Podforum vezan uz administraciju IT okruženja

poruka: 43
|
čitano: 3.394
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Podforum vezan uz administraciju IT okruženja
Smooth Operator kaže...

Možda i ne bi dobili cijeli podforum, jer ajmo biti iskreni, ko će napuniti forum samo za UPS-ove ili samo za ormare?!

Da dobijemo 2 foruma, jedan za hardware, jedan za softver, to bi bila druga pjesma. I naravno oštre moderatore koji bi ove flejmere držali na uzdi. Ne bi baš toliko ni opterećivali BOL forum niti moderatore.

jedna od legendarnih budućih tema: Da li uzeti APC/IBM/BULL ormar {#}

a moderiranje za početak možda i nije potrebno (ako idemo logikom da klasični flejmeri neće pretjerano zalazit u naše teme)

kod mene normalno radi.....
15 godina

@Domagoj

Onako usput kao dodatni argument, zar u nazivu Mreže ne stoji Časopis za IT profesionalce?

Ako ima interesa za papirnato izdanje zašto onda nebi bilo interesa za ovaj podforum?

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Darky kaže...
alankish kaže...

Vjerojatno će "okorjeli sistemaši" ® reći da spamam, ali da se nama mlađima, nenaviklima na konzolu i ine egzibicije za početak objasni što su to IT profesionalci.

Vjerujem da ovdje ima ljudi koji žive od IT-a i da su voljni dio znanja podijeliti ovdje.

evo ja sam IT profesionalac

Prodajem i instaliram HW opremu i živim od toga.

Jednako tako IT pro su svi oni koji žive od prodaje usluga vezanih uz računala (održavanje, servis, programiranje, prodaja)

Zanimljivo, dali je IT pro i onaj "striček" u LINKS-u koji mi okušava prodati nešto što ne trebam?

Kakvu HW opremu?

15 godina
alankish kaže...
Darky kaže...
alankish kaže...

Vjerojatno će "okorjeli sistemaši" ® reći da spamam, ali da se nama mlađima, nenaviklima na konzolu i ine egzibicije za početak objasni što su to IT profesionalci.

Vjerujem da ovdje ima ljudi koji žive od IT-a i da su voljni dio znanja podijeliti ovdje.

evo ja sam IT profesionalac

Prodajem i instaliram HW opremu i živim od toga.

Jednako tako IT pro su svi oni koji žive od prodaje usluga vezanih uz računala (održavanje, servis, programiranje, prodaja)

Zanimljivo, dali je IT pro i onaj "striček" u LINKS-u koji mi okušava prodati nešto što ne trebam?

Kakvu HW opremu?

A kakvi su tek profesionalci gospoda iz HP-a (USA) koji mjesec i pol nisu u stanju riješiti nesting na HP Designjetu Z5200. Masno plati nešto što ne radi ono što je deklarirano. Fantastična podrška hoćeš e-mail, chat ili telefon, ali problem još postoji. Za mene su IT Neprofesionalci (profesionalni).

17 godina
neaktivan

Ljudi koji rade u LINKS-u i sl. prodavnicama su trgovci, ne IT profesionalci.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

2 0 hvala 0
15 godina
Smooth Operator kaže...

Ljudi koji rade u LINKS-u i sl. prodavnicama su trgovci, ne IT profesionalci.

A što je sa ovima iz HP-a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 20:54 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

Neznam, tko je zadužen za tvoj problem tamo. Ja sam Microsoftu poslao mail, vratili mi da će mi odgovoriti za 3 radna dana, a prošlo je 20 i još nema odgovora.

Podrška je kompleksan posao i ko zna di se upit izgubio...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

1 0 hvala 0
15 godina

Stari chat-ao sam s nekom Nensi (nekih 5-10 minuta), koja me prebacila nekom Tom-u s kojim sam proveo 15 minuta. Tom rekao napiši e-mail. Poslao e-mail, dobio natrag šifru predmeta i štanga. Gle prije 10 godina sam radio na starom uređaju sa 128 MB RAM-a, bez HDD-a i stvar je funkcionirala savršeno (750C ako nekom što znači). Sada uz svu silu RAM-a i veliki HDD stvra ne funkcionira. J****i driveri su u teškoj banani sve gori od gorega. Glavno da za*****a s tintom, nedaj bože da je prošao dan od roka trajanja, nema šanse da ju uguraš i da radi.

Znam da je {#} i zbog toga se ispričavam, ali htio sam pokazati da i svjetske kompanije boluju od sindroma "Tko te j**e kupče" i da njihova profesionalnost u postprodaji i nije baš nešto. BTW sada sam u fazi istraživanja po forumima. Valjda ću pronaći nekoga s istim problemom koji je uspio riješiti.

15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Neznam, tko je zadužen za tvoj problem tamo. Ja sam Microsoftu poslao mail, vratili mi da će mi odgovoriti za 3 radna dana, a prošlo je 20 i još nema odgovora.

Podrška je kompleksan posao i ko zna di se upit izgubio...

Najbolje ih nazovi i popričaj malo s nekim upućenim Indijcem. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
17 godina
tnakir kaže...

Batista, kod mreza je problem sto moras bare malo bit upucen u teoriju da bi mogao znati sva moguca rijesenja za zadani problem. Ne govorim o layer 7 dijelu, ali za layer 3 i 4 da.

:) htel sam rec da treba imat zivaca objasnjavat takve stvari noobovima

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Stari chat-ao sam s nekom Nensi (nekih 5-10 minuta), koja me prebacila nekom Tom-u s kojim sam proveo 15 minuta. Tom rekao napiši e-mail. Poslao e-mail, dobio natrag šifru predmeta i štanga. Gle prije 10 godina sam radio na starom uređaju sa 128 MB RAM-a, bez HDD-a i stvar je funkcionirala savršeno (750C ako nekom što znači). Sada uz svu silu RAM-a i veliki HDD stvra ne funkcionira. J****i driveri su u teškoj banani sve gori od gorega. Glavno da za*****a s tintom, nedaj bože da je prošao dan od roka trajanja, nema šanse da ju uguraš i da radi.

Znam da je {#} i zbog toga se ispričavam, ali htio sam pokazati da i svjetske kompanije boluju od sindroma "Tko te j**e kupče" i da njihova profesionalnost u postprodaji i nije baš nešto. BTW sada sam u fazi istraživanja po forumima. Valjda ću pronaći nekoga s istim problemom koji je uspio riješiti.

A što ja znam... Meni je HP posve OK. Imao sam nekih problema sa njihovim ProCurve switchevima, točnije sa SNMP-om na njima (nekad bi se statistika "zavrtila" na nulu bez nekog očitog razloga) i ekspresno su mi poslali novi F/W koji to rješava, a nije još bio postavljen na njihovom webu. Vjerojatno (kao i svugdje) sve ovisi od problema do problema?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
15 godina
vlad0 kaže...
mario.L_hr kaže...

A što ja znam... Meni je HP posve OK. Imao sam nekih problema sa njihovim ProCurve switchevima, točnije sa SNMP-om na njima (nekad bi se statistika "zavrtila" na nulu bez nekog očitog razloga) i ekspresno su mi poslali novi F/W koji to rješava, a nije još bio postavljen na njihovom webu. Vjerojatno (kao i svugdje) sve ovisi od problema do problema?

Ne mislim ja da su loši ali su jako zapostavili Core business. Njihovi ploteri su bili zakon i dan danas su super što se tiče hardware-a ali su drivere uništili do bola. Prije si bez beda unio dimenzije papira direktno tijekom plotanja (A*B i to je to), danas moraš otvoriti minimalno 4 kartice, stvar se vuče ko krepana krava, kod prenosa na drugo računalo priču moraš ponoviti. Glavno da su driveri puni điđa-miđa.

Bad-Luck rekao bih.

17 godina
moderator

Prema vašim željama otvoren je novi podforum:

http://www.bug.hr/forum/board/administriranje-it-sustava/106.aspx?sort=act

Za sada nismo napravili cijelu novu grupu podforuma i razradu na više područja - nemam ništa protiv takve detaljnije "razrade", ali samo ako za tim bude potrebe i dovoljno interesa!

...
Moj PC  
3 0 hvala 5
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice