Autocad Map 3D 2010 i Oracle DataSource

poruka: 4
|
čitano: 2.531
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Autocad Map 3D 2010 i Oracle DataSource

Imam pitanje, za one koji se bave AutoCAD Map 3D-om i Oracle-om.

Naime, radim na jednoj aplikaciji koja koristi Acad Map i Oracle kao izvor podataka,

no kod definiranja DataSource-a u Map Exploreru, kad se kreira konekcija (UDL datoteka) i kad se napravi Attach DataSource i Connect,

javlja se poruka za login. Ono što je problem, je što je lozinka spremljena u UDL file (zasada, zbog testiranja) i unatoč tome što postoji zapisana,

javlja se login prozor, no još je gore što se prozor za login javlja dvaput, dakle kad se jednom prijavi, mora se još jednom prijaviti.

Mislim da to baš i nije neko veselje za korisnika, a pogotovo za mene koji trebam programski naći rješenje, da se taj login prozor uopće ne pokazuje.

Alat s kojim radim je VS 2008, OS je MS Vista x64, AutoCAD Map 3D 2010 (x64), ObjectARX 2010 (x64), te Oracle 10g XE (samo za razvoj).

Je li moguće da je problem u Oracle klijentu ili je nešto drugo? Tražio sam na Autodeskovom helpu/forumu nešto o tome, ali nisam našao praktički ništa o tome, osim da nitko nije siguran tko je kriv za probleme (Vista, AutoCAD, ili driveri)

Postoji li možda na nekom drugom mjestu neka procedura za dodavanje datasource-a osim onih u Autodesk.Gis.Map.HostMapApplicationServices.Application pod DataSource, da se potpuno zaobiđe UDL datoteka i ovi prozori?

Hvala na pomoći.

EDIT: Dodao sam dvije slike, ako pomognu objasniti, na što ciljam.

Dodatni login prozor :-( Dodatni login prozor :-(
Mjesto u gdje se cijela stvar odvija Mjesto u gdje se cijela stvar odvija
UTERE SED NE ABUTERE!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 10:43 (Prometej).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Autocad Map 3D 2010 i Oracle DataSource

hi,

tek sam sada vidio tvoj post, pa ne znam koliko ti to još treba. Jesi li pokušao preko ODBC-a? Jesi li razmišljao da sve podatke (prostorne i atributne) staviš u bazu (prostornu bazu)? Ovaj način na koji radiš je ok ako je aplikacija koja upravlja podacima dobro pisana. Podaci se nalaze na dva mjesta, jedni u dwg datoteci drugi u bazi. Vrlo lako može doći do nepodudarnosti podataka. Kada sam ja radio nešto slično, imao sam dosta problema oko održavanja dva paralelena sustava. Netko nešto doda u bazu, ali ne u dwg i obrnuto. Pokušaj se spajati pomoću FDO-a. Mislim da je puno lakše i jednostavnije, mada i taj način zna zezati ponekad.

17 godina
neaktivan
JackOfHearts kaže...

hi,

tek sam sada vidio tvoj post, pa ne znam koliko ti to još treba. Jesi li pokušao preko ODBC-a? Jesi li razmišljao da sve podatke (prostorne i atributne) staviš u bazu (prostornu bazu)? Ovaj način na koji radiš je ok ako je aplikacija koja upravlja podacima dobro pisana. Podaci se nalaze na dva mjesta, jedni u dwg datoteci drugi u bazi. Vrlo lako može doći do nepodudarnosti podataka. Kada sam ja radio nešto slično, imao sam dosta problema oko održavanja dva paralelena sustava. Netko nešto doda u bazu, ali ne u dwg i obrnuto. Pokušaj se spajati pomoću FDO-a. Mislim da je puno lakše i jednostavnije, mada i taj način zna zezati ponekad.

Uglavnom, stvar je riješena prije cca. mjesec dana na način da je zaobiđen ACAD-ov datasource, direktno koristeći autocadov managed api + Oracle native client, za dohvaćanje podataka i njihovo manipuliranje u crtežu..

Zadatak (na sreću) nije zahtijevao prostorne analize (pa je FDO izostao, makar mi se ukazao moćnim featurom ACAD-a.), stoga nije bilo potrebe za real-time sinhronizacijom..

Puno posla, ali nije bilo uzalud.. Taj .NET plugin koji je izašao iz cijele priče, ispao je mnogo fleksibilniji, nego što smo kolega i ja prvotno očekivali.

Istina ACAD-ov .net framework i nije nešto sam po sebi intuitivan, ali ObjectARX je sa svojim primjerima, dosta pomogao, po tom pitanju.

Bila je to jedna maratonska utrka s AutoCAD-ovim API-jem, ali koja se na kraju isplatila. :-)

Unatoč svemu, hvala ti na tvom prijedlogu, možda će savjet zatrebati u nekom drugom zadatku.

UTERE SED NE ABUTERE!
16 godina
neaktivan

Da to mi se čini dobro riješenje. Na isti način samo i mi riješili sličan problem, samo je bilo riječ o FDO konekciji i nemogučnosti editiranja join tabilca direktno u ACAD-u (glupost, ali jednostavno ne radi).

ACAD-ov API intuitivan otprilike kao i gledanje filma unatrag :/ ... za poluditi dok shvatiš tko koga "šamara" ... ali radi :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice