Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.146
|
čitano: 6.507.967
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Sony PlayStation 5

Ja zelim nextgen stvari ove stare igre pa i u 400fps me ne zanimaju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Sony PlayStation 5

Svakako ću kupovat novu konzolu. Imam PS4, kupljen nedugo nakon što je izašao, ne mogu se požalit, sve je super funkcioniralo. Sad, važem da li da uzmem Xbox SeX ili PS5. Najviše igram sportske igre, PES, NBA itd. Red dead 2 i GTA V sam isto dosta igrao, inače nisam baš veliki fan fantasy svijeta, zato su mi GTA V i Red dead bili vrh. Cijena za Xbox je prihvatiljiva, vidjet ćemo koliko će PS koštat, moguće da će to presudit.

12 godina
Sony PlayStation 5

Ovo ce utjecat na sve multiplatforme u iducih 5-7 godina.....toliko o full nextgenu.

https://wccftech.com/id-software-devs-concerns-xbox-series-s-specs/

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 9:39 (MEGATAMA).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo ce utjecat na sve multiplatforme u iducih 5-7 godina.....toliko o full nextgenu.

I to nije izmislio neki novinar, nego baš lik koji će raditi igre koje ćemo igrat. Šteta :(

Nadajmo se da PS neće imati takva ograničenja i bar će za njega biti optimiziran taj dio vezan uz memoriju, ili možda čak i drugačije isprogramiran.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

a dobro, ali tko ionako kupuje xbox ?

17 godina
Sony PlayStation 5

XBOX je sad upitno isplativ. Njihove igre se uglavnom mogu igrati na PC, ekskluzive se isto često pojave na PC-u, u biti ne kužim neku poantu te konzole, osim da se ne zezaš sa kupnjom PC-a, već gotovog sustava.

PS5 ima smisla zbog esluziva koje se NE pojave na PC ili godinama kasnije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
bloodborne kaže...
MEGATAMA kaže...

Ma da, al će se ta ista verzija raditi za mali xbox, pravi xbox, i za PC.

Ne znam koliko toga treba izmjeniti, al možda i za PS5 :(

Teško da će raditi izmjenu na cijeloj igri sa drugu konzolu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
neaktivan
Xbox series S je itekako isplativ.
2k rezolucija i visoki framerate za 300USD (kolko ce kod nas kostati tocno treba jos vidjet). Za nas koji i dalje imamo fullHD tv je ovo odlicno.

Plug 'n play cisti.
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 10:17 (AA-d00d).
15 godina
AA-d00d kaže...
2k rezolucija i visoki framerate za 300USD (kolko ce kod nas kostati tocno treba jos vidjet). Za nas koji i dalje imamo fullHD tv je ovo odlicno.

Plug 'n play cisti.

Poznate su cijene.

https://www.hcl.hr/vijest/ovako-izgleda-pakiranje-xbox-series-x-a-poznate-cijene-hrvatsku-160828/

U jednoj od trgovina Xbox Series X koštat će 3.813,00 kn, a u tu cijenu uključen je PDV. U istoj trgovini Xbox Series S prodavat će se po cijeni od 2.350,00 kn. 

https://www.gamershop.hr/sve/potraga/Xbox+series

Tu se već može preorderat

17 godina
neaktivan
2400kn je predobra cijena.
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
10 godina

eto ga na, a ljudi ovdje rekli da se računa x10. Znači Xbox je po tome trebao biti kod nas 4999 kn. Kad ono 3813 kn. 499$ je preračunato u kune 3174 kn, dakle uvećano je za 20%, naš porez je 25% tak da ni nije tak strašno. Ameri nemaju porez na te stvari

14 godina
Nije točno. Ljudi koji su odmah prvi dan uzeli PS4 su rekli da je bilo puno manje od tih cca x10 što se koristi za PC komponente.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
6 godina
protjeran

ako ps5 sa drive-om bude 3800kn uzet cu ga day 1 bez razmisljanja.

10 godina
AA-d00d kaže...

Plug 'n play cisti.

ma visok framerate

vidjet cemo jos kak ce sve to u praksi ic, ovo kaj znamo je promo materijal

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
12 godina
CyberDemonVZ kaže...
bloodborne kaže...
MEGATAMA kaže...

Ma da, al će se ta ista verzija raditi za mali xbox, pravi xbox, i za PC.

Ne znam koliko toga treba izmjeniti, al možda i za PS5 :(

Teško da će raditi izmjenu na cijeloj igri sa drugu konzolu.

Da, ovo ce utjecat na sve multiplatforme jer se sad sve next igre moraju dizajnirat sa tim ogranicenjem, izuzetak su Sony ekskluzive i pc igre koje se nece pojavit na tom xboxu. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 11:22 (MEGATAMA).
17 godina
Hazar kaže...
AA-d00d kaže...

Plug 'n play cisti.

Poznate su cijene.

https://www.hcl.hr/vijest/ovako-izgleda-pakiranje-xbox-series-x-a-poznate-cijene-hrvatsku-160828/

U jednoj od trgovina Xbox Series X koštat će 3.813,00 kn, a u tu cijenu uključen je PDV. U istoj trgovini Xbox Series S prodavat će se po cijeni od 2.350,00 kn. 

https://www.gamershop.hr/sve/potraga/Xbox+series

Tu se već može preorderat

Super cijena, zna li netko hoce li Xbox ponovo biti region lock ?

znamo da nemamo support u HR

Bnet: mNik987#2148
10 godina
Hexfire kaže...
Nije točno. Ljudi koji su odmah prvi dan uzeli PS4 su rekli da je bilo puno manje od tih cca x10 što se koristi za PC komponente.

jesu ljudi koji su uzimali ps4 prvi dan, ali je bilo i onih koji su odma proglasili x10 kad su krenule prve ps5 info i leakovi, isto kao i na temama za PC hardver, uvijek hrpa ljudi voli reći x10 a to jednostavno nije tako

10 godina
Cansee kaže...
Hexfire kaže...

jesu ljudi koji su uzimali ps4 prvi dan, ali je bilo i onih koji su odma proglasili x10 kad su krenule prve ps5 info i leakovi, isto kao i na temama za PC hardver, uvijek hrpa ljudi voli reći x10 a to jednostavno nije tako

Ma kakvih 10x kad sony dirigira cijenu, nece on dopustit da nasi lokalni šerifi sjebu prodaju.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina
Cansee kaže...

eto ga na, a ljudi ovdje rekli da se računa x10. Znači Xbox je po tome trebao biti kod nas 4999 kn. Kad ono 3813 kn. 499$ je preračunato u kune 3174 kn, dakle uvećano je za 20%, naš porez je 25% tak da ni nije tak strašno. Ameri nemaju porez na te stvari

Krivo, ameri imaju porez na te stvari i on je različit od države do države. Zato su cijenu uvijek istaknute bez poreza pa i ova od 499 dollara. Kad dođeš na blagajnu zaračunaju ti porez. On može biti od nekih 8% pa sve do nekih 18%, ovisno o državi u kojoj živiš. Znači amer će u prosjeku platiti xbox 499 dolara plus porez 12%

17 godina
Santana kaže...
Cansee kaže...
Hexfire kaže...

Ma kakvih 10x kad sony dirigira cijenu, nece on dopustit da nasi lokalni šerifi sjebu prodaju.

Točno to jel Sony Hrvatska će reć koliko sony PS5 košta u RH i ni lipe više.

Kod ostalih distributer digne malo, trgovac digne malo, transport, eventualna carina (ako ide iz non-EU skladišta) itd.  ide na račun kupca i završimo zaista na *10 . Prije više nego danas, danas smo nešto bliže EU cijenama, nekad i jeftiniji, ali često do 10-15% skuplji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 15:19 (Rhodin).
17 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Evo male ankete.

Planiram uzeti:

10 PS5 digital verzija
38 PS5 disk verzija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Drva grab i bukvu jeno 5 metara.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Plug 'n play cisti.

Slazem se s napisanim  

Battletag - Gobac#2782; PoE:G0bac; Cypher: Ignorance is bliss.
7 godina
Razlika od 1200 kn je premala da se isplati...i još ne možeš koristiti diskove...i onda za par godina kupiš novi tv....i onda novu konzolu:(...

rtx bez ograničenja je puno lakše izvesti na 1080 nego na 4K...A jača verzija upravo omogućuje potpuni rtx na 1080

S obzirom da nemaju svi 4K tv za sada bilo bi idealno da igre za konzole u buduće imaju postavke za grafiku...ono jednostavne postavke vezane uz izlaznu rezoluciju
1080/1440/4K
30/60/120 fps
Rtx off/low/medium/high
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
17 godina
Sony PlayStation 5

Pojedini monitori 1440p/144Hz su se počeli reklamirati da su idealni za novi xbox.

Koliko shvaćam slabiji Xbox je nešto jeftiniji, ali znatno slabiji... po meni nedovoljno jeftiniji za razliku u snazi... radi se o 2 igre u cijeni, a omjee performansi 1:3 koliko vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Nadam se da će ps5 moći skalirari između više rezolucija (1080p, 1440p, 2160p) a volio bih i UWD support

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Chaky kaže...
AA-d00d kaže...

Plug 'n play cisti.

Slazem se s napisanim  

Ovisi o cijeni PS5
ako nekim cudom bude konzola bez diska 399 onda series S nema smisla
iako mislim da ce bit 450eura

17 godina
Rhodin kaže...

Točno to jel Sony Hrvatska će reć koliko sony PS5 košta u RH i ni lipe više.

Kod ostalih distributer digne malo, trgovac digne malo, transport, eventualna carina (ako ide iz non-EU skladišta) itd.  ide na račun kupca i završimo zaista na *10 . Prije više nego danas, danas smo nešto bliže EU cijenama, nekad i jeftiniji, ali često do 10-15% skuplji.

Otprilike ti to ide ovako. Sony propiše cijenu za naše tržište. Generalni zastupnik SD se mora pridržavati te cijene. Potom SD daje robu različitim dućanima koji imaju ugovor sa SD. Svi oni dobiju popust ovisno koliko su veliki tj. koliko prodaju. No svi oni moraju poštivati propisanu maloprodajnu cijenu koju je propisao sony.

Dok sam prodavao PS3 zarada po konzoli mi je bila nategnutih 300 kn. Tada je generalni zastupnik bio GMC. Sada će netko pitati zašto je primjerice u xy dućanu PS5 skuplji a propisana cijena je recimo 4k kuna. Zato što xy dućan nije robu uzeo od SD nego ju je samostalno uvezao i kao takvu može je prodavati po koliko hoće.

Nije konzolu nabavio službenim putem. Sjećam se dva dućana koja su tako radila i bili su osjetno skuplji. U početku nije bilo dovoljno konzola pa su ljudi davali i puno više samo kako bi došli do konzole.

12 godina
Santana kaže...

Kako ne bi imao smisla.

I dalje će series S biti najjefitnija konzola, koja se može kupiti na pretplatu i podržava Gamepass.

PSN - DeniZg80
10 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Kako ne bi imao smisla.

I dalje će series S biti najjefitnija konzola, koja se može kupiti na pretplatu i podržava Gamepass.

Ne znam vidjet cemo u praksi kak to funkcionira, al s obzirom na igre koje je MS pokazao ja smisla tu ne vidim.
Mislim radi cega se konzole kupuju ?

Gamepass sam koristio jedan mjesec, odigrao jednu igru (The Outer Worlds) i to je to ukinuo sam ga jer me nist drugo ne zanima. Htio sam probat Forza 7, al jbg nema je na gamepass-u za PC-u
Isto tak i Origin play i Uplay. Svaki taj ima jednu igru koja me zanima i to je to, odnosno nemaju dovoljno sadrzaja da bi im ja placao svaki mjesec.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 20:28 (Santana).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice