Ubrzanje rendera

poruka: 4
|
čitano: 2.641
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ubrzanje rendera
Pozdrav
Ne znam dal sam baš dobro naslovi temu ali u biti zanima me ovo:
Dal se može i kako ( ako se može ) , ubrzati render kod Blendera. Naime kako referencirati Blender render da iskoristi full perfirmanse grafičke kartice ?
I još jedno pod pitanje o čem uopće ovisi render u Blenderu , dal u brzini ( sposobnosti CPU-a da odradi što veći broj instrukcija ) CPU-a ili u brzini GPU-a grafičke kartice ?
http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ubrzanje rendera
woodgamesfx kaže...
Pozdrav
Dal se može i kako ( ako se može ) , ubrzati render kod Blendera. Naime kako referencirati Blender render da iskoristi full perfirmanse grafičke kartice ?
I još jedno pod pitanje o čem uopće ovisi render u Blenderu , dal u brzini ( sposobnosti CPU-a da odradi što veći broj instrukcija ) CPU-a ili u brzini GPU-a grafičke kartice ?

Renderiranje nema veze sa grafičkom već sa procesorom.

Osim ako nemaš profesionalnu grafičku koja služi za to.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
17 godina
neaktivan
Tek nedavno su se poceli pojavljivati unbiased renderi koji iskoristavaju graficku karticu, poput fryrendera, ali jos uvijek nisu na razini "standardnih" rendera. Tako da je odgovor na pitanje ne, jedino ako overclockas procesor, postavis postavke da efikasno rendaju i slicno
Potpis
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Pozdrav

He sad kako ubrzati render, nabaviš si render farmu :)

I da render ovisi o procesoru, ali je potrebno i imat dosta rama ako se renda neka zahtjevnija scena, jer kad sam ja rendao neko drveće (imam 1gb rama) stalno mi je izbacivalo nedovoljno memorije :)

A mislim da bi ti bilo bolje ako radiš nešto zahtjevno, neke animacije da si nabaviš nekakav komp samo za rendanje, znači da ima dobar procesor i dosta rama, grafička nebitna.

A dok ti radni kompjutor treba bit nabrijan, znači i rami i proceso i grafička, jer se grafička koristi za viewport...

www.denis.matemaksan.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice