Bilo bi dobro da kad klikem na "Aktivni oglasi" bilo bi dobro da se dogodi isto što i kad kliknem na "Aktivne teme"
Nebi baš trebalo stavljati pravila za 5-6 mjeseci, to je nekako previše, stavio bi čisto 1-2 mjeseca staža da se izbjegnu ovi što uljeću s 0 dana i ne čitaju pravila nego idu ravno postavit oglas
a opet kad razmisliš, ima ljudi koji otvore novi nick samo da bi nešto prodali jer ne žele da im se otkrije ime, prezime, te adresu stanovanja, mobitel itd.. pa bi tom metodom bili oštećeni !!
normalno je da ćeš kupcu dati te podatke ako nešto skuplje prodaješ ili kupuješ.
osobno mi to ne smeta, no razumijem ljude koji žele ostati anonimni, u svakom pogledu.
Sumnjam da postoji pravilo koje će riješiti ovo o čemu se priča, takve stvari najefikasnije riješava odgovorna zajednica. Ovaj je forum poprilično liberalan (uzevši u obzir druge forume slične tematike) i to je možda jednostavno njegov potpis. Budimo iskreni, ovdje ima jako puno maloljetnika, među njima vjerovatno i značajan dio osnovnoškolaca - mislim da ovaj forum, s obzirom na ''otvorenost'', prilično dobro funkcionira. Uvijek ima mjesta za poboljšanje, no osobno ne vidim neko izolirano pravilo koje ne bi mijenjalo ''demografsku sliku'' foruma, a riješilo bi navedene probleme.

Tvoj me post vodi na moj, no ja nisam govorio o zatvaranju oglasnika. Inače se i slažem da zatvaranje oglasnika nije rješenje (dobro, to je jedno rješenje, al vjerovatno ne baš najs(p)retnije)
Iskreno,taj oglasnik (stari) si mozete objesit macku o rep,meni nije ni funckionalan ni nista.Bolji mi je ovaj putem thread-ova,na njega sam navikao jos od PC eksperta sta su imali,a to sto neki neznaju prijavit bumpanje pa da ga moderator sankcionira tog ko se ne drzi pravila,to je vec nesto sasvim drugo.
Pročitao sam 90% postova i ne mogu ne reagirati.
Na Forumu sam nekih 2 mjeseca i ne sviđa mi se činjenica da još možda, ako usvojite ograničenje na Oglasnik od 5 mjeseci neću moći postati svoje ponude.
Tako isto neću moći gledati oglase korisnika, a uzeo sam od dvojice ili trojice nešto (setha i ožujskog-pc).
Slažem se i ja da treba ograničiti, ali opet smatram da opcija naplačivanja nije rješenje. Dovoljno nas Jaca i njeni poklonici harače
Do razumne cifre, narvavno.
Što se bumpanja tiče, većina onih koji posječuju Oglasnik provjere novije teme ili one u kojima su sudjelovali. Ako je netko zainteresiran, postoji mogućnost da nađe ogals koji ga zanima.
Ali ako bi netko i slučajno kupio nešto, a ne prikaže mu se ogals koji mu se možda svidi, ne postoji ni šansa da ga kupi, ako me razumijete.
Ali kada bi se tako provodile, rigorozne mjere, trebalo bi po cijelom forumu tako provesti.
Recimo, podforum Škole, faks i ostalo. Tamo se isto pišu gluposti, i to kakve.
No, tko sam ja da sudim. Samo jedna mala kap kojom moderatori upravljaju (proud on that)
Znam!
Rijesenje bi bilo najbolje kada bi korisnik morao pokazati primjereno ponasanje na forumu i kada to forumasi vidu da se on lijepo ponasa oni mu posalju kao nekakvu pozivnicu,a korisnik ih mora skupiti 20ak.
Znam!
Rijesenje bi bilo najbolje kada bi korisnik morao pokazati primjereno ponasanje na forumu i kada to forumasi vidu da se on lijepo ponasa oni mu posalju kao nekakvu pozivnicu,a korisnik ih mora skupiti 20ak.
Moderatori... meni da netko da 100kn za tu pozivnicu, ja bi mu je dao bez obzira...

Na koji nacin bi prisilio nekog da cita pravila?
Implementacija pravila na stranici pisanja novog post-a... Na neki lijep nacin.
A sta napravit sto se tice zastite korisnika?
Gledano na cinjenicu da neko stavi oglas kao prodaje nesto pa pobere lovu i gas.
Ima i takvih slucajeva.
Moji prijedlozi:
čemu sken osobne koja je garancija na diskreciju osobnih podataka kako možemo znat da neko iz bug redakcije neče zloupotrebit moju kučnu adresu ili kakav podatak s osobne kao da je ovo neka profitabilna stranica očemi bug oglas garantirat prodaju stvari koje oču prodat pa se luxx sitija skenirat osobnu pa za ostavit oglas jedna rigorozna francuska netraži osobne podatke dobro nije reka da ribamo skenirat rodni list
moje mišljenje konkretno što se tiče oglasa na forumu ja bi to zatvorija ima njuškalo i stotine drugih oglašivača i to besplatnih ali oni se brane u slučaju nekog podmetanja i prijave policije oni bilježe ip adresa s koje je poslan oglas te se tako ograde a i operater jednostavno obriše oglas ako nije napisan po pravilu stranice
ali to je samo moje mišljenje
Ljudi ovo je forum a ne oglasnik tipa njuskalo."Oglasi" su jedan od podforuma,ne toliko bitan ali mjesto gdje mi forumasi mozemo postaviti da prodajemo neke stvari ili kupujemo.
Treba povesti racuna samo o ovim tipovima koji se registruju samo da bi postali oglas i to je to,bumpanje nije lose ali ga ograniciti samo.
Kakav sken osobne i tome slicno,pa to nema ni jedan oglasnik,pa nije ovo ebay!
Trebalo bi mozda uvest onda i carinika na forum i sudca za sporove....blablabla
Da, po pitanju oglasnika definitivno se treba nešto napraviti. Ni ja nisam za scan osobne, ali to je najsigurniji način, jer ima puno svakakvih kradljivaca uokolo, a pogotovo na steam accounte i slične stvari.
Možda kad bi se korisnici filtrirali po broju opomena, kartona, kršenja pravila i staža na forumu te same korisnosti. Ti svi čimbenici bi se trebali uzeti u obzir. Broj postova je relevantan jer u temama pod podforumom "Ostalo" se postovi lako nakupe.
A mislim da je bumpanje ok... Ili da se sve odvija na PP! Ail bi nesto trebalo srediti da se ne pišu nove poruke, već sama tema da se referesha...
Ma brišite ga skroz.
Ako uopće se traži/želi moje mišljenje o funkcioniranju oglasnika, prvenstveno sam protiv nekakvih extremnih brojeva potrebnih poruka. Ima dana i tjedana kada samo chekiram omiljene postove i nemam što reći.
Protiv /bump anja generalno sam protiv jer tbh, ako je oglas "atraktivan" tj. nešto se nudi povoljno, vrijedno je tih novaca ili na drugu stranu je cijena diskutabilna ili je netko skužio da je već 14 ta preprodaja u 2 tjedna (ironija ofc) post će biti aktivan / item prodan itd, oglas će poslužiti svojoj svrsi.
Al se zahuktalo.Mozda automatska obnova oglasa,da se oglas sam obnjavlja svakih npr. 2 dana bez obzira na poruke i tako dok se ne proda ili zakljuca.
Predlažem da oglase mogu praviti:
1. svi
2. oni koju su ovdje vise od mjesec dana
1 | 1. svi |
---|---|
15 | 2. min. mjesec dan |
Zašto bi bilo jednostavno kad može bit komplicirano jel?
Ne kužim čemu tu smišljati neke sustave..pa valjda ste sami dovoljno pametni da skužite da je čovjek na forumu 0 dana ima 0 zvjezdica i 1 post..sigurno nećete od njega uzet..zašto vam treba cijeli sustav to ograničavati??
Odlucio sam otvorit ovu temu zbog brojnog bumpanja oglasniku.Izgleda da pravila na oglasniku se sve manje postuju,na skoro svakom trecem oglasu netko bumpa i pise velikim slovima,bez obzira sto u pravilniku pise da je "bumpanje" zabranjeno te da ce se poruke pisane velikim slovima obrisati bez upozorenja.I to znaju napisat cak i forumasi koji su vise od 6mj. ovdje.
Ja nerazumijem zašto te to toliko smeta?
U aktivni oglasi se bumpanje ne vidi, tako da...
Sto je zaista zalosno ne postuju se ni osnovna pravila foruma i to puno puta cesce na sto nitko ne reagira.
Moderatori su zaista preblagi, a vecinu tema cini spam koji se uopce ne brise (!) te su njegovi autori rijetko kaznjavani.
Oglasnik je jos i najbolji dio foruma gledajuci u globalu.
Sry na spamu. A i onako ne vidim zašto je ova tema uopće otvorena.
Sto je zaista zalosno ne postuju se ni osnovna pravila foruma i to puno puta cesce na sto nitko ne reagira.
Moderatori su zaista preblagi, a vecinu tema cini spam koji se uopce ne brise (!) te su njegovi autori rijetko kaznjavani.
Oglasnik je jos i najbolji dio foruma gledajuci u globalu.
Sry na spamu. A i onako ne vidim zašto je ova tema uopće otvorena.
doista apsurdno - javljaš se s off-topicom i žališ se zašto nema više kažnjavanja?!? i što bih sad ja trebao uzeti priručnik Br.3, list list i reći - aha, ovaj ne prati temu!, ovaj proziva moderatore!, ovome treba dati opomenu i tup - sedam dana žuti! to bi ti bilo cool?
znam što je u pozadini tvoje "reakcije" - ti održavaš temu s rezultatim testova i idu ti na živce ljudi koji ne poštuju 100% pravila koja si ti sam u toj temi postavio... po tvojoj želji brišemo nekad i preko 20 unosa dnevno (često se radi i o banalnim prekršajima, ali ipak svi ti ljudi se s VOLJOM javljaju u tu temu), ali očito ti ni to nije dosta...
ne znam zašto neki, poput tebe, misle da bi politika "ognjem i mačem" dovela na forum predivnu atmosferu?!? pa za svaki drugi žuti karton moramo se dopisivati s "kažnjenima" i opravdavati kao da smo im kuću spalili...
ali eto barem si postigao da na ovu temu stavim - LOCK