PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.497.973
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
Re: PlayStation 4
Hexfire kaže...
Q-Tip kaže...
Hexfire kaže...

Bez ikakve dvojbe, Bloodborne je najbolja igra ove generacije konzola. Ali isto tako to nije igra za svakoga. Traži puno strpljenja, živaca i kreativnih psovki, a zauzvrat nudi jebeni osjećaj otkrivanja, napredovanja, uspjeha uz najzabavniji combat sustav u bilo kojem RPG-u. Ima igra horor elemenata, ali to nije horor igra i ustvari te ta činjenica ne bi smjela odbiti od igre. Ja osobno ne volim ni horor filmove ni igre pa mi je opet BB na vrhu omiljenih igara.

Najbolje ti je po meni uzeti fizičku verziju jer to je stvarno specifična igra čiju genijalnost je jako teško opisati. Treba probati pa vidjeti da li ti paše. Ak se navučeš na taj gameplay onda ćeš vjerojatno htjeti odigrati i Dark Souls 1, 2, 3, a to ti je onda nekih 300+ sati gameplaya sveukupno.

Budući da je čovjek novi vlasnik PS4, kao što sam i ja bio prije nekoliko mjeseci kad sam kupio BB, ja bih mu svakako preporučio da igru isproba negdje prije kupnje, ako je ikako moguće. Za neke je to igra bez premca, dok je za neke (poput mene) neopisivo frustrirajuće iskustvo. Zato, MasterG, isprobaj jer definitivno igra nije za svakoga. Ako si spreman satima pokušavati proći jedan komadić puta, onda navali. Ja sam nakon desetak sati odustao i ne želim je više ni vidjeti na svom PS4.

Opet ponavljam, ne želim nikoga uvjeravati da je to loša igra jer ima milijune poklonika, samo dajem i drugo mišljenje da potencijalno ne baci novac kao ja. :) 

Pa doslovno si napisao isto što i ja . Uzeti fizičku verziju, ak ti paše super, ak ne nikom ništa, prodaj dalje.

Ne, ti si rekao da je to bez ikakve dvojbe najbolja igra ove generacije konzola, a on je rekao da je to frustrirajuće iskustvo i da ga ne želi više vidjeti na svom PS4 :-P

Znači, igra koju bez problema ne možeš preporučiti svakome (nego kažeš da prvo proba jer je, eto tako, posebna) nikako ne može ponijeti titulu najbolje igre ove generacije konzola, možda jedino specifičnom krugu mazohista :-). Eventualno može biti na tragu da je se nazove kultnom igrom, iako ni za to trenutno nema sve potrebne preduvjete. To što pruža osjećaj zadovoljstva dok prođeš nešto je samo zato što si se prvo spustio na samo dno samopoštovanja. A ne zato što je to najbolja igra. :-P

Tak je meni DriveClub, dok 30 puta vozim isti time trial, da bih nabio još jednu sekundu za treću zvjezdicu. Nakon 3 takve epizode ganjanja jedne sekunde slijedeći time trial mi uzrokuje tikove, mučninu i želju da obrišem igru ;-)

Ja isto razmišljam o BBu otkad je izašao i još uvijek mislim da nisam spreman na to. Možda dok odigram sve druge igre prvo, i stare i nove koje će tek izaći :-P

Po mom mišljenju je HZD trenutno najbolja igra ove generacije konzola.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 19:36 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

Jedno pitanje, igra drive club, postoji li complete edition igre?

Core igru sam prosao, ali tih dlc-a ima milion.

Nasao sam season pass za 60kn i onda vidim svi dlcovi u 2014-2015, a di je 2016 i 2017?

Postoji li uopce complete verzija igre?

Po njihovom bi trebao ubti soma kuna kad bi kupovao sve :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
PlayStation 4

Potencijalno glupo pitanje. Ako zelin napravit US accout, koliko detaljan moran bit oko toga? Ima li veze ako registriran stari mail u kojen su mi hrv.podatci, ili da rade kreiran novi mail?

Edit: toxic nema na cemu. Ovo za pivu stoji, ako se ikako nademo u iston gradu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 21:53 (Tututuru).

0 0 hvala 0
14 godina
Bitanga kaže...

Ne, ti si rekao da je to bez ikakve dvojbe najbolja igra ove generacije konzola, a on je rekao da je to frustrirajuće iskustvo i da ga ne želi više vidjeti na svom PS4 :-P

Znači, igra koju bez problema ne možeš preporučiti svakome (nego kažeš da prvo proba jer je, eto tako, posebna) nikako ne može ponijeti titulu najbolje igre ove generacije konzola, možda jedino specifičnom krugu mazohista :-). Eventualno može biti na tragu da je se nazove kultnom igrom, iako ni za to trenutno nema sve potrebne preduvjete. To što pruža osjećaj zadovoljstva dok prođeš nešto je samo zato što si se prvo spustio na samo dno samopoštovanja. A ne zato što je to najbolja igra. :-P

Tak je meni DriveClub, dok 30 puta vozim isti time trial, da bih nabio još jednu sekundu za treću zvjezdicu. Nakon 3 takve epizode ganjanja jedne sekunde slijedeći time trial mi uzrokuje tikove, mučninu i želju da obrišem igru ;-)

Ja isto razmišljam o BBu otkad je izašao i još uvijek mislim da nisam spreman na to. Možda dok odigram sve druge igre prvo, i stare i nove koje će tek izaći :-P

Po mom mišljenju je HZD trenutno najbolja igra ove generacije konzola.

Ovo je jedna od onih lets agree to disagree situacija, ali ti debelo pretjeruješ. Internet je stvorio famu oko tih Bloodsouls igara da su "teške" i sad svi to puše bez da su igre probali i što je najgore odbijaju druge ljude da ih probaju. Ja sam netko tko igre nikad ne igra na hard, pa sam bez problema završio i DS 1 i 2 i Bloodbourne, a evo u ovom trenutku rješavam i DS3. Naravno da može ponijeti tu titulu najbolje igre generacije, kojom logikom ne? Pa ne pričamo ovdje o nekom malom indie naslovu koji je težak čisto da bude težak pa ga igraju samo mazohisti. Ovdje je riječ o jednoj od najboljih novih franšiza zadnjih godina (ako ne i najboljoj) koja je i od kritike i od igrača prihvaćena sa hvalospjevima. Usporedba sa Driveclubom je debelo nategnuta.

Svaka čast HZD-u, ali budimo realni, fali joj dosta stvari da bi bila vrh.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
PlayStation 4
Ljudima su te igre teske jer su nauceni na tupave igre tipa skyrim gdje ne moramo citat nista niti slusat nikoga jer nam pise na mapi gdje treba ic i kolko metara smo udaljeni uz to borba se svodi na dvije vrste udarca i to je to.

Bloodborne recimo ima za jedno oruzje sigurno preko 10 vrsta udarca i treba se naucit kad kojega koristit. Treba pratit level i gledat ispred sebe gdje hodas, ne rushat na neprijatelje nego lagano jednog po jednog...

https://www.instagram.com/celestial__emissary/?r=sun1
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hexfire kaže...

Ovo je jedna od onih lets agree to disagree situacija, ali ti debelo pretjeruješ. Internet je stvorio famu oko tih Bloodsouls igara da su "teške" i sad svi to puše bez da su igre probali i što je najgore odbijaju druge ljude da ih probaju. Ja sam netko tko igre nikad ne igra na hard, pa sam bez problema završio i DS 1 i 2 i Bloodbourne, a evo u ovom trenutku rješavam i DS3. Naravno da može ponijeti tu titulu najbolje igre generacije, kojom logikom ne? Pa ne pričamo ovdje o nekom malom indie naslovu koji je težak čisto da bude težak pa ga igraju samo mazohisti. Ovdje je riječ o jednoj od najboljih novih franšiza zadnjih godina (ako ne i najboljoj) koja je i od kritike i od igrača prihvaćena sa hvalospjevima. Usporedba sa Driveclubom je debelo nategnuta.

Svaka čast HZD-u, ali budimo realni, fali joj dosta stvari da bi bila vrh.

"Bez ikakve dvojbe" je dosta jaka konstatacija i mora se temeljiti na apsolutnim činjenicama, inače je dogma ;-)

Na metacriticu je po metascoreu uvjerljivo prvi GTA V (Bloodborne je tek sedmi). Po user scoreu je prvi Bloodborne Complete Edition, ali to je irelevantan rezultat jer je glasalo samo 328 ljudi. Za razliku od Witchera 3 koji je drugi i za kojeg je glasalo oko 11k ljudi.

Imaš neku drugu relevantnu analizu? :-) GamesRadarova top 25 lista kaže da je MGS V prvi (Bloodborne je peti), pa ću to odmah discardati kao promašaj :-) Videogamer kaže da mu je top Dishonored 2 (Bloodborne je četvrti). IGNu je Bloodborne na negdje 40.om mjestu.

I tak, ima zanimljivih top lista :-) Ne vjerujem da su baš svi oni u krivu, samo oni koji tvrde da je Bloodborne najjači su u pravu ;-)

Možda je bila top igra dok je izašla, ali to je bilo prije 2.5 godine skoro. Od onda je izašla hrpa dobrih igara.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
Santana kaže...
Ljudima su te igre teske jer su nauceni na tupave igre tipa skyrim gdje ne moramo citat nista niti slusat nikoga jer nam pise na mapi gdje treba ic i kolko metara smo udaljeni uz to borba se svodi na dvije vrste udarca i to je to.

Bloodborne recimo ima za jedno oruzje sigurno preko 10 vrsta udarca i treba se naucit kad kojega koristit. Treba pratit level i gledat ispred sebe gdje hodas, ne rushat na neprijatelje nego lagano jednog po jednog...

I HZD je takav. Imaš hrpu oružja i municije i moraš znati što trebaš gdje koristiti. I možeš si isključiti nav pointe pa istražuj ak imaš vremena.

A uz to je još i lijep i šaren i ima opaku filmsku priču i robote!!

Koliko sam skužio ljudima su te igre teške jer im se ne da sto puta igrati jedno te isto radi sitne pogreškice.

Tako i usporedba s DriveClubom. Moram imati sve tri zvjezdice u svakoj utrci, jer sam inače seljak koji ne može imati tri zvjezdice u svakoj utrci :-P

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 22:29 (Bitanga).
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

I HZD je takav. Imaš hrpu oružja i municije i moraš znati što trebaš gdje koristiti. I možeš si isključiti nav pointe pa istražuj ak imaš vremena.

Znam igro sam.Borba sa udaljenosti je odlicna, ali iz bliza nije bas dobra, dok BB borba jednostavno tece i kompleksnija je.

17 godina
Santana kaže...

Znam igro sam.Borba sa udaljenosti je odlicna, ali iz bliza nije bas dobra, dok BB borba jednostavno tece i kompleksnija je.

Naravno, kad je glupi kontroler prespor za blisku borbu, ali time je drama veća - moraš držati udaljenost. 

Kompleksnost ne znači nužno da je bolje.

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Naravno, kad je glupi kontroler prespor za blisku borbu, ali time je drama veća - moraš držati udaljenost. 

Kompleksnost ne znači nužno da je bolje.

Ne znaci, al je u ovom slucaju bolje jer je BB to napravio kak spada. 

Btw. meni je taj odvratan BB svijet i njegov level dizajn ostavio bolji dojam nego kod Horizona

Ne kuzim kaj je kontroler pre spor ? Jednostavno taj dio nisu dobro slozili i to je to

17 godina
Santana kaže...

Btw. meni je taj odvratan BB svijet i njegov level dizajn ostavio bolji dojam nego kod Horizona

Ne kuzim kaj je kontroler pre spor ? Jednostavno taj dio nisu dobro slozili i to je to

Ne znam kako ti bilo kakav level dizajn može ostaviti bolji dojam od HZD svijeta, al ukusi su različiti ;-)

Prespor je, jer ne možeš gljivom pomicati view u dinamičnoj 3D borbi kao što to možeš s mišem.

Kontroler nije za takve stvari, nema tu pomoći. Roboti su brutalni, brzi, veći od tebe, ne možeš ih pratiti.

Borba je savršena, jedino ne stigneš view dovoljno brzo pomaknuti da gledaš u pravom smjeru u svakom trenutku. I to je ok, time je drama veća.

Nema tu nikakvog rješenja koje bi odgovaralo u svim slučajevima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 22:50 (Bitanga).
17 godina
PlayStation 4

BTW, slučajno sad vidjeh, prestigli smo Euro Truck Simulator 2 thread koji ima 624 stranice :-P

Trenutak za veselje, type-on!! :-)

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Bitanga kaže...

"Bez ikakve dvojbe" je dosta jaka konstatacija i mora se temeljiti na apsolutnim činjenicama, inače je dogma ;-)

Na metacriticu je po metascoreu uvjerljivo prvi GTA V (Bloodborne je tek sedmi). Po user scoreu je prvi Bloodborne Complete Edition, ali to je irelevantan rezultat jer je glasalo samo 328 ljudi. Za razliku od Witchera 3 koji je drugi i za kojeg je glasalo oko 11k ljudi.

Imaš neku drugu relevantnu analizu? :-) GamesRadarova top 25 lista kaže da je MGS V prvi (Bloodborne je peti), pa ću to odmah discardati kao promašaj :-) Videogamer kaže da mu je top Dishonored 2 (Bloodborne je četvrti). IGNu je Bloodborne na negdje 40.om mjestu.

I tak, ima zanimljivih top lista :-) Ne vjerujem da su baš svi oni u krivu, samo oni koji tvrde da je Bloodborne najjači su u pravu ;-)

Možda je bila top igra dok je izašla, ali to je bilo prije 2.5 godine skoro. Od onda je izašla hrpa dobrih igara.

Mislio sam na igre kojih nema na PC-u, ali kužim da nije bilo baš razumljivo. 

Bitanga kaže...

Koliko sam skužio ljudima su te igre teške jer im se ne da sto puta igrati jedno te isto radi sitne pogreškice.

Tako i usporedba s DriveClubom. Moram imati sve tri zvjezdice u svakoj utrci, jer sam inače seljak koji ne može imati tri zvjezdice u svakoj utrci :-P

Svaka čast svemu, ali tvoje usporedbe nemaju smisla. Da si igrao Bloodborne znao bi. U HZD-u imaš nekih 6 vrsta oružja, bubam napamet i više manje se isto koriste. Baš je svejedno dal s lukom pucaš ovu ili onu vrstu strelica. U Bloodbornu, ako nađeš novo oružje, ne mijenja ti se samo dmg broj na character sheetu nego ti se u pravilu drastično mijenja sam gameplay jer svako oružje ima specifičan moveset koji moraš upoznati da bi znao kad upotrijebiti koju vrstu napada. 

A kad si već zapeo sa Drive Clubom. Bloodborne nije toliko "strašan" da ne oprašta greške. Svatko tko veli da je, priča gluposti. U trkačoj igri ak si krivo ušao u jedan zavoj, već će ti prolazno vrijeme biti lošije. Bloodborne tolerira pogreške igrača, ali isto tako od igrača traži da iz tih grešaka nešto nauči. Je*emu sve, ako si 10 puta krenuo ravno na bossa i 10 puta te ubio u dva udarca, pa daj onda malo stani i razmisli što radiš krivo. To je igra u kojoj ćeš svaki put kad si umro, znati zašto točno si umro. Ili si podcjenio nekog neprijatelja jer si ga prije lako rješavao, ili si krivo procijenio napad pa dodgeao lijevo, a trebao si desno, ili si bio lakom i htio bossu zadati zadnji udarac, a za kaznu popušio counter koji te ubio.  

A i na kraju dana, to je igra koju bez problema cijelu prođeš sa oružjem s kojim si igru i počeo. Toliko o težini...

EDIT: Genijalnost level dizajna svih tih Bloodsouls igara je u prečacima kojima je cijeli svijet povezan. Svaka čast GTA, Witcheru i HZD na kilometrima prostora, ali ništa ne može nadmašiti neka otvaranja shortcutova u From Software igrama.

EDIT: Evo ti na Euro Truck Simulator. King is dead, long live the king.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 23:01 (Hexfire).
13 godina
Santana kaže...

Ma nije to, prijatelju, nema to veze s tim. Nemam ja ništa protiv toga da te igra ne vodi za ruku i apsolutno mi ne mora na mapi biti nikakav pokazatelj (btw. taj se pokazatelj može u gotovo svim novijm igrama isključiti). Volim izazove, ali ne volim da me netko pravi budalom, a u Bloodborneu me prave budalom. BB je "težak" jer te nakon svake pogibije vraća na prethodni checkpoint na kojem si zadnji put bio prije valjda 20 minuta i krv ispišao da dođeš do mjesta gdje si sad poginuo. I onda se zbuniš na kontroleru, nešto krivo povučeš, pogineš i moraš opet krv ispišati jer te vratio 20 minuta natrag. Onda shvatiš da te netko pravi budalom i izbrišeš igru. :) 

13 godina
Santana kaže...

Ma nije to, prijatelju, nema to veze s tim. Nemam ja ništa protiv toga da te igra ne vodi za ruku i apsolutno mi ne mora na mapi biti nikakav pokazatelj (btw. taj se pokazatelj može u gotovo svim novijm igrama isključiti). Volim izazove, ali ne volim da me netko pravi budalom, a u Bloodborneu me prave budalom. BB je "težak" jer te nakon svake pogibije vraća na prethodni checkpoint na kojem si zadnji put bio prije valjda 20 minuta i krv ispišao da dođeš do mjesta gdje si sad poginuo. I onda se zbuniš na kontroleru, nešto krivo povučeš, pogineš i moraš opet krv ispišati jer te vratio 20 minuta natrag. Onda shvatiš da te netko pravi budalom i izbrišeš igru. :) 

14 godina
Q-Tip kaže...

Ali taj drugi prolazak ti sigurno neće trajati 20 minuta jer ćeš sad biti pametniji. Znati ćeš gdje su neprijatelji, znat ćeš što si zeznuo prošli put, moći ćeš se prilagoditi situaciji. A i u pravilu je problem jer ljudi ne pronađu prečice, pa pišaju krv više nego bi trebali. Jako su rijetki dijelovi da treba baš puno između lampi ili da nema baš nikakvog shortcuta. Iskreno mi ne pada na pamet ni jedan da je tako strašan.

17 godina
Hexfire kaže...

Svaka čast svemu, ali tvoje usporedbe nemaju smisla. Da si igrao Bloodborne znao bi. U HZD-u imaš nekih 6 vrsta oružja, bubam napamet i više manje se isto koriste. Baš je svejedno dal s lukom pucaš ovu ili onu vrstu strelica. U Bloodbornu, ako nađeš novo oružje, ne mijenja ti se samo dmg broj na character sheetu nego ti se u pravilu drastično mijenja sam gameplay jer svako oružje ima specifičan moveset koji moraš upoznati da bi znao kad upotrijebiti koju vrstu napada. 

A kad si već zapeo sa Drive Clubom. Bloodborne nije toliko "strašan" da ne oprašta greške. Svatko tko veli da je, priča gluposti. U trkačoj igri ak si krivo ušao u jedan zavoj, već će ti prolazno vrijeme biti lošije. Bloodborne tolerira pogreške igrača, ali isto tako od igrača traži da iz tih grešaka nešto nauči. Je*emu sve, ako si 10 puta krenuo ravno na bossa i 10 puta te ubio u dva udarca, pa daj onda malo stani i razmisli što radiš krivo. To je igra u kojoj ćeš svaki put kad si umro, znati zašto točno si umro. Ili si podcjenio nekog neprijatelja jer si ga prije lako rješavao, ili si krivo procijenio napad pa dodgeao lijevo, a trebao si desno, ili si bio lakom i htio bossu zadati zadnji udarac, a za kaznu popušio counter koji te ubio.  

A i na kraju dana, to je igra koju bez problema cijelu prođeš sa oružjem s kojim si igru i počeo. Toliko o težini...

EDIT: Genijalnost level dizajna svih tih Bloodsouls igara je u prečacima kojima je cijeli svijet povezan. Svaka čast GTA, Witcheru i HZD na kilometrima prostora, ali ništa ne može nadmašiti neka otvaranja shortcutova u From Software igrama.

EDIT: Evo ti na Euro Truck Simulator. King is dead, long live the king.

Ja sam u HZDu koristio paralelno nekoliko oružja u svakoj bitki, i bilo je poprilično bitno gdje što pucaš. Nije tu samo jedno oružje u pitanju, nego nekoliko njih u kombinaciji.

No nije bitno, te igre nisu uopće isti žanr. Time dodatno naglašavam da je glupo proglašavati neke specifične igre "najboljnom igrom generacije", jer ne može to nikako biti jedna igra niti je fer prema ostalima iz drugih žanrova. Svatko ima nešt što mu je najbolje i što ga je fasciniralo i ostalo mu u lijepom sjećanju. Meni je to trenutno HZD, možda sutra bude nešto drugo. 

Ali ok, prihvaćam da možda ima nešto u toj igri, pošto ju nisam igrao. I obećajem da ću kupiti i odigrati, pa ću se onda opet javiti da proanaliziramo :-P

10 godina
Q-Tip kaže...
Santana kaže...

a kaj bi ti nakon svakog ubijenog neprijatelja stiskao quick save ? Daj me nemoj nasmijavat. Cist normalna mehanika koju koroste brojne druge igre.

Pa super mario te vrati na pocetak levela...

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 23:42 (Santana).
17 godina
Santana kaže...

a kaj bi ti nakon svakog ubijenog neprijatelja stiskao quick save ? Daj me nemoj nasmijavat. Cist normalna mehanika koju koroste brojne druge igre.

Igre prije 30 godina. Danas su druga vremena, prihvati to. Da, auto-save checkpointi su danas u igrama normalna stvar. Šta te tu nasmijava?

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Igre prije 30 godina. Danas su druga vremena, prihvati to. Da, auto-save checkpointi su danas u igrama normalna stvar. Šta te tu nasmijava?

Nasmijava me to kak neki ljudi danas bez toga ne mogu odigrat igru. 

Imale su prije 30 godina imaju i danas, prihvati to.

17 godina
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ne lupetaj, ima nas hrpa različitih ljudi. Svatko ima vremena koliko ima i želi igrati što želi i što ga veseli, a ne živcira.

Nikakvo mjerilo kvalitete nije nepostojanje checkpointa i vraćanje na početak nivoa. Neke igre bi bile apsolutno neigrive s takvom filozofijom.

12 godina
PlayStation 4

Malo se mistificira Bloodborne. Nije to baš neprelazna igra, ipak je to RPG.

Digneš par levela, digneš si oružje +1 ili +2 i već je puno lakše.

A ljudi često lupaju glavom u zid umjesto da malo razmisle. 

Kolko puta sam ja zaginuo na nekom bossu (npr. Darkbeast Paarl) samo zato jer sam imao fokus na bossa umjesto da sam ga lupao po nogama itd.

Ne mogu se Souls igre igrati kao da farmaš mobove u WoW-u. Treba malo mozak uključiti.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...

Malo se mistificira Bloodborne. Nije to baš neprelazna igra, ipak je to RPG.

Digneš par levela, digneš si oružje +1 ili +2 i već je puno lakše.

A ljudi često lupaju glavom u zid umjesto da malo razmisle. 

Kolko puta sam ja zaginuo na nekom bossu (npr. Darkbeast Paarl) samo zato jer sam imao fokus na bossa umjesto da sam ga lupao po nogama itd.

Ne mogu se Souls igre igrati kao da farmaš mobove u WoW-u. Treba malo mozak uključiti.

BTW, u WoWu su neki od najtežih bosseva upravo mobovi. Pitaj WoW raidere, reći će ti koliko su se nawajpali na trash mobovima ;-)

12 godina

Da, u stvari dobro si primijetio.

Souls igre su slične kao da igraš heroic dungeon u WoW-u, samo što ga igraš solo. 

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Ne lupetaj, ima nas hrpa različitih ljudi. Svatko ima vremena koliko ima i želi igrati što želi i što ga veseli, a ne živcira.

Nikakvo mjerilo kvalitete nije nepostojanje checkpointa i vraćanje na početak nivoa. Neke igre bi bile apsolutno neigrive s takvom filozofijom.

A di sam ja reko da bi sve igre trebale bit takve ? 

BB ima checkpointove koji su dobro raspoređeni. Prvi put sad cujem da se netko na to zali. Tak da ne kuzim kak igra pravi budalu od kolege... Igra zapravo ti daje jako puno hintova o buducim opasnostima... Neki ljudi su prosli tu igru bez levelanja, bez oruzja... itd. dok neki nemogu doc nit do prvog bossa. Zar je tak velika razlika kod ljudi il neki jednostavno ne zele prebacit sklopku u glavi za drugaciju igru ? 

Hvala fromsoftu kaj je zapoceo trend sa takvim igrama jer od zapadnjackih rpg-ova mi se vec pocelo srat..

I ti mi se javljas o lupetanju pa covjece pricas o igri koju nikad nisi igrao.

17 godina
Santana kaže...

A di sam ja reko da bi sve igre trebale bit takve ? 

BB ima checkpointove koji su dobro raspoređeni. Prvi put sad cujem da se netko na to zali. Tak da ne kuzim kak igra pravi budalu od kolege... Igra zapravo ti daje jako puno hintova o buducim opasnostima... Neki ljudi su prosli tu igru bez levelanja, bez oruzja... itd. dok neki nemogu doc nit do prvog bossa. Zar je tak velika razlika kod ljudi il neki jednostavno ne zele prebacit sklopku u glavi za drugaciju igru ? 

Hvala fromsoftu kaj je zapoceo trend sa takvim igrama jer od zapadnjackih rpg-ova mi se vec pocelo srat..

I ti mi se javljas o lupetanju pa covjece pricas o igri koju nikad nisi igrao.

Reagirao sam na dvije stvari danas:

1. Da je to najbolja igra generacije, što zasigurno nije.

2. Da je vraćanje na početak nivoa (ili na checkpoint od prije 20 minuta) normalna stvar, što isto zasigurno više nije, čak ni u platformerima.

Sve ostalo je nebitno i konstrukcija u tvojoj glavi, nebitno dal sam igrao igru ili ne jer pričamo o konceptima u gamingu danas i jučer. Čak sam maloprije i spomenuo da ću ju odigrati jer je bez obzira na sve očito bitno štivo svakog gamera.

BTW, šta te briga jel netko može prebacit sklopku u glavi ili ne. Možda baš ne želi, kužiš. Ja sam već nekoliko puta rekao da igram igre da pobjeđujem. Ako gubim satima onda brišem igru. Gubit mogu i u RLu svaku dan. Svaki dan rješavam hrpu tuđih problema, svakakve zagonetke i inžinjerske probleme. Ne treba mi još jedan kolegij i za igru. Što jednostavnije i zabavnije to bolje, što je problem u tome?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 0:57 (Bitanga).
10 godina
PlayStation 4

Ja nisam reko nit jedno nit drugo, nit su to cinjenice.

Nekome treba 20min, nekome 5 min, a nekome 3 minute
da si igrao znao bi.
Ne kuzim zakaj si se uopce ukljucio u pricu o tome kad ne znas. Ne moras svakom loncu bit poklopac.

Edit: ak ne zelis prebacit sklopku u glavi to nije igrin problem i mana. Meni recimo jos niti jedna igra nije dala takav osjecaj zadovoljstva kao BB.

Nije isto kad igras fifu na amater i dobis 7-0 i kad se mucis sa Legendary AI-om pa jedva dobijes 3-2 

Da mi je igra takva da stalno pobjeđujem nebi joj se nikad vratio jer brzo dosadi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 1:14 (Santana).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

da si igrao znao bi.
Ne kuzim zakaj si se uopce ukljucio u pricu o tome kad ne znas. Ne moras svakom loncu bit poklopac.

Ti si rekao ovo drugo, pogledaj si postove.

Sad sam ti objasnio zašto sam se uključio u priču. Nisam uopće reagirao na BB gameplay nego na argumente u diskusiji. Skontaj, da ne moram još jednom ponoviti.

13 godina
Santana kaže...

da si igrao znao bi.

Čemu napadi ad hominem? Smije li netko imati drugačije mišljenje o igri? Raspravljaj na normalan, civiliziran način ili jednostavno nemoj raspravljati.

Koje to brdo igara danas ima vraćanje na početak levela ili daleko unatrag, a da to nisu Bloodborne ili Dark Souls. Fakat mi je smiješno da spominješ Super Marija kao primjer, a vuče korijene iz vremena kad računala još nisu znala za save game? Btw. nijednog Super Marija nikad nisam igrao niti sam ikad igrao bilo što na Nintendu, uopće nisam fan te konzole, niti fan takvih igara.

Igrao sam prije 30-ak godina na Spectrumu Manic Minera koji je imao 20 levela. Dođeš do 19., izgubiš sva tri života i moraš opet krenuti od prvog levela. Da sam znao da i Bloodborne cilja na takav gameplay ne bih ga kupio. Sad znam, pa upozorim ljude koji se tek upoznaju s konzolom i u tome nema ništa loše. Više sam puta ponovio da poštujem mišljenje onih kojima je igra super, ali dajem drugo mišljenje o svom iskustvu. Ako se ne slažemo, neće svijet propasti. Imaš svoje mišljenje, poštuj tuđe. Simple.

17 godina
Santana kaže...

Edit: ak ne zelis prebacit sklopku u glavi to nije igrin problem i mana. Meni recimo jos niti jedna igra nije dala takav osjecaj zadovoljstva kao BB.

Nije isto kad igras fifu na amater i dobis 7-0 i kad se mucis sa Legendary AI-om pa jedva dobijes 3-2 

Da mi je igra takva da stalno pobjeđujem nebi joj se nikad vratio jer brzo dosadi.

Pa nitko nije ni rekao da je igrin problem. Čovjeku se ne sviđa igra i gotovo. To je njegov problem. I developera koji su takvu igru napravili. 

Ja se niti ne vraćam igrama. Odigram ih i idem igrati nešto drugo. Ima tisuće igara za igrati, šta bih se vraćao ili igrao nešto što me izluđuje (ne pričam o Bloodborneu trenutno da se ne bi opet uhvatio).

Nekome je i Stardew Valley pružio mjesece i mjesece osjećaja zadovoljstva.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice