Evo i moja majka do neki dan koristila P20, baterija 2 dana joj drži, sad je na P40 Pro. Jedino sto je mob bio malo usporen sto je i normalno s obzirom kad je izasao i bila je 64GB verzija pa falili prostora, ali nikad nikakvih problema, lajt surfanje i poruke i tu i tamo malo fotkanje.
Evo ja u inat još uvijek imam huawei s googlom, huawei mate 20 pro već punih sedam godina rasturam, od kraja 2018. i ne pazim ga uopće. Po ljeti mi na kormanu bicikla služi kao biciklističko računalo (upaljen ekran non stop), služi često i kao hot spot i baterija još uvijek na testu zdrava i nisam primijetio neki kubitak kapaciteta, ono gašenje ekrana je odavno namješteno na 10 minuta neaktivnosti.
I onda se čudim kad pri procjeni ajfona pada cijena nakon pola godine zato što je baterija na 85% kapaciteta.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Gotovo je sa Huaweijem za EU. Ako uskoro HOS ne postane globalan izgubit će i to malo tržišta šta ima ... EMUI je sad već dobrano zastario ... isto kao HOS 4.2.
Evo ja u inat još uvijek imam huawei s googlom, huawei mate 20 pro već punih sedam godina rasturam, od kraja 2018. i ne pazim ga uopće. Po ljeti mi na kormanu bicikla služi kao biciklističko računalo (upaljen ekran non stop), služi često i kao hot spot i baterija još uvijek na testu zdrava i nisam primijetio neki kubitak kapaciteta, ono gašenje ekrana je odavno namješteno na 10 minuta neaktivnosti.
I onda se čudim kad pri procjeni ajfona pada cijena nakon pola godine zato što je baterija na 85% kapaciteta.
Isto.
Radi dan danas fantasticno, baterija vrhunska, al eto aplikacije sa storea polako prestaje supportat, a i wireless za android auto i esim bi mi dobro dosle.
Cak i ovi rami koji su sad osli u nebo me "tjeraju" da uzmem sad novi mob dok su cijene jos normalne i dok proizvodjaci ne krenu stedit na ramima.
Jel imas vec neke app koje ti ne supporta?
Jer meni za sad sve supporta. Ali da mislim da ce i meni to biti deal breaker da promjenim mob.
Bankarske app koliko sam skuzio ce prve zahtijevati malo višu verzoju androida. I neke igre valjda već zahtijevaju ali to me ne zanima.
Također sam na Huaweiu p20 pro, zadnjih 6 godina. Prije 4 godine jedan razbio slučajno i opet kupio isto mob, prezadovoljan sa starom mrcinom.
Supportaju se sve veće i bitnije apk te bankarske. Jedino manje aplikacije. Ali zao imaš Google play ili AuroraStore. Nisu problem apk već zastarijel EMUI. Nedostaju neke opcije koji danas već svaki skin ima.
Nisu problem apk već zastarijel EMUI. Nedostaju neke opcije koji danas već svaki skin ima.
Koje opcije nedostaju?
Ja bi rekao da mnogim mobitelima danas nedostaje ono što ima P20 Pro koji je izašao prije 8 godina !
Fizički skener otiska koji će UVIJEK biti najbrži, led notifikacija, stereo zvučnici, IP67, 3x optički zoom, usb c 3.1...
Danas više ne možeš kupiti mobitel koji ima fizički proximity senzor, kako godine prolaze sve više degradiraju te usrane telefone, a sve su skuplji.
Nisu problem apk već zastarijel EMUI. Nedostaju neke opcije koji danas već svaki skin ima.
Koje opcije nedostaju?
Ja bi rekao da mnogim mobitelima danas nedostaje ono što ima P20 Pro koji je izašao prije 8 godina !
Fizički skener otiska koji će UVIJEK biti najbrži, led notifikacija, stereo zvučnici, IP67, 3x optički zoom, usb c 3.1...
Danas više ne možeš kupiti mobitel koji ima fizički proximity senzor, kako godine prolaze sve više degradiraju te usrane telefone, a sve su skuplji.
Joj daj ne seri. Danas već midrangeri nadilaze takav telefon a da ne pričam o flagshipovima. Nedostaje hrpa gesti, danas osnovnih opcija kao skeniranje bar codea/dijenjenje wifi mreže, dark mode na zalazak sunca i još hrpa drugih stvari. Ne radi refresh rate na 1 hz i drugo. Novi modeli ne mogu vrtit youtube u 4K već samo 1080p, nemaju Widevine L1 certifikat itd. itd. itd.
Znači nabrojao si hrpu nebitnih gluposti i lupetaš po običaju.
Dark mode na zalazak sunca? 

Tko god ima P20 Pro ne treba ga se rješavati, barem da služi kao sekundarni, taj mob i dalje melje sve pred sobom, a današnji plastični midrangeri su 500 eura, lol.
Isto vrijedi i za P30, P30 Pro, Mate 20 Pro... mašine koje ne stare, a izmjena baterije je par desetaka eura.
Znači nabrojao si hrpu nebitnih gluposti i lupetaš po običaju.
Dark mode na zalazak sunca? 

Tko god ima P20 Pro ne treba ga se rješavati, barem da služi kao sekundarni, taj mob i dalje melje sve pred sobom, a današnji plastični midrangeri su 500 eura, lol.
Isto vrijedi i za P30, P30 Pro, Mate 20 Pro... mašine koje ne stare, a izmjena baterije je par desetaka eura.
Mama ti lupeta. Naravno zaljepio si se na ono banalno a na ono bitno si zažmirio. Ne kužim kak ti misliš da software star 2 godine tvoj vjerojatno 5 može konkuritrat trenutnim verzijama androdia i skinovima? Tak možeš i koristit nokiju sa sybianom i reć kaka je ovo danas glupost i lupetanje. Možeš zvat, slat sms i ima wap .... retardirano zalupano razmišljanje. Možeš si ga uramit doma na vitrinu.
Ekipa, ako mi može netko pomoć ;
Treba mi Huawei P30 ili P30 PRO, shema ili service manual.
Našao sam da ima na scribd ali me traži da se registriram i upload-am 5 dokumenata.
Ako imate , pošaljite link na privatne poruke, tamo ću vam i objasnit zašto mi to treba ako vas zanima.
Hvala.
Ekipa, ako mi može netko pomoć ;
Treba mi Huawei P30 ili P30 PRO, shema ili service manual.
Našao sam da ima na scribd ali me traži da se registriram i upload-am 5 dokumenata.
Ako imate , pošaljite link na privatne poruke, tamo ću vam i objasnit zašto mi to treba ako vas zanima.
Hvala.
uf, imao sam negdje sliku P30 matične sa objašnjenjem što je što gore (pošto sam pokušavao osposobiti P30 sa slomljenim ekranom na "slijepo" preko FRP toola i spajanjem onih nekih konektora na matičnoj)
i dalje imam taj p30 u ladici, mislim da ima jako malo ciklusa punjenja (frendici je bio pao u vodu i sjebao joj se ekran, ali uredno se palio jer se čuo accesibility zvuk sučelja, no nisam uspio doć dalje od toga)
edit: probaj pitati na XDA u temi o tim mobitelima, možda netko ima tamo negdje spremljene pdf-ove