Da dam mali review NS2. Stigao prije par dana sa eKupi, uzeo sam običnu verziju pošto me Mario Kart ne zanima.
Uglavnom, fizički vrlo robusna konzola. JoyCon-i se spajaju magnetom na glavni dio konzole, međutim nimalo ne plešu niti ih je moguće slučajno odvojiti. Konzola u rukama ostavlja kvalitetan dojam. Ergonomski ni blizu Rog Ally ili Steamdeck, pogotovo za ljude sa većim rukama poput mene, ali nije niti katastrofa - preporučam svakoj odrasloj osobi sa većim rukama da kupi nekakav grip ako ne stavlja konzolu u dock (kod mene će se isključivo koristiti u handheld modu).
Display (IPS, 120 Hz, VRR) je jako dobar, vibrantne boje, dobar odaziv, ne primijećujem ghosting. Naravno, nije to OLED kontrast, ali ne znam zašto ljudi plaču za OLED-om kad svi znaju da 30 FPS-a i OLED nisu dobra kombinacija, a budimo realni, HW nije na razini da će 7 godina vrtiti igre u 60 FPS-a.
Samo sučelje je praktički identično NS1 (barem koliko se sjećam, konzolu sam probavao samo nakratko kod drugih ljudi), ali svaka interakcija je daleko brža, pogotovo shop.
Što se tiče igara, probao sam svega par komada (većinom demoa), pa evo 2 dojma:
Fortnite - potpuno druga priča u odnosu na NS1, igra se izvodi potpuno glatko i izgleda prekrasno, na momente bolje nego na PS5 Pro (doduše izvodi se u 60 a ne 120 FPS-a).
Mario Odyssey - kupio ga za klinca koji je htio "Maria", na kraju ga oboje igramo na zasebnim profilima. Fantastična igra, ali ovo nije nova priča za većinu vlasnika NS1 pošto je 8 godina stara igra.
Planiram odigrati obje nove Zelde (ToTK i BoTW) ali čekam nekakav popust.
Ukratko, odlična konzola za nekoga tko prvi put ulazi u svijet Nintendo Switcha. Vlasnicima NS1 trenutno ne mogu baš preporučiti (osim ako ne pate na to da igraju Zelde u višoj rezoluciji i framerateu i probaju Cyberpunk na handheldu) čisto zbog nedostatka igara na launchu, ali za nekoga tko je vrlo nije posjedovao NS1, ovo je fantastičan handheld.
Ja sam malo gledao kad su klinci svoje raspakirali, ali nisam se stigao još pozabaviti detaljnije.
Mene zanima, ako netko zna, da li ima ikakvog benefita ostaviti HDR upaljen za interni ekran. Za TV output sam isključio jer klinci ionako nemaju HDR monitor/TV pa slika izgleda puno lošije sa HDRom.
Čudi me da su to po defaultu upalili, jer ekran na switchu sigurno nije dovoljno dobar za HDR iskustvo.
Nekako više naginjem tome da ga je bolje isključiti i za interni ekran, ali nisam previše analizirao i uspoređivao sliku sa i bez.
Jel ima tko kakvu analizu?

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!