Sapphire HD 4870x2 problem

poruka: 43
|
čitano: 5.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Sapphire HD 4870x2 problem
prihvaćeno rješenje
GeForce kaže...

evo ispravljeno...ima ko kakvu ideju sta da radim ili da rusim sustav pa da opet probam instalirat?

sad neznam ako ga srusim koji OS da instaliram, xp 64 bit, vistu 64 bit ili win 7 64 bit jer imam 6 gb RAM-a....mislav_01 koji ti imas?

Vista x64 sa SP2 ili dual boot navedene Viste sa Win 7 x64.
xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

da onda jos pitam...imas li ti opciju u catalyst centru CrossfireX i jeli tebi kada stisnes na ATI overdrive i kada izaberes drugi gpu jer mozes njemu mjenjat brzinu ventilatora?

onda jos jedno pitanje...stisnes desni klik na catalyst centar i odes pod drugi gpu s misem, jeli ti tamo omogucena samo opcija extended desktop ili mozes jos nesto radit??? meni je na prvom gpu sve dozvoljeno znaci rotate display i to ali na drugom skoro nista osim extended desktop?

U driverima trebaš imat opciju za CF-X.Isto tako ja na overdriveu mogu mijenjat taktove zasebno za HD4850 i zasebno za HD4870.Sa za HD4870x2 nisam siguran kak to ide.
Očito je da ti driveri ne prepoznaju CF-X.Probaj stavit neke starije drivere.Ako nejde ni tako probaj grafu na nekoj drugoj MBO dal radi.Ako ne radi onda očito jedan GPU ne šljaka i preostaje samo servis.
M.C
17 godina
protjeran
GeForce kaže...

evo ispravljeno...ima ko kakvu ideju sta da radim ili da rusim sustav pa da opet probam instalirat?

sad neznam ako ga srusim koji OS da instaliram, xp 64 bit, vistu 64 bit ili win 7 64 bit jer imam 6 gb RAM-a....mislav_01 koji ti imas?

Najbolje ti je sve ispocetka, pocevsi od Profila na bug-u, avatara, OS-a.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
autorov komentar
bestia kaže...
GeForce kaže...

Najbolje ti je sve ispocetka, pocevsi od Profila na bug-u, avatara, OS-a.
 lol...sta bi ovo trebalo znaciti ?
VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
neaktivan

Pod "MojPC" pise da imas 2x2Gb rama,dodaj tome da svaki cip rv770 cip u 4870X2 ima 1Gb memorije.

Ne pise imas li 32 ili 64-bitni OS.

Moze biti i do toga.

Vistu ultimate x64 stavi pa cemo vidjet.

Mozes je staviti kao dualboot pa probati,samo instaliras drivere i CoD pa ces vidjet.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

jeli ti imas uopce xfx 750i mbo, lol, ta ti je maticna iskljucivo za sli, ne podrzava niti crossfire niti crossfire x

King of the South!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

kao sto je vec prije receno nema veze sa sli i crossfireom...e sad na visti sam instaliro neke drivere i sad mi pise crossfirex cijelo vrijeme u gornjem desnom kutu, znaci radi...fps je nekad 250 lock nekad malo manji al to je valjda do procesora jel tako?

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni nije išlo preko 70 fpsa na 4850 cf a onda mi je frend rekao da otključam max framerate, sad ide na 350 - 420 fpsa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

ma niste me razumjeli...grafa radi u igrama dobro al radi pomocu jednog cipa a ne koristi 2 kao sto ima...znaci jedan gpu radi cijeli posao dok ovaj ostaje na 0 % !

ako bi mi se mogao javit neko ko ima takvu graficku pa da mi da msn da popricam malo jer me ljuti kad dam 3500 kn za dio i onda mi ne radi kako spada

imaš u cod 4 postavkama "enale dual videocards" pa proaj
i nije malo! ako imaš dva čipa ne znači da će radit duplo bolje! dobitak je od oko 50% do 75%, dakle ukupno oko 160% od jednostrukog čipa
i također svejedno ti je jer će tvome oku isto izgledat 0 fps i 250 fps jer oko fizički nije sposobno prepoznati toliki broj slika
16 godina
neaktivan

0 FPS-a i 250 je velika razlika. 0 FPS-a nije niti jedna slika u sekundi.

Oko kod ljudi (mozak zapravo) može registrirati oko 24 slike u sekund (FPS), pa tako da je mala razlika u vidljivoj glatkoći slike na 30 i 250FPS-a

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
dantex kaže...
GeForce kaže...

ma niste me razumjeli...grafa radi u igrama dobro al radi pomocu jednog cipa a ne koristi 2 kao sto ima...znaci jedan gpu radi cijeli posao dok ovaj ostaje na 0 % !

ako bi mi se mogao javit neko ko ima takvu graficku pa da mi da msn da popricam malo jer me ljuti kad dam 3500 kn za dio i onda mi ne radi kako spada

imaš u cod 4 postavkama "enale dual videocards" pa proaj
i nije malo! ako imaš dva čipa ne znači da će radit duplo bolje! dobitak je od oko 50% do 75%, dakle ukupno oko 160% od jednostrukog čipa
i također svejedno ti je jer će tvome oku isto izgledat 0 fps i 250 fps jer oko fizički nije sposobno prepoznati toliki broj slika
 Mislim da si htio reći 60 fpsa, ja stavim na 70 tako da ima malo lufta
15 godina
neaktivan

Bok svima... Imam navedenu karticu i isti problem ... Znači upalim igru iskljucim full scr i pratim u catalystu jedan gpu na 99% drugi na 0% i tako na jedno 10-ak igara ... MBO Biostar TA 790 gx a2+ CPU Phenom 9850 BE 8 gb ram ddr2 800, Fortron 500watt i os windows 7 64 bit . Najnoviji catalyst. Pomoć Molim. PS kad odem u catalyst i probam na test custom clocks, (stavim fan na 80%) pojavi se black scr i kao da se grafa ''restarta'' prestane radit fan i odjednom se zavrti kao pri paljenju racunala i dobijem neki ati bla bla eror.. Hvala ...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 21:39 (yamaha98).

0 0 hvala 0
15 godina

@GeForce

imao sam slican problem kad sam mjenjao HD5770 i stavio HD6870 naime izbriso sam stare drivere i stavio nove ali mi je HD6870 radila na frekvencijama od HD5770 (vidio u gpuzu)

...tada sam skinuo driversweeper i putem njega obrisao tzv.(ostatke drivera HD5770) i stavio drivere od HD6870 i sve 5!

E sad pobrisi prvo ove drivere koje sad imas...onda skini driver sweeper i pobrisi ostatke drivera...poslje tog restartaj komp i stavi nove drivere ...

Mogu ce je da je ostao diodrivera od tvoje stare single HD4870 pa ti ovu Hd4870x2 verziju prepoznaje kao single!

Nemora bit da je to 100%, ali vrijedi pokusati!

Brega
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice