Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.077
|
čitano: 6.461.324
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5
DeniZg kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...

Bilo bi fer da PS+ pretplata uključuje PS Now, pogotovo otkad su maknuli PS3/Vita igre iz PS+.

Onda bi vjerojatno digli cijenu pa bi ljudi opet kmečali. Jer se PS+ redovno na akciji može uzeti za 25-30 eura godišnje. A da za toliku cijenu možeš dobivati dvije igre svaki mjesec plus cijelu kolekciju u PS Now, to bi bilo neodrživo. GamePass je 14 eura mjesečno.

Ti bi branio Sony i da opet dignu pretplatu i ukinu besplatne igre. 

Ne, nego samo razmišljam glavom. Objasni na koji način bi njima bilo isplativo da ti možeš igrati cijelu kolekciju igara i jos dobiti dvije nove svaki mjesec za 25 eura GODIŠNJE?

Prvi sam rekao da kaskaju za Microsoftom što se tiče strreaminga i da trebaju nešto promijeniti u tom smislu što se tiče PS Now. Samo sam realan. Koristio sam Xbox kad sam mislio da je bolja konzola, i sad u zadnjoj generaciji PlayStation. Onog trena kad PS ekskluzive padnu kvalitetom, prvi ću se prebaciti na drugu konzolu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
10 godina
antimadridista kaže...
amd freak kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...

Bilo bi fer da PS+ pretplata uključuje PS Now, pogotovo otkad su maknuli PS3/Vita igre iz PS+.

Onda bi vjerojatno digli cijenu pa bi ljudi opet kmečali. Jer se PS+ redovno na akciji može uzeti za 25-30 eura godišnje. A da za toliku cijenu možeš dobivati dvije igre svaki mjesec plus cijelu kolekciju u PS Now, to bi bilo neodrživo. GamePass je 14 eura mjesečno.

Zato je EA tu napravio najbolju stvar. Za 30kn jedan mjesec sam odigrao nfs heat, titanfall 2,peggle 2, bf5, unreveal 1 i 2 i jos ima igara koje nisam igrao.

Realno EA igre su po meni smeće. Ja sam isto aktivirao EA Play na jedan mjesec da bi odigrao NFS. I ono, igra je bila čisto ok ali nista posebno. Sve ostalo mi nije bilo vrijedno spomena. Možda bi bilo ok da nude ove sportske igre (FIFA, Madden itd) odmah oo izlasku a ne tek nakon pola godine. 

Tak i ja aktivirao to na mjesec dana da odigram to malo sto me zanima i dalje nisam placao. Isto tak sam napravio i sa gamepass.
Nemaju oni sadrzaja da im ja to placam svaki mjesec, a bogme se necu silit da igram nekaj kaj me ne zanima samo da opravdam taj trosak

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
amd freak kaže...

I mene osobno hebe ps plus. Zasto da dajem 400kn godisnje na to ako me te free igre ne zanimaju i ne igram MP?

Stalna internet konekcija mi je ok,ako nista barem radi patcheva.

Ciganski je placanje MPa i protiv sam toga, ali ocigledno sam u manjini.

Poanta je da za tih 400kn godisnje kupim par rabljenih igara ali neki AAA igru na day one a ne da igram loto kaj cu dobit od sonija. 

Zato je tu PC i dalje majka.

možda i nisi u manjini ali oni koji su protiv ne usude se javiti. prije par strana na ovoj temi napisao sam isto pa su me prozvali budaletinom, trolom uz klasičnu brigu što radim na ovoj temi.

17 godina
Santana kaže...
amd freak kaže...
Santana kaže...
amd freak kaže...

Pa jel citas gore da ce npr za godfall trebat psplus i za SP.

Isto ko i na ps4 npr igra destiny je free ali nemozes igrat bez ps plus.

Ili npr kupis division opet ti treba da igras s random ljudima. Dakle platis plejku, tv i igru i onda zahtjevaju ps plus. Uzas.

Ne treba, treba ti internet konekcija i to je to.

Kao sto recimo Freetoplay igre mozes igrat online bez PS+

Pa svi pisu da ce trebat ps plus bez obzira jel igras solo ili ne.

Nisu bas sve free online,destiny je free igra i kao takav nema smisla igrat solo,teoretski mozey ali nisam siguran da mozes proc cijelu igru solo.

Ma tko to pise ?
Jasno pise da za igranje treba internet konekcija i za multiplayer treba PS+

Destiny je izgleda iznimka i neki zaostatak jer nije oduvijek bila freetoplay igra

Odi na neku drugu freetoplay igru pa ces vidjet da nema potrebe za PS+

https://ffa.hr/vijesti/godfall-nije-destiny-ali-bez-ps-pretplate-i-interneta-igru-nije-moguce-igrati/50668/

15 godina
forumaš kaže...
amd freak kaže...

I mene osobno hebe ps plus. Zasto da dajem 400kn godisnje na to ako me te free igre ne zanimaju i ne igram MP?

Stalna internet konekcija mi je ok,ako nista barem radi patcheva.

Ciganski je placanje MPa i protiv sam toga, ali ocigledno sam u manjini.

Poanta je da za tih 400kn godisnje kupim par rabljenih igara ali neki AAA igru na day one a ne da igram loto kaj cu dobit od sonija. 

Zato je tu PC i dalje majka.

možda i nisi u manjini ali oni koji su protiv ne usude se javiti. prije par strana na ovoj temi napisao sam isto pa su me prozvali budaletinom, trolom uz klasičnu brigu što radim na ovoj temi.

Svi bi mi voljeli da se ne mora plaćati ništa od toga. Ne znam samo što vi očekujete da vam se kaže? Nije nitko od nas Jim Ryan ili kako se već zove onaj lik iz Sonya. Ako misliš da ti nije isplativo, kupiš PC i igraš. Jednostavno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
12 godina
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...

Ne, nego samo razmišljam glavom. Objasni na koji način bi njima bilo isplativo da ti možeš igrati cijelu kolekciju igara i jos dobiti dvije nove svaki mjesec za 25 eura GODIŠNJE?

Prvi sam rekao da kaskaju za Microsoftom što se tiče strreaminga i da trebaju nešto promijeniti u tom smislu što se tiče PS Now. Samo sam realan. Koristio sam Xbox kad sam mislio da je bolja konzola, i sad u zadnjoj generaciji PlayStation. Onog trena kad PS ekskluzive padnu kvalitetom, prvi ću se prebaciti na drugu konzolu.

A jadan Sony. Ali ajde, bar ima ljudi i kod nas koji se brinu za njihovu bilancu, pa će valjda završiti u plusu ovu godinu. 

Kako je isplativo bilo koju igru pokloniti, a ne dati na korištenje? Kako to može Epic? Ubisoft? EA? Bilo tko?

PSN - DeniZg80
10 godina
amd freak kaže...
Santana kaže...
amd freak kaže...
Santana kaže...
amd freak kaže...

Pa jel citas gore da ce npr za godfall trebat psplus i za SP.

Isto ko i na ps4 npr igra destiny je free ali nemozes igrat bez ps plus.

Ili npr kupis division opet ti treba da igras s random ljudima. Dakle platis plejku, tv i igru i onda zahtjevaju ps plus. Uzas.

Ne treba, treba ti internet konekcija i to je to.

Kao sto recimo Freetoplay igre mozes igrat online bez PS+

Pa svi pisu da ce trebat ps plus bez obzira jel igras solo ili ne.

Nisu bas sve free online,destiny je free igra i kao takav nema smisla igrat solo,teoretski mozey ali nisam siguran da mozes proc cijelu igru solo.

Ma tko to pise ?
Jasno pise da za igranje treba internet konekcija i za multiplayer treba PS+

Destiny je izgleda iznimka i neki zaostatak jer nije oduvijek bila freetoplay igra

Odi na neku drugu freetoplay igru pa ces vidjet da nema potrebe za PS+

https://ffa.hr/vijesti/godfall-nije-destiny-ali-bez-ps-pretplate-i-interneta-igru-nije-moguce-igrati/50668/

iskreno nemam pojma kaj je s tom igrom, pitanje kakav ce to "sp" bit

DeniZg kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...

A jadan Sony. Ali ajde, bar ima ljudi i kod nas koji se brinu za njihovu bilancu, pa će valjda završiti u plusu ovu godinu. 

Kako je isplativo bilo koju igru pokloniti, a ne dati na korištenje? Kako to može Epic? Ubisoft? EA? Bilo tko?

Pitanje dal je bilo koji od tih modela isplativ. Meni se cini da se pogotovo microsoft bori za korisnike uz gubitke, no racuna na dugorocan profit

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
DeniZg kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...
antimadridista kaže...
DeniZg kaže...

Epic su mi najveći kraljevi. Ja nisam baš upratio zašto ih masa ljudi ne voli, ono što ja znam je da svaki četvrtak uredno pokupim besplatnu igru. A bilo ih je fantastičnih. Neke od njih su: Kingdom come delieverance, AC Syndicate, Remnant from the ashes, GTA 5, svi Batman Arkhami, Hitman, Troy Total war story koja je bila besplatna prvih 24 sata izlaska. Neke sam sigurno zaboravio, a ima ih još i hrpa indie igara među kojima ih svarno ima dobrih. Overcooked je isto među njima

15 godina
Sony PlayStation 5

A jesi zreo za raspravu. Onog trenutka kad netko kaže da mu nije jasno kako bi bilo održivo da ti Sony daje cijelu kolekciju igara za 25 eura godišnje, ti počneš sa nekim jeftinim podjebavanjima. 

Onaj tko misli da je preskupo, preskočit će konzolu i igrati na nečemu drugom. Iz moje perspektive nije skupo. I to me valjda automatski čini Sonyevim zaposlenikom ili šta? 

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Koliku paniku ste digli oko Godfalla, igra je obicni Anthem u God Of War stilu, slasher, looter.... Igra ce biti repetativna do bola, a loot ocajan kao u Anthemu. Sto prije zaboravite na tu igru to bolje.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
je i nije skupo. meni smeta što igru koji si platio 70-80 eura ne možeš igrati (multi) bez plaćanja pretplate. pretplata bi trebala biti dovoljno atraktivna da postane izbor, a ne prisila. i to je sve.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...
je i nije skupo. meni smeta što igru koji si platio 70-80 eura ne možeš igrati (multi) bez plaćanja pretplate. pretplata bi trebala biti dovoljno atraktivna da postane izbor, a ne prisila. i to je sve.

Pa nije nikome drago što je to tako. Samo ne znam što očekuješ da ti ljudi kažu u ovoj temi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 13:18 (antimadridista).
16 godina
antimadridista kaže...
forumaš kaže...

Pa nije nikome drago što je to tako. Samo ne znam što očekuješ da ti ljudi kažu u ovoj temi?

zašto bi bilo što trebali odgovoriti?  mogu se složiti ili ne složiti, ignorirati.

7 godina
Vi kojima to ne smeta nebi trebali "napadati" nas kojima to smeta:)...

bilo bi najpošenije da kad kupiš igru radi MP da uz nju dobiješ recimo 24-48h free MP od Sony...na taj način možda bi privukli i nekog od nas sa dark side:)

a to prodavanje konzole ispod cijene to su SAMI KRIVI...s jedne strane mobiteli 1000€ i više Eura...A sa druge strane za konzolu teško dati 100€ više

Nintendo nema tih briga...on ne prodaje ispod cijene i na kraju proda skoro kao Sony
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
antimadridista kaže...
forumaš kaže...

Slažem se sa antimadridista ... A opet, treba i Sony nekak pokrit troškove servera itd..... a uostalom 12 mjeseci PS Plusa je u Sancti 489 kn, tj cca 40 kn mjesečno.... nije neka cifra ako ćemo iskreno. Pa više ljudi plaćaju mjesečno da bi uopće igrali neke igre ( WOW je 13€ mjesečno, FF 14 je 13$ mjesečno itd )... Realno na PC-u većina igrača ima opciju torentiranja i ne gledaju vrijednost te skinute igre kao nešto što su platili. Isto tako MP igre na PC-u su u dosta slučajeva lošije iskustvo zbog svakakvih cheatera i ostalih "gluposti".  Plaćam PS+ maltene otkad postoji i mogu reći da je bilo odličnih naslova ( Bloodborne, Last of Us, 2 nastavka Tomb Raider, Borderlands Collection, Detroit BH, Wipeout, Sniper Elite 4 itd... ) i mislim da je isplativo. Ako bi igru samo mogli skinuti dok traje PS Plus i da ju možeš igrati nakon što PS Plus istekne hrpa ljudi bi to iskorištavala i tako dolazila do igara. Sony se na taj način financira i zarađuje. Tu je i cloud save game, razne promocije i bonusi za PS Plus korisnike ( skinovi, leveli, buffovi, čak i u nekima ingame valute ). Osobno nemam nikakvih "problema" plaćat uslugu online igranja na konzoli. Ne kužim zakaj nekima smeta, al ne smeta im plaćat razne netflixe, hbo-e itd a sav taj sadržaj mogu streamat free, ne kužim kak ljudima nije "strano" strimat glazbu i plaćat servis a u isto vrijeme plaćat internet tarifu. Tu se niko ne buni. Isto tak hrpa ljudi će dat 10, 20 -50€ za neki skin ili oružje u igri i nije im puno, al puno je dat za godinu dana PS Plus-a u kojima možeš "dobit" 24 igre koje mogu i biti dobre. Sad bu neko rekao: pa ne dobiješ ih, platio si ih. Jesi, ali kolko? 40 kn mjesečno. Da, al nemrem ih igrat kad mi istekne PS Plus. Pa nemreš, odigraj ih u toj godini kolko traje pretplata....

10 godina
HCMAA kaže...

bilo bi najpošenije da kad kupiš igru radi MP da uz nju dobiješ recimo 24-48h free MP od Sony...na taj način možda bi privukli i nekog od nas sa dark side:)

a to prodavanje konzole ispod cijene to su SAMI KRIVI...s jedne strane mobiteli 1000€ i više Eura...A sa druge strane za konzolu teško dati 100€ više

Nintendo nema tih briga...on ne prodaje ispod cijene i na kraju proda skoro kao Sony

Tko napada tu koga ? Daj primjer neki.

Bilo bi posteno da ne placas online. To su bili zlatni dana PS3 konzole fino online igras besplatno nitko te ne pita nista, dok se na Xbox360 placao online. Onda je i Sony vidio da to prolazi i tu je prici kraj.

Prodavanje konzole ispod cijene je poslovni model, a ne nesto sto moraju napravit. U interesu im je cim vise konzola prodat tak da imaju cim vise korisnika i kupaca igara. Fucka se njima za taj mali gubitak.
Da se konzola slabo prodaje spustili bi oni jos 100€

Nintendo je pak drugi par cipela i mozda najgora kompanija kad gledas ulozeno dobiveno i kolko to sve kosta i koje je kvalitete. Oni su tek nedavno skuzili da postoji online igranje...

17 godina
HCMAA kaže...

Realna tržišna cijena te konzole je cca 8-10k kuna. Kad bi IKAD prodali 100-200mil konzola po tim cijenama?

Konzola jeftina, kasnije zarađuju na igrama i servisima. Biznis model od prvog dana postojanja konzola.

14 godina
Bubneš broj i ostaneš živ.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Sony PlayStation 5

Stvarno ne znam sta je problem sa tim PS+, cca 400 kn / 12 mjeseci = 30 i kusur kuna mjesecno, sto ti ga dodje 2 pive mjesecno (u BiH 10 piva ). Mislim da stvarno nije neka cijena ogromna, a da ne zaboravimo na alternativne sajtove vec spominjane u temi. 

1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Čisto me zanima koja igra na PC-u ne zahtjeva pretplatu ili neki vid plačanja + da sam tvorac igara održava servere i hosta. Ono samo platiš igru i to je to. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 14:30 (Gajotres).

1 0 hvala 0
12 godina
Pa ja više ne znam ni jednu igru na PCu osim WoWa koja traži mjesečnu pretplatu.
A server hostaju svi MMORPGovi i većina shootera.
Za koje igre Sony hosta server? Uncharted multiplayer?
PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 14:45 (DeniZg).
13 godina
protjeran
DeniZg kaže...
Pa ja više ne znam ni jednu igru na PCu osim WoWa koja traži mjesečnu pretplatu.
A server hostaju svi MMORPGovi i većina shootera.
Za koje igre Sony hosta server? Uncharted multiplayer?

Ne hosta Sony niti jedan, ali sve ide preko njihovih servera, sve se uploada na njihov server i od tam ide korisnicima,tj, korisnik-> sony server -> krajnji server ( ovisno o igri ) i nazad krajnji server <- sony server  <- korisnik. Takva im je politika. Nema direktnog izlaza igra->server, sve ide preko sony servera. 

Nego, kaj mislite kolko dugo bude PSN network down na day one? Svi dobijemo nove konzole na adresu i 19.11 pad servera...... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 15:03 (Han).
17 godina
antimadridista kaže...

Realno EA igre su po meni smeće. Ja sam isto aktivirao EA Play na jedan mjesec da bi odigrao NFS. I ono, igra je bila čisto ok ali nista posebno. Sve ostalo mi nije bilo vrijedno spomena. Možda bi bilo ok da nude ove sportske igre (FIFA, Madden itd) odmah oo izlasku a ne tek nakon pola godine. 

Koja poslovna politika može doći na ideju da ponudi u startu fifu kada je svake godine samo za PS prodaju u 10+ milijuna komada? Mislim da bi lik koji bi došao na tu ideju od dioničara u roku keks dobio otkaz. Zlatna koka se ne uništava već se brižno njeguje da bude još isplativija.

15 godina
movie kaže...
antimadridista kaže...

Koja poslovna politika može doći na ideju da ponudi u startu fifu kada je svake godine samo za PS prodaju u 10+ milijuna komada? Mislim da bi lik koji bi došao na tu ideju od dioničara u roku keks dobio otkaz. Zlatna koka se ne uništava već se brižno njeguje da bude još isplativija.

Ma dobro ja pričam iz perspektive kupca, što bi me možda privuklo da koristim EA play. Jer su im sve druge igre smeće, po mom mišljenju.

14 godina
neaktivan
Gajotres kaže...

Čisto me zanima koja igra na PC-u ne zahtjeva pretplatu ili neki vid plačanja + da sam tvorac igara održava servere i hosta. Ono samo platiš igru i to je to. 

Koja je to igra a da je popularna da se plaća pretplata?
Warzone? Free igra

LoL? Free igra

Fortnite? Free igra
Among US? Platiš i igraš bez dodatnih plaćanja.

Dota? Free igra.

CSGO? Platiš i igraš bez dodatnih plaćanja.

PUBG? Platiš i igraš bez dodatnih plaćanja.

Valorant? POE? Hearthstone? Overwatch? 
Vidiš gdje idem s tim? :D

Osim WOW-a, ne znam ni jednu igru koja ima pretplatu. :D

Sve ostale điđe miđe na koje ljudi troše lovu su samo kozmetics (skinovi, boje, i ostale gluposti), koje ne utječu na gameplay.

WoW bez pretplate ne možeš igrati.

- d(-_-)b -
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 15:46 (mommmistake).
15 godina
mommmistake kaže...
Gajotres kaže...

Koja je to igra a da je popularna da se plaća pretplata?
Warzone? Free igra

LoL? Free igra

Fortnite? Free igra
Among US? Platiš i igraš bez dodatnih plaćanja.

Dota? Free igra.

CSGO? Platiš i igraš bez dodatnih plaćanja.

PUBG? Platiš i igraš bez dodatnih plaćanja.

Valorant? POE? Hearthstone? Overwatch? 
Vidiš gdje idem s tim? :D

Osim WOW-a, ne znam ni jednu igru koja ima pretplatu. :D

Sve ostale điđe miđe na koje ljudi troše lovu su samo kozmetics (skinovi, boje, i ostale gluposti), koje ne utječu na gameplay.

WoW bez pretplate ne možeš igrati.

Pa ne plaćaš ni na PlayStationu online pretplatu da bi igrao Fortnite, Warzone i druge free igre.

17 godina
antimadridista kaže...

Ma dobro ja pričam iz perspektive kupca, što bi me možda privuklo da koristim EA play. Jer su im sve druge igre smeće, po mom mišljenju.

I ta je smeće ali zarazno smeće. Što te više uništava to je više igraš. Nevjerojatno.

15 godina
Sony PlayStation 5

Možda pogrdno zvuči balkanski mentalitet ali svi bi nešto nizašto, igre bez plaćanja, bogatstvo bez rada itd. Netko je igru napravio, netko je server postavio, pa i u krajnosti ali nisu zanemarivi troškovi održavanja i električne energije. PS+ bude bar pet puta godišnje oko 320 kn što iznosi oko 13 kn po igri i ako samo jednom igrom u godinu dana pogode tvoj ukus isplati se. A pogode više puta. 

2 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Ja nemam ništa protiv usluge, mislim da nije toliko skupo na godišnjoj bazi. Ali bi recimo volio da se omogući korisnicima da glasaju koje igre bi željeli dobiti. Recimo da stave 4-5 igara na izbor, i 2 sa najviše glasova postanu besplatne. Tako da baš ne odlučuju oni u potpunosti o svemu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2020 16:48 (antimadridista).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

Ja nemam ništa protiv usluge, mislim da nije toliko skupo na godišnjoj bazi. Ali bi recimo volio da se omogući korisnicima da glasaju koje igre bi željeli dobiti. Recimo da stave 4-5 igara na izbor, i 2 sa najviše glasova postanu besplatne. Tako da baš ne odlučuju oni u potpunosti o svemu.

Ja ne kuzim tu ogorčenost pretplatom. Ja je godinama kupujem samo da bih mogao igrati online fifu i ne bunim se. Trudim se kupiti je uvijek na popusti i uvijek mi je u trajanju od bar dvije godine. Čim uhvatim kakav popust ja produžim pretplatu. Ne znam jesam li od PS3 pa do danas skinuo 10 igri. I te koje sam skinuo nisam igrao ali neka se nađu ako mi dođe jednog dana da ih odigram. Na što sve novce potrošim ovo je nebitna sitnica. Zarundaš se u birtiji i u jednu večer potrošiš godišnju pretplatu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice