Sapphire ATI Radeon 4890 toxic vs 5830

poruka: 12
|
čitano: 3.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle zanima me koja je od ove dvije kartice bolja, jer sam prodo računalo i hoču si sa njuškala uzet jednu od te dvije...Molim za konstruktivne odgovore, a ne "e moj susjed ima tu odlična je"....

Ova 5830 je isto vapor-X i moze se OC-at!

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 13:02 (Viziman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ako su cijene iste, 5830 definitivno. S obzirom da su obje aftermarket verzije, obje se daju clockat solidno, jedino je cijena u pitanju. 5830 manje troši i grije se, podržava DX11 mada joj to nije jaka strana.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 13:08 (Weky).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

5830

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo moje misljenje.

5830 je previse zrezana u usporedbi s 4890. Nema veze sto je 4890 starija al ona je bila ultra-high end kad je izasla, a 5830 je u med klasi.. Ja bi isao na 4890..

Neki su glupi i bez Facebooka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

HD 5830 je neisplativa kupnja još uvijek. Ta kartica ne vrijedi 1600-1800 kuna za koliko se može dns dobit. To prvo. Sad opet drugo HD 4890 je isplativija samo ako se nađe kod nas jer nema baš više za kupit. Između HD 4890 referentne ili Toxic ja bih radije na referentnu jer je toliko jeftinija koliko i nudi. Moš ju i sam clockat doma..Izlanuo se

free speech for the dumbxD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko vidim ti si sada imao 4890 1GB Toxic?

I sad si ju prodao sa kompjuterom i sad planiraš uzet 4890 2GB Vapor-X / HD5830??

Grafe su tu negdje po performansama. Cijena je 1350kn za 5830, i 1200 za 4890.

Uzeo bih tu 4890, još je k tome to puls4R-ova grafa, ipak je čovjek s foruma. 

Ako mislimo na iste. 

@ stoncin

Ja ne bi uzeo ni referentnu, ni Vapor-X, ni Toxic, ni Atomic u slučaju da se kupuje nova u trgovini, nego bi se potrudio naći Sapphire-ovu tzv. New Edition. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Sapphire ATI Radeon 4890 toxic vs 5830
mystik kaže...

Cijena je 1350kn za 5830,

@ stoncin

Ja ne bi uzeo ni referentnu, ni Vapor-X, ni Toxic, ni Atomic u slučaju da se kupuje nova u trgovini, nego bi se potrudio naći Sapphire-ovu tzv. New Edition. 

lol Vidi u čem je kvaka?

Nis još čuo za te New Ed. Mis sam da Sapphire ima one nove Gaming Ed.? HvalaNamigiva

free speech for the dumbxD
15 godina
Viziman kaže...

Dakle zanima me koja je od ove dvije kartice bolja, jer sam prodo računalo i hoču si sa njuškala uzet jednu od te dvije...Molim za konstruktivne odgovore, a ne "e moj susjed ima tu odlična je"....

pogledaj boldano. 

gledao sam na njuškalu šta se od te dvije nudi i po kojoj cijeni. 

što se tiče verzija kartica. 

HD5830 imaju većinom(možda i sve) custom PCB, time i hlađenje. Sapphire ima 2 verzije 5830, obje imaju hlađenje slično Vapor-Xu, samo ova Game Edition ima MW2 sliku, dok obična ima standardnu sliku, onu žensku. :)

Kod 4890 imašreferentnu, Vapor-X, Toxic, Atomic i New Edition. Ovaj New Edition mi izgleda kao da ima nešto umanjeni hladnjak Toxic verzije. 

Također su tu i OC verzije Vapor-X i 2GB verzije.

16 godina
neaktivan
mystik kaže...
Viziman kaže...

pogledaj boldano. 

gledao sam na njuškalu šta se od te dvije nudi i po kojoj cijeni. 

što se tiče verzija kartica. 

HD5830 imaju većinom(možda i sve) custom PCB, time i hlađenje. Sapphire ima 2 verzije 5830, obje imaju hlađenje slično Vapor-Xu, samo ova Game Edition ima MW2 sliku, dok obična ima standardnu sliku, onu žensku. :)

Kod 4890 imašreferentnu, Vapor-X, Toxic, Atomic i New Edition. Ovaj New Edition mi izgleda kao da ima nešto umanjeni hladnjak Toxic verzije. 

Također su tu i OC verzije Vapor-X i 2GB verzije.

Niti jedna Spphireova grafa koja ne dolazi sa referentnim coolerom nema referentni PCB, več ima plavi od Sapphirea, Prednosti tog PCB-a su: Manja veličina, Manje grijanje i Manja potrošnja, no to su toliko mizarne razlike da se gotovo ni ne primjeti u praksi. Glavna mana nereferentnog PCB-a je nemogučnost softwarskog Overvolta. Što znači da ti ne pomogne ni MSI Afterburner, a nema Overvolta, nema ni poštenog OC-a.

I'll be back
15 godina
microman kaže...

Niti jedna Spphireova grafa koja ne dolazi sa referentnim coolerom nema referentni PCB, več ima plavi od Sapphirea, Prednosti tog PCB-a su: Manja veličina, Manje grijanje i Manja potrošnja, no to su toliko mizarne razlike da se gotovo ni ne primjeti u praksi. Glavna mana nereferentnog PCB-a je nemogučnost softwarskog Overvolta. Što znači da ti ne pomogne ni MSI Afterburner, a nema Overvolta, nema ni poštenog OC-a.

Nisi me vjerojatno shvatio. Htio sam reć, da nisam siguran da li su kod svih proizvođača custom PCB i hlađenje, ili se može naći i 5830 sa standardnim coolerom iz serije 58xx.

16 godina
neaktivan
mystik kaže...
microman kaže...

Nisi me vjerojatno shvatio. Htio sam reć, da nisam siguran da li su kod svih proizvođača custom PCB i hlađenje, ili se može naći i 5830 sa standardnim coolerom iz serije 58xx.

Pa nisam te kritizirao ili rekao da si ukrivu. Samo sam napisao koje od Sapphirea imaju referentni PCB, a koje Custom PCB.

I'll be back
15 godina

Ma ok, sve 5. Nisam ni mislio da kritiziraš ili išta. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice