Sapphire HD 4870x2 problem

poruka: 43
|
čitano: 5.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

danas kupio karticu i ja sav sretan dodem doma, smontiram je, instaliram drivere i udem u cod4 za pocetak da vidim FPS. ja gledam i vidim 130 FPS sto je malo na 1680x1050. odem ja malo po netu trazit i vidim da famozni CrossfireX treba bit enablean. ja ljepo kreno u control centar i kad vidim meni nema opcije pod graphic otions...a sad najcudnije od svega je da kad igram igre mi pise crossfirex enabled i kad otvorim GPUZ vidim 2 gpus enabled...ljudi moze pomoc?

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sapphire HD 4870x2 problem

Pa GPU-Z ti javlja sa imaš 2 RV770 (znači da imaš stvarno 4870 X2) procesora u CF-u i to je OK. Ako je tebi 130FPS-a malo onda....

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan

naravno da nije malo....ali trebalo je biti puno vise....jesi li vidio do koliko ti je lockano.....

Fc Barcelona
17 godina
neaktivan
autorov komentar

lock je stavljen na 250 FPS...je 130 FPS je malo s obzirom da sam tolko imo na staroj HD 4870 tako da...da oba dva cipa rade imo bi sigurno 250 lock

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Možda ti ne prikazuje crossfire jer ti je ploča SLI a ne crossfire, pa nema tu opciju. Pošto je grafa 2 u 1 a ne dvije odvojene, igre ju automatski poznaju kao CF i pošto imaš novije drivere to se rješava automatizmom. Probaj u igri staviti CF na disabeled pa vidi koliko će onda biti slčica/s:
17 godina
neaktivan

U opcijama cod4 imaš opciju enable crossfire, možda ti to pomogne.

Inače... "samo" 130fps???

EDIT: malo sam zakasnio

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2009 22:31 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hm...to je zanimljivo...al nigdje nema opcije u codu disable crossfire i ja nemogu disableat nikako ovaj crossfirex vise

0 0 hvala 0
17 godina
GeForce kaže...

hm...to je zanimljivo...al nigdje nema opcije u codu disable crossfire i ja nemogu disableat nikako ovaj crossfirex vise

Mozda ima enable dualcard tak nes ;)
EDIT: ima dual video card sad sam pogledao
xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2009 22:42 (BORG).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
BORG kaže...
GeForce kaže...

Mozda ima enable dualcard tak nes ;)
EDIT: ima dual video card sad sam pogledao
 i to sam probao i nista...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

itko?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Loša ploča je vjerovatno razlog loših perfomansa.

Tj. chipset, a ne ploča.

alo modovi, može meni pola zvjezdice?
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma niste me razumjeli...grafa radi u igrama dobro al radi pomocu jednog cipa a ne koristi 2 kao sto ima...znaci jedan gpu radi cijeli posao dok ovaj ostaje na 0 % !

ako bi mi se mogao javit neko ko ima takvu graficku pa da mi da msn da popricam malo jer me ljuti kad dam 3500 kn za dio i onda mi ne radi kako spada

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

moze pomo od korisnika te kartice???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GeForce kaže...

ma niste me razumjeli...grafa radi u igrama dobro al radi pomocu jednog cipa a ne koristi 2 kao sto ima...znaci jedan gpu radi cijeli posao dok ovaj ostaje na 0 % !

ako bi mi se mogao javit neko ko ima takvu graficku pa da mi da msn da popricam malo jer me ljuti kad dam 3500 kn za dio i onda mi ne radi kako spada

napisi koja ti je tocno maticna, ram koji imas i cpu
EDIT: aaaa krivo, vidim na moj pc, sry, problem ti je u maticnoj, jer maticna ne podrzava crossfire, trebao bi kupiti novu maticnu
King of the South!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 15:07 (epic).
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

A el ti vidiš na kakvu si matičnu stavil CF grafu.
SLI matična NE PODRŽAVA CF te grafička koristi samo jedan GPU.
Ako očeš imat CF moraš uzet matičnu sa Intelovim čipsetom(za Intel CPU) ili sa AMD-ovim(za AMD CPU).
E al se vidi koliko znanja na ovom forumu.Toliko postova,a samo post iznad mene ima točan odgovor.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 15:15 (microman).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
microman kaže...
GeForce kaže...

A el ti vidiš na kakvu si matičnu stavil CF grafu.
SLI matična NE PODRŽAVA CF te grafička koristi samo jedan GPU.
Ako očeš imat CF moraš uzet matičnu sa Intelovim čipsetom(za Intel CPU) ili sa AMD-ovim(za AMD CPU).
E al se vidi koliko znanja na ovom forumu.Toliko postova,a samo post iznad mene ima točan odgovor.
 e tu si u krivu...mogo bi se malo informirat...ova graficka ne koristi crossfire nego crossfirex iliti dual gpu solucija...znaci to nije preko nikakvog crossfire systema spojeno jer to znaci da imam dvije takve graficke spojene.
ako te jos nisam uvjerio onda odi na www.ati.com u pogledaj minimum system requrments
ljudi da se ne bi ovakvi postovi ponavljali...koristim HD 4870x2 (Dual GPU), a ne 2xHD4870 (Crossfire) kao sto neki misle
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 16:08 (GeForce).
17 godina
neaktivan

Isuse sta ovi padobranci pricaju kakav crni crossfire. Pa to je 4870x2 dual GPU kartica. Nisam znao da za to treba CF matična.....Nevinašce

17 godina
neaktivan
autorov komentar
mislav_01 kaže...

Isuse sta ovi padobranci pricaju kakav crni crossfire. Pa to je 4870x2 dual GPU kartica. Nisam znao da za to treba CF matična.....Nevinašce

e tebe sam ceko Smijeh...zapamtio sam da imas tu karticu pa ako mi mozes dat svoj msn da tamo popricamo jer vidim da ovdje tesko mogu dobit pomoc
16 godina

Pa što nije 4870x2 kartica sa dva ćipa koji su iterno povezani crossfireom,ako što je i gtx295 interno povezana sli-om...opet je to crossfire,sad dal x ili quad sli ili ko već koje ime koristi nije bitno.Al mogučeda je problem negdje drugdje ako to nije

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 16:16 (Stoja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Stoja kaže...

Pa što nije 4870x2 kartica sa dva ćipa koji su iterno povezani crossfireom,ako što je i gtx295 interno povezana sli-om...opet je to crossfire,sad dal x ili quad sli ili ko već koje ime koristi nije bitno.bitno je da treba matična koja podržava SLI/crossfire da može takve grafe vrtit.

ma nikakav crossfire...ona ga u sebi ima valjda jer sve je u jednom PCI-E slotu..u minimalnim zahtjevima nisam vidio da to pise
16 godina

A onda je negdje u softveru problem što ne vidi 2 čipa...jesi probao na drugim igrama i vidio tamo rezultate ne samo cod možda je igra poblesavila pa ne vidi drugi čipBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zasto je bitna crossfire maticna, da se omoguci rad 4870X2 graficke koja zauzima 1 pci-e slot? Nije mi jasno....

Kartica je vec spojena hardverskim bridge cipom, i to propusnosti pci-e 2.0 tako da treba stavit samo zadnje drivere, a ostalo je sve native... Padobranci, ne bacajte odgovore u koje niste sigurni!!!

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

evo upravo crysis instaliravam pa cu javit...al ne radi 100 % 1 gpu jer kad igram izadem iz igre i vidim da je 1 na 0 % a ovaj drugi na 60 %...nemogu sve detalje ovdje objasnit...ako neko ima msn nek me doda

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 17:07 (GeForce).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne koristim MSN ni takve programe za im...

Nego sto se tice tvoje kartice. Ja ne znam odakle problem. Ja kad sam svoju kupio. Doso sam kuc stavio grafu, svjeze winse, najnovije drivere uvijek i nikad nikakih problema sve radi zadovoljavajuce. FPSove sad nisam mjerio. Tako da ti nažalost niti od prilike ne mogu pomoc. Jer kao što sam reko nikakih problema nisam imo. Plug'n'play

16 godina
neaktivan

Jesi li u Device manageru disableao staru grafu?

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajd  ti lijepo zvrti vantage i 3dmark 06 pa vidi jel kartica radi s oba gpu-a, ili jedan odmara.... Sad od igre do igre zavisi jel ce sve radit... neke igre neznaju iskoristit sve gpu resurse...

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

da onda jos pitam...imas li ti opciju u catalyst centru CrossfireX i jeli tebi kada stisnes na ATI overdrive i kada izaberes drugi gpu jer mozes njemu mjenjat brzinu ventilatora?

onda jos jedno pitanje...stisnes desni klik na catalyst centar i odes pod drugi gpu s misem, jeli ti tamo omogucena samo opcija extended desktop ili mozes jos nesto radit??? meni je na prvom gpu sve dozvoljeno znaci rotate display i to ali na drugom skoro nista osim extended desktop?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa nema veze to da je ploca SLI kada je CF na grafickoj!

Shvatite to vec jednom!Viče

Kako kada imas plocu sa 1xPCI-E x16 slotom mozes imati 4870X2 a nema ni SLI ni CF podrzan?

U vezi fps-a:To je malo,za graficku tog ranga.4850 drzi 250lock na 1440x900,sa 2xAA.

Sto znaci da graficka ovog ranga mora drzat 250lock.

@Geforce:nesmijes stavljati svoj email u postovima..pravila..Nevinašce

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 17:00 (Lion King).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma problemi te muče samo zato što ti je ovdje nick GeForce Osmijeh

oprostite, ali nisam mogao da ovo ne napišem... Šutim

Bubamara na steroidima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

evo ispravljeno...ima ko kakvu ideju sta da radim ili da rusim sustav pa da opet probam instalirat?

sad neznam ako ga srusim koji OS da instaliram, xp 64 bit, vistu 64 bit ili win 7 64 bit jer imam 6 gb RAM-a....mislav_01 koji ti imas?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice