću glupost nisam dugo čuo.

Pa ne pričamo o djeci od 5 godina koja nikad nisu čula za God of War. Danas uglavnom postoje realne potrebe da svako dijete ima svoje računalo, pogotovo smo to vidjeli u zadnjih 2 godine s online nastavom. A o studentima da i ne pričam.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2022 15:48 (Bitanga).
15 godina
Bitanga kaže...
Robert_84 kaže...

Sve si dobro rekao osim ovog da je vani normalno da postoji jedno računalo u obitelji i da smo mi balkanci predvodnici u broju računala i TVa po obitelji. Veću glupost nisam dugo čuo.

Pa ne pričamo o djeci od 5 godina koja nikad nisu čula za God of War. Danas uglavnom postoje realne potrebe da svako dijete ima svoje računalo, pogotovo smo to vidjeli u zadnjih 2 godine s online nastavom. A o studentima da i ne pričam.

da znam ti to temeljis na cemu. moj sin je 14 godina. a supruga je cistila po kucama..... pa sam to napisao iz iskustva. odnosno njenoga ili sinovoga...

a sam svercam sa laptopima i znam sta ljudi kupuju i traze. glavno da je laptop 300 € dal je od plastike il od aluminija je manje bitno.

normalno da netko tko se bavi 3D dizajnom ima odgovarajucu opremu. no da se ima 4 tva u kuci i 4 laptopa to vani nije standard. nikako

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2022 16:59 (Robert_84).
10 godina
To nigdje nije niti potreba, niti standard....

Kod nas je realnost, ali, mi smo bogata zemlja, logicno je da svaka prostorija ima tv, playstation, svaki clan kucanstva svoj mobitel, tablet, smartwatch, laptop, jedan gaming pc, 2-3 radna, te barem jedan server za drzanje torrent filmica i serija. ;)

Zezam se, ali da, siromasni i truli zapad se cesto iznenadi kad vidi prosjecnu rvacku kucu....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Vremena se mijenjaju i mislim da nikako nije moguče predvidjeti što če biti za 10 godina.

Za posao koristim tablet Yoga Tab 3 Pro 10" sa ugrađenim projektorom i baš sve radim na njemu.  Službeni kao ni privatni laptop ne palim nikako, prije koju godinu sam palio laptop kada sam trebao nešto printati ali sada i printere imamo u oblaku pa printamo direktno sa mobitela.  Ovako nešto je bilo nezamislivo prije 10 godina , još dok se sjetim smartphona sa 512 mb rama. 

1 0 hvala 0
17 godina
Robert_84 kaže...

da znam ti to temeljis na cemu. moj sin je 14 godina. a supruga je cistila po kucama..... pa sam to napisao iz iskustva. odnosno njenoga ili sinovoga...

a sam svercam sa laptopima i znam sta ljudi kupuju i traze. glavno da je laptop 300 € dal je od plastike il od aluminija je manje bitno.

normalno da netko tko se bavi 3D dizajnom ima odgovarajucu opremu. no da se ima 4 tva u kuci i 4 laptopa to vani nije standard. nikako

Ok, dosta relevantna statistika. Čišćenje po kućama (koliko, 100 kuća?) i švercanje laptopima za 300€. 

Situacija se zasigurno promijenila u zadnje dvije godine zbog Covida i rada od kuće, ali i trend je takav da svako dijete želi i ima potrebu za svojim PC-em.

Zbog čega bi se djeca i ostali ukućani svađali za kompjuter? Pa valjda se mogu priuštiti 2 računala.

No, moja poanta je samo bila da ćeš prije kupiti računalo nego konzolu (pogotovo ako želiš da djeca nešto pametno nauče raditi s računalima, a ne samo igrati se i biti consumeri) i da svako mlađe kućanstvo ima barem jedno računalo (a vjerojatno i više njih, jer kad kupiš novo računalo staro ne bacaš nego ga netko naslijedi).

Tako da priča o kupovanju konzole da se ne patiš s driverima ne drži vodu, jer su računala svuda oko nas.

Opet ponavljam, sa 20 milijuna prodanih PS5 nije se baš puno obitelji usrećilo, niti u Europi, a niti u svijetu, tako da zasigurno postoje alternativni načini igranja (PC-evi, stare konzole). 

I sad zamisli da imaš kod kuće jedan TV, jednu konzolu i nemaš PC, i da ti klinci stalno vise po tom jedinom TVu i stalno se ori zvuk klanja čudovišta. Vjerojatno je ok ako imaš tri posla pa niti nisi kod kuće.

Evo šta kažu britanci, još prije 2 godine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2022 18:38 (Bitanga).
15 godina
Bitanga kaže...
Robert_84 kaže...

Ok, dosta relevantna statistika. Čišćenje po kućama (koliko, 100 kuća?) i švercanje laptopima za 300€. 

Situacija se zasigurno promijenila u zadnje dvije godine zbog Covida i rada od kuće, ali i trend je takav da svako dijete želi i ima potrebu za svojim PC-em.

Zbog čega bi se djeca i ostali ukućani svađali za kompjuter? Pa valjda se mogu priuštiti 2 računala.

No, moja poanta je samo bila da ćeš prije kupiti računalo nego konzolu (pogotovo ako želiš da djeca nešto pametno nauče raditi s računalima, a ne samo igrati se i biti consumeri) i da svako mlađe kućanstvo ima barem jedno računalo (a vjerojatno i više njih, jer kad kupiš novo računalo staro ne bacaš nego ga netko naslijedi).

Tako da priča o kupovanju konzole da se ne patiš s driverima ne drži vodu, jer su računala svuda oko nas.

Opet ponavljam, sa 20 milijuna prodanih PS5 nije se baš puno obitelji usrećilo, niti u Europi, a niti u svijetu, tako da zasigurno postoje alternativni načini igranja (PC-evi, stare konzole). 

I sad zamisli da imaš kod kuće jedan TV, jednu konzolu i nemaš PC, i da ti klinci stalno vise po tom jedinom TVu i stalno se ori zvuk klanja čudovišta. Vjerojatno je ok ako imaš tri posla pa niti nisi kod kuće.

Evo šta kažu britanci, još prije 2 godine.

racunalo prije konzole 110%.... 

13 godina
Sony PlayStation 5

Mobitel+tablet+smart tv su zestoko istisnuli racunala iz domova.

Konzole su za gaming i radi toga ih kupujemo.

Hoces igrat upalis konzolu,surfat netom i socijalnim mrezama...mobitel,crtici za klince...teblet.

Nema tu vise previse svrhe za jedno a kamoli vise racunala po kuci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Hoces igrat upalis konzolu,surfat netom i socijalnim mrezama...mobitel,crtici za klince...teblet.

To su sve consumer aktivnosti, kao da si rekao čitanje stripova i lektire.

Već u višim razredima osnovne škole, računalo je must have. Čak je i u kurikulumu predviđena obrada Windowsa i Office alata. Normalni ljudi kupe računalo i ne kompliciraju previše oko toga. 

Samo još fali da se na natječaje za posao opet počnu javljati ljudi koji ne znaju koristiti računalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2022 20:51 (Bitanga).
10 godina
Lako za te sto se samo javljaju, veci problem su oni koji dobiju posao, a tipkaju s jednim prstom....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Već u višim razredima osnovne škole, računalo je must have. Čak je i u kurikulumu predviđena obrada Windowsa i Office alata. Normalni ljudi kupe računalo i ne kompliciraju previše oko toga. 

Samo još fali da se na natječaje za posao opet počnu javljati ljudi koji ne znaju koristiti računalo.

ja te moram pitati gdje ti radis, ja radim za TCS Deutschland, a sjedim u Hamburgu Allianz/Allianz Trade... imamo 1200 korisnika koji rade sluzbenu dokumentaciju za osiguranja kada se rade krediti te osiguranje istih...znaci ne allianz osiguranje vec nesto drugo. znaci svi manje vise imaju fakultet, a rade na racunalima od kad postoje. sad to sto je firma skrta i imamo HP G1,G2 i tu itamo neki G5 u upotrebi nije bitno. no niti nakon 30 godina pojedinci ne znaju koristiti laptop/komp. doduse ne znaju upalit monitor ako je jedan ugasen... ne pada im na pamet da treba pritisnut dugme jer to nije tv pa nema daljinski.

a o koristenju skypea ili webexa da ne pricam. office paket je sljetanje na mjesec.

15 godina
Robert_84 kaže...
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

ja te moram pitati gdje ti radis, ja radim za TCS Deutschland, a sjedim u Hamburgu Allianz/Allianz Trade... imamo 1200 korisnika koji rade sluzbenu dokumentaciju za osiguranja kada se rade krediti te osiguranje istih...znaci ne allianz osiguranje vec nesto drugo. znaci svi manje vise imaju fakultet, a rade na racunalima od kad postoje. sad to sto je firma skrta i imamo HP G1,G2 i tu itamo neki G5 u upotrebi nije bitno. no niti nakon 30 godina pojedinci ne znaju koristiti laptop/komp. doduse ne znaju upalit monitor ako je jedan ugasen... ne pada im na pamet da treba pritisnut dugme jer to nije tv pa nema daljinski.

a o koristenju skypea ili webexa da ne pricam. office paket je sljetanje na mjesec.

morao sam dodat, kada je krenula korona.... ljudi su trazili stolice za kuci a da ne pricam o laptopima... monitorima i cak da im se uvede internet jer ga NEMAJU!!!!!! znaci 2022 godina a svabe oko Hamburga ili u Hamburgu nemaju internet u kuci jer im je to posao ne treba im privatno.....

da ne pricam o onima koji imaju al neke osnovne przine po selima jer im je dovoljno za facebook il youtube. ovdje djeca ne zive sa roditeljima u kuci do 45 godine zivota.... vec kada odu radit il se dalje skolovat uglavnom su van kuce. pa niti ti roditelji nemaju potrebau da imaju to sve.... vjerovatno :) tragikomicno. a nekima je vjerovatno dovoljan kompijuter od firme i za privatne potrebe... jer ne skidaju torrente niti se igraju.

P.S. na ovaj nacin ovdje pocinjemo nekakvu drugu raspravu sto niej vezano za PS5 temu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice