Pa 4070 je rang 3080 kao i 7800XT, 3080TI je razred iznad njih ona je možda 3-4% slabija od rtx 5070, a sitno jača od 4070 super...
5060ti i 9060xt su promašaj za te novce, oko 30% slabije 
Pa 4070 je rang 3080 kao i 7800XT, 3080TI je razred iznad njih ona je možda 3-4% slabija od rtx 5070, a sitno jača od 4070 super...
5060ti i 9060xt su promašaj za te novce, oko 30% slabije 
Ali nije promašaj dat 400 eura za grafičku bez garancije, svašta se ovdje može pročitat 
EDIT: perpouka kolegi mazy651 , baš kao što je i kolega nekoliko postova prije već preporučio rx 9060 xt ili nešto malo jaču i skuplju rtx 5060 ti, obavezno sa 16 gb video memorije.
4070 i rx 7800 xt jesu nešto sitno jače u rasteru, ali po meni nije vrijedno riskirati, ukoliko iste nisu pod garancijom minimalno godinu dana.
Ali nije promašaj dat 400 eura za grafičku bez garancije, svašta se ovdje može pročitat 
A šta se ima plašit garancije, dođe istestira graficku ako je sve ok nema problema. Ako nije do sad krepala njavjerojatnije ni nece. Šta mu vrijedi i garancija na grafi kad su grafe krš, za nista vise od 1080p a daje 400e 
3080ti je nesto kao 4070ti, totalno druga liga od ovog...
A šta se ima plašit garancije, dođe istestira graficku ako je sve ok nema problema. Ako nije do sad krepala njavjerojatnije ni nece. Šta mu vrijedi i garancija na grafi kad su grafe krš, za nista vise od 1080p a daje 400e 
Pa kak ne vrijedi? testira ju na 10 min i sve 5, igra se na njoj 2 mjeseca i prdne, pa ajmo onda još dat 400 eura za drugu. Tko ti može garantirati da se to neće dogoditi? Ne kupujem ni kuhalo za kavu bez garancije a ne hardver od 400 eura.
Lupaš, a nisi probao niti jednu od navedenih vjerojatno. Evo ja peglam sa svojom grafom iz potpisa sve u 4k sa DLSS-om na performance i dobivam u svakoj igri 60+ fps-a, tako da su te konstatacije bez nekog valjanog temelja ravne teoriji da je zemlja ravna.
Ti gledaš isključivo sirovu snagu, nema veze što je rtx 3080 ti već nekoliko godina stara, bez garancije, furena kod nekog tko zna kako, najbitnije da će dat 15 fpsa više i to je to, a ima još niz faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupnje grafe.
Pa kak ne vrijedi? testira ju na 10 min i sve 5, igra se na njoj 2 mjeseca i prdne, pa ajmo onda još dat 400 eura za drugu. Tko ti može garantirati da se to neće dogoditi? Ne kupujem ni kuhalo za kavu bez garancije a ne hardver od 400 eura.
Lupaš, a nisi probao niti jednu od navedenih vjerojatno. Evo ja peglam sa svojom grafom iz potpisa sve u 4k sa DLSS-om na performance i dobivam u svakoj igri 60+ fps-a, tako da su te konstatacije bez nekog valjanog temelja ravne teoriji da je zemlja ravna.
Ti gledaš isključivo sirovu snagu, nema veze što je rtx 3080 ti već nekoliko godina stara, bez garancije, furena kod nekog tko zna kako, najbitnije da će dat 15 fpsa više i to je to, a ima još niz faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupnje grafe.
Kakvih 10min, to nije testiranje. Zna se kak se to radi, i provjerava.
Čak i da graficka krepa kojim slucajem, ima servisa koji popravljaju, nije da je odma game over.
A i to igranje u 60fps mi odma kaže dovoljno o tebi i to sa dlss performance di ti grafika izgleda ko puzzle-asto.
Imam doma gtx 1050 staru 9 godina grafi nije nis, a imal sam do sad jedno 40 graficka i od toga sam reklamirao grafu samo jednom i to je bilo u unutar mjesec dana od kupnje, manje vise i sve ostalo je bilo sta sam reklamirao od hardvera netom po kupnji, ako ne krepa u startu ni nece vrlo vjerojatno.
Ti kupuj kako hoces, misljenja nam se razlikuju i to je to, ti bi tako ja bi ovako, a on neka sam prelomi.
A 30% vise mu je taman recimo od jedva igrivih 60 ili manje od toga na neku igrivu razinu recimo na 80fps.
Jedva cekam da Cryogenic procita zadnjih par postova i educira vas o vaznosti garancije odnosno sticenja investicije, kao i o cinjenici da 3/4 Nvidije riknu u garantnom roku.
Čak i da graficka krepa kojim slucajem, ima servisa koji popravljaju, nije da je odma game over.
A i to igranje u 60fps mi odma kaže dovoljno o tebi i to sa dlss performance di ti grafika izgleda ko puzzle-asto.
Imam doma gtx 1050 staru 9 godina grafi nije nis, a imal sam do sad jedno 40 graficka i od toga sam reklamirao grafu samo jednom i to je bilo u unutar mjesec dana od kupnje, manje vise i sve ostalo je bilo sta sam reklamirao od hardvera netom po kupnji, ako ne krepa u startu ni nece vrlo vjerojatno.
Ti kupuj kako hoces, misljenja nam se razlikuju i to je to, ti bi tako ja bi ovako, a on neka sam prelomi.
A 30% vise mu je taman recimo od jedva igrivih 60 ili manje od toga na neku igrivu razinu recimo na 80fps.
Super ti je riješenje, 400 eurića pljuneš, pa još nakon toga servis 
Što ti kaže dovoljno o meni? Da nisam freak koji pati od fps-a i nativne rezolucije? Dakle po tebi se ne može nitko igrati, a da nema barem rtx 5090 koja ti piše u potpisu? To dovoljno govori o tebi onda.
Puezzle-asto? Opet lupaš ko Maksim po dviziji, jer vjeruj mi ništa nije "puzzleasto" niti na većim monitorima, a kamoli na mom od 28 inča, a vid mi je poprilično dobar...negdje prije sam kačio screenshote iz Space Marines 2 pa ako te baš zanima daj si truda i potraži da vidiš kako izgleda.
5060ti 16gb kosta nekih 480e, 9060xt 16gb oko 400e.
Te stare grijalice ne bi kupovao rtx 3080/3080ti iako grafe nisu lose po peeformansama.
RTX 4070 ima puno bolje performanse naspram 9060xt/5060ti a rabljena se da kupit za 400e tako
da je to po meni no brainer, s obzirom da meni garancija ne znaci puno.
Ti si se vec navikao i utromio pa super za tebe.
Ja na 4K nemogu ocima vidjet dlss performance a kamoli kad netko na manjoj rezi uplali gdje je to dokazani shit show od prikaza i artefakata, no dobro svakom svoje.
Obična rtx 4070 je jača od rtx 5060 ti 16gb u rasteru do nekih 10%, tako da nije to neka drastična razlika...ako ju nađe sa garancijom i po dobroj cijeni neće fulat sigurno, manje više su to grafe istog ranga, razlika svega par fps-a u korist 4070.
5060ti 16gb je promasaj od grafe. Za 50ak eura vise ima 9070 koja je osjetno jaca u svemu...
Slažem se da je rx 9070 bolja grafa, ali razlika u cijeni nije baš 50 eura kako kažeš nego prije 150.
U svakom slučaju bolje neka doplati makar i 150e za 9070 nego da daje 400e za 5060ti 8GB model ili 480e za 16GB verziju, ako mu je 3080ti za 400e bez garancije problem.

Čovjek je lijepo napisao da traži grafičku od 400 eura, bilo kod nas, bilo vani...od novih mu ulazi u igru rx 9060 xt 16gb za 350 eura , a rtx 5060 ti 16 gb modeli se nađu vani za 430 eura, od polovnih mu je također peporučena neka rtx 4070 ili rx 7800 xt ako ih nađe za 400 eura sa garancijom, a sad smo već došli do grafičke koja je 600 eura 
5060ti 16gb je promasaj od grafe. Za 50ak eura vise ima 9070 koja je osjetno jaca u svemu...
430 vs 580 eura, kak je promasaj u pm? To je 150 eura razlike. Covjek trazi do 400 i napisao je 400 ne 550-600.
Evo vam slika dolje 4070 daleko bolja kupnja za 450e nego te nove 9060/5060 a cak se
da naci i 4070super ili 4070ti za te novce na njuskalu.
Isto jako dobra šema, možda nađe šta na njušci sa garom, pošalje je odma na servis, možda nađu neispravnu memoriju/artefakte pa mu zamjene, nikad neznaš kolko je ko klokao memu ili pod kakvim opterećenjem je radila, ili pare nazad ili nova grafa ako je neispravna.
Ozbiljno uspoređuješ gtx 1050 sa 3080ti? 75W vs 350W, "It’s reported that GDDR6X memory junction temps of RTX 3080/3080 Ti may reach ~90-105 °C" i to bez gare? Artefakti samo što nisu.
Moja ex grafa 4060ti 8gb pičila 4k na 100 fps'a. Di neće 5060ti 16gb sigurno na 4k 120 uz dlss i fg/off/on. Preveliki rizik, pogotovo za takve nuklearke bez gare, lagano ga opet nova grafa može koštat i 800-900 eura.
430 vs 580 eura, kak je promasaj u pm? To je 150 eura razlike. Covjek trazi do 400 i napisao je 400 ne 550-600.
16gb modeli u hr su blize 500 eur nego 400... Doduse, razlika je 100 eur, ne 50 kako sam naveo.
16gb modeli u hr su blize 500 eur nego 400... Doduse, razlika je 100 eur, ne 50 kako sam naveo.
https://www.amazon.de/-/en/ZOTAC-Gaming-RTX5060Ti-TwinEdge-16GB/dp/B0F62JD7SC/ref=sr_1_4?crid=13HZTRE3AK7G8&dib=eyJ2IjoiMSJ9.tvO6Wv8pMRUPg899v6Pr1LZ_5oXR2Q7P-935CtKLs8lAXH_O9cZIcI5PgxQQL2xT2NbbxDdtqGc7Zcn_RG0mPnz7Ot8L9HUHwb_5S0c7wrCqUVJje9PuSKckHexLPY5fH4JIkbPk_WZhyTGtBtBtXU9iLahcxbOy-vKf9D2hi8GgWQL7vXIxCPNDWluOecjFr6xVmuzmniSMyCRURbnvm_lZPGamwlXdpAH8hHT5jUA.IYkgzomTCCCEgk5uvFh3VLC_8y3gBM5RPWmSUrtP2Gs&dib_tag=se&keywords=5060ti+16gb&qid=1762340963&sprefix=5060ti+16%2Caps%2C152&sr=8-4
450 eura. Gratis dostava.
Jedva cekam da Cryogenic procita zadnjih par postova i educira vas o vaznosti garancije odnosno sticenja investicije, kao i o cinjenici da 3/4 Nvidije riknu u garantnom roku.
Počelo je 
E sad ste me tek zbunili pošteno. 
ako vam fali fps-a uzmete lossless scalling , opicis ga na 2-3x scaling za 2-3x vise fpsa
https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/
moj brat igra competitive pucacine sa time , no issues.
Od toga vise problema nego koristi, nikakav FG ni LS za bilo kakav vid MP gaminga zbog, loše latencije, frame pacinga i ostalih mana. Narocito ako to ides palit ispod 70fps.
Sve u svemu gimmick za neupucene koji šturi gledaju brojke
Pa ti si preporučio 9060xt i još si naveo da 3080ti nema garanciju i da je bolji izbor 9060xt sa garancijom, nije govno nego se pas posro? Odjednom je gara ipak bitna
Dok ovaj Digitale Malfunctionale preporučuje grafu bez gare koja troši kao pećnica kojoj su temperature 105C, i koja radi na 350W, pa čovjeku nek prdne, pa opet da da 500 eura. Di je taj financije polagao da mi je znat, vjerojatno "Akademija za spaljena napajanja", smjer: uvod u miris plastike i dima.
E sad ste me tek zbunili pošteno. 
Gledaj da ima nizak tdp(max250W), dobar hladnjak, dovoljno vrama. Prouči sam malo vidi omjer cijene i performansi šta se nudi u tome rangu.
Ti prije nego krenes pricat o temperaturama moras uopce znat kako sta radi i sta znaci specifikacija proizvođaca koju navodis. Max temp za GDDR6X je 110c, dok za gaming je prosjecna radna temperatura oko 85c za 3080ti. A pošto sam naveo da treba prije kupnje testirati karticu (šta je i logično za sve polovno) taj podatak o zagrijavanju memrije ce vidjeti odma.
Kartica troši vise, ali je i debelo jača od ovih low end modela iz xx60 razreda, dok rtx 4070 i 4070 super troše manje ali ih nebude našao ispod 500e polovne
Rekao je da treba karticu za side komp do 400e uzmi si RX 6800 za nekih 350e barem ih ima na bacanje https://www.njuskalo.hr/search/?keywords=Rx+6800&categoryId=9602
3080ti nije losa ali se grije i ima samo 12gb za 1080p/1440p bolje da uzme Radeon.
Pa ti si preporučio 9060xt i još si naveo da 3080ti nema garanciju i da je bolji izbor 9060xt sa garancijom, nije govno nego se pas posro? Odjednom je gara ipak bitna
Dok ovaj Digitale Malfunctionale preporučuje grafu bez gare koja troši kao pećnica kojoj su temperature 105C, i koja radi na 350W, pa čovjeku nek prdne, pa opet da da 500 eura. Di je taj financije polagao da mi je znat, vjerojatno "Akademija za spaljena napajanja", smjer: uvod u miris plastike i dima.
Pa, da, ocito ovisi o situaciji. 3080 Ti nije tolko jaca da bi se isplatilo dat vise para za rabljenu nego za novu i imati rizik da ti prdne kroz par dana/ tjedana/ mjeseci, a svi znamo da se 3/4 NVidie pokvare. Vjerojatno vec i je pokvarena, servis bi ustanovio.