Pravila oglasnika se ne poštuju zaključana tema

poruka: 83
|
čitano: 20.884
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pravila oglasnika se ne poštuju

To je jako dobra ideja s jednom manom... ne mislim davati 200+kn za godinu dana da bi i na forumu kod ikonice nešto pisalo...

Ali mogli bi uvesti nešto kao 50kn na godinu(ili samo jednom) i kad se to uplati dobije se pismo na adresu sa nekim kodom i taj se kod mora upisati.

Na taj način bi se mogla vidjeti adresa, a i vi bi ostvarili nešto prihoda {#}{#}

Prodajem razne iPhone...za informacije, obratite mi se na pp.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 20:26 (Plahi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pravila oglasnika se ne poštuju
LUXX kaže...
Jurky kaže...
LUXX kaže...

A sta napravit sto se tice zastite korisnika?

Najbolja zastita za korisnika je sam korisnik glavom i bradom.

Nitko i ništa ga nemoze zastitit bolje od samog sebe.

To stoji.

Po starom dobrom pravilu: Ne na sve klikat kaj nije do 3 na drvetu :D

Gle kod mene u ovom njemackom forumu je to ovak napravljeno:

Imaju isto casopis o hardveru ko bug.

I ogroman forum (oko 80 000 korisnika)

Ako uzmes casopis na pretplatu (nema veze dal tiskano ili digitalno izdanje) dobivas automatski vise poruka u privatne poruke dijelu (umjesto 50 dobijes 3500)

plus dobijes pristup skrivenom dijelu oglasnika koji vide samo pretplatnici

plus imas poseban znak kod nicka i kad trgujes u normalnom dijelu oglanika ljudi ti vjeruju posto redakcija ima tvoje podatke (moraju imat da bi ti slali casopis)

ako nekog zahebes lako redakcija da tvoje podatke.

Dakle pretplatnici imaju veliku prednost i povjerljivi su trgovci.

Zasto takvo nesto ne napravit?

Ok ako bi pretplata za bug nekom bila puno novaca napravit nesto kao pretplatu na forum.

Sa cime bi se dobilo vise mogucnosti u samom forumu (skriveni oglasnik naprimjer) ili vise privatnih poruka il nesto slicno.

Treba nesto izmislit

nemojte da sve ja moram gruntat.

Podebljano :  Evo sto misle forumasi o tome : http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/trolanje-ponasanje-forumu-postroziti-sistem/88089.aspx?jumpto=1705501&sort=asc&view=flat&page=6  (prvi moj post na 6. strani)

Podcrtano:Mogla bi se uvest znacka tko je pretplatnik,a tko nije pa ce ljudi imat malo vise povjerenja.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan

Slažem se, 20kn nije uopće velika svota za tako dobar i popularan forum....

14 godina

Podosta interesantna tema, od svih postova za odgovor sam odabrao gospodina MIRO, najviše mi se sviđa njegovo razmišljanje, a ovo je dakle moje viđenje riješenja problema!

Postoje samo 2 grupe ljudi:

A oni koji dolaze na forum u stilu zvijezde padalice, kojima je prosjek manji od recimo dnevno makar 1 post ili mjesečno 45 postova ukupno ( osobno ih sam napravio u manje od 3 tjedna a valjda 50, dobio 1/2 zvijezdice, dobio žuti, pa ponovo dobio 1/2 zvijezdice, norma namirena over 200%), njima NE dozvoliti ništa 3 mjeseca minimalno, ako im pada prosjek još 3 iduća!

B oni koji su NOVI (tu računam i osobno sebe, makar s oglasima sam za sada na VI), a koji i nemaju nešto preveč iskustva, njima se VI dečki i cure potrudite na svaki način pomoći u snalaženju (gledaj, kada dođeš 1 puta u London, Barcelonu, New York ili gdje drugdje, u svakom slučaju trebaš kvalitetnog vodiča, možda i mentora), pa ja nisam odmah niti znao si sliku postaviti, dobar čovjek mi je pomogao, pozivnica za betu online BUG izdanja, 3 pozivnice, kako se zaslužuju, kada i kako dobivaju, to tek ja trebam saznati, ajde gdje ste veliki kada treba svoje znanje podijeliti s drugima!! Pa čak i onaj koji ima recimo 14 godina i nije na ti niti sa svojim životom, on se potrudi postaviti temu "Pomozite xxxxx", što biste vi daloi da vam se našao netko upomoć kada ste započinjali online živjeti, da vas čujem! 

Što se tiče Administratora i Moderatora, njihova bi trebala biti dužnost osmisliti jedan "Dobar dan" post u kojem bi SVI 0+1 dana staža članovi bili automatski obaviješteni i upoznati s pravilima ponašanja htio on to ili ne, pravilima pisanja, dobivanja i gubljenja zvijezdica i tko zna čega se sve nisam sjetio jednostavno jer ja to još neznam niti sam!   

ATJ Lučko
17 godina

mislim da je ovo sa brojem poruka losa ideja jer bi neki onda dosli i samo nabijali postove da sto prije mogu zaje*at nekoga..

podrzavam ideju sa skeniranjem osobne i da se uvede da nakon tolko mjeseci staza moze uci..

iako bi mislim najbolje bilo kao na ebay-u, nekakav feedback uvesti. ko nesto kupi/proda, ocijeni korisnika kojemu je predao/od kojeg je kupio nesto

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Plahi kaže...

mjesečno ili godišnje {#}

15 godina
Hacker002 kaže...

mislim da je ovo sa brojem poruka losa ideja jer bi neki onda dosli i samo nabijali postove da sto prije mogu zaje*at nekoga..

podrzavam ideju sa skeniranjem osobne i da se uvede da nakon tolko mjeseci staza moze uci..

iako bi mislim najbolje bilo kao na ebay-u, nekakav feedback uvesti. ko nesto kupi/proda, ocijeni korisnika kojemu je predao/od kojeg je kupio nesto

Oglasnik iskustva,ali mislim da nije dovoljno uocljiv.

17 godina

Bumpiranje u oglasniku bi trebalo bit dozvoljeno, sta bi falilo kad bi bilo dozvoljeno bumpirati svaki treci dan ?

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Zasto takvo nesto ne napravit?

Ok ako bi pretplata za bug nekom bila puno novaca napravit nesto kao pretplatu na forum.

Sa cime bi se dobilo vise mogucnosti u samom forumu (skriveni oglasnik naprimjer) ili vise privatnih poruka il nesto slicno.

Treba nesto izmislit

nemojte da sve ja moram gruntat.

Pa da to bi bilo vise manje u redu uvest neki harac na oglasnik, ipak se tu okrece neka lova, pa je po meni ok da se nesto i plati da bi se moglo i sudjelovati.

Mozda da je uvesti nesto tipa ebay zvjezdica, i da svaki kupac/prodavatelj mora ostaviti nekakvu ocjenu/zvjezdicu nakon zakljucene kupovine/prodaje u nekom razumnom roku. Te da su ti dojmovi dostupni za citanje klikom na nick korisnika.

Google is your friend
15 godina
neaktivan
CANABIS kaže...
Plahi kaže...

godišnje

15 godina
CANABIS kaže...
Plahi kaže...

Sad ovo ne kuzim.Prvo ste me ispljuvali kad sam rekao da se uvede simbolicna naknada,a sad svi da da bilo bi dobro da se uvede.

17 godina
neaktivan

A zasto ne bug ili nekog povjerenika (mod za oglase naprimjer) da ako neko nesto proda lova prvo ide na poseban racun bug-u ili od tog povjerenika (moda) pa ako paket stigne i sve je ok lova se prosljeduje prodavacu.

Nesto slicno ebayu sa 100% sigurnosti + mozda bi se i otvorilo novo radno mjesto :D

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da se kratko osvrnem na opasku o nepoštivanju pravila i bumpanju, pa ljudi prijavite te poruke.

Moderatori ne mogu svaki oglas čitati.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LUXX kaže...

A zasto ne bug ili nekog povjerenika (mod za oglase naprimjer) da ako neko nesto proda lova prvo ide na poseban racun bug-u ili od tog povjerenika (moda) pa ako paket stigne i sve je ok lova se prosljeduje prodavacu.

Nesto slicno ebayu sa 100% sigurnosti + mozda bi se i otvorilo novo radno mjesto :D

Prekompilicirano, a i forum bi se nakraju pretvorio u eBay... mislim da je bolje da se plaća jednom godišnje za kod...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 20:37 (Plahi).
15 godina
LUXX kaže...

To je to,ja se slazem s tim.Ali opet ovaj moze rec da nije dobio posiljku.
15 godina
Danny_HR kaže...

Samo da se kratko osvrnem na opasku o nepoštivanju pravila i bumpanju, pa ljudi prijavite te poruke.

Moderatori ne mogu svaki oglas čitati.

Kada bi se to krenulo radit svaki drugi forumas bi bio ili zut ili crven,a posla za vas preko glave :P
17 godina
neaktivan
Samo neko kratko vrijeme, ljudi bi naučili. Samo ti prijavljuj, dapače.
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...
LUXX kaže...

Prekompilicirano, a i forum bi se nakraju pretvorio u eBay... mislim da je bolje da se plaća jednom godišnje za kod...

To su samo ideje.

Sto se mene tice nista od toga se nemora provesti.

To sa placanjem oglasa bi bilo jos najbolje.

Platis recimo 50kn na godinu i za to dobijes recimo 3000 privatnih poruka+skriveni oglasnik + neki znakic (bubumaru :D) kod nicka kao znak povjerljivog trgovca.

Da bi mogao platit moras poslat na mail tvoju adresu i na tu adresu se salje pismo sa uplatnicom i kad je lova sjela dobivas kod za ukljucivanje pogodnosti.

Ali onda takoder napravit da korisnik mora prihvatit da ako nekog zahebe ili dode do komplikacija sa trgovinom da bug smije dati njegove podatke prevarenom korisniku

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Nesto slicno ebayu sa 100% sigurnosti + mozda bi se i otvorilo novo radno mjesto

Evo, ja se dobrovoljno javljam da budem povjerenik!!{#}

Svi lovu meni pa cu ja dalje.{#}

Inace mi se svidjela ideja da se unese uz nick neka vrsta ocijene korisnika, tipa ko ebay ili sl.

I korisnici sa manjim prosjekom-scorom da imaju neka ogranicenja na forumu.

A da se score moze podici i ako se kupi godisnja pretplata.

Big Bad Boys Drive Big Bad Toys
16 godina
neaktivan

Hm... možda će vam se činiti glupa ideja i zahtjeva malo više organizacije ali eto možda prođe.

Recimo da bi stavio oglas moraš imati kod koji bi se tiskao u Bug  časopisu svaki časopis bi sadržavao drukčiji kod tako da bi to možda pridonjelo i većem broju prodanih časopisa.

U prevodu ako hoćeš dati oglas na  forumu kupi Bug  časopis {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Danny_HR kaže...

Znaci imam tvoje dopustenje?
17 godina

Jos jednom ponavljam, sta fali dozvoljenom BUMPU jednom u 3 dana ? Nije precesto, a opet korisno.

Nista oglasniku ne fali, dobar je kakav je.

Radje se posteno ponasajte i nema nikakve brige :) Je da... Opce sam zaboravil kak su "ljudi" u HR zaj.ebani :)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 20:43 (Batista).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i ja često kupujem/prodajem.
Samo velim da to češće ostvarim negdje drugdje pa mi ne bi palo na pamet ovdje platiti.

A da ne velim da bi, ukoliko bi se plaćalo, potencijalnih kupaca isto bilo manje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 20:45 (Danny_HR).
15 godina
CANABIS kaže...

Hm... možda će vam se činiti glupa ideja i zahtjeva malo više organizacije ali eto možda prođe.

Recimo da bi stavio oglas moraš imati kod koji bi se tiskao u Bug  časopisu svaki časopis bi sadržavao drukčiji kod tako da bi to možda pridonjelo i većem broju prodanih časopisa.

U prevodu ako hoćeš dati oglas na  forumu kupi Bug  časopis {#}

I onda bi se zvao umjesto Casopis Bug,Oglasnik Bug.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 20:47 (ivanoile).
17 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
Danny_HR kaže...

Znaci imam tvoje dopustenje?

SVAKO ko vidi povredu pravila ima pravo prijave.

Nemogu moderatori svaki post i thread procitat.

Vidite li nesto prijavite.

Samo ne se pravit tupav pa prijavljivat svako sranje.

I za to se moze pobrat karton ;)

17 godina
protjeran
Miro kaže...

hoćeš reći da je netko napisao pravila bez mozga, a?

treba imati i manje mozga pa shvatiti da OVO s crvenim kartonom NIJE ponuđena opcija u anketi, već šala i to IZDVOJENO napisana!

eto sad se fino nas dva glupana (ja pravila, ti ne kužiš zeku-peku) možemo zagrliti i jedan drugom čestitati na - gluposti! {#}

p.s.

divim se sam sebi kako sam tolerantan, ali nemoj me previše dovoditi u kušnju...

a ? {#}{#}

moja zeka-peka je sofisticiranija, pa je ti ne razumiješ.

a nije ni svaki TD ozbiljan. {#}

najbolje da vi to sami u redakciji smislite, jer ćete i onako to napraviti po svom nahođenju, što god mi rekli.

tako vlada Vlada {#}

Kukavice ! pucajte u prsa ! Život dam , zvjezdice ne dam !!
17 godina
moderator
Bugofil kaže...

najbolje da vi to sami u redakciji smislite, jer ćete i onako to napraviti po svom nahođenju, što god mi rekli.

tako vlada Vlada {#}

pa to sam na samom početku napisao (valjda nisi uočio), ali vidiš da je općenarodna zabava filozofirati o rješenju koje nitko od njih i ne traži...

...
16 godina

Nebi baš trebalo stavljati pravila za 5-6 mjeseci, to je nekako previše, stavio bi čisto 1-2 mjeseca staža da se izbjegnu ovi što uljeću s 0 dana i ne čitaju pravila nego idu ravno postavit oglas

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A majke ti koje kombinacije:)

Maknut podforum oglasnik i nek se kupuje putem BUG online oglasnika i gotovo.

Manje smeća i to je to.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

A majke ti koje kombinacije:)

Maknut podforum oglasnik i nek se kupuje putem BUG online oglasnika i gotovo.

Manje smeća i to je to.

a i to kaj velis.

Bar nebi bilo bumpanja i smeca svakakvog :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice