[Review] Sapphire R9 280X Dual-x OC Edition 3gb

poruka: 69
|
čitano: 28.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: [Review] Sapphire R9 280X Dual-x OC Edition 3g
ramzocro-HCR kaže...
Stjepanj kaže...
Sve 5, naravno da cu dodati jos testova nisam stigao, za ovaj view mi je jucer trebalo 7 sati u komadu:-)! Karticu nisam htio rastavljat nema nista specijalno na njoj, cak su i rami identicni kao i na asusovoj 280x matrix ediciji! Pasta je ocigledno standardna od sapphira koju osobno volim promijeniti s vremenom(6mj+) jer je uvijek stave previse pa se razmaze po okolnim elementima(dobitak od cca 10C manja temp)!eto jos par informacija...lp

Zaš nisi odmah mjenjao?

Ja osobno imam naviku isti tren out-of-the-box mjenjat pastu..

Inače view/review ti je dobar, svaka čast na trudu i uloženom vremenu! Ne gine ti neko vodeno za ovu grafu! {#}

a ja pak nemam namjeru odmah mijenjati, za sad je temp u igrama do 67°c 69°c a u furmarku/gpu burn in testovima do 76°c sto je za sad cisto uredu!

a kaj se tice vodenog, nevrijedi jer doticna ima pre slabu regulaciju pa overklok (sto se podrazumijeva ak ides na vodeno) i nebi bio nista znacajniji!LP bosnjak

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 22:11 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
Pa tih 67'c u igrama je ono bitno. Lako za benchanje i przenje u furmarku. Odlican review/view i bravo na trudu. Nikako docekat da meni dodje konfa. Uf!
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
Stjepanj kaže...

a ja pak nemam namjeru odmah mijenjati, za sad je temp u igrama do 67°c u furmarku/gpu burn in testovima do 76°c sto je za sad cisto uredu!

a kaj se tice vodenog, nevrijedi jer doticna ima pre slabu regulaciju pa overklok (sto se podrazumijeva ak ides na vodeno) i nebi bio nista znacajniji!LP bosnjak

Inače sam to za vodeno napisao zbog temperatura(nekima to puno znači)...

Kolko se isplati, to će osoba koja razmišlja o tome sama odlučiti... 

Osobno ja ću ić na vodeno kad nabavit r9 grafulju jer imam sve dijelove osim block-a. 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
12 godina

- Svaka cast za sav trud.

- Nekome ce puno pomoci. 

Lp.

silvio
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
Stjepanj kaže...
Nova ce se zvati xtl2 ak se ne varam, i da izgleda da je ovo prvi review ove sapphirke u svijetu:-) hehe! cestitam bug:-)lp

prijašnji je bio XT2 a novo XTL zato te pitam jesu to specke od tvoje

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran
dery kaže...
Stjepanj kaže...
Nova ce se zvati xtl2 ak se ne varam, i da izgleda da je ovo prvi review ove sapphirke u svijetu:-) hehe! cestitam bug:-)lp

pa prema specifikacijam to je unaprijedeni tahiti tocnije "Tahiti XTL" chip  s directX 11.2, i Mantle podrskom itd...znaci je!{#}LP

edit. ak sam nekaj krivo rekao nek me se ispravi! tx LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 20:22 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
dery kaže...
Stjepanj kaže...

pa prema specifikacijam to je unaprijedeni tahiti tocnije "Tahiti XTL" chip  s directX 11.2, i Mantle podrskom itd...znaci je!{#}LP

hm  ...

AMD is planning to do a running-change with the Radeon R9 280X and offer the Tahiti XTL variant without anyone knowing that the chip has actually been released. The Tahiti XTL chip is supposedly going to end up in various Radeon R9 280X graphic cards in November. No new naming or branding scheme would be introduced by manufacture’s or AMD to differentiate between the Tahiti XTL and Tahiti XT2 based Radeon R9 280X graphic cards which will end up causing slight bit of confusion among the consumer market.

The new Tahiti XTL chip would bring lower power consumption, possibly new features such as AMD TrueAudio and full DirectX 11.2 support and even higher clocks. There would still be a large quantity of Tahiti XT2 chips in the market but those looking for the XTL based cards would have to search through their purchases since their isn’t going to be any differentiating factor between the two variants. Pricing of the Radeon R9 280X will remain unaffected and supply won’t be an issue since AMD always has those left-overs Tahiti XT2 chips to rebrand as the R9 280X graphic card.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 20:26 (Gurney Man).
13 godina
protjeran
Gurney Man kaže...

sry nekuzim sta si mi htio reci tim tekstom stvarno su ga zbrkali s tim{#}

uglavnom evo sve tri izvedbe doticnog cipa i moja je po spec. trenutno XTL!

Tahiti XTL Tahiti XTL
Tahiti XT 7970 Tahiti XT 7970
Tahiti XT2 Ghz.Edition Tahiti XT2 Ghz.Edition
LP

||| Core™ inside |||
13 godina

Istina  - kolko čitam rumore novi čipovi tek kreću u 11 (sa podrškom za true audio) i to ne za sve proizvođače...I kako da sad kupac zna šta kupuje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Istina  - kolko čitam rumore novi čipovi tek kreću u 11 (sa podrškom za true audio) i to ne za sve proizvođače...I kako da sad kupac zna šta kupuje ?

pa prema ovome ja imam taj novi XTL!{#} to gore je moja kartica i (tako pise na svim r9 280x modelima)....{#} ostale dvije su stare verzije istog!

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 22:12 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

jel ima di kakav cip na pcb-u(ak se po tome more znati) ili je u samom cipu od gpu-a, reko da pogledam{#}

||| Core™ inside |||
13 godina
Stjepanj kaže...
DarthMarkus kaže...

jel ima di kakav cip na pcb-u(ak se po tome more znati) ili je u samom cipu od gpu-a, reko da pogledam{#}

Nemam pojma - ovo mi se sve čini ko neka neslana marketinška fora...Not cool Amd...

11 godina

Ja sam stekao dojam da si ti bio dosta protiv tih recikliranih 7970. Sad vidim da si nisi mogao pomoci pa si ubo jednu. Nem mogu sad pohvatat sve, ali cini mi se da ti je u Furmarku malkice velika temperatura. Malo se poigraj sa postavkama ventilatora u Afterburneru i mozes te temperature dosta skinut.

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Super64 kaže...

Ja sam stekao dojam da si ti bio dosta protiv tih recikliranih 7970. Sad vidim da si nisi mogao pomoci pa si ubo jednu. Nem mogu sad pohvatat sve, ali cini mi se da ti je u Furmarku malkice velika temperatura. Malo se poigraj sa postavkama ventilatora u Afterburneru i mozes te temperature dosta skinut.

75°c u furmark "burn inu" je zaista dobra temperatura! na recimo 7950 s stock pastom je isla na 81°c!{#}

75°c max temp@ Burn in 75°c max temp@ Burn in
i evo bf3mp

69°c max temp@ Gaming 69°c max temp@ Gaming
i trenutna temp. u kuci iznosi toplih 27°C!

LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 21:56 (Stjepanj).
11 godina

BF3 u gornjem desnom uglu slike pise gpu - 69 stupnjeva. Ne kuzim, napisao si 60???

EDIT: lijevom {#} ocito sam fulao i ja i ti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 22:01 (Super64).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Gurney Man kaže...

LP

Samo se ti nadaj da je to XTL čip. Lijepo je AMD rekao da nečemo znati kupujem li R9 280X s novim ili starim čipom i da XTL dolazi tek za nekoliko tjedana. Pogledaj ostale kartice tako, na svaku koju sam stisnuo od 280X piše da ima XTL, a sad opet razmisli dali imaš XTL ili XT. Bilo bi lijepo kad bi sve imale novi čip, LP {#}

Origin: Titanium_HR
13 godina
Ivan77Ever kaže...
Stjepanj kaže...
Gurney Man kaže...

LP

Samo se ti nadaj da je to XTL čip. Lijepo je AMD rekao da nečemo znati kupujem li R9 280X s novim ili starim čipom i da XTL dolazi tek za nekoliko tjedana. Pogledaj ostale kartice tako, na svaku koju sam stisnuo od 280X piše da ima XTL, a sad opet razmisli dali imaš XTL ili XT. Bilo bi lijepo kad bi sve imale novi čip, LP {#}

upravo ono što sam rekao .... amd ga je baš zasrao s ovim marketingom...Neznam jel to uopće legalno....????Mislim mi kao kupci bi trebali znat šta kupujemo...

Jedino što sam siguran jest da AMD sa XTLom  kreće tek za koji tjedan...U biti najbolje bi bilo provjerit BIOS...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 22:38 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Ivan77Ever kaže...
Stjepanj kaže...
Gurney Man kaže...

LP

upravo ono što sam rekao .... amd ga je baš zasrao s ovim marketingom...Neznam jel to uopće legalno....????Mislim mi kao kupci bi trebali znat šta kupujemo...

Jedino što sam siguran jest da AMD sa XTLom  kreće tek za koji tjedan...U biti najbolje bi bilo provjerit BIOS...

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?did=1002-6798--3001

http://www.techpowerup.com/gpudb/b2463/sapphire-dual-x-r9-280x-oc.html

njima su sve xtl...{#}

||| Core™ inside |||
13 godina
protjeran

evo koga zanima jos malo overklokanja doticne, uspio sam je nagurati na 1200/1600mhz u Furmarku, cisto solidan OC{#}, naravno da sam voltazu stavio na max od 1.3V{#} hehe

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/furmark-benchmark/195439.aspx?page=3&jumpto=3925242&sort=asc&view=flat

edit:

evo i 15+ min mjerenja (igranja) na najzahtjevnijoj bf3 mp mapi Gulf of Oman 64p/ultra/fullhd! average od 75fps-a je zaista respektabilno (gpu na stocku 1020/1500mhz)

gulf of oman/64p/ultra/fullhd gulf of oman/64p/ultra/fullhd
  Time (ms),      Min,  Max,  Avg
   1638603,      41,   156,  75.

LP{#}

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 18:49 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

mali updejt

evo i rastavio sam doticnu r9 280x nisam mogao odoljeti a da ne vidim kak zgleda ispod!{#}

zadnjica:) zadnjica:)
4 glavna "šarafa" 4 glavna "šarafa"
unutrasnjost:) unutrasnjost:)
kao sto sam obecao evo slike fazne regulacije koja je takoder hladena pasivnim hladnjakom

faz.regulacija faz.regulacija
i evo taj novi Dual-x sistem{#}

novi dual-x system bottom novi dual-x system bottom
Dual-x top Dual-x top
i kad sam vec to sve poskidao reko ajde onda da i pastu promijenimo( inace sapphir stavlja dobru pastu i ovaj put su je stavili poprilicno dobro tj bez ikakvog prevelikog razmazivanja po okolnim elementima)

stara pasta stara pasta
nova pasta Zalman STG2 nova pasta Zalman STG2
temp je naravno pala za cca 5°c!{#}

evo to je to! LP svima{#}

||| Core™ inside |||
Moj PC  
10 0 hvala 4
13 godina
protjeran

Evo jedan kratak komentar nakon vec 2mj. koristenja Sapphirove r9 280x oc dual-x

za one koji neznaju ovak zgleda :-) za one koji neznaju ovak zgleda :-)
Za sad kartica radi kao svicarski sat bez ikakvih musica u radu! dobre temp se nisu mijenjale od stavljanja u pogon, s driverima apsolutno nikakvih problema (probane sve verzije)..

u velikom broju starih i novih naslova takoder nikakvih problema (osim tu i tamo kojeg krasha u bf4: no svi ih imaju:)..

obradeni svi moguci benchevi ovdje na bug-u na maximalnim klokovima{#}

Kad bude dostupna u Hrvatskoj stvarno maximalna preporuka pored najace toxic izvedbe i s obzirom na lose kritike i feilove ostalih proizvodaca a i problematicnog vapor-x modela!

evo i "pile" kak zgleda u "pili"{#}

r9 280x oc Boost r9 280x oc Boost
morao sam je pohvaliti{#} nije kao stara 7950 ali cista zasluzena 9/10!

LP{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 21:08 (Stjepanj).
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina

Pozdrav svima,

Namjeravao sam uzeti 280X (po mogućnosti ASUS,Sapphire,MSI)ali nigdje je nema...

Ja je trebam uzeti u dućanu koji prima AMEX na min. 12 rata.

Gledao sam dosta dućana gdje je jeftina poput Telebit-a ali nigdje je više nema...

Zanima me da li mi vi možete pomoći gdje da je kupim na 12 rata na AMEX?

EDIT:ukoliko je stvarno nema,možete li mi preporučiti neku drugu koja je jednako dobra i koja ne prelazi više od 2400kn?

Po mogućnosti u IQ centru,ili negdje drugdje gdje se može uzeti na 12 rata-AMEX

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 16:59 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima,

Namjeravao sam uzeti 280X (po mogućnosti ASUS,Sapphire,MSI)ali nigdje je nema...

Ja je trebam uzeti u dućanu koji prima AMEX na min. 12 rata.

Gledao sam dosta dućana gdje je jeftina poput Telebit-a ali nigdje je više nema...

Zanima me da li mi vi možete pomoći gdje da je kupim na 12 rata na AMEX?

EDIT:ukoliko je stvarno nema,možete li mi preporučiti neku drugu koja je jednako dobra i koja ne prelazi više od 2400kn?

Po mogućnosti u IQ centru,ili negdje drugdje gdje se može uzeti na 12 rata-AMEX

stvarno neznam, moras nazvati neke od dobavljaca (msan,asbis itd...) i pitati kad ocekuju posiljku!lp

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Jeste da je tema sada vec stara, al sta da radim. Imam priliku kupiti ovu karticu povoljno ali nisam siguran koliko je glasan kuler. Druga opcija mi je powercolor turboduo r9 280x. Da li bi znao da li je powercolor tisa kartca, kroz par reviewa koje sam procitao je hvale kao jednu od najtisih. Ako nista da li bi mogao snimiti zvuk kartice u full loadu i staviti na youtube :) Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dmr kaže...

Pozdrav. Jeste da je tema sada vec stara, al sta da radim. Imam priliku kupiti ovu karticu povoljno ali nisam siguran koliko je glasan kuler. Druga opcija mi je powercolor turboduo r9 280x. Da li bi znao da li je powercolor tisa kartca, kroz par reviewa koje sam procitao je hvale kao jednu od najtisih. Ako nista da li bi mogao snimiti zvuk kartice u full loadu i staviti na youtube :) Hvala!

ta power color duo ima puno bolje izvedeno hladenje i cak ima i back plate! tako da je u ovom slucaju bolji izbor, na ovoj novoj sapphirki definitivno nije pravi dual-x sistem hladenja ovo dolje je prava dual-x sapphirka koje sad ima i kod nas pa razmisli i o njoj!

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2092&psn=&lid=1&leg=0

nazalost ova moja 280x je kod mene bila jako kratko tako da nista od videa no bila je dosta glasna u loadu kao i sve 280x s 2x ventom(na kraju krajeva to je vruci tahiti cip)!!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 12:44 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan

OK, hvala ti puno!

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
bila je dosta glasna u loadu kao i sve 280x s 2x ventom(na kraju krajeva to je vruci tahiti cip)!!lp

Mislis da nece biti puno tisa ova powercolor TurboDuo, posto isto ima samo 2 ventilatora? Ovdje je hvale kao najtisu. http://www.eteknix.com/powercolor-r9-280x-turboduo-3gb-graphics-card-review/15/

Evo sta vele za prednosti

Pros: Ridiculously Quiet (even more so when comparing it to other R9 280Xs)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 16:34 (dmr).
13 godina
protjeran
dmr kaže...

Mislis da nece biti puno tisa ova powercolor TurboDuo, posto isto ima samo 2 ventilatora? Ovdje je hvale kao najtisu. http://www.eteknix.com/powercolor-r9-280x-turboduo-3gb-graphics-card-review/15/

Evo sta vele za prednosti

Pros: Ridiculously Quiet (even more so when comparing it to other R9 280Xs)

pa nije samo stvar u ventilatorima neko cijelom dizajnu, pasivac pogotovo, cijeli mosfet na kartici(sto bolji to hladniji), back plate, polozaji i debljina heat-pipova itd koji utjecu na toplinu. u ovom slucaju svakako je bolji izbor ta powercolorova!(na njoj je hladenje kao na asusovoj dc2)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 18:02 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan

OK to me zanimalo, hvala jos jednom!!! Pozz.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

S obzirom da sam vlasnik dotične kartice Sapphire R9 280X Dual-x OC Edition 3gb zanimalo bi me kako radi u crosfire da li netko koristi dvije takve kartice pa da napiše svoja iskustva 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice