Znaci ovako , pozdrav svima :) . Odmah da se ispricam ako sam fulao podforum , naime pokušavam nac neki topic na tu temu ali me jednostavno ne ide ^^ Moj problem je slijedeci , pred neki dan kupio sam ati radeon hd 6570 1gb Naime htio sam upgrade uradit sa laptopa koji je imao isto radeonku neku od 3200 serije...256mb...za jeftine pare i naisao sam na gore spomenutu grafu, vidio sam po netu relativno dobre preporuke pa sam se odlucio za nju, no tu dolazim do problema, poslije instalacije i updejtanja svih mogucih aktualnih drivera sto za maticnu sto za graf i tako dalje imam osjecaj da graficka underpreforma, e tu dolazi moje pitanje , posto imam neko zastarjelo napajanje od 300,a ukupna konfa bi mi treala vuc oko 290 w po izracunu dal je moguce da graf.kartica ne moze radit punim kapacitetom, naime vidio sam kako pokrece battlefield 3 onako sa sasvim solidnim fps,znaci nema spikeova , nema nikakvog stopanja igre , diablo 3 ide ko mila majka...wow isto tako , ja sam konkretno isprobao kod wowa,recomended settings automatski sto mi stavi kartica je high , dobivam 25fps...idem isprobat low settings - dobivam oko 20-30 fps isto sto mi nema logike , pod uputama tj preporukama za graf se kaze da se preporuca 400 w napajanje,stoga u pon uzimam 500 tek toliko za ubuduce da imam ako ce bit potrebno(neka dodavanja sitnih stvarcica u komp i tako dalje ) , pa stoga zanima me dal moze bit napajanje problem underpreforma ili je mozda neki drugi problem ? moja konfiguracija je slj : am3 athlon 2 x3 450 takt 3200 MHz, L2 cache 1,5 MB mbo Asrock M3N78D 4 gb ddr3 napajanje neko od 300w 2 harda od 120gb sata i ata od 160gb i ta eto graf radeon hd 6570 1gb dd3 Hvala svima unaprijed :) i isprike jos jednom ako sam profulao podforum :P
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako komopnente povucu vise nego napajanje moze isporucit komp ce se u najboljem slucaju ugasit( u onom drugom ce crknut :D ), ono nemoze kociti komponente.
6570 postoji i u 64-bitnoj varijanti, ta je jako slaba. 128-bitne su OK.
Koju točno imaš?
6570 postoji i u 64-bitnoj varijanti, ta je jako slaba. 128-bitne su OK.
Koju točno imaš?
imam 128bitnu, 1gb dd3, a sto se tice qouta prije znam svjestan sam toga da ce se pogasiti ili jednostavno nece se upalit uopce pc ili komponenta nece raditi, al nema mi smisla kazem ti na low settingsima da ima isti fps ko na high ?
Gle, meni s trojezgrenim procesorom jačim od tvog, 4GB ram i radeon HD 4850 grafičkom karticom Battlefield 3 jedva radi prihvatljivo. Tj skoro prihvatljivo. U pitanju je bila beta igre i to na rezoluciji 1680x1050. Tvoja grafička puno je slabija, ne znam što bi ti htio. Koliko fps imaš sve na najnižem u single playeru a koliko u multiplayeru? Testiraj na nativnoj rezoluciji monitora.
Gle, meni s trojezgrenim procesorom jačim od tvog, 4GB ram i radeon HD 4850 grafičkom karticom Battlefield 3 jedva radi prihvatljivo. Tj skoro prihvatljivo. U pitanju je bila beta igre i to na rezoluciji 1680x1050. Tvoja grafička puno je slabija, ne znam što bi ti htio. Koliko fps imaš sve na najnižem u single playeru a koliko u multiplayeru? Testiraj na nativnoj rezoluciji monitora.
Nisam još isprobao konkretno battlefield, ali vidio sam reviews po netu i ekipa od 20-40 fps moze dobit sa radeon 6570 1gb dd3, eno ima i crysis 2 video i diablo 3, svasta .
Sinoc sam otisao na System req. lab da provjerim dal sam u mogucnosti igrat npr diablo 3 i wow i konfiguracija mi savrseno prelazi recomended konfu al i dalje postoje ti problemi znaci , u diablu konkretno sve oke dok ne dodje do fajta i bacanja spellova, isprobao sam sve moguce kombinacije rezolucije i video settingsa i svaki puta ista stvar , skupi se vise od 3 moba na meni i mogu se slikat .
sto se tice wowa, za lvling i tako to kretanje po otvorenom svijetu na high details daje 40-45 fps ak mene konkretno zanima 10man raidanje i na sam spomen toga automatski pada na odlicnih 5 fps...
kad dodjem kuci provjerit cu rezolucije pa cu napisat. hvala na odg :)
al jos uvijek me eto muci diablo 3 , gdje i dalje ako me napadnu vise od 3 adda , pocinje fps padat na onako 5 mozda mx
Imaš li najnovije grafičke drivere?
Nista cudno kartica em je 128-bitna em na GDDR3... 28 GB/sec...
Niski takt gpu-a od 650 MHz, samo 480 US i nakraju 24 texturne jedinice i samo 8 rop-ova.
Kolko para tolko muzike, prodaj to nekom i uzmi novo napajanje i novu grafu jer sa ovim se nebudeš puno naigro pogotovo igre koje tek dolaze.
Ovisno o tvom buđetu, ali nebih išao danas ispod neke HD 6850.
Nista cudno kartica em je 128-bitna em na GDDR3... 28 GB/sec...
Niski takt gpu-a od 650 MHz, samo 480 US i nakraju 24 texturne jedinice i samo 8 rop-ova.
Kolko para tolko muzike, prodaj to nekom i uzmi novo napajanje i novu grafu jer sa ovim se nebudeš puno naigro pogotovo igre koje tek dolaze.
Ovisno o tvom buđetu, ali nebih išao danas ispod neke HD 6850.
ha dobro nisam sad gradio masinu za neke upcoming stvari,nego jednostavno da igre koje su aktualne da mogu bit igrive jer na starom lapu nit i od igrivo nije bilo..samo fps spikes i tako to...nego...kako sam juce reko da je sve super bilo znaci , fps odlican, diablo na medium high bez ikakvog trzanja, 90 fps u 10man raidu..sve dns se vratilo na isto ko prije ...a potpuno sam isto radio , znaci koristio game booster program,startovo i diablo i wow kao admin,zasebno jel..i opet neka trzanja..jedina razlika jest sto dns imam 500 w psu a juce i prije sam imao 300 w...pa sad ne znam tko tu koga ? -.-
Pozdrav,danas sam kupio tu grafičku,novu. Stavim je u komp i nece je prepoznati,instalirao sam driivere ništa,uopce je nema u device manageru,pise samo da je neki standard vga graphics adapter. Šta da radim?