Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.090
|
čitano: 6.476.919
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sony PlayStation 5
walentkane kaže...

Još da ima nekih igri zbog kojih bi nestrpljivo čekao da dobijem PS5 na dan izlaska bi razumio ovu histeriju (GTA6, Gran Turismo 7 ili neki drugi hit) ali pošto ne dolazi ni jedna donekle zanimljiva igra, stvarno ne razumijem.

Mislim da je totalno pizdarija dolazit ljudima koji su zaljubljenici u konzolu i gaming pa tandrkat kako ne razumijes histeriju. Bolje nemoj nista napisat.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
@vuki696

Tako je. Ne zna se kad ces moci doci u poslovnicu i kupiti konzolu. Mozda oko 1. aprila.
6 godina
protjeran

Kasni covjek ja se vec mjesec dana igram na ps5. 

17 godina
neaktivan
walentkane kaže...

Još da ima nekih igri zbog kojih bi nestrpljivo čekao da dobijem PS5 na dan izlaska bi razumio ovu histeriju (GTA6, Gran Turismo 7 ili neki drugi hit) ali pošto ne dolazi ni jedna donekle zanimljiva igra, stvarno ne razumijem.

Da, ni meni nije jasno kako su ljudi ludi za komadom plastike od 500€ na kojem ce moci igrati sve igre s PS4 u 60fpsa.

Bas cudno. Svi posandrcali od Kovida.

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina
Chaky kaže...

Da, ni meni nije jasno kako su ljudi ludi za komadom plastike od 500€ na kojem ce moci igrati sve igre s PS4 u 60fpsa.

Jesam ja nešto propustio?

PSN - DeniZg80
15 godina
walentkane kaže...

Još mi nitko nije objasnio koja je razlika kupio konzolu sad ili za godinu dana. Rekao bi čovjek da će vama za godinu dana podijeliti gratis u Plodinama uz vreću krumpira.

Bolje igrati sad godinu dana igre na boljoj rezoluciji/fps/grafici nego čekati godinu dana i igrati se i dalje na starim konzolama. A za godinu dana ćeš platiti istu cijenu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 20:29 (antimadridista).
10 godina
antimadridista kaže...
walentkane kaže...

Još mi nitko nije objasnio koja je razlika kupio konzolu sad ili za godinu dana. Rekao bi čovjek da će vama za godinu dana podijeliti gratis u Plodinama uz vreću krumpira.

Jedino ak ne zeznu nesto s konzolom pa ima problem u sto ne vjerujem da bude, osim toga nema nekog razloga.
Jeftinija nece bit sigurno :)

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
Sony PlayStation 5

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Bolje igrati sad godinu dana igre na boljoj rezoluciji/fps/grafici nego čekati godinu dana i igrati se i dalje na starim konzolama. A za godinu dana ćeš platiti istu cijenu.

Za godinu dana ćeš imati verziju konzole sa ispravljenim bugovima i igrice za cijenu kikirikija, meni dovoljan razlog za čekanje, nije da nemam što igrati do tada.

Ne bi volio biti trgovac plejkama ovih dana, mislim da im svaki dan stiže stotine upita "kad će PS5", "hoće li sigurno stići 19.11.", "šaljete li odmah"... horor.

13 godina

I sad su igre za kikiriki. Kupi PS za 5g, pa ce cijene bit kikiriki. Totalna neubloza.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 20:57 (SimeKZ).
17 godina
mzopg kaže...

Za godinu dana ćeš imati verziju konzole sa ispravljenim bugovima i igrice za cijenu kikirikija, meni dovoljan razlog za čekanje, nije da nemam što igrati do tada.

Ne bi volio biti trgovac plejkama ovih dana, mislim da im svaki dan stiže stotine upita "kad će PS5", "hoće li sigurno stići 19.11.", "šaljete li odmah"... horor.

Ovo me posebno muči pa sam do sada svaku konzolu kupio prvi dan i igrao dok su neki čekali da se isprave bugovi. Kad izađe za dvije godine ta konzola bez bugova onako šokiran od igranja prodam staru i kupim novu i opet igram dok ne izađe neka nova konzola. Što sam htio reći? Igram cijelo vrijeme i ne razmišljam što će biti za dvije godine. Kupim, prodam i tako već od prvog PS. Prerkratak je život da bih razmišljao o bugovima i kikirikiju.

14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

I sad su igre za kikiriki. Kupi PS za 5g, pa ce cijene bit kikiriki. Totalna neubloza.

Vjerojatno i hoću, tako sam napravio i sa PS4, taman sad dok odigram sve što imam pa PS5. Meni je nebuloza svršavanje na "day one" kupovinu i čekanje u redu i pisanje 649574 postova od prednarudžbe do kupovine i dostave, pa jbga svako ima svoje veselje.

movie kaže...

Ovo me posebno muči pa sam do sada svaku konzolu kupio prvi dan i igrao dok su neki čekali da se isprave bugovi. Kad izađe za dvije godine ta konzola bez bugova onako šokiran od igranja prodam staru i kupim novu i opet igram dok ne izađe neka nova konzola. Što sam htio reći? Igram cijelo vrijeme i ne razmišljam što će biti za dvije godine. Kupim, prodam i tako već od prvog PS. Prerkratak je život da bih razmišljao o bugovima i kikirikiju.

A oni su čekali dok si ti igrao? Kakva je razlika jesi li odigrao igricu 2020. ili 2021.? Isto kao i film ili glazba, nema tu staro-novo ili si igrao/vidio/čuo ili nisi. Meni su sve te igre za PS4 sada potpuno nove i zabavljam se jednako kao što bi se zabavljao prije tri godine. Prednost je što imam PS4 koji se ne čuje dok ovi prvokupci imaju model koji zuji kao da im je helikopter u sobi. Uz to sve igrice sada imam zadnje verzije sa svim dodacima i ispravcima.

Baš zato što je prekratak treba razmišljati razumom, a ne nagonom. Odigrati ćete igrice na PS5 pa će za tri mjeseca izaći patch i upgrade koji će dodatno popraviti igru, ali to vama više neće ništa značiti jer ste odigrali prvu i najgoru verziju. Isto vrijedi i za samu konzolu, uvijek je tako bilo i biti će.

To prodaj - kupi mi je zadnje na pameti, nemam toliko vremena niti mi se bavi s tim. Isto je s igricama, kupim i to ostane u kolekciji, kakve prodaje i trošenje dragocjenog vremena i sam kažeš da je život prekratak.

15 godina
mzopg kaže...
SimeKZ kaže...

Vjerojatno i hoću, tako sam napravio i sa PS4, taman sad dok odigram sve što imam pa PS5. Meni je nebuloza svršavanje na "day one" kupovinu i čekanje u redu i pisanje 649574 postova od prednarudžbe do kupovine i dostave, pa jbga svako ima svoje veselje.

movie kaže...

A oni su čekali dok si ti igrao? Kakva je razlika jesi li odigrao igricu 2020. ili 2021.? Isto kao i film ili glazba, nema tu staro-novo ili si igrao/vidio/čuo ili nisi. Meni su sve te igre za PS4 sada potpuno nove i zabavljam se jednako kao što bi se zabavljao prije tri godine. Prednost je što imam PS4 koji se ne čuje dok ovi prvokupci imaju model koji zuji kao da im je helikopter u sobi. Uz to sve igrice sada imam zadnje verzije sa svim dodacima i ispravcima.

Baš zato što je prekratak treba razmišljati razumom, a ne nagonom. Odigrati ćete igrice na PS5 pa će za tri mjeseca izaći patch i upgrade koji će dodatno popraviti igru, ali to vama više neće ništa značiti jer ste odigrali prvu i najgoru verziju. Isto vrijedi i za samu konzolu, uvijek je tako bilo i biti će.

To prodaj - kupi mi je zadnje na pameti, nemam toliko vremena niti mi se bavi s tim. Isto je s igricama, kupim i to ostane u kolekciji, kakve prodaje i trošenje dragocjenog vremena i sam kažeš da je život prekratak.

Jebiga zajebo si se. Trebao si preskočiti PS4 i igrati te PS4 igre sad na PS5 pa bi još više uštedio. Ili možda još bolje čekati PS6 pa ćeš moći igrati i PS5 i PS4 igre na njemu bez da trošiš pare na PS5. U dućanu isto namirnice bolje ne kupovati svježe nego čekam da uleti nešto dan prije isteka roka pa možda 20 lipa manje platim.

Malo se zajebavam, ali tom tvojom logikom onda uvijek možeš čekati na nešto jeftinije. Za 3 godine onda možeš reći da čekaš PS6, zašto bi trošio na PS5?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 21:52 (antimadridista).
14 godina
Sony PlayStation 5

https://www.pushsquare.com/guides/all-ps-plus-collection-games-on-ps5

Ove igre na ps plus collection, ako uzmeš na HR profilu imaju li HR titlove?

Mislim na day gone, god of war, detroit become human...

Jer ako uzmem psplus šta je gogy stavio za 200 kn za 12 mj,

to je za USA store i onda nema šanse da imaju opciju za HR titlove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mzopg kaže...

Nisam psihopata i ništa mi u sobi ne zuji kao helikopter. Konzola je udaljena od mene tri metra a osim toga svaka igra ima zvuk. Neki put pustim igru preko kućnog kina a neki put samo preko tv. U svakom slučaju s mjesta s kojeg igram ne čujem helikopter u sobi. Razlika je velika kada želim neku igru odigrati. Igram fut i svake godine sezona starta krajem 9 mjeseca. Znači svake godine startam prvi dan i igram dok ne izađe nova igra sljedeće godine. Ne mogu za godinu dana igrati igru jer će tada izaći nova i ova stara više nije interesantna.  Kakvo trošenje dragocjenog vremena je prodavanje konzole ili igre? Dam oglas na njuškalo i na to potrošim 2 minute svog života i obično u jako kratkom vremenu prodam ono što sam oglasio. Apsolutno mi nikakvu vrijednost nema konzola ili igra. Dok su mi interesantni koristim ih, kada mi više nisu interesantni prodam ih. S obzirom da je život kratak, kako i sam kažeš možda niti ne dočekaš prvu reviziju PS5 konzole. Naravno, ne želim ti to ali svi smo svjesni da možemo svakog trena otići. Stoga, nemam vremena čekati revizije.

14 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Jebiga zajebo si se. Trebao si preskočiti PS4 i igrati te PS4 igre sad na PS5 pa bi još više uštedio. Ili možda još bolje čekati PS6 pa ćeš moći igrati i PS5 i PS4 igre na njemu bez da trošiš pare na PS5. U dućanu isto namirnice bolje ne kupovati svježe nego čekam da uleti nešto dan prije isteka roka pa možda 20 lipa manje platim.

Malo se zajebavam, ali tom tvojom logikom onda uvijek možeš čekati na nešto jeftinije. Za 3 godine onda možeš reći da čekaš PS6, zašto bi trošio na PS5?

Moji razlozi nisu cijena, to sam samo naveo kao jednu od prednosti koja je većini obično najbitnija, na svu sreću financijski sam potpuno bezbrižan.

Zar je zabranjeno imati drugačije mišljenje? Ionako će se prvih godinu dana na PS5 imati svega par novih igrica i sami ste tu pisali danima kako ste razočarani najavama i bla bla bla...

Meni se nigdje ne žuri imam što igrati, sad ću ubosti i PC + VR za Half Life Alyx, a PS5 kad bude vrijeme. Neću sigurno stajati u kutu i plakati dok se vi igrate. 

movie kaže...

Nisam psihopata i ništa mi u sobi ne zuji kao helikopter. Konzola je udaljena od mene tri metra a osim toga svaka igra ima zvuk. Neki put pustim igru preko kućnog kina a neki put samo preko tv. U svakom slučaju s mjesta s kojeg igram ne čujem helikopter u sobi. Razlika je velika kada želim neku igru odigrati. Igram fut i svake godine sezona starta krajem 9 mjeseca. Znači svake godine startam prvi dan i igram dok ne izađe nova igra sljedeće godine. Ne mogu za godinu dana igrati igru jer će tada izaći nova i ova stara više nije interesantna.  Kakvo trošenje dragocjenog vremena je prodavanje konzole ili igre? Dam oglas na njuškalo i na to potrošim 2 minute svog života i obično u jako kratkom vremenu prodam ono što sam oglasio. Apsolutno mi nikakvu vrijednost nema konzola ili igra. Dok su mi interesantni koristim ih, kada mi više nisu interesantni prodam ih. S obzirom da je život kratak, kako i sam kažeš možda niti ne dočekaš prvu reviziju PS5 konzole. Naravno, ne želim ti to ali svi smo svjesni da možemo svakog trena otići. Stoga, nemam vremena čekati revizije.

Misliš da bi psihopata za sebe rekao da je psihopata?

Mada uopće ne znam kakve to ima veze.

Eto napisao si svoje razloge i to je skroz ok i razumljivo, mene taj fut ne zanima niti ga igram tako da mi je svejedno da li ću PS5 upaliti 19.11.2020. ili 19.11.2021.

Teško da prodaš konzolu u dvije minute, samo postavljanje oglasa odnese više vremena, a gdje je odgovaranje na upite, pozive, nalaženje s kupcem ili slanje poštom... ali ok, manje bitno.

Inače me ispizdi to hajpanje oko svake pizdarije, već znam na što će tema izgledati 19.11. ako konzole ne krenu na vrijeme.

Svjestan si da možeš svakog trena otići pa ga provodiš igrajući igrice? Sad mi je jasna tvoja prva rečenica. 

11 godina
neaktivan
mzopg kaže...
antimadridista kaže...

Moji razlozi nisu cijena, to sam samo naveo kao jednu od prednosti koja je većini obično najbitnija, na svu sreću financijski sam potpuno bezbrižan.

Zar je zabranjeno imati drugačije mišljenje? Ionako će se prvih godinu dana na PS5 imati svega par novih igrica i sami ste tu pisali danima kako ste razočarani najavama i bla bla bla...

Meni se nigdje ne žuri imam što igrati, sad ću ubosti i PC + VR za Half Life Alyx, a PS5 kad bude vrijeme. Neću sigurno stajati u kutu i plakati dok se vi igrate. 

movie kaže...

Misliš da bi psihopata za sebe rekao da je psihopata?

Mada uopće ne znam kakve to ima veze.

Eto napisao si svoje razloge i to je skroz ok i razumljivo, mene taj fut ne zanima niti ga igram tako da mi je svejedno da li ću PS5 upaliti 19.11.2020. ili 19.11.2021.

Teško da prodaš konzolu u dvije minute, samo postavljanje oglasa odnese više vremena, a gdje je odgovaranje na upite, pozive, nalaženje s kupcem ili slanje poštom... ali ok, manje bitno.

Inače me ispizdi to hajpanje oko svake pizdarije, već znam na što će tema izgledati 19.11. ako konzole ne krenu na vrijeme.

Svjestan si da možeš svakog trena otići pa ga provodiš igrajući igrice? Sad mi je jasna tvoja prva rečenica.  

Ako vec ne planiras u skorije vrijeme uzimat PS5 (cija je ovo tema), sto se onda sekiras kako ce tema izgledat kad nam stignu konzole 19.11? Jednostavno, nemoj ulazit i kraj price. Naravno da cemo svi bit sretni i da cemo ovde postavljat slike, tema i jeste PS5, u cemu je problem?

8 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

A ako ne stignem uzet ps5 u 11 mjesecu i npr. tek 1 mjesecu sta je sa onih 15 igrica ps plus collection dal to samo vrijedi kad uzmes ps5 ps plus u 11 mjesecu ili kad prvi put uzmes ps plus na ps5 ?

0 0 hvala 0
15 godina
vuki696 kaže...

A ako ne stignem uzet ps5 u 11 mjesecu i npr. tek 1 mjesecu sta je sa onih 15 igrica ps plus collection dal to samo vrijedi kad uzmes ps5 ps plus u 11 mjesecu ili kad prvi put uzmes ps plus na ps5 ?

Vrijedi uvijek.

Inače, čitam da su amerikancima koji su napravili prednarudžbu danas poslane konzole (4 dana prije izlaska). Tako će vjerojatno biti i u Europi. Tamo 16.11 vjerojatno se šalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 23:07 (antimadridista).
17 godina
mzopg kaže...

Za softver se slažem, za hardver ne. Igru ne treba kupiti na releaseu, ali hardver kupim kad god hoću, na releaseu obično, jer želim imati odmah (predobro se poznajem).

A te revisione konzola ne pušim. Nikakvih problema nemam ni sa jednom day one konzolom, kao ni sa drugim hardverom. A taman i da imam, i ne priznaju pod garanciju, kupio bih novu da treba.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Sony PlayStation 5

antimadrista, znaš li možda odgovor na ovo moje pitanje par postova izad u vezi HR titlova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Sony PlayStation 5

ja i dalje ne vjerujem da nema 1440p support,znaci lagani pusing.PS5 sa 1080p na monitoru 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PCNjubara kaže...

ja i dalje ne vjerujem da nema 1440p support,znaci lagani pusing.PS5 sa 1080p na monitoru 

Pa možeš kupit i jedan 4k monitor ko ja ;-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
8 godina
Bitanga kaže...
PCNjubara kaže...

Nisam bas tak zagrizeni fan.Neckao sam se izmedju XSX i PS5 i odlucim aj lovit cu PS5 i onda ovo...Ubili mi volju za next gen.

17 godina
PCNjubara kaže...
Bitanga kaže...
PCNjubara kaže...

Nisam bas tak zagrizeni fan.Neckao sam se izmedju XSX i PS5 i odlucim aj lovit cu PS5 i onda ovo...Ubili mi volju za next gen.

Nemas kaj, PS5 i onda gaming PC ako se moze. XSX i PC skupa nema smisla, a konzole ce imat dosta ekskluziva kao i 2014-2016

8 godina
Mitch kaže...
PCNjubara kaže...
Bitanga kaže...
PCNjubara kaže...

Nemas kaj, PS5 i onda gaming PC ako se moze. XSX i PC skupa nema smisla, a konzole ce imat dosta ekskluziva kao i 2014-2016

Meni ima smisla,Multiplatform MP igre su mi draze na konzolama a GamePass je cudo,al vise od svega me vuce DualSense,al sve nebitno kad se nebu imalo di kupiti.

14 godina

Bum, bum, buš pukla bum bum, bum piknul bum

17 godina
Da ali prakticki sve XSX igre ce biti na PCu i multiplatform. Igraj s kontrolerom onda.
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
walentkane kaže...

Evo ti objektivno jer sam razmiljao jako o tome.

Negative kupovine day one :

Beta tester si, biti ce bugova, konzole mozda imaju neku gresku koje ce se sa drugom produkcijom popravit ili poboljsat.

Nema igara dobrih novih next gen only 1~2 godine.

Pozitive kupovine day one:

Imat ces najbolje multiplat igre za cijenu konzole, PC nece biti te snage jos 2~4 godien za tu cijenu istu cijenu. Nista od 4000 kuna danas ni za godinu ili dvije nece vrtit 4k60 igre na high detaljima koje konzole obicno koriste.

Konzola drzi cijenu 1 godinu do 1.5 godinu najcesce budu prva snizenja oko back fridaya sljedece godine nakon sto se konzola pusti u opticaj. Pogledamo PS4. On je izbacen November 29, 2013 za 400 funti u UK.  Od 2013-2015 cijena je na akcijam tip black driday pala za samo 15%. Prve vece akcije se pojavljuju tek krajem 2017 znaci black friday 2.5~3 godine od izlaska konzole di je snizena za 50%. Moras naravno racunat da kodnas vjerovatno nece biti 50% off ali ce cijena postupno biti manja kako se konzola starija.

Launch igre drze cijenu oko 1~1.5 godinu ali vecina launche igara je šrot. Od Playstation 4 igara jedino je Killzone ista vrijedan igrat danas ali kosta skoro nista 100 kuna. Jos jeftinije rabljeno.

Kod PS5 naravno ako imas PS4 Phat, PS4 Slim ili nikada nisi imao PS4 dobijas sve PS4 igre za igrat u 4k60 vise manje sve sa poboljsanim loading timeovima i svime. Tako da tu nemozemo uspoređivat sa PS3 ili PS4.

Prve uredu PS4 exclusive igre izlate 2014 ali nisu nesto inFamous: Second Son, The Last of Us Remastered (PS3 Igra)

2015 je skoro prazna osim Bloodborne igra koja je prodavala konzolu sljedecih godinu dana dok nije dosla

2016 sa Uncharted 4, Persona 5, itd...

2017 Horizon Zero Dawn

Uglavnom smisao je da trebat ce 2~3 godine da konzola dobije prave next gen igre koje su vrijedne necega i zbog kojih bi kupio konzolu.

4 godine nakon konzola ce doci nesto novo na PC sto ce biti standard za konzole gledajuci buducnost. Znaci vjerovatno gledamo na 4k144hz za competitive igre a 4k60 sa extra raytracing znaci kada dode Nvidia 5000 serija i AMD kako god nazove ali ce kostat 2000~3000 kuna grafa.

Tako da sto prije uzmes PS5 to duze imas duze te preformance/cijenu koje ce se drzat sljedecih 2 godine.

Za 4000 kuna Xbox Series X i PS5 ubija sve PCeve i konfiguracije. Naravno to podrazumjeva da zelis igrat konzolaske igre sa gamepadom.

Nema smisla uspoređivat ako igras competitive igre sa KB+M u 144hz/fpsa ili igras igre tip Anno 1800, Rimworld, Satisfactory, Factorio, Age of Empires 2/3 DE, EU4, CK3, Stellaris, Civ 6 i slicne.

17 godina
neaktivan
mariclius kaže...

antimadrista, znaš li možda odgovor na ovo moje pitanje par postova izad u vezi HR titlova?

Nece imati HR titlove, ako uzmes americki PS+

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice