Stigla nova GTX 470

poruka: 153
|
čitano: 18.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Stigla nova GTX 470
stoncin3 kaže...

lol micromane Samo jedno ovdje sam postao Crysis benchmark na dnu stranice sa svojom HD5850 i imam 33FPS, a ti oko 30FPS na Warheadu. Kako to? Ipak je to nVdia grafa, Crysis je TWIMTBP igrica, a ja imam viši framerate, i još ti imaš niži score na Warheadu koji glađe ide. Ja sam jedino OC-ao svog Radeona. Pa zar nije GTX470 uz bok HD5870?

Evo još imam slike sa usporedbe pa pogledaj:

Uglavnom GTX470: Min: 22,75FPS/ Avg: 30,54FPS/ max: 36,95FPS

HD5870: min: 21,87/ Avg: 32,72/ max: 44,35

Sad samo pogledaj skokove između Max,avg i min FPS-a. Na HD5870 su skokovi bitno veči,dok GTX470 iako ima manji FPS istovremeno ima bitno stabilniji sa bitno manjim skokovima.

Uglavnom OVDIJE imaš opsežni test kojeg sam napravio.

Također ti si radio bench iz prvog Crysisa, napravi test u ovom benchu kojeg sam ja napravio, sa istim postavkama sa istom scenom(samo jedan loop) i na stock taktovima uz GPU-Z validaciju, pa da vidimo.

Crysis Warhed HD5870 Crysis Warhed HD5870
Crysis Warhed GTX470 Crysis Warhed GTX470
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 17:28 (microman).
17 godina
protjeran

To me užasno zaintrigiralo sad... Idem ja doma naveče ponovo stavit warhead pa ću probat taj bench. Ma samo radi sebe...xD

free speech for the dumbxD
17 godina
neaktivan
Stigla nova GTX 470

Evo jedan Screenshoot sa novim driverima.Nema neke promijene jedino je min FPS nešto malo porastao,a tu je GPU-Z log temperatura,opterečenja GPU-a itd...

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stigla nova grafika !!!!!!!!!!
pasko kaže...

evo upravo stigao Overseas i donio novu grafulju

popodne slaganje i sutra prvi utisci

pozdrav

Koliko love? Inace predivna grafa!

Bara kaže...

Ružnije kartice odavno ne vidjeh, od kada je XFX raskinija sa nVidiom ništa od lipih GeForce kartica.

Da, sta je tu ruzno!? Si mozda vidio na sta neke ATI kartice lice!?

Mrgud Veliki kaže...

Bacanje para. Sve se moze igrati i s 3x jeftinijom karticom...

Je, mozes se voziti i u Fici pa ga sigurno ne vozis...... I ne, ne mozes igrati isto sa tom grafickom i nekom koja je 3x jeftinija. Nemoj pricat gluposti....NHF.

Minoza kaže...
RoyalBlood kaže...

A i NVidia je opako dobra u F@Hu (zbog CUDE)

Ali se i te kartice brutalno zagrijavaju...

Znam da je ovo već prožvakano ali pobogu pa zašto bi me zanimao rezultat F@H-a?! Pa ne kupujem karticu od 3k kuna da f@h-am... zanimaju me igre i aplikacije sa podrškom za GPU rendering. Zamisli... odlična je u F@H... -.-

Mislim, nemoj krivo shvatiti ali ovo isticati kao svijetlu stranu kartice je na rubu crnog humora...

A što se tiče cijena, činjenica je da se GTX 470 sada može nabaviti za 100 kuna jeftinije od HD 5870. Ako ne vjerujete provjerite na nabava.net

Ako je bolja, definitivno bih uzeo 470!

AlienWare1 kaže...

Daj, grafa se grije ko svinja... I čemu tema.. Sutra ću ja otvoriti temu i napisati "Kupio novi SCART kabel!!+recenzija" Smijeh

Da, ne vjerujem da se grije vise od moje ATI 4870x2! Dok je bio stock vent GPU-i su isli na 90 C, VRM-ovi preko 100 C! Tako da nemoj pricati o nekom "pregrijavanju"!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
microman kaže...
pasko kaže...

imam cooler master centurion 5 kuciste sa jednim 80mm ventilatorom naprijed i 120mm vent  iza

nisam je uspio danas monitirat jer sam morao radit popodnevnu smjenu u hotelu

sutra vise informacija

pozdrav

Huh al bu to vruče. Moja se u TT Element S(sa 230mm ventom na boku) grije do 75°c sa ventom na 60%.

I to je tebi "vruce"!? Smijeh

Kill Frenzy kaže...
microman kaže...
pasko kaže...

imam cooler master centurion 5 kuciste sa jednim 80mm ventilatorom naprijed i 120mm vent  iza

nisam je uspio danas monitirat jer sam morao radit popodnevnu smjenu u hotelu

sutra vise informacija

pozdrav

Huh al bu to vruče. Moja se u TT Element S(sa 230mm ventom na boku) grije do 75°c sa ventom na 60%.

:D

a moja nije nikad prešla 57 u codegen brizi i to u potkrovlju a  pržio sam ju u furmarku satima(da ne spominjem igre) :D

Koja grafa je u pitanju!? Ova iz "Moj PC!? Je, ni moja stara ATI 9600XT nije se grijala u smecu od kucista, a mogao si "kurit" u furmarku cijeli dan! Namigiva

pasko kaže...

evo ugradio karticu i testirao heaven benchmark 2.0 sa sljedecim postavkama

• API- DirectX 11
  • Shaders - High
  • Tessellation - extreme
  • Anisotropy -16
  • Anti-aliasing - 8x
  • Full screen - kvačica
  • Resolution - 1280 x  1024

i dobio rezultat 29,5 FPS i  score 740 Smijeh

testirao sam i 3d vantage na performace i dobio  14580 GPU rezultat Cool

jos sam isprobao i cinebench 11.5 i tu su me rezltati malo zbunili jer sam sa svojom starom XFX GTX275  u opengl rezultat 49,5

a sa ovom novom GTX470 ima 50,4 Mršti se

pozdrav

e da pitali ste za temperature drzim ventilator na AUTO i na idle imam 45°C  a nakon cetri uzastopna heaven benvhmarka temp je bila 86°C ja zadovoljan Smijeh

Odlicne temperature......nize nego kod nekih drugih ATI kartica!

Mrgud Veliki kaže...

Aj' javi temperaturu kada preko ljeta vani zacvrlji na 50 stupnjeva :).

Budem ti i ja javio kakva je na ATI-u.

kiki402 kaže...

ja sam isto mislio uzet ovu grafu al sa odusto sad trenutno imam 8800gtx i jos uvjek sa njom sve vrtim bez problema  na 22" monitoru

bolje je popit 3milje neg dat za grafu:D

Usporedivati 8800GTX i 470 je malo neozbiljo, a i njegova lova pa covjek vjerojatno hoce bolju grafu, a ne lokat u nekom lokalnome bircu! Tu cugo poloces, dobijes cirouzu jetre, a ovaj fino igra na takvim postavkama o kojima ti sa 8800 mozes samo sanjat!

microman kaže...
thedream kaže...
86c,uh,podosta za 470.

Heh to je mačji kašalj ako uzmeš u obzir da čip može izdržat temperature veče od 100°c.Max je nekih 105°c.

Isto tako uzmi u obzir njegovo kućište koje baš i nije za takve grafe. U mojoj kanti neide iznad 75°c ,a jedino u furmarku ga prži na 87°c.

Napokon neki pametni post.....ocito su neki ostali u "90-ima i ne znam kojim grafickim karticama kada su temp bile oko 30-ak C!

Svaka cast microman.....bar nesto pametno u ovoj "raspravi" u kojoj ljudi samo pricaju o "visokim temperaturama".

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
Stigla nova GTX 470

:zanemari:

There is no spoon.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 18:47 (VirtUoso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
microman kaže...
stoncin3 kaže...

Također ti si radio bench iz prvog Crysisa, napravi test u ovom benchu kojeg sam ja napravio, sa istim postavkama sa istom scenom(samo jedan loop) i na stock taktovima uz GPU-Z validaciju, pa da vidimo.

Hehe ako ovo pitaš onda bolje da i ne radim niš. Tako si pobijedio...Smijeh Inače radim po 5-6 loopsa uvijek jer prvi uvijek ima nerelevantan rezultat. Inače Assault na Crysis Warheadu je bolje raditi kao i onaj drugi ponuđeni na prvom dijelu Crysisa.Osmijeh

free speech for the dumbxD
15 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Pa zar nije GTX470 uz bok HD5870?

Gdje si to pročitao ?!

Ta kartica je malo brža od 5850, precjenjena je, bez veze.

15 godina
odjavljen

S novim driverima se opasna približila 5870, pogledaj micromanov test. Jos malo dorade kroz drivere i bit ce jos blize 5870.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
Okolosam kaže...
stoncin3 kaže...

Pa zar nije GTX470 uz bok HD5870?

Gdje si to pročitao ?!

Ta kartica je malo brža od 5850, precjenjena je, bez veze.

ajde ne govori svasta

gtx470 je totalno u klasi 5870 tj. od 10 testova 5 je malo bolja gtx a u 5 je malo bolja 5870

tako da su podjednake

kad se jos ispoliraju driveri ( 2xx.xx ) SmijehSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 19:57 (pasko).
15 godina
protjeran
Stigla nova GTX 470

Samo ti sanjaj...

Mogao si kupiti 5850, clocknuti ju bez imalo problema i uštedjeti pare, bez veze Smijeh

Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina
odjavljen
Stigla nova GTX 470
Okolosam kaže...

Samo ti sanjaj...

Mogao si kupiti 5850, clocknuti ju bez imalo problema i uštedjeti pare, bez veze Smijeh

Nema razloga branit ATi a pljuvat nvidiju kada to jednsotavno nije tako.

GTX470 je podjednaka sa 5870 kad se usporede sa najnovijim driverima.

5850 je sporija od 470.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
protjeran
A ko mu brani kloknut fermija i opet dobro gazi 5850...
17 godina
Stigla nova GTX 470

Ali ljudi dat 3000 tisuće za grafičku e to se zove perverzija.

Ja osobno ne dam više od tisuću i ta mora radit barem 3 godine.

Trenutno imam 5750 i sve vrti sve klizi   i to na rezi 1280 x 1240 sve na high.

Ne kužim na kojim bi se detaljima moro igrat da bih umro od ljepote.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stigla nova GTX 470

cuj...uzmi si 5750 na moju rezu,nabij sve do kraja pa ce ti stekat a onda skini na med pa ces vidit kako je sve igrivije al vidi se da nije stvarnost a tamo dobijes dozu stavrnosti kad tipu vidis bore kad prica i smije se :P

btw ovo je debeli OffTopic iako je sve u ovoj temi offtopic

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pasko kaže...

ajde ne govori svasta

gtx470 je totalno u klasi 5870 tj. od 10 testova 5 je malo bolja gtx a u 5 je malo bolja 5870

tako da su podjednake

kad se jos ispoliraju driveri ( 2xx.xx ) SmijehSmijeh

Ae sam ti nama daj slike da mi vidimo jel ti imaš tu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 20:53 (Razor_Callahan).
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
microman kaže...
stoncin3 kaže...

Hehe ako ovo pitaš onda bolje da i ne radim niš. Tako si pobijedio...Smijeh Inače radim po 5-6 loopsa uvijek jer prvi uvijek ima nerelevantan rezultat. Inače Assault na Crysis Warheadu je bolje raditi kao i onaj drugi ponuđeni na prvom dijelu Crysisa.Osmijeh

Je a kaj bi sad ti?Pa uspoređujemo stock protiv stock,a ako čemo sa OC-anjem onda ču i ja svoju OC-at pa da vidimo dal me možeš srediti.

Jedan loop ili deset njih je isti drek, ako je u prvom loopu HD5870 bolja bit če i u ostalih devet,tako da ostalih devet je nepotrebno gubljenje dragocijenog vremena. A inače ambush dio u benchu je odličan jer ima jako puno dima,vatre i eksplozija i tamo se vidi tko je najslabija karika.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 21:12 (microman).
16 godina
neaktivan
Promatrač kaže...

Ali ljudi dat 3000 tisuće za grafičku e to se zove perverzija.

Glupo je uopce raspravljati o tome. Netko da 3 k kn za graficku....netko da 2 mil. kn za auto!

Moze se onaj koji je dao 2 mil. za auto voziti i u nekome za 80 k kn.....no on je dao 2 mil. i uziva u voznji!

Takva stvar je i sa ovime!

Tako su po meni pljuvali koliko sam dao za biciklo love....no netko je zadovoljan sa bajkom za 300 kn, dok ja gledam onaj od 10 k kn i jos kako bih promjenio vilicu, pa pogon...te sic....pa volan pretezak i sl.

Svatko nesto voli! Tako si to zadovoljan sa svojom grafickom i to je ok....netko sa njom ne bi bio zadovoljan vec trazi nesto bolje.....i nade to bolje i uziva u onome sto je platio!

17 godina
neaktivan
Stigla nova GTX 470

Ja nemam niš protiv onih koji imaju para i za takve stvari mogu iskeširati gotovinu, ali mi muka dođe kad vidim ljude koji povlače kartice tipa Master i AMEX samo da bi sebi ili svojoj diječici kupili nanoviju grafičku ili pak kompjuter. Zato pame u glavu i kupovat u granicama mjesečnog buđeta i zaboravit na kreditne kartice.

I'll be back
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina
microman kaže...
thedream kaže...
86c,uh,podosta za 470.

Heh to je mačji kašalj ako uzmeš u obzir da čip može izdržat temperature veče od 100°c.Max je nekih 105°c.

Isto tako uzmi u obzir njegovo kućište koje baš i nije za takve grafe. U mojoj kanti neide iznad 75°c ,a jedino u furmarku ga prži na 87°c.

Pitaj si ploču šta kaže na "čir" na sebi koji se grije toliko!!!

microman"Ja nemam niš protiv onih koji imaju para i za takve stvari mogu iskeširati gotovinu, ali mi muka dođe kad vidim ljude koji povlače kartice tipa Master i AMEX samo da bi sebi ili svojoj diječici kupili nanoviju grafičku ili pak kompjuter. Zato pame u glavu i kupovat u granicama mjesečnog buđeta i zaboravit na kreditne kartice."

sva sreća pa se većina drugih ljudi ne slaže s tobom jer da se slažu 80% ljudi u hrvatskoj koji sad imaju pc nebi ga imali

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 22:26 (Kill Frenzy).
17 godina
odjavljen
microman kaže...

Ja nemam niš protiv onih koji imaju para i za takve stvari mogu iskeširati gotovinu, ali mi muka dođe kad vidim ljude koji povlače kartice tipa Master i AMEX samo da bi sebi ili svojoj diječici kupili nanoviju grafičku ili pak kompjuter. Zato pame u glavu i kupovat u granicama mjesečnog buđeta i zaboravit na kreditne kartice.

Malo tko danas kupuje za gotovinu...

Svi vole zivjeti iznad svojih mogucnosti, a onda su im svi drugi krivi (samo ne oni sami) kada ulete u financijske probleme.

Nazalost, volio bi da smo protestantska 'drzava'. Shvatiti ce oni koji trebaju...

Kill Frenzy kaže...

sva sreća pa se većina drugih ljudi ne slaže s tobom jer da se slažu 80% ljudi u hrvatskoj koji sad imaju pc nebi ga imali

Jako tesko. PC za 'svakodnevne' potrebe uopce nije skup.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 22:32 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Ne. da se 80% ljudi slaže samnom nebi imali bankrotove, minuse, crne liste,itd.....

Jedno je na master ili AMEX uzet nešto što je za život nepohodno(dijecu oblačit,plačat školu,itd), al kad ti na Master ili AMEX uzmeš konfu i onda nakon toga dospiješ na crnu listu je vrlo žalosno. Nikad mi ni na kraj pameti nije palo uzimat bilo kakve komponente ili elektroniku na kreditne kartice, jer nije nepohodno za život i bez toga mogu živjet,a ako imam para to ču si priuštit, a ako nemam elektroniku ču prvo skresat sa svoje liste.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 22:34 (microman).
18 godina
microman kaže...

Je a kaj bi sad ti?Pa uspoređujemo stock protiv stock,a ako čemo sa OC-anjem onda ču i ja svoju OC-at pa da vidimo dal me možeš srediti.

oće reć to da kartica od 1800kn uz lagani clock ide ko tvoja od 3000kn..

ide i tvoja od 3000kn uz lagani clock vjerojatno i do gtx480, al di je kraj? lova je lova, 1000kn je 1000kn.. dodatak za jači proc i matičnu.

moje mišljenje

17 godina
neaktivan
nixass kaže...
microman kaže...

oće reć to da kartica od 1800kn uz lagani clock ide ko tvoja od 3000kn..

ide i tvoja od 3000kn uz lagani clock vjerojatno i do gtx480, al di je kraj? lova je lova, 1000kn je 1000kn.. dodatak za jači proc i matičnu.

moje mišljenje

1000kn nije nikako dodatak za jači proc i matičnu, več samo za jaču matičnu ili pak za jači proc.Upravo tako, nigdi nema kraja i zato se uspoređuju grafe na stock taktovima, a tu je jasno tko je bolji.

I'll be back
17 godina
odjavljen
microman kaže...

1000kn nije nikako dodatak za jači proc i matičnu, več samo za jaču matičnu ili pak za jači proc.Upravo tako, nigdi nema kraja i zato se uspoređuju grafe na stock taktovima, a tu je jasno tko je bolji.

Najbolja je ova moja Izlanuo se... Doduse, ne bi ju unistio niti dragi Bog da nisu odjednom odlucili da neke igrice nece vise izdavati, a da ih podrzava windows xp.

Eto, ako te ne uniste kljakavi i nesposobni dev.-eri, unisti te nesto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 23:04 (Mrgud Veliki).
18 godina
microman kaže...

nevezano sad za grafu ali..

ti se šališ?

500kn više za proc i 500kn više za matičnu nije ništa? daj me naj Smijeh

17 godina
neaktivan
nixass kaže...
microman kaže...

nevezano sad za grafu ali..

ti se šališ?

500kn više za proc i 500kn više za matičnu nije ništa? daj me naj Smijeh

Ja proc od 500kn ne smatram "jačim procom" također matičnu od 500kn ne smatram "jačom matičnom".

Za igranje primarno služi grafa i tad se na njoj treba najmanje štedit, a ako koristiš aplikacije koje zahtijevaju snažan procesor, možeš biti siguran da te niti proc niti matična od 500kn neče usrečiti.

I'll be back
18 godina

čekaj čekaj.. ne idi u širinu sad sa zahtjevnim aplikacijam.. ;)

dakle, clockana 5850, sa ostalim komponentama ko i kanta od 470..

i iste pefrormanse.. a 1000kn potrošiš na čevape u krajnjem slučaju. ili bolji monitor, ili zvuk, ili hlađenje za proc ako već ne uzimaš jači.. ili.. nastavi sam

u svakom slučaju imaš bolji komp.

17 godina
win32 kaže...

Glupo je uopce raspravljati o tome. Netko da 3 k kn za graficku....netko da 2 mil. kn za auto!

Moze se onaj koji je dao 2 mil. za auto voziti i u nekome za 80 k kn.....no on je dao 2 mil. i uziva u voznji!

Takva stvar je i sa ovime!

Tako su po meni pljuvali koliko sam dao za biciklo love....no netko je zadovoljan sa bajkom za 300 kn, dok ja gledam onaj od 10 k kn i jos kako bih promjenio vilicu, pa pogon...te sic....pa volan pretezak i sl.

Svatko nesto voli! Tako si to zadovoljan sa svojom grafickom i to je ok....netko sa njom ne bi bio zadovoljan vec trazi nesto bolje.....i nade to bolje i uziva u onome sto je platio!

Ali dodaj jedan faktor, u Hrvatskoj nemaš gdje povest auto od 2 mil. kuna, a ni one puno puno jeftinije. Svugdje rupa na rupi i cajac iza ugla.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 23:26 (Hyperion).
18 godina
neaktivan
Stigla nova GTX 470

Mozes mozes, svojim ocima sam vidio frajera kako sa Ferrariem prelazi križanje Savske i Vukovarske u ZG (oni koji su iz ZG znaju u kakvom je stanju ta cesta), jest da si je 90% syebao nesto ali se svejedno vozioSmijeh

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice