Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.365
|
čitano: 6.889.716
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
rambox kaže...
MEGATAMA kaže...

Sony ima svoju viziju koja meni osobno odgovara,ok hardver, izuzetan fokus na ekskluzive i produkciju istih, inovativan gamepad pa cak i VR. 

MS je za mene postao apsolutno nezanimljiv i ne nude nista sto zelim. 

Nintendo.... par spektakularnih igara na NS ali ga ne palim bas cesto nazalost a sto se tice rumoranog NS2... mozda.

Uglavnom Sony vuce sve pametne poteze i zato im ide moj novac day one. 

Ne ili tipičan Sony, uvijek na bilo kakvom hardveru naprave par grešaka bilo da su u pitanju fotiči ili mobiteli itd.

Sony je previše para uložio u PS5 brutalno brzi SSD.Za gejming je bitnija što jača grafa, a ne ultrabrzo dizanje ili učitavanje igara itd.Trebali su grafu zaokružit na barem 40CU, i zapravo je totalno blesavo da to nisu u praksi i realizirali.

X Box X, realno znatno bolje dizajniran ili može se odlično uklopit u bilo koji prostor.

Mikrošuft konzola, bit če tu dosta vrlo ugodnih iznenađenja dakle na štetu Sony PS5 ponude.

Mikrošuftovci su ipak naučili gradivo na ranijim greškama.Znatno jeftinija verzija konzole, to je zapravo odličan potez kojeg Mikrošuft očito ne zna iskoristit na pravi način.

Sony nije htio previse CU-a nego su digli takt jer je po njima to puno lakse za iskoristit nego vise CU-a

SSD ce donjet nesto novo, level dizajn napokon moze bit drugaciji.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Raja evo privatna poruka koju sam dobio od moderatora zato sto prijavljujem off-topic, koji fail od moderacije 

"Raspravljaš s ljudima i odgovaraš na njihove poruke, a kasnije ih prijaviš da su OT? Neće to ići."

Sad ce na kraju mene banovat  

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 17:22 (arnes_king).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
arnes_king kaže...

Raja evo privatna poruka koju sam dobio od moderatora zato sto prijavljujem off-topic, koji fail od moderacije 

Drago

"Raspravljaš s ljudima i odgovaraš na njihove poruke, a kasnije ih prijaviš da su OT? Neće to ići."

Ne znam koliko je ovdje aktivnih moderatora ali ja sam vodio Reboot forum 4 godine i imao vise moderatora nego sto ih ima ovdje a imali smo manje aktivnih clanova i nije bilo lagan posao.

Tesko je bit moderator. 

13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
arnes_king kaže...

Drago

Ne znam koliko je ovdje aktivnih moderatora ali ja sam vodio Reboot forum 4 godine i imao vise moderatora nego sto ih ima ovdje a imali smo manje aktivnih clanova i nije bilo lagan posao.

Tesko je bit moderator. 

Ma shvatam ali kakav mu je ovo odgovor na prijave, losa mu logika. 

11 godina
Logika mu je na mjestu, prijavljujes nekog za oftopic a nastavljas i sam raspravljati o oftopic temi. 😄
17 godina
Santana kaže...

Sony nije htio previse CU-a nego su digli takt jer je po njima to puno lakse za iskoristit nego vise CU-a

Ma jok to je smješno, pogotovo kad znaš da če PS5 GPU večinom ipak kucat tu negdje oko 2ghz.

Ponavljam, PS5 SSD je prilično skup hardver i takav SSD na desktopu ne moš nit kupit.

- Sony PS5, 36CU 2.2ghz ali to je maksimalna GPU radna frekvencija

- X Box X, 52CU tehnikalije navode ok 1.8ghz, i bez testa znamo da če taj GPU hardver potegnut malo više struje

Sony je malo omašio, a barem 40CU je sve samo ne puno previše dakle Sony sjedi 3.

Pogleč kaj sam usporedil na dolnjem linku, a maksimalna X Box X potrošnja struje je tu negdje oko 220W.To su vrlo impresivne brojke za takav GPU hardver, dakle ipak očekivano Sony PS5 trošit če osjetno manje struje.

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-ampere-30xx/265501.aspx?page=9&jumpto=6183138&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 16:42 (rambox).
10 godina
rambox kaže...
Santana kaže...

Ma jok to je smješno, pogotovo kad znaš da če PS5 GPU večinom ipak kucat tu negdje oko 2ghz.

Ponavljam, PS5 SSD je prilično skup hardver i takav SSD na desktopu ne moš nit kupit.

- X Box X, 52CU tehnikalije navode ok 1.8ghz, i bez testa znamo da če taj GPU hardver to povuč malo više struje

Sony je malo omašio, a barem 40CU je sve samo ne puno previše dakle Sony sjedi 3.

Pogleč kaj sam usporedil na dolnjem linku, a maksimalna X Box X potrošnja struje je tu negdje oko 220W.To su vrlo impresivne brojke za takav GPU hardver, dakle ipak očekivano Sony PS5 trošit če osjetno manje struje.

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-ampere-30xx/265501.aspx?page=9&jumpto=6183138&sort=asc&view=flat

ma sve je to oke, al meni je ovo sa ssd-om puno zanimljivije. Ovo kaj smo vidli sa Ratchet igrom mi izgleda super dok MS nije pokazao apsolutno nista

kaj se mene tice mogu imat i 100CU

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
protjeran
Gogy7 kaže...
Logika mu je na mjestu, prijavljujes nekog za oftopic a nastavljas i sam raspravljati o oftopic temi. 😄

Pa kako je to ispravna logika, ako neko krsi pravila to treba upozoriti, a ako sam se i ja ukljucio onda i mene treba upozoriti.  

Njegovo je da pocisti temu i upozori svakog ko krsi, kakve veze ima sto sam i ja diskutovao, to razlog da on nista ne ucini i ignorise? Pa neka malo pogleda temu, vjerujem da je pola teme off-topic i spam, ako njemu to nije razlog da nesto ucini onda ne znam zbog cega je moderator.

Kako se i ne bih ukljucio kada stalno zapocinju isto a moderatori spavaju? Na kraju sam se opet ukljucio i napisao da je dosta s off topicom i da nije tema u vezi tog. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 16:49 (arnes_king).
13 godina
protjeran
rambox kaže...
Santana kaže...

- X Box X, 52CU tehnikalije navode ok 1.8ghz, i bez testa znamo da če taj GPU hardver potegnut malo više struje

Sta microsoftu znace na papiru bolje brojke kad nemaju nista konkretno u ponudi? Event im svaki bio flop, nitu niti jednu jedinu igru pokazali da radi na novom xbox-u, sve je bilo sa PC. Glavna launch igra koja im je trebala biti hit je odgodjena jer je izgledala kao last gen. 

Djaba hardver bilo kakav ako ga ne iskoristavas. Xbox One X je jaci od PS4 Pro za 30-ak% pa opet ne vidim da mu je to pomoglo podici popularnost.

17 godina
arnes_king kaže...

Drago

Banat će te jer dijeliš privatne poruke javno.

BTW, ti si i započeo cijelu offtopic raspravu jer si spomenuo da je smiješno brijati na ekrane s više Hz, kakve to veze ima s temom?

I kakve veze ima ovaj tvoj i moj post s temom, najbolje da se sad sami prijavimo za offtopic.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
11 godina
To je kao da si vidio lika kako pljačka banku pa se i ti pridruzio i zgrabio malo para a kasnije otisao na policiju i prijavio lika za pljačku 😄
Sad sam i ja u oftopic
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 16:52 (Gogy7).
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
arnes_king kaže...

Drago

Banat će te jer dijeliš privatne poruke javno.

BTW, ti si i započeo cijelu offtopic raspravu jer si spomenuo da je smiješno brijati na ekrane s više Hz, kakve to veze ima s temom?

I kakve veze ima ovaj tvoj i moj post s temom, najbolje da se sad sami prijavimo za offtopic.

Znas koliko mi znaci u zivotu sto ce me banovat s bug foruma. Netacno je da sam ja poceo off-topic s tim postom, off-topic je bio vec od par stranica ranije aktuelan i ja sam se samo nadovezao na te budalastine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 16:57 (arnes_king).
13 godina
protjeran
Gogy7 kaže...
To je kao da si vidio lika kako pljačka banku pa se i ti pridruzio i zgrabio malo para a kasnije otisao na policiju i prijavio lika za pljačku 😄
Sad sam i ja u oftopic

Da, odlican primjer. Policija bi u tom slucaju obojicu uhapsila i odradila svoj posao, a u ovom slucaju nije takav postupak nego je receno zato sto sam i ja u tom da ce oni to ignorisat  Za sta moderator sluzi ako ne za ovo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 16:58 (arnes_king).
15 godina
rambox kaže...
MEGATAMA kaže...

Prouci zasto je taj ssd tako brz....direktno ucitavanje asseta, tekstura itd u game world sto znaci bogatiji i detaljniji svijetovi igara.

Vidim da se bas trudis ali nazalost fali ti informacija/znanja pa ti postovi ispadaju nesmisleni kao sto sam napisao u drugoj temi.

Razmisli dvaput prije postanja sto si napisao. 

Ja i predobro znam kakav je to SSD, a ti i dalje vjeruj da je Sony bezgrešan i nepogrešiv itd.

Uskoro buš i sam vidio, dakle nezavisni testovi i kolko je to Sony PS5 brutala sa samo 36CU GPU.

Svi developeri oduševljeni konzolom i pričaju kako ovakav iskorak nisu nikad vidjeli, ali eto rambox sa foruma je bolje upoznat od njih zbog nekih brojki na papiru koje u praksi ne moraju apsolutno nista značiti.

TLoU 2 i Ghost of Tsushima se vrte na slabašnom PS4 a graficki pariraju bilo kojoj igri na PC-u. A ti sve promatraš sa gledišta PC-a i pukih brojki na papiru i ne kužiš da to ne znači puno.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 17:04 (antimadridista).
17 godina
arnes_king kaže...

Znas koliko mi znaci u zivotu sto ce me banovat s bug foruma. Prije nego pocnes se praviti opet pametan malo pogledaj pa onda progovori. Netacno je da sam ja poceo off-topic s tim postom, off-topic je bio vec od par stranica ranije aktuelan i ja sam se samo nadovezao na te budalastine.

Gle, raspravljamo već godinama svi tu skupa i na PS4 temi. I stalno se nađe netko tko potpiruje offtopic, nekad ja, nekad ti, nekad dvadeset drugih. I dobro, proći će, ignoriraj. 

Zašto sad prijavljuješ ljude? Pogotovo ako te briga za forum.

O čemu da pričamo na ovoj temi? Priča se o igrama i o gamingu općenito. I pričat će se još godinama.

Kužimo se jel, netko voli igrati na ležećki, netko na sjedećki. Netko na TVu, netko na monitoru. Netko na tipkovnici i mišu, netko na kontroleru. Netko u velikoj rezi, netko u manjoj. Netko sportske igre, netko TPSove.

Opcije, opcije, opcije. Samo je to bitno.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
6 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Momci petak je ja sam zakljucio da je danas PS dan, a kad su takvi dani u mjesecu pripremim se.

Opustite se svi smo tu jer volimo igre, budem ja popio koju za vas i izmlatio kojeg bossa u 30 fps-a.

sa "3" promila u guzici. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 18:05 (bloodborne).
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

ma sve je to oke, al meni je ovo sa ssd-om puno zanimljivije. Ovo kaj smo vidli sa Ratchet igrom mi izgleda super dok MS nije pokazao apsolutno nista

Je zanimljvo, i to zato jer je SSD vrlo brz ali je i znatno skuplji hardver.

Trenutno Sony i Mikrošuft čekaju, dakle tko če prvi izbacit cijenu konzole tako da onaj drugi može korigirat cijene.

Mikrošuft je pokazal hardver vrlo precizno, i možda tu leži odgovor zašto Sony PS5 ima samo 36CU.Iako je to slabo vjerojatno, činjenice su jasne klasičan Desktop Zen2 3000 CPU ipak troši osjetno više struje.

Eto ti dolnji link, dakle koja verzija Zen 2 procesora kuca u PS5?.Taj ipak bitan detalj još uvijek nije poznat, "u odnosu na X Box X na kojem sam ja fino objasnil nebitne detalje".

https://forum.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/xbox-series-x/272478.aspx?page=3&jumpto=6180177&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 17:12 (rambox).
15 godina
rambox kaže...
Santana kaže...

Trenutno Sony i Mikrošuft čekaju, dakle tko če prvi izbacit cijenu konzole tako da onaj drugi može korigirat cijene.

Mikrošuft je pokazal hardver vrlo precizno, i možda tu leži odgovor zašto Sony PS5 ima samo 36CU.Iako je to slabo vjerojatno, činjenice su jasne klasičan Desktop Zen2 3000 CPU ipak troši osjetno više struje.

Eto ti dolnji link, dakle koja verzija Zen 2 procesora kuca u PS5?.Taj ipak bitan detalj još uvijek nije poznat, "u odnosu na X Box X na kojem sam ja fino objasnil nebitne detalje".

https://forum.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/xbox-series-x/272478.aspx?page=3&jumpto=6180177&sort=asc&view=flat

rambox

Totalno si se pogubio došao si na temu PS5 pametovati protiv Sony-a i veličati Xbox nauči već jednom razliku između Č i Ć.

Daj nađi kakvog komada ( žensku) i deri.

Pusti malo kompjutere i konzole na miru odi na zrak malo ćeš se opustiti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2020 17:37 (hummer0).
15 godina
bloodborne kaže...

Momci petak je, ja sam zakljucio da je danas Ps dan a kad su takvi dani u mjesecu pripremim se.

Opustite se svi smo tu jer volimo igre, budem ja popio koju za vas i izmlatio kojeg bossa u 30 fps-a.

sa "3" promila u guzici. 

Opa vratio si se najboljoj igri na svijetu      

BloodBorne

10 godina
bloodborne kaže...

Momci petak je, ja sam zakljucio da je danas Ps dan a kad su takvi dani u mjesecu pripremim se.

sa "3" promila u guzici. 

znači dobro sam predložio :))

15 godina
hummer0 kaže...
rambox kaže...
Santana kaže...

rambox

Totalno si se pogubio došao si na temu PS5 pametovati protiv Sony-a i veličati Xbox nauči već jednom razliku između Č i Ć.

Daj nađi kakvog komada ( žensku) i deri.

Pusti malo kompjutere i konzole na miru odi na zrak malo ćeš se opustiti.

Mozda je nesposoban za žene pa lječi ovdje svoje frustracije podučava djecu kako se treba ponašati na forumu.

6 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

Svi putevi vode u Yharnam. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
Ja se nekako premisljam dali uopce uzimati PS5 😟
Nekako imam sve manje vremena i volje za igre iako mi je to najdraza relaksacija.
Bilo bi poželjno da nabavim ps5 cisto jer imam kanal posvecen playstationu, ali on je vise infomativne prirode nego gameplay.
Vise mi se nekako isplati uzeti novi kompjuter jer mi je zaista potreban zbog video editinga.
Sve manje igram, vise sam posvecen obavezama i editingu.
Dobrih igara je malo, imam cudan ukus. Svi cekaju Cyberpunk i Valhallu a ja cekam Ratcheta, demon souls, Elden ring, Immortals i Kena.
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
Ništa ti ne brini...to te je sad uhvatila gamerska depra...ali proći će...imam i ja tih faza...šta se tiče Ratchet and Clanka...i ja volim te Arcade...i samo radi Ratchet bi uzeo PS5 A ne Xbox

U ožujku 2017 kupio Ratchet and Clanka za PS4....A konzolu tek nakon godinu i pol...grafika je za pasti na guzicu A kakva će tek biti na petici
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
10 godina
Gogy7 kaže...
Ja se nekako premisljam dali uopce uzimati PS5 😟
Nekako imam sve manje vremena i volje za igre iako mi je to najdraza relaksacija.
Bilo bi poželjno da nabavim ps5 cisto jer imam kanal posvecen playstationu, ali on je vise infomativne prirode nego gameplay.
Vise mi se nekako isplati uzeti novi kompjuter jer mi je zaista potreban zbog video editinga.
Sve manje igram, vise sam posvecen obavezama i editingu.
Dobrih igara je malo, imam cudan ukus. Svi cekaju Cyberpunk i Valhallu a ja cekam Ratcheta, demon souls, Elden ring, Immortals i Kena.

ne kontam da ako imaš kanal o igricama kako možeš ne igrati? Logično mi je da imaš i PC i konzolu

11 godina
Iz dva razloga. Premalo vremena za igranje, i gameplay videi mi nisu gledani kao infomativni. Igram samo nove igre, ove godine sam igrao DBZ Kakarot, Journey to the savage planet, RE3, Island Saver, LoU 2 i Ghost of Tsushima. To je sve sto sam igrao. Plus 10ak igara sto mi pošalju developeri ali njih sam igrao svega par sati. Vise vremena provedem trazeci vijesti vezane uz PS i editiranje videa nego uz gaming. Bilo bi super da uzmem i komp i ps5. 😄
7 godina
Tko pod drugim jamu kopa...na kraju u nju sam upada
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vjerojatno nešto sa Trumpom i 30FPS.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne znam. Kažu da Trump "vidi" Svijet u 30 fps a Obama je recimo vidio u 144 fps.  Elon vidi u 244 fps.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice