Zvao sam i nije dobavljivo....rekoh da nema....jedino ima links,ali je skuplja,pa sam mislio da ATI ima neku bolju za tu cijenu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@ Itomic: ja ne pricam o nikakvim top modelima, nema svrhe razglabati s prosijecnim userom, mjesas kvalitetu, vrstu cipa, hladenje itd. .. tebi je to sve izgleda isto zato si se i zajebo ... uzivaj u toj 280x za koju sam vec rekao da se izbjegava ... LP
O čemu ti pričaš?? Nemaš pojma koju točno imam pa kako onda znaš da se TA izbjegava a neka druga ne??
P.S. Ne znam zašto se ja uopće raspredam s tobom Stjepanje, s tobom je uvijek ista rasprava. Im done.
Zvao sam i nije dobavljivo....rekoh da nema....jedino ima links,ali je skuplja,pa sam mislio da ATI ima neku bolju za tu cijenu
A jbga. Na stranici pise dobavljivo... znaci nesto do 2500kn? Imas tipa ove 2 od Nvidia: KLIK i KLIK ... jedna i druga imaju odlicno hladenje i 3god garancije
a od AMD uzmes r9 280x od Sapphirea, MSI-a ili ASUS-a, neces pogrijesit jer imaju dobro hladenje i mogu se lijepo OC... s tim da MSI, GYIGABYTE i ASUS imaju po 3 god garancije a svi ostali brendovi po 2godine...
zabrio sam opet tj. nisam pratio 280/x model pa sam isao nekom logikom da bi se mogao ali ak ti kazes da nemoze onda ok , tnx na objasnjenju
Moze....budem pogledal,ali cu i razmisliti za Gainward iz linksa,jer je skuplja za nekih max 160 kn od iste te,ali iz adm-a....hvala na savjetu kompa
Moze....budem pogledal,ali cu i razmisliti za Gainward iz linksa,jer je skuplja za nekih max 160 kn od iste te,ali iz adm-a....hvala na savjetu kompa
Np, uzivaj
nije gainward los ali ja bi radje na tvom mjestu ili msi ili gigabyte wf3
druze gainward je vrhunski brend
jesam ja napisao da je smece..nisam..imao sam gainward 6 godina..ali preporucio sam mu msi ili gigu..jer neki imaju problema s phantom coolerom a i msi i giga imaju 1 god vise gare...imao sam zadnje od gainwarda 660ti phantom i bila je bucnija i vise se grijala od sadasnje msi 660 ti pe oc koja je cak i nesto boljih taktova od gainwardice
Tko ju je vratio nazad ?? Vratio je samo jedan koliko ja znam Club 3D a ima i hrpa MSI R9 280X ili Asus-ovih koje su imale neke probleme pa ne pljuješ po njima. Nemoj bit dosadan.
gle necu slati tude pm poruke ovdje, kartica je teski krs i amen! msi i asus ne spadaju u istu kategoriju s vtx i club3d...ti kao da si od jucer! kvaliteta nema veze s dosadom, ovo prvo se placa masno...a sto se tice tvoje msi mogao si pitati koja valja...
A ti to ono kao znaš po primjerku svakom koja MSI valja a koja ne ili ??? Kartica nije teški krš nego ti lupaš teške gluposti. Nije ista kao Asus ili MSI ali nije ni teški krš a košta 800 kn manje !!!! Upravo zato to i kažem što nisam od jučer i znam kako to funkcionira da tolika razlika u cijeni nije opravdana za prosječnog korisnika !! Da Asus ima bolje grafe i kvalitetnije kao i MSI u globalu, slažem se. Ali za non entuzijaste je ova R9 280X za 1500 kn fantastična ponuda i hladnjak iako nije top trebao bi biti ok kao što se vidi i iz hrpe recenzija. A sad što se desi koji primjerak da ne radi baš dobro ne znači da ne valja čitav brand i zato me živcira što ti stalno pljuješ po nekim dok druge dižeš u nebesa bezveze. Evo ja imao GTX 760 Twin Frozer (fenomenalno hlađenje uz mrtvu tišinu) i sada uzeo R9 280X Twin Frozer. To su gotovo pa identični hladnjaci a ovaj na mojoj sadašnjoj R9 280X NE radi kako treba ili je grafa shebana jer je vruća i bučna !! I šta sad da ja kažem da je MSI smeće ??? Znači grafa od 2300 kn a buka i hlađenje su garantirano iste ili LOŠIJE (jer sam poprilici siguran da ove VTX3D NE mogu biti gore od mog primjerka) od ove od 1500 kn uz IDENTIČNE performanse. Ja nisam ničiji odvjetnik nego samo kažem onako kako je za razliku od tebe. Naravno da bih svima preporučio Asus top modele ili MSI ili Gigabyte i tako dalje ali kad je ovako drastična razlika u cijeni onda bih svakako preporučio svakom prosječnom gameru da si kupi R9 280X VTX3D za 1500 kn nego neku R9 270X ili za 300 kn više referentnu GTX 760.
ak uzmeš u obzir da se u sadašnje 280X trpaju ostaci ostataka Tahiti čipova što su se nalazili na 7970 grafama rekao bih da jednostavno nisi imao sreće
i moja prava 280x od gigabyta je bacala artefakte odmah out of the box pa sam dobio drugu koja je radila bezprijekorno i mislim da i ti jednostavno nisi imao sreće sa čipom
trebao si piknut moju windforce koja je bila u oglasniku za 1950kn na kraju ak se nevaram stara 3 mjeseca
jako mi čudno da se ta tvoja tolko grije sa twin frozerom, probaj pastu mjenjat ako već nisi
druze gainward je vrhunski brend
gainward je bio i radio odlicne proizvode do serije gtx5x...nakon toga cisto solidan!
Imam grafičku ATI Radeon HD 7700 (Sapphire)
Planiram napraviti mali "upgrade" moje konf. za nadolazeće igre pa se pitam dali je vrijeme za novu grafičku ili ne?
Grafičku sam platio oko 1000 kn prije par godina, dali je vrijeme za novu ili je ova dovoljno jaka da izdrži još par godina nadolazečeg silovanja?
Planiram napraviti mali "upgrade" moje konf. za nadolazeće igre pa se pitam dali je vrijeme za novu grafičku ili ne?
Grafičku sam platio oko 1000 kn prije par godina, dali je vrijeme za novu ili je ova dovoljno jaka da izdrži još par godina nadolazečeg silovanja?
ako imas ovog celerona sto ti je u infu onda nema smisla da kupujes novu graficku
tebi treba novi procesor kao prvo
gainward je bio i radio odlicne proizvode do serije gtx5x...nakon toga cisto solidan!
Ne znam druze, ja njima vjerujem k'o svetom Asus-u
Novi proc prvo, graficka moze da gura jos dvije godine, ako ne i vise!
imao prije 660 ti..570 gs glh i prehebena grafa..odlicno su je napravili...

A koja je to graficka?
Za HD 7700 ja jos nisan čuja.

Pozdrav, molio bih preporuku grafičke kartice za moje računalo do 800-900 kn max.
Pozdrav, molio bih preporuku grafičke kartice za moje računalo do 800-900 kn max.
r7 260x
Gtx750, ili ako oces nesto jacu 7790/260x, gtx750 mozes uzeti i s 1gb rama(pre dovoljno za tu snagu), a 260x/7790 s 2 gb modele!lp

poozzz imam znqci veliku zelju na svoje rqcunqlo stavit ati hd5970 i zamjenit staru hd5830 A napajanje mi je lc6600 v2,2 pa me zanima oce li to sljakat ili ne...hvala
poozzz imam znqci veliku zelju na svoje rqcunqlo stavit ati hd5970 i zamjenit staru hd5830 A napajanje mi je lc6600 v2,2 pa me zanima oce li to sljakat ili ne...hvala
To je stara grafa koja vuče iz utičnice ogromnu struju
Gtx750, ili ako oces nesto jacu 7790/260x, gtx750 mozes uzeti i s 1gb rama(pre dovoljno za tu snagu), a 260x/7790 s 2 gb modele!lp
ja sam uzeo Sapphire R7265, 2GB GDDR5, 2xDVI, DP, HDMI odlična kartica i temperature prilikom rada su do 65 stupnjeva i u kučištu je nečujna. Košta 200 Kn više od max preporuke ali je super grafička nemam nikakvih problema s njome.
Hehe ali dal je napajanj dovoljno
Pa mogao si napisati i CPU koji imaš te jel clockan ali ja ne bih tu grafu stavljao na to napajanje jer to vuče ko ludo (a ne bih je nikad ni kupio per se).
intel core2 quad cpu q8400@2;,66hz 2.67ghz... 4 gige rama i 120gb ssd...
ja sam uzeo Sapphire R7265, 2GB GDDR5, 2xDVI, DP, HDMI odlična kartica i temperature prilikom rada su do 65 stupnjeva i u kučištu je nečujna. Košta 200 Kn više od max preporuke ali je super grafička nemam nikakvih problema s njome.
To mi je over the limit debelo, i ovo sad sam navuko, da je oko 700/750 idealno, al ajde, 50/100 kuna više se nađe ako se stvarno isplati...
Ja ne kupujen novo vec dajem svoju uz nadoplatu za tu nest sitno... danas je recesijq xd ... pa dobrp neve digut ratu struje za 100 kn xd
To mi je over the limit debelo, i ovo sad sam navuko, da je oko 700/750 idealno, al ajde, 50/100 kuna više se nađe ako se stvarno isplati...
onda najbolje biraj izmedu ove dvije 7790/r7 260x prva je s 1gb druga je s 2gb( 90kn skuplja:)! neznatno slabija od 7850/r7 265!
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9b568605839d42448858c520d093af43.graficka-kartica-sapphire-radeon-r7-260x-oc-1gb-gddr5-dvi-dp-hdmi-11222-05-20g.aspx
vs
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c1f6f78786984c34aa531623b5ad6fd2.graficka-kartica-sapphire-radeon-r7-260x-oc-2gb-gddr5-dvi-dp-hdmi-11222-06-20g.aspx
vec ju je uzelo par forumasa na preporuku pre zadovoljni su, takoder kao i ja...
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9b568605839d42448858c520d093af43.graficka-kartica-sapphire-radeon-r7-260x-oc-1gb-gddr5-dvi-dp-hdmi-11222-05-20g.aspx
vs
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c1f6f78786984c34aa531623b5ad6fd2.graficka-kartica-sapphire-radeon-r7-260x-oc-2gb-gddr5-dvi-dp-hdmi-11222-06-20g.aspx
- I niti jedna nije dostupna.
Metro LL je na pocetku bio neoptimiziran i neigriv na AMD grafama. Tek kasnije sa updateovima su popravili stvar. Pretpostavljam da si skinuio pirat igru, pa isto tako skini sa neta i patch-eve, jer nemoguce je igrat tu igru na AMD grafama bez patch-eva.
Hvala kolega al meni je dobro i sa ovom rezom se igrat pa sam sve napicio na high i fercera..Inace igra mije odlicna...Prvi fps koji me zagrijao nakon new vegasa..(Znam da to nije klasicni fps)