Program za izradu panorame

poruka: 6
|
čitano: 5.753
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Program za izradu panoramskih slika

Dakle, trazim program (malo napredniji) za izradu panorame iz serije uslikanih slika sa digitalcem. Isprobao sam Microsoft ICE ali iz nekih razloga zadnja verzija 1.3 nece da radi kod mene (Win 7) pa sam morao da instaliram stariju inacicu 1.2 ali ona nema onih naprednijih mogucnosti kao 1.3 a to je da prikaze gde se slike preklapaju i da se fino postela sve to.

Hteo bih da cujem vase predloge za takav program ali po mogucnosti da je besplatan.

Da, znam da Photoshop ima photostich opciju :) Hvala

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Program za izradu panoramskih slika

a što ti ne odgovra kod photoshopove opcije photomerge? ako ti se ne sviđa photoshop probaj autopano. naravno da nije besplatan, pa što jest danas bespaltno a kvalitetno.

a ako ti nešto ne radi na sedmici odeš na compatibility mode i prebaciš na xp, i ako gledam na stranici od ice da je 17.3, izašla zadnja verzija komapatiblna sa sedmicom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 12:16 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Hvala najlepse,  autopano  sam "nabavio" i mmogu reci da je skoro idealan program (za sad, dok ne pronadem neki "idealniji"  Smijeh )

Uistinu odlican program, svaka preporuka

Sto se tice Photoshopa i njegove photostich odnosno photomerge funkciju nisam (bio) zadovoljan posto se radilo o spajanju panoramskih slika na kojima je bilo brdo zica u vazduhu i sto je najgore drveca bez lisca...pa sada ti zakljuci na kakvoj je muci siroti Photoshop.

I na kraju jos da dodam da kada upogonim autopano giga da sredi stvari i zatim "opalim" Photoshop da fino postelam ostrine, kolor balans i tako to dobijem uistinu fenomenalne uratke

16 godina
neaktivan

novi photoshop cs5 će imati neke jako lijepe opcije za nas koji volimo raditi panorame, pa baci pogled ovdje.

p.s. gdje se mog pogledati tvoji fenomenalni uratci Smijeh?

17 godina
neaktivan

Oooo, da! Photoshop CS5 je pravi  Hudini  sto se tice zezancija oko ovih "problema", gledao sam ja sve to na netu. Jedva cekam da ga nabavim posto moja firma ga obilato koristi.

Inace uratci se ne mogu vidjeti nigde posto je to bila panorama za neku prezentaciju ...slika ce sluziti kao polazna tacka prilikom gradnje nekog objekta pa su gospoda iznvestitori trazili da malo bolje imaju uvid u sve to a da nisu na licu mesta

17 godina
neaktivan
Program za izradu panorame

Autodesk Stitcher je jedan od boljih programa za sljepljivanje fotografija. Jedini nedostatak mu je cijena od 325€.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice