PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.497.973
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
10 godina
Re: PlayStation 4
Q-Tip kaže...
Santana kaže...
Ja nisam reko nit jedno nit drugo, nit su to cinjenice.

Nekome treba 20min, nekome 5 min, a nekome 3 minute
da si igrao znao bi.
Ne kuzim zakaj si se uopce ukljucio u pricu o tome kad ne znas. Ne moras svakom loncu bit poklopac.

Čemu napadi ad hominem? Smije li netko imati drugačije mišljenje o igri? Raspravljaj na normalan, civiliziran način ili jednostavno nemoj raspravljati.

Koje to brdo igara danas ima vraćanje na početak levela ili daleko unatrag, a da to nisu Bloodborne ili Dark Souls. Fakat mi je smiješno da spominješ Super Marija kao primjer, a vuče korijene iz vremena kad računala još nisu znala za save game? Btw. nijednog Super Marija nikad nisam igrao niti sam ikad igrao bilo što na Nintendu, uopće nisam fan te konzole, niti fan takvih igara.

Igrao sam prije 30-ak godina na Spectrumu Manic Minera koji je imao 20 levela. Dođeš do 19., izgubiš sva tri života i moraš opet krenuti od prvog levela. Da sam znao da i Bloodborne cilja na takav gameplay ne bih ga kupio. Sad znam, pa upozorim ljude koji se tek upoznaju s konzolom i u tome nema ništa loše. Više sam puta ponovio da poštujem mišljenje onih kojima je igra super, ali dajem drugo mišljenje o svom iskustvu. Ako se ne slažemo, neće svijet propasti. Imaš svoje mišljenje, poštuj tuđe. Simple.

Oprosti ak si se uvrijedio, no ono kaj ti tvrdis jednostavno nije tak. Kao sto sam reko prije BB ima dobro postavljene checkpointove. Postavljene su i precice do njih na tezim dijelovima ili pred bossove ako umres da se ne moras skroz vracat. Kaj je najbolje vecinu mobova u igri mozes jednostavno pretrcat. Kad umres mozes sve povratit natrag kao da i nisi umro. Mozes si pozvat prijatelja u pomoc ili AI-a ako nisi online. Mislim da ti igra daje dovoljno pomagala te smatram da i najveci pocetnici je mogu zavrsit ak joj daju šansu.

Ak ti se ne sviđa oke, al nemoj mi rec da te checkpoint sistem vrijeđa lol 

@Bitanga 

Zasto bi to bio problem developera ? Pa oni su uspjeli na temelju toga kaj je igra teska i kaj izbija iz mase. 
Pa glavni slogan im je "Prepare to die" lol 

https://www.instagram.com/celestial__emissary/?r=sun1
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 6:18 (Santana).
17 godina
Santana kaže...
Q

a kaj bi ti nakon svakog ubijenog neprijatelja stiskao quick save ? Daj me nemoj nasmijavat. Cist normalna mehanika koju koroste brojne druge igre.

Pa super mario te vrati na pocetak levela...

Zašto ne? Imam previše godina i premalo vremena da bih se frustrirao igrom. Zašto ne bih napravio quick save na nekoj za mene teškoj poziciji kako je ne bih morao ponovno prolaziti i frustrirati se? Onaj tko voli mazohizam ne mora napraviti quick save niti ga koristiti ali u današnje vrijeme mora biti ponuđen svima kao izbor. 

17 godina
Santana kaže...

Nije isto kad igras fifu na amater i dobis 7-0 i kad se mucis sa Legendary AI-om pa jedva dobijes 3-2 

Da mi je igra takva da stalno pobjeđujem nebi joj se nikad vratio jer brzo dosadi.

U fifi kada jednu tekmu izgubiš ne vraća te recimo na početak prvenstva pa sve ispočetka. Nastavljaš dalje prvenstvo. Loša usporedba. Nije pitanje težine već pitanje što nakon poraza? Ispočetka ili je spas u quick saveu pa nastavljaš dalje s pokušajem broj 2.

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

BTW, slučajno sad vidjeh, prestigli smo Euro Truck Simulator 2 thread koji ima 624 stranice :-P

Trenutak za veselje, type-on!! :-)

WTF!?!

amd freak kaže...

Jedno pitanje, igra drive club, postoji li complete edition igre? 

Core igru sam prosao, ali tih dlc-a ima milion. 

Nasao sam season pass za 60kn i onda vidim svi dlcovi u 2014-2015, a di je 2016 i 2017? 

Postoji li uopce complete verzija igre? 

Po njihovom bi trebao ubti soma kuna kad bi kupovao sve :D

Mislim da nema Complete Edition.

Da li si presao osnovnu verziju ili onu sto je free na PS+?

Ali si dobro vidio, Uzmi Seasson Pass, pa ces vidjeti sto ti nedostaje. Bikes recimo.

Mozda lakse prepoznas koji ti DLCi trebaju iz trofeja?

https://www.exophase.com/game/driveclub-ps4/trophies/

Imaju hrpu kozmetike, standalone auta (vecinu ih otkljucas igranjem), boostove i sl. pa pripazi da ne uzmes krivo.

Ja sam dobio DC cim je dosao na PS+, pa sam napravio upgrade s te verzije, pa Season Pass Year 1, pa ekspanzije, pa Bikes itd

Stavi na Whish listu i cekaj popuste!

movie kaže...
Santana kaže...

Nije isto kad igras fifu na amater i dobis 7-0 i kad se mucis sa Legendary AI-om pa jedva dobijes 3-2 

Da mi je igra takva da stalno pobjeđujem nebi joj se nikad vratio jer brzo dosadi.

U fifi kada jednu tekmu izgubiš ne vraća te recimo na početak prvenstva pa sve ispočetka. Nastavljaš dalje prvenstvo. Loša usporedba. Nije pitanje težine već pitanje što nakon poraza? Ispočetka ili je spas u quick saveu pa nastavljaš dalje s pokušajem broj 2.

Da  

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 8:54 (Chaky).
11 godina
Keep the casuals away from BB. Molio bih ljude da kad jednom daju savjet za neku tesku igru i ljudi ju ne zele igrat jer su casualci, roditelji cetvero djece, frustrirani jer ne znaju igrat ili pak spori, da vise ne forsiraju s preporukom. Cisto zato da nebi doslo do outcrya i da se ne dogodi kao s Darksoulom 3 gdje dosta olaksan gameplay. Definitivno ne zelim da sve igre budu za svakoga jer to je recept za Andromedu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PlayStation 4

Neznam jel netko vec spomenuo tu, al bas se iznenadio jucer, Simsi 4 dolaze ove godine na PS4  

link

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Zasto bi to bio problem developera ? Pa oni su uspjeli na temelju toga kaj je igra teska i kaj izbija iz mase. 

Spacecraft kaže...
Keep the casuals away from BB. Molio bih ljude da kad jednom daju savjet za neku tesku igru i ljudi ju ne zele igrat jer su casualci, roditelji cetvero djece, frustrirani jer ne znaju igrat ili pak spori, da vise ne forsiraju s preporukom. Cisto zato da nebi doslo do outcrya i da se ne dogodi kao s Darksoulom 3 gdje dosta olaksan gameplay. Definitivno ne zelim da sve igre budu za svakoga jer to je recept za Andromedu.

Zašto je to problem developera? E pa zato što nisu u igru stavili 2 moda igranja, Casual i Normal... to sigurno nije moj problem... i još po mogućnosti da se možeš u realtime switchati između njih kako mnoge druge igre imaju, u tom slučaju nitko ne bi pizdio i svi bi kupili igru bez ovakvih pitanja. U tom slučaju bi ova igra bila za svakoga, i mogli bi pričati da ulazi u kategoriju najbolje igre generacije. No, da, naravno da ne može (i ne mora) svaka igra biti za svakoga.

A mišljenje casualaca je jednako relevantno kao i mišljenje "pro" gamera, osim toga oni su i velika većina kupovne moći gamera.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
14 godina
movie kaže...

Zašto ne? Imam previše godina i premalo vremena da bih se frustrirao igrom. Zašto ne bih napravio quick save na nekoj za mene teškoj poziciji kako je ne bih morao ponovno prolaziti i frustrirati se? Onaj tko voli mazohizam ne mora napraviti quick save niti ga koristiti ali u današnje vrijeme mora biti ponuđen svima kao izbor. 

Komentar ti je skroz promašen, ali zato jer i ti nisi nikad igrao te igre. Sve te From Software igre su od "ground up" koncepirane na taj način. Poanta cijele igre je da kroz pogreške koje si napravio i koje su dovele do toga da umreš, napreduješ kao igrač. Igra ima checkpointove između kojih se možeš teleportirati i još možeš otkriti prečice do istih. (već sam naveo da je velikom broju ljudi to problem jer bez razloga ponavljaju neke dijelove). Pa nije netko napravio igru i onda su zadnji dan odlučili, "ajmo izbaciti quick save funkciju" tak da Internet može pričati kak je igra teška.

Cijela igra bi izgubila svoju draž da je save sustav drugačiji jer se gameplay temelji na strpljenju, preciznosti i korištenju mozga. A čim imaš quick save opciju, možeš komotno "brute forceati" svaki problem na koji naletiš. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
neaktivan
Spike1983 kaže...

Neznam jel netko vec spomenuo tu, al bas se iznenadio jucer, Simsi 4 dolaze ove godine na PS4  

link

promašaj od igre, baš me zanima po kojoj cijeni će doći

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
17 godina
neaktivan
hanteed kaže...
Spike1983 kaže...

link

promašaj od igre, baš me zanima po kojoj cijeni će doći

Vjerojatno Full Price + tona DLC-a. Ne vjerujem da ce imat muda staviti GoTY izdanje

14 godina
Bitanga kaže...

Zašto je to problem developera? E pa zato što nisu u igru stavili 2 moda igranja, Casual i Normal... to sigurno nije moj problem... i još po mogućnosti da se možeš u realtime switchati između njih kako mnoge druge igre imaju, u tom slučaju nitko ne bi pizdio i svi bi kupili igru bez ovakvih pitanja. U tom slučaju bi ova igra bila za svakoga, i mogli bi pričati da ulazi u kategoriju najbolje igre generacije. No, da, naravno da ne može (i ne mora) svaka igra biti za svakoga.

A mišljenje casualaca je jednako relevantno kao i mišljenje "pro" gamera, osim toga oni su i velika većina kupovne moći gamera.

Praktički ti mogu isto odgovoriti ko i movieu, komentiraš na osnovu nula iskustva s igrom. Ta igra nikako ne bi funkcionirala da su uveli neku vrstu easy moda, zato jer i ovako postane jako lagana pred kraj. Netko tko je igrao Dark Souls 1 i 2 prije Bloodbornea će se prošetati igrom bez većih problema. Ali zato imaš hrpu načina da si sam igru otežaš ako baš želiš. Brat bratu, sve te From Software igre su "teške" prvih par sati dok ne uspiješ napraviti switch u glavi da to nije još samo jedan bezvezni RPG gdje combat ovisi samo o statovima. I kad kreneš igrati drugačije, hrpa stvari ti sjedne na svoje mjesto. A i uz tolike hrpetine prohoda, savjeta i jubito videa koje imaju te igre je praktički nemoguće da negdje zapneš. 

Ne vidim kak bi mogla biti za svakoga da je 50% lakša u startu. Prije svega bi bila dosadna i sa hrpom nepotrebnih mehanika. Na kraju dana, ovo je i dalje punokrvni RPG. Po samoj vokaciji će dio ljudi biti odbijen od nje, što god da se promijenilo. Težina nema veze s tim.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Hexfire kaže...
Bitanga kaže...

Praktički ti mogu isto odgovoriti ko i movieu, komentiraš na osnovu nula iskustva s igrom. Ta igra nikako ne bi funkcionirala da su uveli neku vrstu easy moda, zato jer i ovako postane jako lagana pred kraj. Netko tko je igrao Dark Souls 1 i 2 prije Bloodbornea će se prošetati igrom bez većih problema. Ali zato imaš hrpu načina da si sam igru otežaš ako baš želiš. Brat bratu, sve te From Software igre su "teške" prvih par sati dok ne uspiješ napraviti switch u glavi da to nije još samo jedan bezvezni RPG gdje combat ovisi samo o statovima. I kad kreneš igrati drugačije, hrpa stvari ti sjedne na svoje mjesto. A i uz tolike hrpetine prohoda, savjeta i jubito videa koje imaju te igre je praktički nemoguće da negdje zapneš. 

Ne vidim kak bi mogla biti za svakoga da je 50% lakša u startu. Prije svega bi bila dosadna i sa hrpom nepotrebnih mehanika. Na kraju dana, ovo je i dalje punokrvni RPG. Po samoj vokaciji će dio ljudi biti odbijen od nje, što god da se promijenilo. Težina nema veze s tim.

Ma sve ok, još nemam iskustva s igrom. Ja samo analiziram činjenice koje svi znamo i imamo na uvid. Koji je razlog da dosta ljudi ovu igru gledaju poprijeko i ne znaju bi li kupili ili ne, i svaka preporuka ima "ali" u sebi? Zašto ima dosta oprečnih mišljenja? Pa i sad su gore u komentarima ljudi pričali da je to hardcore igra i nije za casual igrače i da je i bolje tako. Tko je za to kriv? Developeri ili igrači?

Ja bih rekao developeri jer su tako htjeli.

Zašto se tako ne priča o nekim drugim igrama? Još nikad nisam čuo za neku drugu igru da netko kaže - "ne znam hoće li ti se svidjeti, dosta je teška i moraš napraviti switch u glavi".

Al evo, ja ću ju još danas kupiti na akciji, sad me samo nabrijalo. Pa neće ona mene zajebavati :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
Hexfire kaže...

Cijela igra bi izgubila svoju draž da je save sustav drugačiji jer se gameplay temelji na strpljenju, preciznosti i korištenju mozga. A čim imaš quick save opciju, možeš komotno "brute forceati" svaki problem na koji naletiš. 

U pravu si, ne igram takve igre. No općenito nemam strpljenja učiti rješavati neki problem u igri. Prije svega mi je to zabava i želim da bude lagana zabava a ne frustracija koja se temelji na učenju, strpljenju i pretjeranom mozganju. Ako je to zabava želim ići kroz nju kao nož kroz sir. Meni je zabava tomb raider, uncharted ili TLOU. Sve kompleksinije od toga nije više za moju životnu dob i nije mi zabavno.

10 godina
neaktivan
PlayStation 4

Kad citam Hexa sta pise dode mi da kupim BB GOTY, taman je na nekoj akciji... Nisam mazohist ali volim takve igre gdje treba razmisljati kako sta rijesiti, da ima izazova, da nije samo brute force prolazak, da se osjecam ponosnim kad prodem neki dio

I am over 9000!!!

0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

dobih mail da ps+ eu od 31.8 poskupljuje

438 za 1god 

181 za 3mj

58 za 1mj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 12:16 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
4mal kaže...

dobih mail da ps+ eu od 1.8 poskupljuje

438 za 1god 

181 za 3mj

58 za 1mj.

Pa jesu oni normalni, koja đubrad, i ovako je bilo skupo. Mamu im lopovsku.

17 godina
PlayStation 4

Počeli su malo bolje igre davati pa im je sad bed kaj ide prejeftino :-P

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

pa vis da su krenuli ali gamad jesu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

pa vis da su krenuli ali gamad jesu...

Btw, ispravka, kod mene u mailu piše od 31.08., a ne 01.08.

17 godina
PlayStation 4

jep nabrz sa procital 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

438 za 1god 

181 za 3mj

58 za 1mj.

Kaj sa nama kaj smo u preplati, ja sam slucajno uzeo 2 puta pa imam do 12.2018. , kaj sa nama, cu morat nadoplatit?

PSN - brdjanin85
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Spacecraft kaže...

Pa stavili su samo ti nisu napisali na celo kao ostale igre. 
Easy mod se zove Co-op i jos postoje druga olaksanja u igri za pocetnike.

Ja ti velim da se te igre nebi tak dobro prodale da je postojao pravi easy mod jer se onda nebi skupila HC ekipa koji bi sama napravila marketing oko prvih souls igara.
To je jedna od najvecih stvari koje su digle ovaj nekada mali studio u nebesa.

I mislim da su i vise nego zadovoljni s prodajom tak da easy mod neces vidjet u njihovim buducim igrama :)

11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Nego pitanjce, da li je ovaj tv ok za PS4 Pro, jer ne mogu nigdje naci da li podrzava hdr 10 ?

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe8096-4k.aspx 

PSN - brdjanin85

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

438 za 1god 

181 za 3mj

58 za 1mj.

Treba vratiti uloženo u ove 1700 kn konzole 

17 godina
neaktivan
madafaka85 kaže...
4mal kaže...

438 za 1god 

181 za 3mj

58 za 1mj.

Kaj sa nama kaj smo u preplati, ja sam slucajno uzeo 2 puta pa imam do 12.2018. , kaj sa nama, cu morat nadoplatit?

Mislim da neces. 

17 godina

podrzava hdr ali ne hdr10 tj premium hdr kao lg i samsung.

14 godina
movie kaže...

U pravu si, ne igram takve igre. No općenito nemam strpljenja učiti rješavati neki problem u igri. Prije svega mi je to zabava i želim da bude lagana zabava a ne frustracija koja se temelji na učenju, strpljenju i pretjeranom mozganju. Ako je to zabava želim ići kroz nju kao nož kroz sir. Meni je zabava tomb raider, uncharted ili TLOU. Sve kompleksinije od toga nije više za moju životnu dob i nije mi zabavno.

Da je to napisao itko drugi ne bih ništa rekao, ali ti igraš FUT na redovnoj bazi. I kad si već  spominjao Fifu evo ti paralele. Jedan run kroz mobove u BB ti je ko tekme u Fifi. Imaš problem koji moraš riješiti, tj. protivnika ispred sebe kojem se tokom tekme prilagođavaš. Mijenjaš igrače, formaciju, taktiku, pristup... Je da je često frustrirajuće, ali kad uspiješ pobijediti samo i isključivo zbog svoje vještine to donosi veliku dozu zadovoljstva, koja te onda zauzvrat tjera dalje. A i kad izgubiš samo zato jer je protivnik bolji, dalje te tjera prkos da dođeš na tu razinu. Spominjao si quick save. Da su ga stavili u BB to bi bilo isto ko da u Fifi imaš quick save  tokom tekme. Oops, dobio sam gol u 70. minuti u finalu, nema veze, quick load na 64 minutu i riješeno.

Da da, upravo sam usporedio FIFU sa Bloodborneom. Samo duboko dišite, biti će sve u redu.

17 godina
odjavljen
PlayStation 4

Ne bi to usporedio. U nogometu se nadmudruješ online protiv prave inteligencije, žive osobe. Kad igrašpreteški DS serijal nadmudruješ se protiv skripti i neda se svima ponavljati više puta jednu te istu stvar dok ne skužiš kak skripta funkcionira, nije to jednko zadovoljstvo nadmudrivanja. Inače meni nogomet nije bio nikada zabavniji nego sa frendom ispred TV-a pa  mu se iskesim u facu kad mu zabijem gajbu...i online je pored toga govno 

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
PlayStation 4

Moram priznati da me ovo poskupljenje ps+ pretplate neugodno iznenadilo. Mislim, nije baš zanemarivo poskupljenje i živo me zanima obrazloženje za isto. Činjenica je da Sony mlati ogromnu lovu na plus usluzi, a sada će to biti još više.

Samo da se nadovežem na ovu raspravu o checkpointovima i frustrirajućim igrama. Kako sam stariji i dnevno u najboljem slučaju imam 2 sata vremena za igranje igara, u tih dva sata se želim isključiti iz vanjskog svijeta i uživati u igrama; frustracijama nema mjesta, niti želim da me nakon cjelodnevnog jebanja u mozak još i igra jebe. Cijenim DS serijal i Bloodbourne, ali to neće biti kod mene na repertoaru. :D

6 0 hvala 0
10 godina
XXX kaže...

Ne bi to usporedio. U nogometu se nadmudruješ online protiv prave inteligencije, žive osobe. Kad igrašpreteški DS serijal nadmudruješ se protiv skripti i neda se svima ponavljati više puta jednu te istu stvar dok ne skužiš kak skripta funkcionira, nije to jednko zadovoljstvo nadmudrivanja. Inače meni nogomet nije bio nikada zabavniji nego sa frendom ispred TV-a pa  mu se iskesim u facu kad mu zabijem gajbu...i online je pored toga govno 

Pa ak su ti skripte prelagane slobodno se ukljucis u PVP borbe online protiv prave inteligencije, zive osobe :) 
Pa ces vidjet umiranja...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice