Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.145
|
čitano: 6.505.229
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
movie kaže...
Rhodin kaže...

Točno to jel Sony Hrvatska će reć koliko sony PS5 košta u RH i ni lipe više.

Kod ostalih distributer digne malo, trgovac digne malo, transport, eventualna carina (ako ide iz non-EU skladišta) itd.  ide na račun kupca i završimo zaista na *10 . Prije više nego danas, danas smo nešto bliže EU cijenama, nekad i jeftiniji, ali često do 10-15% skuplji.

Otprilike ti to ide ovako. Sony propiše cijenu za naše tržište. Generalni zastupnik SD se mora pridržavati te cijene. Potom SD daje robu različitim dućanima koji imaju ugovor sa SD. Svi oni dobiju popust ovisno koliko su veliki tj. koliko prodaju. No svi oni moraju poštivati propisanu maloprodajnu cijenu koju je propisao sony.

Dok sam prodavao PS3 zarada po konzoli mi je bila nategnutih 300 kn. Tada je generalni zastupnik bio GMC. Sada će netko pitati zašto je primjerice u xy dućanu PS5 skuplji a propisana cijena je recimo 4k kuna. Zato što xy dućan nije robu uzeo od SD nego ju je samostalno uvezao i kao takvu može je prodavati po koliko hoće.

Nije konzolu nabavio službenim putem. Sjećam se dva dućana koja su tako radila i bili su osjetno skuplji. U početku nije bilo dovoljno konzola pa su ljudi davali i puno više samo kako bi došli do konzole.

kad čujem ove brojeve iznenadim se da se uopće neko bavi prodajom toga osim glavnog zastupnika. Znači on kad proda 10 PS3 zaradio je 3000 kn. Pa treba prodati 10 komada. Neko mi je rekao da oni po igri zarade u prosjeku 10-15%. Dobro opstaju te trgovine, u biti ne znam kako opstaju. I još njima vjerojatno roditelji seru kak su igre skupe kad dođu kupiti nešto dijetetu

12 godina
Santana kaže...

Ne znam vidjet cemo u praksi kak to funkcionira, al s obzirom na igre koje je MS pokazao ja smisla tu ne vidim.
Mislim radi cega se konzole kupuju ?

Gamepass sam koristio jedan mjesec, odigrao jednu igru (The Outer Worlds) i to je to ukinuo sam ga jer me nist drugo ne zanima. Htio sam probat Forza 7, al jbg nema je na gamepass-u za PC-u
Isto tak i Origin play i Uplay. Svaki taj ima jednu igru koja me zanima i to je to, odnosno nemaju dovoljno sadrzaja da bi im ja placao svaki mjesec.

Ako ćemo po prodaji igara, konzole se kupuju da se njima igra GTA V, FIFA, Minecraft, COD.

PSN - DeniZg80
10 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Ne znam vidjet cemo u praksi kak to funkcionira, al s obzirom na igre koje je MS pokazao ja smisla tu ne vidim.

Gamepass sam koristio jedan mjesec, odigrao jednu igru (The Outer Worlds) i to je to ukinuo sam ga jer me nist drugo ne zanima. Htio sam probat Forza 7, al jbg nema je na gamepass-u za PC-u
Isto tak i Origin play i Uplay. Svaki taj ima jednu igru koja me zanima i to je to, odnosno nemaju dovoljno sadrzaja da bi im ja placao svaki mjesec.

Ako ćemo po prodaji igara, konzole se kupuju da se njima igra GTA V, FIFA, Minecraft, COD.

Al ak to mozes igrat na drugim konzolama za razliku od recimo spider-man koji je system seller koju ces izabrat....

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

A u koliko se primjeraka prodao God of War, Uncharted, TLoU? Masa ljudi je kupila PlayStation zbog ekskluziva. Zato se konzola i prodala u duplo više primjeraka od Xboxa u ovoj generaciji. Inače da se pita GTA, CoD i Minecraft, razlika u prodaji konzola bi bila minimalna jer te igre rade na obje konzole bez ikakve razlike.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
12 godina

Nije se PS4 prodala duplo više zbog ekskluziva, nego zato jer je u startu bila jeftinija (i jača).

Razlika u prodaji je krenula od početka i onda pokrenula lavinu. I to ne radi Killzonea, koji je bio jedina ekskluziva tada.

Meni je jasno da se oko ovoga nećemo nikad složiti, ali evo sad ide nova generacija, pa ćemo vidjeti razvoj događaja.

PSN - DeniZg80
10 godina
DeniZg kaže...

Nije se PS4 prodala duplo više zbog ekskluziva, nego zato jer je u startu bila jeftinija (i jača).

Razlika u prodaji je krenula od početka i onda pokrenula lavinu. I to ne radi Killzonea, koji je bio jedina ekskluziva tada.

Meni je jasno da se oko ovoga nećemo nikad složiti, ali evo sad ide nova generacija, pa ćemo vidjeti razvoj događaja.

Tako je vidjet cemo :)

Ako Sony bude mogao stavit cijenu od 399 za verziju bez diska mislim da microsoft nema šanse. Uzmi u obzir ogormnu bazu PS4 korisnika koji nije bas u interesu ostavit svoj PSN account sa hrpom igara koje ce moc igrat na PS5 da bi presao na xbox radi 100-150 eura jeftinije i puno slabije konzole bez nekih specijalnih igara.

Ne starta se nova generacija od nule

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 21:04 (Santana).
17 godina
Santana kaže...

Tebi nema, al nekom ima.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Tebi nema, al nekom ima.

Pa to sigurno, ja mogu samo za sebe rec :)
Igru koju sam htio igrat nije bilo na gamepass-u i to first party microsoft igra, a nema je nit sad samo Horizon koji me ne zanima

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 21:06 (Santana).
12 godina
Santana kaže...

Tebi nema, al nekom ima.

Igru koju sam htio igrat nije bilo na gamepass-u i to first party microsoft igra, a nema je nit sad samo Horizon koji me ne zanima

Zato što si koristio Gamepass na PC-u, koji nije baš najbolje mjesto za to. Ali vjerujem da će se i to promijeniti.

Pogotovo sad kad su uveli i Xcloud opciju.

Gamepass je ista fora kao Netflix.

Hrpa studija, štancaj srednje i nisko budžetne filmove/igre/serije i poneki visoko budžetni naslov. Za svakoga po nešto. U moru produkcije isplivaju hitovi.

Ja nisam neki fan Netflixa, ali to očito prolazi i donosi lovu.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 21:14 (DeniZg).
10 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Tebi nema, al nekom ima.

Zato što si koristio Gamepass na PC-u, koji nije baš najbolje mjesto za to. Ali vjerujem da će se i to promijeniti.

Pogotovo sad kad su uveli i Xcloud opciju.

Gamepass je ista fora kao Netflix.

Hrpa studija, štancaj srednje i nisko budžetne filmove/igre/serije i poneki visoko budžetni naslov. Za svakoga po nešto. U moru produkcije isplivaju hitovi.

Ja nisam neki fan Netflixa, ali to očito prolazi i donosi lovu.

Pa vjerujem , pogotovo kad su klinci u pitanju pa bi igrali svakih 30min nekaj drugo, no nisu djeca jedini kupci nit to jedina stvar koja prolazi.
Rezultate jos nismo vidjeli.

Ako im to prođe sigurno ce prislit sony da napravi isto, a tko zna mozda vec i spremaju slicnu stvar

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 21:17 (Santana).
12 godina
Sony PlayStation 5

Čitam malo neke analize koje kažu da PS5 Digital, ako bi koštao 399$/Eura, bi generirao gubitak od 100$ sa svakom prodanom konzolom.

Na 10 mil. primjeraka godišnje, to je gubitak od 1 mlrd.$.

Mislim da si Sony to ne može priuštiti, bez obzira na zaradu od PSN-a.

PSN - DeniZg80
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Gubili su oni i prije na konzolama ali mislim da nisu nikad tako puno.... 

Meni je 500 eu perfektna cijena za PS5. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...

Gubili su oni i prije na konzolama ali mislim da nisu nikad tako puno.... 

Meni je 500 eu perfektna cijena za PS5. 

500 i 450 za ovaj bez diska bi bilo idealno

8 godina
Sony PlayStation 5

Teško da će biti manje od 3999.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Santana kaže...
Chaky kaže...
AA-d00d kaže...
Xbox series S je itekako isplativ.
2k rezolucija i visoki framerate za 300USD (kolko ce kod nas kostati tocno treba jos vidjet). Za nas koji i dalje imamo fullHD tv je ovo odlicno.

Plug 'n play cisti.

Slazem se s napisanim  

Ovisi o cijeni PS5
ako nekim cudom bude konzola bez diska 399 onda series S nema smisla
iako mislim da ce bit 450eura

Naravno.

Microsoft je mudro odigrao. S obzirom da je dobro popusio ovu generaciju nisu niti imali nekog prevelikog izbora. Snazno od pocetka.

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
DeniZg kaže...

Čitam malo neke analize koje kažu da PS5 Digital, ako bi koštao 399$/Eura, bi generirao gubitak od 100$ sa svakom prodanom konzolom.

to je ovaj trenutak, već za par mjeseci zbog pojeftinjenja proizvodnog procesa gubitak će se smanjiti, pa za godinu dana će se još više smanjiti i za dvije gidine će biti u plusu. onda će sljedećih 6 godina zarađivati. ne brinem se ja za njih.

7 godina
ima nas koji smo kasno kupili ps4 i s obzirom da smo u zaostatku s igrama i s obzirom da te igre više nisu nove pa imaju cijenu za šaku riže...evo zadnji hitovi od Sony...Ghost of tshushim..gow...tlos2...to ja budem ostavio za PS5...danas mi stigle još četiri...ponese me ludilo kad vidim igru na disku za 50-70kn...a nalazi se na mom popisu...tako da imam 15 igara na disku...od kojih samo sam tri igrao

ove sa slike stiglo danas:)... i želja mi je još oko deset naslova

mnogima će upravo ove konzole biti prvi i jedini 4K player...stoga jedina dugoročno isplativa opcija su konzole s čitačem diskova...a tek s obzirom na brzinu interneta...aj skidaj igru od 100GB...s obzirom na kapacitet ugrađenog SSD

kada bi digitalne bile jeftinije od igara s diska onda bi to "mučenje" imalo smisla...ovako kupiš na disku za istu cijenu i još na kraju prodaš
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
movie kaže...
DeniZg kaže...

to je ovaj trenutak, već za par mjeseci zbog pojeftinjenja proizvodnog procesa gubitak će se smanjiti, pa za godinu dana će se još više smanjiti i za dvije gidine će biti u plusu. onda će sljedećih 6 godina zarađivati. ne brinem se ja za njih.

Plus zaradit će od hrpe PS+ pretplatnika koji za 5-7 godina otplate još jednu konzolu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
8 godina
HCMAA kaže...
mnogima će upravo ove konzole biti prvi i jedini 4K player...stoga jedina dugoročno isplativa opcija su konzole s čitačem diskova...a tek s obzirom na brzinu interneta...aj skidaj igru od 100GB...s obzirom na kapacitet ugrađenog SSD

kada bi digitalne bile jeftinije od igara s diska onda bi to "mučenje" imalo smisla...ovako kupiš na disku za istu cijenu i još na kraju prodaš

Digitalne već jesu jeftinije od diskova. Svaki mjesec minimalno jedna akcija. Onda na to dodaj još i stranice kao psprices.com koje te mailom obavijeste kada ti je igra s wishliste na akciji, prate cijenu igre od izlaska pa možeš vidjeti je li akcijska cijena najniža do sada i da se pokupiti dobrih igara za daleko manje novaca nego na disku. 

Nadalje, ova priča s igrama od 100 GB baš i nije dovoljno precizna. Jedan od prodajnih aduta koje su inžinjeri isticali je da će, budući da će PS5 imati custom SSD arhitekturu, igre biti čak i manje nego za PS4 (jer će konzola moći raditi dekompresiju tekstura u realnom vremenu). 

Ne razumijem ovo s 4K i diskovima... kada si posljednji puta kupio Bluray disk s filmom? U vremenu kada sve ide online i na streaming, baš će se kupovati i gomilati diskovi (iskreno, od filmova izdanih unazad 10 godina - koliko njih si pogledao više od jednom?).

EDIT: https://twitter.com/justice_leak/status/1304502458971049984?s=20

According to a Hong Kong distributor, PS5 will release at the equivalent of $499 USD for disc, $399 USD for the digital edition.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 22:53 (robogo).
13 godina
robogo kaže...

Ne razumijem ovo s 4K i diskovima... kada si posljednji puta kupio Bluray disk s filmom? U vremenu kada sve ide online i na streaming, baš će se kupovati i gomilati diskovi (iskreno, od filmova izdanih unazad 10 godina - koliko njih si pogledao više od jednom?).

Nemoj po sebi suditi sve ostale, ima nas više od sedam milijardi različitih.

Zadnji Blu-ray disk s filmom sam kupio nedavno i sad sam prestao jer čekam 4K Blu-ray na PS5. Kupujem serije i filmove koji su to zaslužili i koje želim imati u svojoj kolekciji i to često kupim posebna izdanja, metalne kutije, a ne da ih gledam u jadnom HD-u s kompresijom na Netflixu koji će sutra odlučiti da seriju/film više nema u ponudi. Svaka čast streamingu, Netflixu, Primeu, HBO-u, imam ih sve, ali ako se želim vratiti nekom filmu onda ga pogledam na Blu-rayu. Možda i zato što sam stara škola, odrasla na VHS-u i DVD-ima.

A od filmova zadnjih deset godina malo sam njih pogledao i jednom, a kamoli više puta. Osamstoti nastavak nekakvih superheroja i CGI overload ostavljam mlađima od mene. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
7 godina
Dolby Vision nije moguć kod piratluka...brzina mi je preko bakra doživotno zaključana na 15Mbps...mnogi novi filmovi ne zaslužuju ni prvo gledanje A kamo kupovanje na disku...ali su tu zato stari
Full Metal Jacket...2001 Space Odyssey...Black Hawk Down... Apocalypse Now...Starship Troopers.....itd

Budimo realni...ova nova generacija će trajati duže nego sadašnja...koji je sljedeći korak...kupio sam tv prije 3 miseca sa 2.0b hdmi...šta bi ja sad njega tribao baciti u smeće(11000kn)...kad dođe vrijeme kupovine drugog za 6-7-8 godina to mora biti 8K....A do tada meni je 4K60fps u igrama odlično...kad izađe PS6 budem mislio uzeti i novi tv

Broj pixela je jedna od karika u lancu video iskustva...hdr..rtx...to može biti i na 1080 rezoluciji

Za mene nova generacija je bolji AI u igrama...fizika destrukcije...da likovi ne zapinju za objekte...da ne lebde kad hodaju...da kad ubiješ protivnika da ne prolaziš kroz njega i onda vidiš da je samo napuvani balon

Želim da objekti u igri nisu napuvani baloni nego ko u stvarnosti da imaju mesa ispod površine...želim potpunu destrukciju okoline...bolja balistika...više vi volio da je broj protivnika u igri manji A da su pametniji pa da osjetiš to zadovoljstvo kad ga izbaci iz stroja A ne da idu na brojnost pa mi svo to beskorisno nasilje postane ono neozbiljno...to sam prvi put osjetio u Max Payne 1 i 2

Ako će mi to dati A da bude reza 1080 ili 1440 ja zadovoljan

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 13:02 (HCMAA).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
HCMAA kaže...

Želim da objekti u igri nisu napuvani baloni nego ko u stvarnosti da imaju mesa ispod površine...želim potpunu destrukciju okoline...bolja balistika

Hehe ovo zvuči zabrinjavajuće :-)

7 godina
Da kao u filmovima kad se zaklone iza prevrnutog stola od drveta...mene takve gluposti izbace iz takta i nemam više volje gledati... ustvari mogu to ono staviti..ali onda stave pod žanr Fantasy...mada i u tom Fantasy svijetu postoji neka njihova logika...to je razlika između kvalitetnog fantasy i fantasy smecha
17 godina
Sony PlayStation 5

HCMAA ja ne mislim da će ove priče o 8K gamingu, 4K@120 fps i slično biti iole blizu realnosti. PS4 Pro jedva pokreće igre na 4K sa 30 fps i dropovima ispod toga... sad bi trebali očekivati da na 4K sa RTX, HDR i slično imamo 120 fps? Zaboravite. Ni Sony ne računa da će svi ove godine imat novi TV od 16-18k kuna kako bi u potpunosti iskoristili mogučnosti konzole, dapače, ako dobijemo "pristojnu" igru na 4K@60 fps saRT ja zadovoljan... a bojim se da to neće biti moguće uvijek, sa svakom igrom i u svakom trenutku, kamo li preko toga.

To više-manje znači da su svi koji imaju 4K tv pokriveni, ako ima niski odaziv i HDR, tim bolje, a za to ti ne treba HDMI 2.1

HDMI 2.1 budu možda uspjeli iskoristiti na 120Hz "gaming tv" vlasnici RTX 3090 koji se ionako odlučuju na gaming monitore jer su ipak bolji.

Samo da dodatno citiram:

HDMI 2.0 standard:

4K Ultra HD compatible (3840 x 2160 pixels) at 24, 25, 30 and 60 fps, HDR compatible (HDR10, HDR10+, HLG and Dolby Vision). Extended color spaces such as BT.2020 are supported, along with chroma subsampling up to 4:4:4. Maximum bitrate of 18 Gbps.

Dakle HDMI 2.0 je dovoljan za 40K@60fps HDR10 - preko toga ko sanja dobit od PS5 ili XBOX X mislim da će biti razočaran.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 13:23 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
Kao što kolega kaže 4K na 30fps sada teško ide A sad svi očekuju na 4x jačem stroju da vrti 4K120fps i to sa RTX na Max...ni nova RTX 3090 to ne bude mogla...ustvari čisto sumnjam da kad bi smanjili rezoluciju na 1080 i sa RTX na Max teško da budu nove konzole to zavrtile na 120...A 2.0b podržava 120fps na 1080

Međutim ja sam u onoj skupini u kojoj je sve poviše 24fps igrivo:)

Znači s jedne strane 50€ razlike u cijeni konzole je za mnoge bitno...A s druge strane sad svi ti kojima tih 50€ igra će sa smiješkom na licu potrošiti 1500€ za novi TV...jer ih bole oči od 60fps pa moraju ići na 120fps...takvima je bolje da preskoče PS5 i čekaju PS6

I još nešto gledanje filmova u HDR-u je jedno ali igranje igara pa se zalomi puno više sati to uzrokuje da se pozadinsko svjetlo kod LCD i organske le diode kod OLED brzo troše... brightness na Max...A ako želiš dobro HDR iskustvo to ne ide za tv od 3000kn

Nije ni zapadni gamer toliko bogat da se razbacuje sa $€
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 13:40 (HCMAA).
17 godina
Rhodin kaže...

HCMAA ja ne mislim da će ove priče o 8K gamingu, 4K@120 fps i slično biti iole blizu realnosti. PS4 Pro jedva pokreće igre na 4K sa 30 fps i dropovima ispod toga... sad bi trebali očekivati da na 4K sa RTX, HDR i slično imamo 120 fps? Zaboravite. Ni Sony ne računa da će svi ove godine imat novi TV od 16-18k kuna kako bi u potpunosti iskoristili mogučnosti konzole, dapače, ako dobijemo "pristojnu" igru na 4K@60 fps saRT ja zadovoljan... a bojim se da to neće biti moguće uvijek, sa svakom igrom i u svakom trenutku, kamo li preko toga.

To više-manje znači da su svi koji imaju 4K tv pokriveni, ako ima niski odaziv i HDR, tim bolje, a za to ti ne treba HDMI 2.1

HDMI 2.1 budu možda uspjeli iskoristiti na 120Hz "gaming tv" vlasnici RTX 3090 koji se ionako odlučuju na gaming monitore jer su ipak bolji.

Samo da dodatno citiram:

HDMI 2.0 standard:

4K Ultra HD compatible (3840 x 2160 pixels) at 24, 25, 30 and 60 fps, HDR compatible (HDR10, HDR10+, HLG and Dolby Vision). Extended color spaces such as BT.2020 are supported, along with chroma subsampling up to 4:4:4. Maximum bitrate of 18 Gbps.

Dakle HDMI 2.0 je dovoljan za 40K@60fps HDR10 - preko toga ko sanja dobit od PS5 ili XBOX X mislim da će biti razočaran.

Plus najveći benefit za FPS fluidnost je definitivno freesync/g-sync koji rijetko koji TV podržava još uvijek, i to oni skuplji.

Sa njim i veći dropovi postaju neprimjetni i nebitni i nove konzole će najviše profitirati korištenjem tih tehnologija. 

17 godina
Bitanga kaže...
Rhodin kaže...

Samo da dodatno citiram:

HDMI 2.0 standard:

Plus najveći benefit za FPS fluidnost je definitivno freesync/g-sync koji rijetko koji TV podržava još uvijek, i to oni skuplji.

Sa njim i veći dropovi postaju neprimjetni i nebitni i nove konzole će najviše profitirati korištenjem tih tehnologija. 

Ja ne znam za Tv koji to podržava, osim onog spominjanog ASUS gaming TV-a sa 1ms odazivom, samo nisam siguran dal ima GSync ili FreeSync. Ako je GSync, džaba ti to kad konzole ne znaju iskoristit budući AMD chip imaju nutra.

Moj TV nema takvu podršku i sigurno ne planiram kupiti novi da bih to dobio za konzolu. Ionako na njoj samo ekskluzive mislim igrat, plus što će klinci igrat. Sve što mogu bit će na konpu na 1ms 1440p144Hz FreeSync monitoru. I izgledat će bolje nego bilo što na PS5 , bez obzira na rezoluciju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 13:45 (Rhodin).
17 godina
Rhodin kaže...

Ja ne znam za Tv koji to podržava, osim onog spominjanog ASUS gaming TV-a sa 1ms odazivom, samo nisam siguran dal ima GSync ili FreeSync. Ako je GSync, džaba ti to kad konzole ne znaju iskoristit budući AMD chip imaju nutra.

Moj TV nema takvu podršku i sigurno ne planiram kupiti novi da bih to dobio za konzolu. Ionako na njoj samo ekskluzive mislim igrat, plus što će klinci igrat. Sve što mogu bit će na konpu na 1ms 1440p144Hz FreeSync monitoru. I izgledat će bolje nego bilo što na PS5 , bez obzira na rezoluciju.

Podržavaju i LG OLEDi i Samsung QLEDovi.

Naravno da nećeš kupit novi TV ali bi mogao spojit konzolu na taj svoj free-sync monitor.

Samo kažem koja je tehnologija nešto što bi najviše pomoglo konzolama, jer to na PCu imamo već godinama i jednostavno je THE tehnologija za komunikaciju grafičke i ekrana.

17 godina
neaktivan
Da ali na PC je interval u dropovima puno siri.

Nije isto kad na PCu sa 80fps padne na 50 i na konzolama sa....31fps na 25 🤭
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
Sony PlayStation 5

Upravo tako, konzole obično imaju fps lock po segmentima igre, koji je unaprijed podešen.

Koliko čitam najviše problema u "next gen" će imati radi XBOX S konzole koja je cca 1/3 snage XBOX X i već su krenula kukanja developera oko toga - teško je prilagoditi igru da radi na S i X varijanti "otprilike jednako" , uz određene izmjene kvalitete prikaza i rezolucije, s obzirom na toliko veliku razliku u snazi konzole.

Srećom, PS5 ima "samo" blueRay kao razliku između te  konzole, snagom bi trebale biti iste, pa na PS ne bi trebalo iti sličnih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice