Artlantis studio 3 pomoč

poruka: 10
|
čitano: 3.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Artlantis studio 3 pomoč

Pozdrav svima i nadam se da ce netko znati za odgovoriti...

naravio sam neke modele samo kao test da probam renderirati u artlantisu.E sad mene zanima dali ja mogu i kako stavljati texture iz artlantisa na objekt(npr.) bez googleovih textura.Jer stavio sam texture iz google sketchupa (uzasne su) i ubacio sam sve u artlantis,e ali meni nece npr preko starih textura prihvatiti od artlantisa.

valjda sam dobro objasnio :D

hvala i pozdrav

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Artlantis studio 3 pomoč

Kada radiš u Artlantisu, model je najbolje napraviti bez tekstura, koristi samo razne boje jer ti se u Artlantisu teksture stavljaju po bojama/teksturama iz recimo Archicada.

Dakle ako hoćeš zid u dvije teksture onda u programu prije moraš koristiti dvije boje/teksture.

Recimo,  sve kaj si stavio da ti bude u bijeloj boji u Archicadu će ti bit samo jedna tekstura u Artlantisu.

Ako si koristio teksture u programu u kojem si koristio prije Artlantisa onda ju selektiraj, i klikni na shader (kantica) i upali "list", tamo ćeš vidjeti sve teksture, odaberi onu koja ti smeta i delete. 

ovak ovak
Znači, meni je ispod ove teksture zida bila ova cigla kaj ju vidiš na slici, samo ju pobriši, možeš ju i u settings stavit da je transparentna 100% i to pomaže.

Sam ti kaj pomogao?

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 15:56 (DadoZG).
17 godina
neaktivan
DadoZG kaže...

Kada radiš u Artlantisu, model je najbolje napraviti bez tekstura, koristi samo razne boje jer ti se u Artlantisu teksture stavljaju po bojama/teksturama iz recimo Archicada.

Dakle ako hoćeš zid u dvije teksture onda u programu prije moraš koristiti dvije boje/teksture.

Recimo,  sve kaj si stavio da ti bude u bijeloj boji u Archicadu će ti bit samo jedna tekstura u Artlantisu.

Ako si koristio teksture u programu u kojem si koristio prije Artlantisa onda ju selektiraj, i klikni na shader (kantica) i upali "list", tamo ćeš vidjeti sve teksture, odaberi onu koja ti smeta i delete. 

Znači, meni je ispod ove teksture zida bila ova cigla kaj ju vidiš na slici, samo ju pobriši, možeš ju i u settings stavit da je transparentna 100% i to pomaže.

Sam ti kaj pomogao?

jep itekako si mi pomogao ;)

puno hvala....

roby
16 godina
neaktivan

Nije bed ak trebaš pomoć samo se javi.. razmišljam o tome da napišem neki tutorial za artlantis ali malo mi je gužva sad pa kad nađem vremena.

DtNasty me potaknuo, al kažem, nemam baš vremena sad..

17 godina
neaktivan
Artlantis studio 3 pomoč

Uf vec sam sebi dosadan :D

BTW trebam opet malu pomoc,jer ocito artlantis ima nekakvih musica :)

Ovako znaci jucer sam probao raditi na par jednostavnih objekata u artlantisu sa bojama i tada ubacivao teksture,Sve je super radilo.Ali danas malo slozenije sam napravio te stavio par boja samo kao test te exportirao i ubacio u artlantis.Kad ono problem..ON meni ocitava nekakve teksture koje ja nisam stavljao uopcee...Sto je jos bitnije od 5 boja on mi stavi 1 boju LOL.

e sad dali je problem mozda sto sam kao boje stavljao one nijanse.npr siva(blijeda) i npr. druga boja siva(tamnija)

jer nekuzim u cemu je problem...

Popodne cu se jos malo probat pozabavit ali ako nece ici,ne samo da cu odustat od fuc*ing modeliranja nego cu bacit racunalo kroz prozor......

savijeti bi mi jako dobro dosli!!!!!

hvala

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hahahaha kaj si lud već?!

Ovako, nije bitno kako boja izgleda, bitno je da se zove drugačije u archicadu.

Ako si jučer radio na modelu, pa taj isti "file" premjestio negdje drugdje i dan poslije ga išao otvoriti moraš označiti sve teksture iz onog prozora

replace textures replace textures
i zadati im novi "path", samo trebaš nać folder.textures.

Nema artlantis mušica, ok je program samo se trebaš malo izvježbat. Ja sam isto lud bio na početku.

Ako ti ovo pomaže, super, ako ne, javi se slobodno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 12:47 (DadoZG).
17 godina
neaktivan
DadoZG kaže...

hahahaha kaj si lud već?!

Ovako, nije bitno kako boja izgleda, bitno je da se zove drugačije u archicadu.

Ako si jučer radio na modelu, pa taj isti "file" premjestio negdje drugdje i dan poslije ga išao otvoriti moraš označiti sve teksture iz onog prozora

i zadati im novi "path", samo trebaš nać folder.textures.

Nema artlantis mušica, ok je program samo se trebaš malo izvježbat. Ja sam isto lud bio na početku.

Ako ti ovo pomaže, super, ako ne, javi se slobodno.

lol,mislim da te neshvacam :D

naime ja radim u google sketchupu 7 , sto vjerujem da nije isto kao i archicad gdje ti radis .(mozda se varam)

bem ti zlo poludit cu :D

Gle ja kad

roby
16 godina
neaktivan

Nije isto, nisam nikad radio u tome.

Probaj staviti različite teksture, nemoj samo nijanse mijenjat pa probaj ponovo, ako ništa ne uspije,

pošalji mi pp i dat cu ti svoj mail pa da mi pošalješ artl file da vidim jel ti mogu pomoći..

17 godina
neaktivan
Artlantis studio 3 pomoč

nema problema ;)

hvala na trudu

EDIT:problem rijesen,morao sam ici reversed dabi radilo :D

ugl. sve valja ;)

hvala dado na pomoci

roby
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 8:39 (petkovicroby).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DadoZG kaže...

Sam ti kaj pomogao?

Bravo! odlicno slozena scena, i Dwight bi ti zavidio!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice