Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.090
|
čitano: 6.474.663
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
R4zOR229 kaže...

Na PS3 sa hombrew aplikacijama mozes igrati i PS1 i PS2 igre uz jos neke emulatore...

PS5 (a i 4ka bome) imaju sasvim dovoljno snage za emulirati PSX/2 igre ali očito da Sony to ne želi iz nekog razloga... PS3 je "nemoguć" za emulaciju baš radi Core arhitekture koja je takva kakva je - ako se iskoristi kako treba radi super ali što ti to vrijedi kad je komplicirano + što su Sonyevi alati svjetlosnim godinama iza Microsofta ili generalno bilo čijeg za x86/64.

15 godina
neaktivan
Nuclear_Phoenix kaže...
Mew kaže...

Od kada su postale PCevi od AMDa.

Bilo je puuuuno bolje kad je PS3 bio sastavljen od IBMove mađije koju su razumjela sve skupa 3 developera i par jadničaka koji su radili SDK za to.

Nisam ja nista lose i ni dobro reko vrlo neutralno. Mislim da su skuzili sa PS3 da nemoras imat neke lude custom solucije a iskreno vise ni nepostoje. Svi koriste AMD ili Nvidia od filmova do arhitekata.

Power PC je skoro nesta jedina radikalna arhitektura bi bio ARM RISC. Sto je vrlo moguce da ce mo vidit sljedece generacije ili mozda one nakon toga.

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Na PS3 sa hombrew aplikacijama mozes igrati i PS1 i PS2 igre uz jos neke emulatore...

da znam. no ipak imat kolekciju od preko 1000 igara u retail izdanjima je dobro moc pokrenut i na konzoli.

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
10 godina
Mew kaže...
Nisam ja nista lose i ni dobro reko vrlo neutralno. Mislim da su skuzili sa PS3 da nemoras imat neke lude custom solucije a iskreno vise ni nepostoje. Svi koriste AMD ili Nvidia od filmova do arhitekata.

Power PC je skoro nesta jedina radikalna arhitektura bi bio ARM RISC. Sto je vrlo moguce da ce mo vidit sljedece generacije ili mozda one nakon toga.

Budemo vidjeli što će nvidia složiti, ovu generaciju su propustili ali sad imaju ARM - moguće da je to bilo ciljano.

Ionako sve ide prema streamingu (nažalost), "konzole" će uskoro dolaziti ugrađene u TV...

16 godina
neaktivan
Mew kaže...
DeniZg kaže...

Čekajte malo, otkad nove konzole služe za igranje starih igara?

Od kada su postale PCevi od AMDa.

gogogogic kaže...

Ja imam ps4 slim i novi 4k 55 inča tv, te se sad neko čudi zašto se preordera ps5 prvi dan.

I tko kaže da rezolucija nije tolko bitna, taj ne zna što govori. Možda na 20 inča monitoru, al na ovolikom tv na oko 2 m udaljenosti...

Evo jučer sam instaliro rise of tomb rider i pokušo malo igrati, to je neigrivo kako ružno izgleda na 55 inča u full hd. Moro sam odmah deinstalirati. Na starom 42 inča fullhd je bilo ok.

Od ovih što sam probo u zadnje vrijeme, ac odissey, farcry5, te ovaj tomb rider, sve je neigrivo u fullhd na 55 inča.

I ono što je neko napisao, ako se ionako misli kupiti ps5, kakve veze ima kupuje li se u preorderu ili za godinu, dvije ili pet godina? Mene zaista čudi to što se neki čude nama koji smo preorderealji i sada nestrpljivo čekamo svoj ps5.

Imam istu situaciju. Uzeo sam slim odma kada je izasao i igro sam ga na 40" 1080p TVu. Nekih godinu i pol dana kasnije TV je crko i U 2018 sam moro uzet 4k. 

Necu rec da izgleda nesto posebno lose ali bilo mi je glupo igrat igre sada u 30 fpsa sa 1080p kada ce PS5 vrtit 60 i 4k. Ja ga primarno sada uzimam da mogu igrat igre koje sam igro nekada i nastavit ih.

Imam Switch i on neizgleda lose na 4K TVu. Iskrneo nista 1080p neizgleda lose jer je 4k samo 4 puta 1080p pa je scaling fantastican. Vise me ovih 60 fpsa raduje od svega drugoga.

U zadnjih par godina ima možda dvadesetak igara koje sam igrao i prešo između 30 i 70%(glavne priče ako je sandbox), što mislim sve završiti jednog dana.

Budući da sam ih igrao u fullhd na 42 inča, sada kad ih pokrenem na istoj rezoluciji  na 55, itekako primijetim razliku. I uglavnom izgleda loše na 55, osim igara koje ionako imaju lošu grafiku, kao eso online, takve igre su igrive.

Što se tiće 30 i 60 fps, ne zanimaju me online shooteri kao cod gdje to vjerojatno dolazi do izražaja, tako da mi to nije tolko bitno. Jedino je problem bloodborne, gdje tih 30 padne na 15, to se osjeti.  To je jedina igra na ps4 gdje sam primijetio problem sa fps, u niti jednoj drugoj mislim da nisam, ali daleko od toga da bloodborne nije igriv. Tako da ću između 30 i 60 fps, uvijek izabrati 30 ako bude bolja razina detalja, a ne bude dropova ko u bloodborne. Hoću reći veći fps mi toliko nije bitan, ali veća rezolucija je.

15 godina
Sony PlayStation 5

Iskreno, meni nije previše stalo do tih prastarih igara. Da bi bilo zgodno da možemo igrati cijelu kolekciju igara od PS1 do PS5 na jednoj konzoli, bilo bi, ali kad god probam danas igrati jednu od tih starijih igara, jednostavno odustanem nakon sat-dva jer su te igre toliko zastarjele mehanikom da si to jednostavno ne mogu probaviti. Recimo probao sam Vice City na PS4 prije godinu-dvije i odustao nakon 2 sata. Ne želim si kvariti tu igru kakva mi je ostala u lijepom sjećanju kad sam je igrao prije 15 godina. A danas mi je toliko zastarjela da to više ne mogu igrati. Isto tako sam probao neke starije igre na PS Now servisu i isti dojam sam imao. Sve u svoje vrijeme...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 13:47 (antimadridista).
Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina

Mehanike iz PS3/X360 generacije su uglavnom ostale aktualne (Demon's Souls, Alan Wake itd.), dok generacija starija od toga uglavnom ne.

PSN - DeniZg80
17 godina
mzopg kaže...

Misliš da bi psihopata za sebe rekao da je psihopata?

Mada uopće ne znam kakve to ima veze.

Eto napisao si svoje razloge i to je skroz ok i razumljivo, mene taj fut ne zanima niti ga igram tako da mi je svejedno da li ću PS5 upaliti 19.11.2020. ili 19.11.2021.

Teško da prodaš konzolu u dvije minute, samo postavljanje oglasa odnese više vremena, a gdje je odgovaranje na upite, pozive, nalaženje s kupcem ili slanje poštom... ali ok, manje bitno.

Inače me ispizdi to hajpanje oko svake pizdarije, već znam na što će tema izgledati 19.11. ako konzole ne krenu na vrijeme.

Svjestan si da možeš svakog trena otići pa ga provodiš igrajući igrice? Sad mi je jasna tvoja prva rečenica. 

Gdje sam rekao da prodam konzolu za dvije minute? Čitaj s razumijevanjem. Rekao sam da mi treba 2 minute da dam oglas. Dnevno mob stavim na uho pedesetak puta pa sada je li koji poziv više zbog oglasa sasvim mi je svejedno. U ovom trenutku imam desetak oglasa. Svjestan sam da mogu otići svakog trenutka pa ne skupljam novce na hrpu već ih trošim na razne stvari. Od putovanja pa do tehnike i nekih osobnih gušta. Nemam nikakve ušteđevine niti sam ikad u životu štedio. Ne znam što to znači. Imam frenda koji je racionalan, nešto stariji od mene i s računom od bar 3 milje eura. I dalje skuplja kao hrčak novce i na ništa ih ne troši. Ne kužim taj mentalni sklop koji mu stalno govori da nije u redu rastrošno živjeti, trošiti, putovati, kupovati. Jedino mu je razumno i dalje dilati novce na kamatu i povećavati hrpu. Kad umre netko će to bez puno poštovanja brzo potrošiti. Zar nije bolje da to onda napravi on?

Nekada sam se više igrao, danas stvarno malo. Recimo jedino što aktivno igram je fut i samo zbog njega sam kupio PS5. Ako ti hajpanje smeta zaobiđi forum jer bit će puno ljudi koji će biti oduševljeni novom igračkom s pokojom dječjom bolesti. S obzirom da next gen fifa izlazi tek 4.12. a konzola će mi doći ranije toliko sam nahajpan da je vjerojatno neću pokrenuti neku igru do izlaska fife. No niti sekunde nisam razmišljao trebam li potrošiti novce na PS5 jer je ta konzola sastavni dio moje police s komponentama i tamo mora biti od prvog dana. Mislim da ću prije pokrenuti neki UHD blu ray film nego igru.

15 godina
Sony PlayStation 5

Game UK će vam imati u prodaji konzole na dan izlaska. E sad ne znam jel šalju hardver van UK. Znam da šalju do Irske sigurno, a ostalo ne znam. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
DeniZg kaže...

Ni ja to ne kužim. Kada kupim PS5 neće me više vidjeti nijedna PS4 igra. 

17 godina
Vandit kaže...

Ni ja to ne kužim. Kada kupim PS5 neće me više vidjeti nijedna PS4 igra. 

Ako si odigrao sve što te zanimalo, super. Kod mene ima još mjesta za par igara koje nisam odigrao, a rado ću ih odigrati pogotovo ako ih patchiraju za bolje performanse na PS5.

Days Gone iz PS+ Collectiona ću sigurno odigrati. Možda i Ghosta na nekoj akciji, iako nisam baš fan japanaca i samuraja.

Ali da, generalno se ne osvrćem baš puno na stare igre.

Moj klinac zato samo roka prastare i nove Nintendo igre. Već sam mu htio kupit par puta novi komp, al se pitam zašto kad neće igrati moderne igre, veli to mu je sve predugačko i odustane nakon par sati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 14:55 (Bitanga).
5 godina
Sony PlayStation 5

Ovih zadnjih par dana sam naletio na par vijesti vezano za hdmi 2.1 i sve vezano za tu halabuku oko 4k/120hz... Navodno sony ima nekih problemcica sa VRR-om na ps5, televizori im takodjer imaju neki problemcic takodjer s hdmi 2.1...lg sa cx serijom televizora isto nekakvi manji problemcici oko 4k/120hz, cini mi se s novim grafickim karticama koje su nedavno izasle... AV reciveri od denona,marantza, yamahe imaju neko malo zesce sranje s 2.1 hdmi chipsetom, crni ekran bla bla... samsung sam isto nesto vidio...to je nesto sto sam naleti ovih dana, nisam previse ulazio u dubinu problema, onako letimicno pogledo...

Mozda su manji problemi mozda veci, znam da su na AV reciverima bas ozbiljni, ali sve kako se cini izgleda da su svi malo uranili s tim hdmi 2.1, iako znam da ce to biti kasnije popeglano kako tehnologija bude uzimala maha i napredovala...

1 0 hvala 0
17 godina
mali.kresho kaže...

Ovih zadnjih par dana sam naletio na par vijesti vezano za hdmi 2.1 i sve vezano za tu halabuku oko 4k/120hz... Navodno sony ima nekih problemcica sa VRR-om na ps5, televizori im takodjer imaju neki problemcic takodjer s hdmi 2.1...lg sa cx serijom televizora isto nekakvi manji problemcici oko 4k/120hz, cini mi se s novim grafickim karticama koje su nedavno izasle... AV reciveri od denona,marantza, yamahe imaju neko malo zesce sranje s 2.1 hdmi chipsetom, crni ekran bla bla... samsung sam isto nesto vidio...to je nesto sto sam naleti ovih dana, nisam previse ulazio u dubinu problema, onako letimicno pogledo...

Mozda su manji problemi mozda veci, znam da su na AV reciverima bas ozbiljni, ali sve kako se cini izgleda da su svi malo uranili s tim hdmi 2.1, iako znam da ce to biti kasnije popeglano kako tehnologija bude uzimala maha i napredovala...

Ma ja se ne nadam nikakvom 4k/120Hz.... i 4k/60Hz je long shot.

Samo neka bude bilo kakav 60Hz i ja sretan. Da se jednom za svagda zaboravi da je ikad postojao 30 FPSa.

60 FPSa i dobar HDR i ja sretan.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
protjeran
DeniZg kaže...

Čekajte malo, otkad nove grafičke kartice služe za igranje starih igara?

8 godina
Bitanga kaže...

Ako si odigrao sve što te zanimalo, super. Kod mene ima još mjesta za par igara koje nisam odigrao, a rado ću ih odigrati pogotovo ako ih patchiraju za bolje performanse na PS5.

Days Gone iz PS+ Collectiona ću sigurno odigrati. Možda i Ghosta na nekoj akciji, iako nisam baš fan japanaca i samuraja.

Naravno. Na to sam i mislio. Ali vraćati se na neke starije igre samo zato što su u 60 fps-a mi ne pada na pamet. Al' to sam ja. Netko želi ponovno odigrati starije igre i to je ok. Ja nemam toliko vremena pa moram dobro promisliti što ću igrati. Kada dođe PS5, gledam samo naprijed. :) 

14 godina
Sony PlayStation 5

ja se jako veselim 60fps-a na starim igrama, bilo ih je dosta od kojih sam odustao radi lose optimiziranosti tak da jedva cekam vidjet kak ce bit optimizirane za PS5 

4K TV nemam nit mislim nabavljat tak da 1080p 60fps here i come 

ima neki test kak radi Witcher 3 na PS5?

mass effect andromeda?

to se vuklo ko krepana macka na base PS4, cak i ispod 20fps, nisu ga zakrpali ni za PS4 Pro da radi kak spada...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Witcher 3 će dobiti next gen patch 2021.
ME Andromeda je bila 30 fps lock na PS4 Pro, a tako će i ostati na PS5.
PSN - DeniZg80
14 godina
DeniZg kaže...

ma kakav lock 30 na ps4 pro..., to je bilo na xbox one x

15 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Malo me sokira sto je itko stalo do te igre. Za mene ko da nepostoji. Andromeda je samo bajka.

11 godina
Moras citati izmedu redova... Ovdje se samo govori da dolazi nova posiljka, i da je moguce naruciti samo online. Da dolazi znamo ali ne i kada, da je moguca narudzba samo online znamo vec tjednima.
Znam da su mnogi ovo procitali kao dolazi nam nova isporuka za launch day no to nije tocno. Marketing...
16 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pa ni mene baš ne zanimaju stare igre. Najstarije kaj sam igro u poslijednje vrijeme je gta V iz 2013, a i za nju mi je ostalo negdje 1/3 glavnih misija. Eso je iz 2014, u njega stalno ubacuju nove sadržaje kojih još nisam odigro ni 50%. Meni većina toga dosadi za par dana, pa čeka bolja vremena.

Po meni  sve kaj je izašlo zadnjih 5 godina spada u novije igre. Pa nebumo vidli uskoro nekaj tak novo i dobro ko witcher 3, rdr 2, gta v ili soulborne koncept.  Ovo kaj izlazi u idućih godinu dana jedino mi valhalla djeluje zanimljivo, cyberpunk-prvo lice-gubim bar 50% interesa, demon souls ili hzd west ok, ali još malo od istoga. Elder scrolls 6, elden ring ili gta VI vjerojatno, ali to je još i najava daleko. Fali inovativnosti i novih ideja.

1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Evo i curice došle na novu plejku

Moj PC  
5 0 hvala 0
6 godina
Sony PlayStation 5

Evo brat dobio od A1 prvu ratu za PS5 a ne znamo jos kada ce poslati. Produzio je ugovor pocetkom 10.mjeseca

1 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Nema web browsera na PS5 

btw jel netko zna, hoce PS5 imat media player day one? 

btw:

PS5: The Ultimate FAQ

https://blog.playstation.com/2020/11/09/ps5-the-ultimate-faq/

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 19:34 (Spike1983).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

zar je netko stvarno koristio browser na plejki?

ja probao par puta, neiskoristivo...na kraju opet išao na mobitel

a media player i mene zanima. u zadnje vrijeme ionak oviše gledam filmove i serije preko plejke...plus imam plex library složen XD

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
9 godina
Sony PlayStation 5

Ja se i dalje klackam, no ovaj komentar u stilu "pa necu igrati stare igre na novoj konzoli" me je sad pokopao....  

Sto cu onda igrati, malo odlucim da kupujem, malo da necu odmah, ali sve se svodi na to, ok, uzmem je odmah.... i sto.... igram sve ono sto sam vec igrao, ili mogu igrati na pc....

Naravno, klinac loby je jak, pa mi se nova konzola cini neizbjezna, no opet....

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
SimeKZ kaže...
walentkane kaže...

Još da ima nekih igri zbog kojih bi nestrpljivo čekao da dobijem PS5 na dan izlaska bi razumio ovu histeriju (GTA6, Gran Turismo 7 ili neki drugi hit) ali pošto ne dolazi ni jedna donekle zanimljiva igra, stvarno ne razumijem.

Mislim da je totalno pizdarija dolazit ljudima koji su zaljubljenici u konzolu i gaming pa tandrkat kako ne razumijes histeriju. Bolje nemoj nista napisat.

Pa mislim da imam pravo izraziti svoje mišljenje o svemu,  čak i ako se ne sviđa nikome. Ili živimo u društvu gdje se prihvača samo jedna strana mišljenja ?

Da, ni meni nije jasno kako su ljudi ludi za komadom plastike od 500€ na kojem ce moci igrati sve igre s PS4 u 60fpsa.

Bas cudno. Svi posandrcali od Kovida.

Ne vidim baš smisao u tome. Nove konzole se kupuju da igraš nove igre na njima a ne stare ? Kao da kupuješ najnoviju grafičku pa sav sretan vrtiš na njoj GTA3 u 120 fps. Ok, nekome to zvuči zaabvno i privlačno. Poštujem i to.

15 godina
Sony PlayStation 5

Imao sam 4 PS4,volim ih mjenjat ko cigo konje. Prodao sam zadnji plej prije nego sam isao u UK. Izdrzao sam tamo bez pleja i tu eto preko dvije godine. Prvo sad sto sam napravio uzeo sam PS+ za cjelu godinu jer ima igara koje nisam igrao. Takodjer se veselim i Ghost of Tsushima. Cak se neckam da li da uzmem i Spidermana ultimate editon da opet predjem sve u 4k i sa ray tracingom. Da ne spominjem Racheta,GT7,Horizon,zbog tih igara bi se odreko i alkohola. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
walentkane kaže...
SimeKZ kaže...
walentkane kaže...

Još da ima nekih igri zbog kojih bi nestrpljivo čekao da dobijem PS5 na dan izlaska bi razumio ovu histeriju (GTA6, Gran Turismo 7 ili neki drugi hit) ali pošto ne dolazi ni jedna donekle zanimljiva igra, stvarno ne razumijem.

Mislim da je totalno pizdarija dolazit ljudima koji su zaljubljenici u konzolu i gaming pa tandrkat kako ne razumijes histeriju. Bolje nemoj nista napisat.

Pa mislim da imam pravo izraziti svoje mišljenje o svemu,  čak i ako se ne sviđa nikome. Ili živimo u društvu gdje se prihvača samo jedna strana mišljenja ?

Da, ni meni nije jasno kako su ljudi ludi za komadom plastike od 500€ na kojem ce moci igrati sve igre s PS4 u 60fpsa.

Bas cudno. Svi posandrcali od Kovida.

Ne vidim baš smisao u tome. Nove konzole se kupuju da igraš nove igre na njima a ne stare ? Kao da kupuješ najnoviju grafičku pa sav sretan vrtiš na njoj GTA3 u 120 fps. Ok, nekome to zvuči zaabvno i privlačno. Poštujem i to.

Pa to je hype nove konzole, kako ne razumiješ...da, igrali bi svi next gen igre na njoj da ih ima naravno, ali ih nema. Ali zato postoji hype i uzbuđenje i postoje stare neodigrane igre, na novom hardware-u, zašto ne...nove će doći kad tad, a konzola neće pobjeći.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice