Ima li tko odgovora na psiho246 post, i meni zvuci zanimljivo sta njega muci, da li dolazi vrijeme potrebe za vise od 4gb vrama, s dx12 i ostalim najavama? Bilo bi steta i frustrirajuce npr kupit grafulju od 3gb sad, a za godinu dana igre pocnu zahtjevat vecu kolicinu memorije?
Ovo je tema za nekoga tkobas naveliko prati IT svijet :)
Pa sa DX12 dolazi i bolja optimizacija što znači da Vram neće ić u nebesa. Za fhd sumnjam da će grafa od 4GB bit problem bar još koju godinu (može biti izuzetaka). To sa Vramom ti je na prvu očito tipa da samo treba trpat rama i super ali na drugu nije baš tako jednostavno jer čim imaš više rama igra ga koristi više što ne znači nužno da ga i treba više. Uglavnom, sa 4GB Vram-a si sigurno dobar na 1080p rezoluciji. Nema ni smisla ni potrebe sad razmiljat ako si gamer kakvi će zahtjevi bit u igrama za 3 godine jer će ti ionako GPU bit zastario. Ja kod brata imam R9 270 2GB i grafa pogoni sve uredno na 1080p monitoru. Naravno, ne može sve na ultra ali to ionako nema veze s igrivošću niti s iskustvom igranja. Za primjer evo da spomenem Witcher 3 koji je sada najnovija igra i najzahtjevnija. Na medium postavkama se vrti na oko 40 fps na toj grafi i to je savršeno igrivo a troši oko 1Gb rama. Kontam da ako se povećaju grafičke opcije da troši i više ali za to treba GTX 980 ili Fury X. Uglavnom, sa 4GB si miran godinama sigurno a isto je i sa 3GB.